Marsa 15. september 2008 Avtor Prijavi Deli 15. september 2008 js mam 17" monitor. (morm najprej odrolat se ne vem kaj, dA lohk dam komentar. ~~ Hy Mana, lepo k se javs! Hy vsem! Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 hu,sveže jutro...teta jesen je tle komi čakam te sprehode po suhem,odpadlem listju.....pa barve rdečkasto ,rjavkasto rumene....dolina dragonje kliče ,pa cesta od gorice proto bovcu zna biti pravljično obarvana...lep ,svež dan želim vsem vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. september 2008 Avtor Prijavi Deli 15. september 2008 ... in nova stran. jp, jesen, jaz tud shizim.ceprav morm priznat, da sm je letos manj vesela kot druga leta.oz. nekak je prehitr mi prsla (k sicer je blo kr dolgo poletje, nekaj mescev sm bla lohk skoz v minici )Drugac mi je p letos mal ratal se spravit z vrocino.Resda je ni blo tolk velik, skoz itd., sam vseen. Sm si rekla, in zdej me bo pa kr motla al kaj, en poletje me bo pa pol dejansko kap zadela (k sm negativno afirmirala, sicer kao v hecu, v to smer )...Tko k sem se nekoc z vetrom (k mi je sel ful na jetra, k nismo bli se navajeni, k v LJ je bla megla. ne burje, viharji, tornadi etc. )..skratka, leots sm cist super prenasala vrocino! jesen me mot, k bom morala v klet po radiatorcek, pa se mi zdi, da sva ga glihkar dol odnesla.pa 5 plasti cot bom morala met na seb. ampak drugac, barvno pa atmosfersko, pa se tud jaz veselim.oz. se morm mal navadt. zdej je pa mraz, se macjo madam zebe. Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 uuu, to pa zveni slastno, daj postopek kuhanjaodstraniš peške in razrežeš slive na četrtine, vržeš v lonec, kuhaš in mešaš tolk časa, da spustijo vodo in mal bolj gosto postane (nekej pol ure, 45 minut, več ne) potem dodaš ene dve, tri žlice rjavega sladkorja (ta bel ful premočen pride) na kilogram in kuhaš še ene 5 minut, da se sladkor stopi.. potem lahko dodaš (ali pa tud ne) še pol vrečke želina na kg.. kozarce daš za 2 minuti v mikrovalovno ali pajih prekuhaš v vodi, pokrovčke tud.. napolniš, obrneš kozarc na glavo in pokriješ z dekico, da se počasi ohladi.. men po tem postopku zdrži celo leto marmelada, pa vsem je všeč, ker so še celi kosi sliv not... WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. september 2008 Avtor Prijavi Deli 15. september 2008 aliana - strucko za kuhanje, specializacija - marmelada! Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 joj, ob takih se pa kr stopimhehe, to je zihr zarad zlikanih srajc Aliana, jst pa slive najprej razkoščičim (z nožkom zarežem ob slivi - ne prerežem je cele, in ven koščico zbezam), pol od oka namečem čez sladkor in žljug ruma. Premešam in pacam 24 ur. Nato na šporget, dodam zmlete klinčke po okusu, mešam in kuharim, dokler se ne zgosti - ne vem, kolk časa, k zmer drgačne količine delam, sam mora pa se kaplca marmelade strdit, ko jo kaneš s kuhle na krožnik. Pa tut zmer zdrži dolgo, res pa je, da je bolj tekoče sorte z marelcami delam isto, sam da namest klinčkov dam zmlet cimet You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 hu,sveže jutro...teta jesen je tle A hellov.. po zlo dolgem cajtu.. *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 aliana - strucko za kuhanje, specializacija - marmelada! ma če mi je pa tolk fajn, da končno tole znam.. in to tako, ki nima nobene veze s trgovinsko..glih danes zjutraj ob palačinkah razmišljala da še zadnji lanski kozarec prazniva.. pa da ni en kozarec bil pokvarjen.. in v čem točno je fora unih rceptov, ko moraš sadje 3 ure skup cmarit in