emmzi 24. december 2007 Prijavi Deli 24. december 2007 No takole, vceraj mi je zopet prisla pod roke med pospravljanjem... nekaj let nazaj smo se odpravili na podrobno raziskovanje Tunizije...in v eni oazi v majhnem mestecu smo naleteli na starinarnico. Medtem ko sem brskala po raznorazni šari sem našla zapestnico. Zanjo sem odštela kakšnega pol evra. Bila je vsa rjava in zapackana, prodajalec mi je rekel naj jo očistim z limono. In res se je lepo očistila. Pravl lepe srebrne barve je. No, spomnim se, da sem nekaj časa zasledia nekaj o enih simbolih pa da naj bi nekaj pomenilo. Na zapestnici so kamela, dlan in delfin. A bi mogoče kdo vedu, če to kej posebnega pomeni? Pa hvala za odgovore:P Citiraj "Remember when I told you how myKin is different in some ways?And how you should not fall in loveWith someone like me, anyway...Between the lines, people see signsWhen they feel the sear, every day's fear...And one night their torchesFind the girl without a name...And the one who has herLove is no more safe..." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 24. december 2007 Prijavi Deli 24. december 2007 No takole, vceraj mi je zopet prisla pod roke med pospravljanjem... nekaj let nazaj smo se odpravili na podrobno raziskovanje Tunizije...in v eni oazi v majhnem mestecu smo naleteli na starinarnico. Medtem ko sem brskala po raznorazni šari sem našla zapestnico. Zanjo sem odštela kakšnega pol evra. Bila je vsa rjava in zapackana, prodajalec mi je rekel naj jo očistim z limono. In res se je lepo očistila. Pravl lepe srebrne barve je. No, spomnim se, da sem nekaj časa zasledia nekaj o enih simbolih pa da naj bi nekaj pomenilo. Na zapestnici so kamela, dlan in delfin. A bi mogoče kdo vedu, če to kej posebnega pomeni?Pa hvala za odgovore:P Ne vem, kakšna je arabska interpretacija simbolike delfina in kamele, poznam pa simboliko dlani. V arabskem svetu velja lik dlani za amulet, ki varuje pred zlim pogledom. Temu simbolu pravijo Fatimina dlan. Prsti dlani pa simbolizirajo pet muslimanskih kreposti. Še en simbol, poezan z roko uporabljajo - stisnjno pest z iztegnjenim mezincem in kazalcem. Temu pravijo hudičev rog in velja za znamenje strahovanja in varovanja. Nekoliko spominja na simbol Izidinega polmeseca. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 27. december 2007 Prijavi Deli 27. december 2007 Kamela je simbol trgovine, potovanj in podobnega. O tem se da veliko pisati, a naj bodo omenjene misli dovolj. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.