Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 26

Marsa

Recommended Posts

Npr. motlo me je, ce/ko se "nic ni dal". vse je blo tezko, packarija al kaj jaz vem.

:vragec:

pr men se je vse lahko.....pa lej kaj je ratal...... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk.....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 3,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Posted Images

No, navadno se vzgoja pac pozna, o tem ni dvoma. sam je pa zanimivo, da najdemo cist razlicne tipe ljudi iz istih druzin..

se pravi tud sama vzgoja ni cist vse.

Lahko da, lahko pa, da so otroc v isti družini vzgajan vsak drgač. In tud so. Jst mislm, da so družine, v katerih bi dva otroka dobila čist enake vzorce ene tolk pogoste kt Jeti. S to razliko, da se govori, so baje Jetija že vidl.

:vio:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

:vragec:

pr men se je vse lahko.....pa lej kaj je ratal...... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk.....tralala

pr men pa "nc" - pa tud glej. x:o)x x;)x

Recimo men je risat ful pomenil, mat se je zdel pa mroda da bi kej 'bl ornk' morala. x:)x

eni si predstavljajo za otroka, da bo zdravnik - in ne slikar, racunalniski genij al kaj jaz vem....

res je, da so tamali ze cist zgubil stik in res presedijo cele dneve za racunalnikom, kmal bodo pozabil, kaj so in kako zgledajo ptice.... :o|o:

vendar, kot pravim, ful je pa not koristnega in za ene celo bodoci 'kruh'. ali pa samo hobi.

zakaj bi bil hobi nasga tamalga manj vreden kot kateri od naseih (minulih ali sedanjih) hobijev......

Tako kot nas "tastari niso razumeli", zdaj prav tako tamalih "tastari ne razumejo".

sam - zdej smo mi tastari (keri pac smo). x:)x

Lahko da, lahko pa, da so otroc v isti družini vzgajan vsak drgač. In tud so. Jst mislm, da so družine, v katerih bi dva otroka dobila čist enake vzorce ene tolk pogoste kt Jeti. S to razliko, da se govori, so baje Jetija že vidl.

:vio:

res je... xyesx :palec:

(se mi ni dal naprej nakladat v smeri) sem pa ravno o temle razmisljala, da je bolj zapleteno.

nenazadnje ze: prvi, najstarejsi, najmlajsi... itd.

potem pa se vse ostalo.

astroloske kompatibilnosti itd. xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Za menoj tudi en milo recen zanimiv teden x:)x . Naporen, ker sem po tednu izlezavanja padla u normalni vsakodnevni celodnevni divji ritem, ampak prezivela. Zgurala vsak dan posebej in imam priblizno idejo, kaj vse me zdajle caka :O: . Ampak bo ze, vazn, da spet svinjam ke po svetu.

Uzivala v enem lusnem klepetu s SLO x:px .

Mysti jaz grem pa jutr enega prfokska nasga, ki je baje zelo priljubljen, pa tudi meni je kot clovek :palec: , opazovat, kako uci. Moram, ena od zadev za certifikat.

Pa cel kup zadev za narest :sori: , od pospravljanja do studija itd. Po mojem bo vikenT mim, kot bi mignil.

777 x:Xx :vragec: x;)x

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Petarde pokajo :eek: :inocent:

kaj že? nek dan mladosti al kaj x:o)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Tipka cestitike tvojemu malcku :2src: :palec:
Tipka, čestitke za malckov prvi RD :hapyb:

kar se "prepucavanaj" okol vzgoje tiče pa...vsak starš vzgaja po svojih najboljših močeh - v to sem prepričana. In vsak milsi, da je njegova vzgoja najboljša.

obenem milsm, da Tipka dela prav, ko časovno omejuje dostop do neta (jaz bi ga tudi do TV), sicer pa je že

Jp, tudi od mene! :palec: :flower:

(*sm nekak spregledala x:o)x

bejbe, hvala :2src:

Tipka pravi(s) da 1 uro compa 14 letniku. zakaj pa? sam eno? se mi zdi za danasnjega 14letnika ena ura kompa mal mal.. no odvisno je tud sicer, kaj pocne itd.

ce pa pocne svoje zadeve kul, ne vidim razloga za taksna omejevanja..

Plus - pomeni da mu se pri 14-ih diktiram tako njegove naloge kot tudi prosti cas....

Komp je lohk sprostitev, ustvarjanje, informiranje, izobrazevanje.....

jaz bi omejevala sam ce ne bi sole delal al pa drugih stvari, ki se pricakujejo od njega.

ce pa je priden, pa nardi vse, pa ne vidim razloga da mors tkole omejit cas....

recimo nekateri pa ne srfajo sam, pac pa risejo, kej delajo s photoshopom, jih kaj zanima itd. in se mi zdi, ce ima recimo tak hobi, zlo podobno kot ce bi men mat tedaj omejevala, kok casa lohk risem al pa kok cajta sem lohk na vaji. :o|o:

se mi zdi to mal prestrogo...

no pri nekaterih je morda potrebno, morda tud ucinkovito...

ja, omejujem mu comp, ko vidim, da igra igrice...tega je sicer zadnje case ful malo, pa je zato lahko na compu malo dalj.. rabi word, ker prevaja knjigo, pa ogleduje si teleskope itd...

drugace pa za razna igricna sranja ne dovolim :vragec: in od tega ne odstopim...pol pa vidimo po Tvju ( btw tudi to imata z mlajsim omejeno na eno uro, razen, ce je kaj taksnega po Tv, da me prosita :inocent: ...pol ja... pa se videt moram, kaj je... )da otroci igrajo streljanja , pa pretepanja itd...zato pa se streljajo po solah, mularija :vragec: ...kje pa je meja ? saj pri nekaj urah na danx 7 dni na tedenx30 dni na mesec itd. otrok izgubi stik z resnicnostjo...

ja, vcasih je pac treba postavit bolj ozke meje, ki se jih po potrebi siri, da imajo otroci nek obcutek, kaj je prav in kaj ni... res je, da je potrebno pogovarjanje in dogovarjanje itd, da poznajo stvari in da si oblikujejo vrednote in prepricanja...

pa se to..otroci so zelo razlicni, kar ste tudi ugotovili ... Marsa, niso vsi taki kot Tim, eni so pac tezje vodljivi, skratka, pri vsakem otrocu je potrebno uporabit drugacne tehnike/prijeme/pogovore, da se doseze isti cilj...nekaj kar pali pri najstarejsem, mi pri ta srednjem pade v vodo, tak da se sama sebi zdim smesna...

se pa trudim max, tad kot vsaka mama... oz. vmes vidim, da so jim vec problemi v sluzbi, pa gredica roz doma, pa nadaljevanka po Tv itd....pol se mi pa tozi mama, da je sla ob 00.30 lulat in je bil sine pred Compom in igral igrico :inocent: .... moji vedo, da je to ura za spat, tako kot vsak vecer ista ura in da si mozgani pac morajo spociti...

ja, mogoce sem res stara dunajska sola, vendar pri nas tak nacin moj vzgoje pac pali :2src: ...ko pa vec ne bo, pa bom poskusila drugace...

Mojca

ne bi rekla, da so računalniške igrice (ali pa kaki metalski in podobni bendi, ki se jih tudi rado obtožuje xrolleyesx ) vzrok za pretepanja in streljanja...

... in to je žalostno in ni prav, ampak ni pa vzrok za nasilje in izgubljenost teh otrok.

en velik BS je tole...

ma smo odrascali ob precej nasilnih risankah, kot sta tom&jerry, pa roadrunner, kjer so se poskusali fentat na se pa jos originalnih nacinov, pa zato nismo nikomur pod rep petarde velikanke nastavljali...tako, da..bo treba vzroke kar lepo nekje drugje iskat

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

V glavnem - ste še zmeraj pri tem.

Pri nas že out tema tole, ker namreč včeraj imeli pogreb.

Pikota (mačkonara s črno piko na nosu) je povozilo. Naj omenim, da mačkonari se znali izogibat avtom, da takoj skočil na makadam ali drevo, kadar prišibal avto - ker tolikokrat šel zraven na sprehod s psom, da sta (oba mačkonara)res vedela kako in kaj. Zdaj pa bil povožen nekje sto metrov vstran, na makadamu, čisto ob robu ceste. Blazno žalostni bili vsi pri bajti, ženski del se zaprl vsaka v svojo sobo in tulile, moški del pa hodil sem in tja po bajta in se tolažil, da tako nežnega in pridnega mačkonara še nismo imeli. In ga res še nismo..ah..

Pokopala sam ga v gozdu.

Verjeto so si ptiči zdaj oddahnili.

Samo, da še navržem okoli elektrike -bila beseda tam...ja..ribi se da dopovedat,da elektrika nevarna, dopovej pa ti tole vodnarju.

Žnj krat rekla, da je elektrika nevarna, da te strese, da lahko umreš..in potem ti naša takrat osemletna vodnarka gre in žebelj potisne v vtičnico, ker jo je zanimalo - točno kaj se bo zgodilo.

Verjetno je tole tudi vzrok, da ima skodrane lase x;)x

In da navržem okoli risank - naša generacija je razen Toma in Jerrya gledala tudi Smrkce, pa Bobek in Lolek pa A je to..

Miljavžnt procentna sem, da toliko nasilja nikoli ni bilo predvajanega.

Zakaj seksy fotke? tole je tudi mene glodalo, ni logično...pa mi mlajša pravi: kak te ne razumeš...če pa to oni(juha kujkoski) pogleda...in pol rataš zanimiv..(pozablja pa, da poleg juhe kujkosega fotko vidi še ole gunar -star 38 in več let...)

In kar se mene tiče - je zelo malo uspešnih vzgoj, ki so total svobodne. Lahko imaš srečo in je tvoj otrok med tistimi, ki imajo "vgrajen" notranji čut za odgovornost, lahko pa tega čuta ne razvije nikoli(in pol so starši vsega krivi). V osnovi so itak vedno vsega krivi starši - koliko krat sem tule na forumu brala oslarije, kako jih je mati omejevala, pa jih ni omejevala, pa jih nikamor ni pustila, pa ji ni bilo mar zanje.

skratka - kriv(stareš) si tak ali ovak.

Torej - je postavljena meja. Nema fotk niti v kopalkah, niti v majcah.

In naj še ostali starši vejo, kaj bi si zatiskali oči. na njihovem pa je pol, kaj storiti s tem.

sem pa pogledala in v glavnem so fotke - umaknjenje.

Se je mlajša sicer režala..če bi hoteli, bi pa drugo stran našli..kar je res. Ampak baje, da ne bodo..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Samo, da še navržem okoli elektrike -bila beseda tam...ja..ribi se da dopovedat,da elektrika nevarna, dopovej pa ti tole vodnarju.

Žnj krat rekla, da je elektrika nevarna, da te strese, da lahko umreš..in potem ti naša takrat osemletna vodnarka gre in žebelj potisne v vtičnico, ker jo je zanimalo - točno kaj se bo zgodilo.

x:Dx x:Dx x:px ... se režim ker sm jst pri podobni starosti (al je blo še kaj manj se mi zdi :inocent: x:o)x ) bucko vtaknila not, ker sem hotela videt kaj bo... nisem verjela. Ma itak sm morala vse probat. Nič ni pomagalo mi govorit da je nekaj nevarno, da se ne sme al da je prepovedano. Sm si mislila - "ma če je za tebe, ni nujno da je za mene!!!" x^x x:px x:o)x In nekaj podobnega še vedno velja. Trma pač. x:Dx

Moram pa tudi rečt, da ko berem Marso, da mi je ful všeč njen način razmišljanja in vzgoje, in verjetno da če bi mi mama povedala na tak način kot ona, da bi najbrž več poslušala kot sem. x:)x

Se pa tudi strinjam da je odvisno od otroka kako bo nekaj sprejemal.... in da en način vzgoje pri enih pali, pri drugih ne. Ma to pišem s stališča nekdanjega otroka (mene), ker izkušenj kot mama pač nimam in ne morem govorit.

Pa xvrtcx za muckota.

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

klop me je pičil

Fak. :sori:

No zdaj je ze pozno za nasvete, tko da sam: upam da ne bo kakih posledic! xcrossfingx

(*ce bo se koga - jaz sem si dala nekoc gor glino... morda je kej pomagalo oz. lohk pomaga - da nekak izsrka morebiten *strup*)

Petarde pokajo

kaj že? nek dan mladosti al kaj

aja! jaz tud nekaj slisala, pa mi ni blo nc jasno... sem mislila da majo tlele v Stepiju spet kaksne svoje vijevaje. xDDx

ja, omejujem mu comp, ko vidim, da igra igrice...tega je sicer zadnje case ful malo, pa je zato lahko na compu malo dalj.. rabi word, ker prevaja knjigo, pa ogleduje si teleskope itd...

drugace pa za razna igricna sranja ne dovolim :vragec: in od tega ne odstopim...pol pa vidimo po Tvju ( btw tudi to imata z mlajsim omejeno na eno uro, razen, ce je kaj taksnega po Tv, da me prosita :inocent: ...pol ja... pa se videt moram, kaj je... )da otroci igrajo streljanja , pa pretepanja itd...zato pa se streljajo po solah, mularija :vragec: ...kje pa je meja ? saj pri nekaj urah na danx 7 dni na tedenx30 dni na mesec itd. otrok izgubi stik z resnicnostjo...

ja, vcasih je pac treba postavit bolj ozke meje, ki se jih po potrebi siri, da imajo otroci nek obcutek, kaj je prav in kaj ni... res je, da je potrebno pogovarjanje in dogovarjanje itd, da poznajo stvari in da si oblikujejo vrednote in prepricanja...

pa se to..otroci so zelo razlicni, kar ste tudi ugotovili ... Marsa, niso vsi taki kot Tim, eni so pac tezje vodljivi, skratka, pri vsakem otrocu je potrebno uporabit drugacne tehnike/prijeme/pogovore, da se doseze isti cilj...nekaj kar pali pri najstarejsem, mi pri ta srednjem pade v vodo, tak da se sama sebi zdim smesna...

se pa trudim max, tad kot vsaka mama... oz. vmes vidim, da so jim vec problemi v sluzbi, pa gredica roz doma, pa nadaljevanka po Tv itd....pol se mi pa tozi mama, da je sla ob 00.30 lulat in je bil sine pred Compom in igral igrico :inocent: .... moji vedo, da je to ura za spat, tako kot vsak vecer ista ura in da si mozgani pac morajo spociti...

Hm... delno se seveda strinjam, sam delno pa ne.

Hocm rect: seveda nasilne scene po tv in povsod zagotovo tud vplivajo, po drugi strani pa, kot sta rekla Macka in Dbk, ni sam to fact, saj tud *nam* ni blo prihranjeno nasilje.

In mroda ga zdej ubogi otroci gledajo po tv, sam folk je vojne prezivel!!! hocm rect: nekateri DOBR poznajo nasilje, in to iz prve roke.

aja in Tim pravzaprav sploh ni vodljiv. je zelo samosvoj (kot jaz oz. oba z Mitjo). Je pa zelo razumen; vse se da zment.

Saj pravim: vedno smo sli na komunikacijo (kak' ne... xcivx x;)x)

Pri nas že out tema tole, ker namreč včeraj imeli pogreb.

Pikota (mačkonara s črno piko na nosu) je povozilo. Naj omenim, da mačkonari se znali izogibat avtom, da takoj skočil na makadam ali drevo, kadar prišibal avto - ker tolikokrat šel zraven na sprehod s psom, da sta (oba mačkonara)res vedela kako in kaj. Zdaj pa bil povožen nekje sto metrov vstran, na makadamu, čisto ob robu ceste. Blazno žalostni bili vsi pri bajti, ženski del se zaprl vsaka v svojo sobo in tulile, moški del pa hodil sem in tja po bajta in se tolažil, da tako nežnega in pridnega mačkonara še nismo imeli. In ga res še nismo..ah..

Pokopala sam ga v gozdu.

ohh. x:((x

Moje sozalje..... xrainbowx

Tim ma sam Sonce v ribah, sicer pa totalno guzvo v Vodnarju. x:o)x x;)x

Zakaj seksy fotke? tole je tudi mene glodalo, ni logično...pa mi mlajša pravi: kak te ne razumeš...če pa to oni(juha kujkoski) pogleda...in pol rataš zanimiv..

aha..... seveda xyesx

(razloz ji, da to zdej ni vec zanimivo... da zdej mors bit do vratu zapet, da sploh izstopas in ce izstopas, te bodo prej opazil kot pa med kupi golega mesa. xDDx (zihr jo prepricas, da bo na fotkah od zdej v bundah gor x;)x)

n kar se mene tiče - je zelo malo uspešnih vzgoj, ki so total svobodne. Lahko imaš srečo in je tvoj otrok med tistimi, ki imajo "vgrajen" notranji čut za odgovornost, lahko pa tega čuta ne razvije nikoli(in pol so starši vsega krivi). V osnovi so itak vedno vsega krivi starši - koliko krat sem tule na forumu brala oslarije, kako jih je mati omejevala, pa jih ni omejevala, pa jih nikamor ni pustila, pa ji ni bilo mar zanje.

skratka - kriv(stareš) si tak ali ovak.

x:o)x xyesx :palec:

Moram pa tudi rečt, da ko berem Marso, da mi je ful všeč njen način razmišljanja in vzgoje, in verjetno da če bi mi mama povedala na tak način kot ona, da bi najbrž več poslušala kot sem. x:)x

ej ful thanx! x:Xx

ampak, iskreno: menim da bi me poslusala TOCN TOLK kt si svojo mat. x:px x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Fak. :sori:

No zdaj je ze pozno za nasvete, tko da sam: upam da ne bo kakih posledic! xcrossfingx

(*ce bo se koga - jaz sem si dala nekoc gor glino... morda je kej pomagalo oz. lohk pomaga - da nekak izsrka morebiten *strup*)

ma saj ne vem, ker sem po naravi mal histerična, tako da se ne jemjljem čisto resno zmeraj in tudi danes ne vem a naj se... kakorkoli, noga me totalka boli in tud kar povsod me kaj boli. jezna raje sploh ne povem koliko...

a misliš, da se danes še to naredi z glino, če sem ga včeraj popoldan deložirala? si mislim, da je morebitni strup že kjerkoli lahko.

:V:

ej ful thanx! x:Xx

ampak, iskreno: menim da bi me poslusala TOCN TOLK kt si svojo mat. x:px x;)x

x:)x

A me maš za tko trmasto? xDDx

Ma pri meni je ful pomembno na kakšen način se mi nekaj pove. Potem itak še premislim pri sebi al se strinjam s povedanim al ne, ampak direkt prepovedi pa ne palijo pri meni. So mi še večji izziv. x:o)x

kaj pa vem, Malina.... kako pa zgleda? a je se kaksna 'luknjica' (da gre pac pol lohk ven)?

ce mas glino, probi, skodit zihr ne more...

sicer pa ti svetujem, da CIMVEC pijes, prav goltas, caje, vodo s soljo in limono itd. Res: velik vec pij kot sicer...

kar je not, je ze not... zdej pa boljs da pomagas ven spravljat.

aja tole je cist *medicinsko neutemeljeno* (to sem pac jaz nekoc naredila in dobila tak filing; da pac, ce je bil klop okuzen, da bi znala glina izsrkat).. pa pac predstavljam si, da je bolje, da se telo zlosa snovi, ki jih ne potrebuje oz. mu skodijo.. zato pac 'odplakuj'...

Morda pa probas s paradajzom?? sej res... je nad pr pikih os - ven potegne strup.. ampak to mors rpav tko cimprej.....

skratka - skodit ne more nic tacga.. tako da se mal poslusaj pa 'zdravi', kot znas, predvsem pa OPAZUJ....

ce ne bo reakcija nic popustila, pejt v ponedeljek k zdravniku.

xcrossfingx xwizardx

Picasso

A me maš za tko trmasto? xDDx

Ma pri meni je ful pomembno na kakšen način se mi nekaj pove. Potem itak še premislim pri sebi al se strinjam s povedanim al ne, ampak direkt prepovedi pa ne palijo pri meni. So mi še večji izziv. x:o)x

ma ne, mislim da nisi zlo trmasta.. najbrz pa v enih stvareh pa pac si - kot jaz (jaz tud nisem trma pa mula xDDx)

sej vem..

sej mal sem se tud pohecala, mislila pa sem si: v vsakem primeru, ce bi bla tvoja mat (js al kdorkoli), bi bla prav tko tvoja mat in ze zato ti ne bi disal me zlo poslusat. xDDx x;)x

Drugac pa: jaz nisem bla nikol trmasta tko.. kot je folk ponavad trmast..

sem pa bla neomajna, ce sem hotla kej dosec al pa ce cesa nisem hotla. xyesx

drugac pa nisem trmast tip cloveka... tud mulasta nisem nikol bla, nisem 'zlopamtilo'...

se hit spuham. xDDx tko k Nat.

aja eno napako pa skor vsi starci delamo, pa ne glede na ribe, race in bike. x:px

namrec - premal smo dosledni... xyesx

.. sicer sem pa se nekje bla zlo natancna (sem se zdajle spomnila): pr izrazanju, govoru, jezik pa to.

SOVRAZILA sem komunikacije z otrokom tipa: a bos papchkal piskotka? x:o)x :sick:

v tem stavku je zame VSE narobe x:Dx - pretirane pomanjsevalnice pa se sklon.

na TO sem bla in sem alergicna...

tko da mogoce je *krivo* tud to, da sem s svojim tamalim vedno govorila kot s clovekom (in ne kot s hisnim ljubljenckom - pa se tle mi gre na zivce taka spreha, ce je rpetirana)....

se 1x so naju eni *mladi* gledal pa se smejal, k sem pr semaforju, ko je tamal bil se v vozicku, mu nekaj razlagala, pa pol rekla nekaj tacga kot: a stekas? x:o)x

in so se ene punce prav obrnile in se posmejale.. k sem dojencku rekla a stekas... :D

pa se nekaj je: sem imela *privilegij* in bla s tamalim 4 leta in pol (sele jeseni pri 4ih je sel v vrtec)... tako da sem lohk nenehno ga *vzgajala* - skoz sem bla z njim (v tem najpomembnejsem oz. najobcutljivejsem obdobju)...

tedaj sem mela recimo obdobje risanja, pa se je ful risalo pri nas... cele plahte ble razprostrte in sva risala, risala.

brala knjig na tone, pela.... bla zunaj nenehno... v naravi cele dneve....

In seveda, skoz sem ga mela okol (nc ni spal) in pol jasno, da skoz komuniciras.

recimo je bil star 2 let al kej pa sem jaz stimala recimo krompir in je blo 6 krompirjev.. pa so bli tko v parih postavljeni, pa je rekel: hm, po dva sta... pa me je prenesetil, da tko majhen otrok ze postevanko v bistvu hoce osvajat, pa ga vprasam, kolkrat pa po 2? pa gleda pa prav 3x... skratka, sva mela vse zivo se za zment, se ucit itd. xDDx

je pa tecno, k mu *mors* skoz *tezit*...

a ves, eni starsi se *bojijo* tezit, ces, bi bli radi prjatli s svojimi otroki..

to ne gre. ti mu nisi frend, te najde drugje, med svojimi vrstniki, ti ga mors vodit, pa konc.....

Tko da je tezko peljat to: po 1 strani bi mu ugodil, po 2. pa ves ti vec, tako mors pac ti povedat, kako bo..

sem se pa izogibala neumnim razlogom tipa: "ker jaz tko pravim" in podobne neumnosti...

ce z otrokom ravnas kot z razumno osebo (ki pa se ima sicer se ogromno za naucit, ni pa zato bebo), je vecja verjetnost, da bos *dobil* razumno osebo. x:)x

Picasso

Glina vendno pomaga, ce ne drugace, se clovek navadi na zemljo xcivx

Jaz imam v povprecju na leto vsaj deset klopov, pa

do zdaj brez posledic, brez posledic, brez posledic x:px

Pa tvoja kri, holesterol, hepatitis C pa podobno ?

Da se ni kaj on nalezej, bosci klopci, sirotec x8Dx

Nic bat, vse bo dobro.

kaj pa vem, Malina.... kako pa zgleda? a je se kaksna 'luknjica' (da gre pac pol lohk ven)?

ce mas glino, probi, skodit zihr ne more...

sicer pa ti svetujem, da CIMVEC pijes, prav goltas, caje, vodo s soljo in limono itd. Res: velik vec pij kot sicer...

kar je not, je ze not... zdej pa boljs da pomagas ven spravljat.

aja tole je cist *medicinsko neutemeljeno* (to sem pac jaz nekoc naredila in dobila tak filing; da pac, ce je bil klop okuzen, da bi znala glina izsrkat).. pa pac predstavljam si, da je bolje, da se telo zlosa snovi, ki jih ne potrebuje oz. mu skodijo.. zato pac 'odplakuj'...

Morda pa probas s paradajzom?? sej res... je nad pr pikih os - ven potegne strup.. ampak to mors rpav tko cimprej.....

skratka - skodit ne more nic tacga.. tako da se mal poslusaj pa 'zdravi', kot znas, predvsem pa OPAZUJ....

ce ne bo reakcija nic popustila, pejt v ponedeljek k zdravniku.

xcrossfingx xwizardx

sem že iz trgovine. kupila paradižnik xcivx

glino imam pa doma, ker sem lani z njo uspešno "pozdravila" mega oteklino od kaj vem katerega mrčesa.

bom kar oboje.

luknjica pa je. in rdeče, malo malinaste barve :vragec: kak centimeter okrog.

tole s pitjem se sliši kar fajn... slana limonada x:Dx

do zdaj brez posledic, brez posledic, brez posledic x:px

:palec: to se mi dopade. upam, da bom tudi jaz.

Pa tvoja kri, holesterol, hepatitis C pa podobno ?

Da se ni kaj on nalezej, bosci klopci, sirotec x8Dx

xsmx sam si je kriv. on je mene pičil ne jaz njega (bi me moral peljat prej na vse teste k zdravniku). no, sicer sem bila pa skrajno neusmiljena do njega in je že pokojni.

R.I.P. :o|o:

ma ne, mislim da nisi zlo trmasta.. najbrz pa v enih stvareh pa pac si - kot jaz (jaz tud nisem trma pa mula xDDx)

sej vem..

sej mal sem se tud pohecala, mislila pa sem si: v vsakem primeru, ce bi bla tvoja mat (js al kdorkoli), bi bla prav tko tvoja mat in ze zato ti ne bi disal me zlo poslusat. xDDx x;)x

xDDx

Ja v enih stvareh sem, najbolj tam kjer čutim da imam prav... tam ne odstopam od svojega.

Da bi pa nekaj trmarila brez razloga, samo zato da dajem kontra, to ne.

Mogoče. Samo kot sem že rekla... pri meni je ful važen pristop do mene, in če znaš poštudirat kakšen način komunikacije mi odgovarja, potem najdeš tudi način kako mi nekaj dopovedat oz. predstavit tvojo idejo.

Od vedno sem imela tudi prijatelje, ki so bili starosti mojega očeta ali mame, in sem se marsikaj naučila od njih. Zakaj? Ker so me znali navdušit, ker so mi na miren način razložili, zakaj mislijo da je nekaj prav, ali pa ne... Všeč mi je bilo poslušat recimo indijanske zgodbice, v katerih se je vedno skrivalo tisto kar mi je hotel pripovedovalec (prijatelj/ica) povedat, predstavit, me nekaj naučit... in to se mi je za vedno usidralo v spomin... ali pa zgodbice iz narave... pa pogovori med ustvarjanjem, recimo iz gline, ko se sprostiš in napetost izgine... Tega doma ni bilo. Vedno samo - "tega ne smeš!!! Zakaj? Zato ker sem jaz tako rekla!!!" - vidiš, tak način komunikacije pri meni ne pali, grem samo kontra... sicer lahko utihnem, ma v meni se kuha vulkanski izbruh. Včasih se umaknem da ne prizadenem koga, včasih pa ne utegnem in izbruhnem... potem pa take :eek: oči. x:)x x:o)x

Drugac pa: jaz nisem bla nikol trmasta tko.. kot je folk ponavad trmast..

sem pa bla neomajna, ce sem hotla kej dosec al pa ce cesa nisem hotla. xyesx

drugac pa nisem trmast tip cloveka... tud mulasta nisem nikol bla, nisem 'zlopamtilo'...

se hit spuham. xDDx tko k Nat.

aja eno napako pa skor vsi starci delamo, pa ne glede na ribe, race in bike. x:px

namrec - premal smo dosledni... xyesx

.. drugace sem pa se nekje bla zlo natancna (sem se zdajle spomnila): pr izrazanju, govoru, jezik pa to.

SOVRAZILA sem komunikacije z otrokom tipa: a bos papchkal piskotka? x:o)x :sick:

v tem stavku je zame VSE narobe x:Dx - pretirane pomanjsevalnice pa se sklon.

na TO sem bla in sem alergicna...

tko da mogoce je *krivo* tud to, da sem s svojim tamalim vedno govorila kot s clovekom (in ne kot s hisnim ljubljenckom - pa se tle mi gre na zivce taka spreha, ce je rpetirana)....

se 1x so naju eni *mladi* gledal pa se smejal, k sem pr semaforju, ko je tamal bil se v vozicku, mu nekaj razlagala, pa pol rekla nekaj tacga kot: a stekas? x:o)x

in so se ene punce prav obrnile in se posmejale.. k sem dojencku rekla a stekas... :D

pa se nekaj je: sem imela *privilegij* in bla s tamalim 4 leta in pol (sele jeseni pri 4ih je sel v vrtec)... tako da sem lohk nenehno ga *vzgajala* - skoz sem bla z njim...

tedaj sem mela recimo obdobje risanja, pa se je ful risalo pri nas... cele plahte ble razprostrte in sva risala, risala.

brala knjig na tone, pela.... bla zunaj nenehno... v naravi cele dneve....

In seveda, skoz sem ga mela okol (nc ni spal) in pol jasno, da skoz komuniciras.

recimo je bil star 2 let al kej pa sem jaz stimala recimo krompir in je blo 6 krompirjev.. pa so bli tko v parih postavljeni, pa je rekel: hm, po dva sta... pa me je prenesetil, da tko majhen otrok ze postevanko v bistvu hoce osvajat, pa ga vprasam, kolkrat pa po 2? pa gleda pa prav 3x... skratka, sva mela vse zivo se za zment, se ucit itd. xDDx

je pa tecno, k mu *mors* skoz *tezit*...

a ves, eni starsi se *bojijo* tezit, ces, bi bli radi prjatli s svojimi otroki..

to ne gre. ti mu nisi frend, te najde drugje, med svojimi vrstniki, ti ga mors vodit, pa konc.....

Tko da je tezko peljat to: po 1 strani bi mu ugodil, po 2. pa ves ti vec, tako mors pac ti povedat, kako bo..

sem se pa izogibala neumnim razlogom tipa: "ker jaz tko pravim" in podobne neumnosti...

ce z otrokom ravnas kot z razumno osebo (ki pa se ima sicer se ogromno za naucit, ni pa zato bebo), je vecja verjetnost, da bos *dobil* razumno osebo. x:)x

xokx :palec: :palec:

Sva se ravno včeraj pogovarjali s frendico... ko je bila njena hčerka stara niti eno leto, mi jo je prvič dala v varstvo. V bistvu se je ful težko odločila, al bi mi jo zaupala al ne... ma potem je bil vseeno ja. Sva šle v en park blizu mesta, kjer je totalen mir, pa pomlad se je začenjala... hodit še ni znala.

In jst razgrnem dekco na mehceno travco, vse njene stvari dam na deko in jo pustim da raziskuje po svoje... itak da ji je bila narava dosti bolj zanimiva kot pa njene igrače... Govorit še ni znala, ampak vseeno sem ji povedala, preden se je začela po kolenih plazit naokrog, da če bo lačna, če bo žejna in če bo zaspana, naj mi pove... In ona me gleda kot največji modrec, in mi pokima... pa gre. In res... ko je bila lačna, je prišla do mene, mi z mimikami in glasovi povedala kaj hoče, in sva se vse zmenile. Takrat je tudi shodila... ker sem jo pustila ko je padla, da se sama pobere in da poskusi znova... pa je uspelo. Od takrat se s tamalo ful štekava, in imava še vedno pogovore kot med dvema odraslima človekoma, ni nič v stilu "bucibuc". Seveda prilagojeno njenim letom.

Kot vsako leto, je prišel čas, ko imam obupen seneni nahod. Letos je prišlo malce kasneje (logično). Dva tedna že kiham, kar me niti ne moti, zdaj se je pa začela najbolj obupna stvar pri tem - oči me skrbijo, bolijo, skratka :xx!: Kako močno, močno sovražim to.

Problem je, ker nič ne pomaga! Po tabletah pa cele dneve spim oz. sem zaspana, kar si pa niti slučajno ne morem privoščiti. Groza. Ima kdo kakšno idejo za "domače zdravilo"!? Lepo prosim!

Vilamalina, tole

ma saj ne vem, ker sem po naravi mal histerična, tako da se ne jemjljem čisto resno zmeraj in tudi danes ne vem a naj se... kakorkoli, noga me totalka boli in tud kar povsod me kaj boli. jezna raje sploh ne povem koliko..
poznam, na žalost. Ne bom trdila, da tudi pri tebi to dela psiha, ampak je velika verjetnost (če si panična). Ti pa priporočam, da greš k zdravniku, če te tako skrbi. Ne vem no.... Mene je nekaj bolelo 6 mesecev, pa sem bila panična, depresivna, potem so me pa končno slikali in neverjetno - bolečina je izginila v hipu.

Najbolje, da te pregledajo (če boš to čutila še naprej) in te pomirijo ali pa pač pozdravijo x;)x Ampak tudi jaz mislim, da je vse OK.

Drugače pa toplo, toplo priporočam sprej Forth! Je iz rastlinskih izvlečkov, ne daš si ga na kožo, ampak pošpricaš po oblekah. Ni nobenega čudnega vonja, niti flekov. Po meni so lani na Rožniku kar lezli, letos pa uporabljam tole in ni nobenih problemov. Stane pa malo več kot 7 evrov. Povem, za prihodnjič x;)x

Evo, sem še povezavo našla KLIK

**

Želim si dež, ker potem me manj srbijo :o|o:

Kaj še?

Jaz tud nisem trmasta :inocent:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

sem že iz trgovine. kupila paradižnik xcivx

glino imam pa doma, ker sem lani z njo uspešno "pozdravila" mega oteklino od kaj vem katerega mrčesa.

bom kar oboje.

luknjica pa je. in rdeče, malo malinaste barve :vragec: kak centimeter okrog.

tole s pitjem se sliši kar fajn... slana limonada x:Dx

no fino.... ja tista reakcija.... morda ni nujno da kaj pomeni, sej je sam pik drazhenje kozhe, nenazadnje, brez cesarkoli drugega...

dej si paradajz pa ce mas cajt, izmenicno se tud kar glino.

ja, a nisi vedla? rahlo soljena limonada je zakon, med drugim omogoci da vsi ti elektroliti zasopajo, boljs laufa C vitamin in drugi razstrupljevalci, kisik bolje laufa in s tem se boljsa kri.. pa se cisti...

To je v vseh mogocih primerih priporocljivo (pri prehladih, pri ciscenju, pri macku, pri glavobolu, ce se zlo potis, pri naporih itd. ...)

xDDx

Ja v enih stvareh sem, najbolj tam kjer čutim da imam prav... tam ne odstopam od svojega.

Da bi pa nekaj trmarila brez razloga, samo zato da dajem kontra, to ne.

Mogoče. Samo kot sem že rekla... pri meni je ful važen pristop do mene, in če znaš poštudirat kakšen način komunikacije mi odgovarja, potem najdeš tudi način kako mi nekaj dopovedat oz. predstavit tvojo idejo.

ja saj stekam - TO je res pomembno....

ampak saj to kaze na pravo komunikacijo.. ki ni sam govorjenje al pa zapovedovanje, pac pa vodenje skozi komunikacijo, ljubezen, spodbudo in zgled. x:)x

Jaz sem bla tud obcutljiva na to in pod razno nisem kupla 'ker jaz tko pravim' al 'tko mora bit' in z vsemi stirimi se upirala: 'ne smes'/'moras'. xDDx

Od vedno sem imela tudi prijatelje, ki so bili starosti mojega očeta ali mame, in sem se marsikaj naučila od njih. Zakaj? Ker so me znali navdušit, ker so mi na miren način razložili, zakaj mislijo da je nekaj prav, ali pa ne... Všeč mi je bilo poslušat recimo indijanske zgodbice, v katerih se je vedno skrivalo tisto kar mi je hotel pripovedovalec (prijatelj/ica) povedat, predstavit, me nekaj naučit... in to se mi je za vedno usidralo v spomin... ali pa zgodbice iz narave... pa pogovori med ustvarjanjem, recimo iz gline, ko se sprostiš in napetost izgine... Tega doma ni bilo. Vedno samo - "tega ne smeš!!! Zakaj? Zato ker sem jaz tako rekla!!!" - vidiš, tak način komunikacije pri meni ne pali, grem samo kontra... sicer lahko utihnem, ma v meni se kuha vulkanski izbruh. Včasih se umaknem da ne prizadenem koga, včasih pa ne utegnem in izbruhnem... potem pa take :eek: oči. x:)x x:o)x .....

ja, sej.... stekam cist...

sam sej to mamo vsi, ves.....

Sej poglej, kok si sama kul (boljs) ravnala s prijateljicino hcerko, pa kljub temu, da si mela ti drugacno vzgojo...

Tko da: povsod se poleg dobrega najde tud kej slabega, skodljivega, iz vsega pa lohk potegnemo nekaj zase in sami skusamo drugac ravnat, ce smo ugotovili, da prejsnje ni bilo delujoce.

In tud jaz sem jasno delala ful napak, se slabse, sproti ugotavljala, da jih delam, pa mi jih je blo vendarle tezko preseci oz. se jih zlosat (recimo kaksne vzorce, ki jim nisi dajal pozornosti, potem pa nenadoma postekas - k mas otroski fidbek - kako neumno je nekaj, v kar si verjel, pravzaprav... al pa kej podobnega).

In tud jaz sem skusala kdaj kaj s prisilo. :8):

jebiga, ker nimas vedno cajta (in zivcev x:Dx :bomb:) za umirjeno in blago komunikacijsko vodenje. x:px

vcas je treba kej na hitr pa brez pregovarjanja... pa sem tud jaz na mino tle naletela. x;)x x:Dx

(ker namrec: moj tamal pa JE trmast! x:o)x xyesx xrolleyesx joj kok zivcev je blo to mojih! x:Dx pa se nisem razumela tega... k je bil temperamenta bolj mojega kot majhen... pol pa cist ene lastnosti, k jih pr seb sploh nisem rpepoznavala...)

ce je bla pa mat kdaj prisotna pa sem se kej jezila na tamalga, se je pa sam muzala in rekla: cudn... :8): :vragec: x;)x

Picasso

Kot vsako leto, je prišel čas, ko imam obupen seneni nahod. Letos je prišlo malce kasneje (logično). Dva tedna že kiham, kar me niti ne moti, zdaj se je pa začela najbolj obupna stvar pri tem - oči me skrbijo, bolijo, skratka :xx!: Kako močno, močno sovražim to.

Problem je, ker nič ne pomaga! Po tabletah pa cele dneve spim oz. sem zaspana, kar si pa niti slučajno ne morem privoščiti. Groza. Ima kdo kakšno idejo za "domače zdravilo"!? Lepo prosim!

A kapljice za oči ti pa ne pomagajo? :inocent:

Vem da Revita pomaga, jst odkar jo pijem nisem več alergična (ker sem imela tudi jst probleme s tem vsako leto). Samo da ne pomaga od danes do jutri, ampak moraš dalj časa to uživat če hočeš rezultate.

Jaz tud nisem trmasta :inocent:

Ne? x:Dx x:o)x

Seneni nahod jim Alveo blaži

Mura:

"...Tudi zase ne vem točno določenega vzroka: Zakaj sem se skoraj 40 let mučil skozi pomladi in poletja s senenim nahodom.

In preizkusil sem marsikaj v tem času.

Kar pijem Alveo (dobri dve leti) nisem imel več senenega nahoda..."

Source, objava #61:

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=936134

Tipka:

"Moj moz je alergik in ne pije mleka in ne je mlecnih proizvodov...nobenih.

Je pa letos zacel piti Alveo.Na zacetku 30ml, potem mu je zvecer spet curilo iz nosa in je zacel kihat , kot puran, pa je spil Alveo in so se stvari pomirile. Zdaj pije Alveo 2x na dan in rezultati so naddobri.

Če slucajno pozabi vzeti Alveo, ga kihanje spomni, da ni vzel Alvea... ceprav se to javlja cedalje bolj poredko... pa mi je rekel, da ne bo probal, ce lahko zdrzi brez, saj se pocuti cisto prevec dobro, ko pije Alveo.

Pri srednjem otrocku , ki se mu alergija kaze na kozi, sem opazila, da se mu je koza bistveno pomirila...

...Imam z Alveom same pozitivne izkusnje.Resili smo se Clarinase, Flonidana, Zyrteca, pa Nasonexov, pa Flixonaza, pa se vseh kortikosteroidov za vpihovanje,,ko so se zacele pljucne tezave...

Alveo, nam je pomagal.

...se mu je vsako pomlad pricela alergija, ki se je kazala kot nenehno kihanje, srbenje oci in neprijeten izcedek iz nosu.Res je izgledal ubog, jaz pa se bolj, ker sem morala prenasati vse to jamranje...

pa sva se lansko leto srecala z Alveom...

Ker je bil cas alergij ze mimo, sva nekako na vse to pozabila.Letos pa se je spet zacelo ...ista pesem.

Spomnila sem se na Alveo.... moz ga je zacel piti in glej ga zlomka, alergija se je pomirila. in to traja ze nekaj casa...

Pa mož spet pred nekaj dnevi zvecer zacne kihat ko nor... in jaz totalno butasto pogledam v smislu, kaj pa je zdaj to. Ko je mož spil Alveo, se mu je kihanje po nekaj minutah popolnoma ustavilo.

So mi rekli , da deluje na psihicni bazi. me sploh ne zanima, ce deluje na cklj ali zblj bazi, glavno mi je , da deluje...

ps: vzamite kor reklamo ali pac kot info..."

Sources:

Objava #40

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=959253

Objava #46

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=948223

Poročaj o svoji izkušnji, v kolker poskusiš z Alveom.

alveo.si

http://alveo.si/

Cenik SI

http://alveo.si/cenik.htm

Ponudba v Nemčiji

http://www.wellness-natur.info/shopde/inde...facturers_id=11

Ne? x:Dx x:o)x

Itak, da sem. Samo moram reči, da v veliko primerih pride trma prav. Požre dosti živcev, ampak včasih se resnično izplača.

tantra, hvala xsrcx Bom poskusila. Vsaka stvar mi je boljša, kot tiste uspavalne tablete :xx!:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Itak, da sem. Samo moram reči, da v veliko primerih pride trma prav. Požre dosti živcev, ampak včasih se resnično izplača.

xDDx xyesx

Se strinjam. x;)x

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...