mešat.. ok, ja, mogoče da postane bolj želejasto vse skup, ker tale moja je precej tekoča.. sam se pa vsaj čuti, da je sadje not.. ni neki zmiksano vse skup.. mam en kozarc za babico, da ji odnesem danes.. ko sem jo prvič za recept spraševala, sem dobila onega s 3urnim kuhanjem, pa da je to ful dela in ful packarija, da se mi ne splača.. I. pa zraven še pogruntal način kako hruške spravit v promet... čist cukrasto, ampak ful dobro.. menda se temu reče 'sladko' tam južno od nas na kratko, sadje za par minut podušiš, tolk da se pregrejem potreseš čez veliko količino sladkorja in mešaš, da se stopi, ampak še ne karamelizira.. preliješ v kozarec in zapreš.. sam cukr, ampak z okusom po hruškah WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. september 2008 Avtor Prijavi Deli 15. september 2008 sej to ni bil sam hec. men se zdi to super in dbest in se ljubko! ja, ko nekaj znas in je lustn, pa se kr ufuras.tko sm jaz en obdobje do nezavesti nek prebranac packarla (k so frendi rekl da je: bl mehiski, ni cist prebranc, 'marsin prebranc' itd. )... k sm postekala nacin, foro.tko da stekam.sam js marmelad ne packam, k jih (praviloma) ne jem. pol se pa ne lotim.mi je pa super opazovat.sploh mam rada, ce kdo nekaj rad dela.k sem bla mejhna, sm poleg vsega stevilnega, kar sm "hotla bit k bom velka" , hotla bit tud kljucavnicar in cevljar. zato k sem mela tAAAke oci k sem gledala kakega majstra, k je kej tacga delal... pa se urarka sm hotla bit. tko da posveceno delo (in z veseljem) mi je vsec. Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 Ja, fajn se je ohladilo, ampak jst pa še kar vztrajam v kratkih rokavih. Pri nas danes sonček, pa čeprav so dež napovedovali. Uspela sem zrihtat vse uradne zadeve,da bo še kaj evrčkov prišlo... v četrtek grem pa kar z mamo dol v Vadoltro, se je danes po enih dveh mesecih rablinila napetost med nama. Ful neke zanimive ponudbe mi prihajajo zadnje čase, tko da že razmišljam če ne bi raje še malo počakala s to službo za blagajnika... imam občutek da se mi pripravlja ena boljša varijantica. We`ll see... Mejte se lepo.... xrosex http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 kok stane tak vgradni kamin? Mam prjatla*, ki dela zgolj unikatne kamine. Pr men sva zastavila tako, da sem kupil kaminski vložek, dedec pa je rekel, da naj ga ob prihodu čakajo skale. Pripeljal sem jih iz bližnjega hudournika - nekaj je bilo skal s školjkami, kar potrjuje, da so bile Radeče včasih pod morjem. Potem sva tri dni fajn žrla in pila, v tem času pa je bil tud kamin končan. Skale pa je zafugiral z oker glino. Tip je izjavil, da zato, ker sem ga dobr futru, zadeva stane le 40 starih jurjev. Legenda:*prjatla - zadevo je treba vzeti z rezervo; sem namreč tok zop'rn, da nimam prjatlov. Obstaja le ene par ljudi, ki me tolerirejo, Tale kaminar je eden izmed njih ... lalala http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. september 2008 Avtor Prijavi Deli 15. september 2008 Legenda:*prjatla - zadevo je treba vzeti z rezervo; sem namreč tok zop'rn, da nimam prjatlov. Obstaja le ene par ljudi, ki me tolerirejo, Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 A hellov.. po zlo dolgem cajtu.. hej ho tjazy! vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 ... sem namreč tok zop'rn, da nimam prjatlov. Obstaja le ene par ljudi, ki me tolerirejo, Tale kaminar je eden izmed njih ... lalalahaha, pa to je direktni opis mene ..pr zadnjem stavku sva si pa čist podobna anje, anje, zdele nas je pa že cela jata zoprnežev You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 Jaz bi tudi takšen kamin Te kaminske vložke že tudi gledala -od 500- 700 eurov stanejo..samo kje naj v hazolah skale dobim????8(saj če panika, pa magari s Pohorja privlečem)Ilovice za izvoz... ampak ni denar za takole še...danes parketar prevlekel tla, tak, da imajo naši doma prepovedan vstop do dveh..no..skoraj bojo ure vun...pol pa v sredo lepšamo etažo - vse razen dnevne seveda...ker čakamo kamin in ostalo. Bomo na divjih hlapih zdajle. Marmelado do nadaljnega ne kuham - ker jo vedno morala sama jest -to, da je domače in zdravo in brez konzervansev in bio - ni nikogar prepričalo. Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 Jaz bi tudi takšen kamin Te kaminske vložke že tudi gledala -od 500- 700 eurov stanejo..samo kje naj v hazolah skale dobim????8(saj če panika, pa magari s Pohorja privlečem)Ilovice za izvoz... Veš kva je čar kaminskih vložkov? - Zadevo lahko narediš tako, da je prostor, ko zakuriš, od šuba topel (kar pri klasičnem kaminu ni), skale pa potem toploto zadržujejo. Narediti se da na več načinov - lahko vložek obzidaš iz vseh strani (razen s ksihta valjda), a tako, da je med vložkom in skalami ene 5-7 cm lufta. S ploščatimi skalami obzidaš tudi zid zadaj, včasih pa naredijo celo tako, da uporabijo zelo dolge in zavite rore od peči do dimnika in jih tudi obzidajo. Tudi v tem primeru skale akumulirajo toploto. Cookie, zlahka se opazi, da si tud ti te sorte, za Bobnarja se pa itak iz aviona vid. In - gliha pač vkp štriha; zato se pa tok radi med seboj podjebavamo. lalala http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 Cookie, zlahka se opazi, da si tud ti te sorte, za Bobnarja se pa itak iz aviona vid. In - gliha pač vkp štriha; zato se pa tok radi med seboj podjebavamo. lalalajz pol verjetn pod mazohiste spadam, k ste mi vsi trije všeč WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 PŠOBE!!!!! A zdej se boste pa hvalil da ste zajebani in picajzlasti........Saj smo vsi, sam se ne hvalimo. :!: Je pa sigurno boljši vaš način komuniciranja, kakor potuhnjenost.Se strinjam z Alijano.Vsi trije ste cortlih. :onfire: Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 Veš kva je čar kaminskih vložkov? - Zadevo lahko narediš tako, da je prostor, ko zakuriš, od šuba topel (kar pri klasičnem kaminu ni), skale pa potem toploto zadržujejo. Narediti se da na več načinov - lahko vložek obzidaš iz vseh strani (razen s ksihta valjda), a tako, da je med vložkom in skalami ene 5-7 cm lufta. S ploščatimi skalami obzidaš tudi zid zadaj, včasih pa naredijo celo tako, da uporabijo zelo dolge in zavite rore od peči do dimnika in jih tudi obzidajo. Tudi v tem primeru skale akumulirajo toploto. lalalaČaki - kaj sem pol jaz gledala? Kurišče se je reklo temu, se mi zdi - s steklenimi vratci in tak. Glede dolgih in sploh zavitih rorov - kaj pa vleka? Kolikor mi je znano, mora biti pri kaminu sploh dobra vleka, da nimaš vsega dima v bajti pol. Sicer pa je to okoli rorov mi znano - ker pač iz kmečkih logov in tam pač veliki rori - malo postrani sicer, da toplo še dodatno v hišah.sicer pa je naša zgodba okoli kamina takšna - že v času gradnje se nekako dogovorimo z enim tipom, da bo obzidal kamin, mi samo naj nabavimo tole kurišče. Gremo v Kamnik - tam drago to ko sto hudičev, pa preložimo tole za nedoločen čas. Kamin bi naj bil obzidan s tako dobrim šamotnim ciglom, da glava peče(z ene fabrike ali nekak tak)...no, pol pa se ta dedc obesi in konec postavljanja kaminov. Zaenkrat.Zdaj pa smo itak skoraj bankrot, tak, da nema za takšne. Mi pa tole s skalami ful dobra ideja -res. Če imaš pa kje fotko kaminovo, pa jo komot lahko pripopaš gor. Vsi bomo veseli(jaz pa sline požirala)aja - za dotok zraka - je poskrbljeno kako? Ker pri nas so nekaj omenjali, da bi naj luknjo čez tla zvrtali in take finte. Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 Včerej zvečer izvedela.Če želimo marmelado gosto, se pravi trdo, damo v sadje zraven kuhat KUTINO.Kako točno izgleda ne vem, samo sem marmelado poizkusila in je mega dobra in mega trda.Brez kakršnegakoli želina ali česa podobnega. Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. september 2008 Avtor Prijavi Deli 16. september 2008 rsk rsk. (sicer pa se jaz vem za tole s kutino , sam k nism brala podrobno receptov, k me nima za kej pritegnit, nism vidla da ni blo povedan). namest zelatine, ni glih grickalica pol. Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 Ful neke zanimive ponudbe mi prihajajo zadnje čase, tko da že razmišljam če ne bi raje še malo počakala s to službo za blagajnika... imam občutek da se mi pripravlja ena boljša varijantica. We`ll see... Očitno mi res ni namenjeno to delo... Danes sem klicala v Valdoltro (še dobro da sem), in imam šele 19-ega novembra pregled. Sploh mi ni jasno kako sem imela v glavi 18. september. Na izvidu piše da se moram naročit, jst sm pa ves čas vidla v glavi ta datum. Tko da bom raje počakala na mnenje specialista preden bom podpisovala kaj tako pomembnega. Itak sem vabljena v Srbijo za cc. 14 dni, vse gratis, pa bom verjetno kar to še prej izkoristila predno se zaposlim. Z novim letom me pa morda čaka delo v pisarni (nekaj se obljublja v tej smeri). http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 No, vidiš. Če pa tak, pa itak ne moreš nič. Se že razvija tako, kot je dobro zate. V Srbijo pa le idi. Boš čisto izi nazaj prišla:)) Vrtnarim in bom popizdila....kdo je nekje rekel, da je letos dobra letina?????? Ni. Toliko polžev imam, da jih lahko potalam. Jih rabi kdo? take črne male. nedolžnega videza. Požrejo pa skoraj celo gredo korenja in to takega, da me hotelo odnesti od zadovoljstva, kakšno korenje ratalo letos(ker se držala enih par starobabičnih nasvetov in to.) ampak tole ni vključevalo polžev pa krompir z njive gnije ko nor. pa če bo šlo tak naprej...me bo itak pobralo od jeze. Dež bo zj. grozdje, koliko ga ostalo, jaz pa non stop delam.. trgatev bo pa takšna, da še vsakega folka ne moreš povabit - jagodni izbor, dobesedno bolezen(oidij in peronospora - če koga zanima) toliko škode naredila, da joj, pol pa še toča..evo. sivim. Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 No, vidiš. Če pa tak, pa itak ne moreš nič. Se že razvija tako, kot je dobro zate. V Srbijo pa le idi. Boš čisto izi nazaj prišla:))Ja, si kar predstavljam... Mam kar nekaj prijateljic/prijateljev od tam, pa že po njihovem opisovanju si lahko predstavljam kaj bo dol... Mogoče si bom privoščila tudi banje.Sicer je pa še v zraku, dokler ne bom dol ne bom verjela. trgatev bo pa takšna, da še vsakega folka ne moreš povabit - jagodni izbor, dobesedno bolezen(oidij in peronospora - če koga zanima) toliko škode naredila, da joj, pol pa še toča..evo.Tu v Brdih je tudi fajn škodo naredilo, isto kombinacija toča + bolezen, tko da pri tistem ki jemljem domač merlot, je rekel da drugo leto ne bo nič več. Pa najboljše vino daleč naokrog ima. http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 ..sivim.to zato, ker se jeziš sicer pa je boljše biti siv, kot plešast You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts