Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 26

Marsa

Recommended Posts

Tako je revija The Economist v posebni izdaji sestavila povprečen evropski par. Podatke so pridobili iz različnih institucij, kot so Eurostat, Evropska komisija, Evropsko marketinško združenje, Evropsko združenje proizvajalcev avtomobilov in drugi.

Še en dokaz kako so take statistike glupe. x:o)x

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 3,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Posted Images

jp men se je tud mal odstekan bral. x:o)x

Ja, najbrz, Michelle. x:o)x x:Dx x;)x

Uhhhh.

ne mors verjet.

kok je res hecn vcas kej.

v glavnem, pricamo o tehle bobrih vcer al kdaj....

In dons 'ga' VIDM! x:o)x :eek:

no v bistvu najbrz ni bil, sam zlo podoben.. odstekano - prav tako zwal sem prvic v lajfu vidla tule ob Ljubljanci.

Kot nekaksna vidra, sam debelejsa pa bolj kosmata oz. ne tok gibka, po drugi strani pa skor kot kak svizec...

V glavnem, upam da ni bla podgana! x:Ox

k blazotna! ene 60 brez repa! xyesx se pravi metrska!

ampak po mojem je kaj *vidrastega*, ker je plavala po vodi pa rastlinje jedla v glavnem.

hecn, svasta vidm tule, pa tud sem kar pozorna na vse zivo pa tko, ampak tehle modelov pa se ne.

In hec, da glih dons, k sem sla izjemoma nalasc cez drug most kot ponavadi.

Sploh sem pa to opazla, k sem ribe vidla v ljubljanci! :eek:

take lepe postrvcke za spect, njamsi... :yumy: x:o)x x:Dx

sej ne, eni kleni pa mrene...

no in pol nenadoma zagledam blazoto!

v velikosti kaksnega manjsega vepra.. recimo veprchka... sivo rjave farbe.

in sem rekla, evo - bobri! xokx

(dva sta bla)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

In dons 'ga' VIDM! x:o)x :eek:

no v bistvu najbrz ni bil, sam zlo podoben.. odstekano - prav tako zwal sem prvic v lajfu vidla tule ob Ljubljanci.

Kot nekaksna vidra, sam debelejsa pa bolj kosmata oz. ne tok gibka, po drugi strani pa skor kot kak svizec...

V glavnem, upam da ni bla podgana! x:Ox

k blazotna! ene 60 brez repa! xyesx se pravi metrska!

ampak po mojem je kaj *vidrastega*, ker je plavala po vodi pa rastlinje jedla v glavnem.

hecn, svasta vidm tule, pa tud sem kar pozorna na vse zivo pa tko, ampak tehle modelov pa se ne.

In hec, da glih dons, k sem sla izjemoma nalasc cez drug most kot ponavadi.

Jst pa mislim da si tole vidla x;)x x:px

http://shrani.si/f/2Y/Bl/1RryGBF9/nutrija-01.jpg

Nutrija

barje

ne gotovo je bil, ker sem si ga zlo pozorno ogledala.

risem face, pa jih drugac gledam (men imajo avti face, pa ne bodo mel bobri pa nutrije x;)x).

Hocem rect, ja, vem kaj sem vidla.

pa se ful folka z mano...

ker se je prec en delavc Rasti (al pac eni od teh ki pedenajo, kosijo), zraven narolal in sva ga skupaj opazovala..

celo fotkala sem ga z mobijem, sam se je vse blescal, k je bla kontra svetloba... sam ce bi sli na sodisce x:o)x x;)x - uno a je al ni, dokazi pa to, se pa ga najbrz da ven izbrskat.. pac za vidt... x:o)x

(imam zelo dobro oko za oblike, izraze, malenkosti, podrobnosti itd. x;)x xDDx)

potem so pa se eni sosedje mim prsli, pa sem jih kar vprasala, ce vejo kaj je to za ena zival... pa niso vedl..

hocm rect - cel show je bil... x:o)x xDDx (nisem se sam jaz nekaj ufurala). in z mostu imas cca 10 metrov do tam kjer sta bla... si lohk dodobra ogledas vse kar leze, leti in gre. xDDx

http://www.biolib.cz/en/taxonimage/id32508/?taxonid=20606

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ne gotovo je bil, ker sem si ga zlo pozorno ogledala.

risem face, pa jih drugac gledam (men imajo avti face, pa ne bodo mel bobri pa nutrije x;)x).

Hocem rect, ja, vem kaj sem vidla.

pa se ful folka z mano...

ker se je prec en delavc Rasti (al pac eni od teh ki pedenajo, kosijo), zraven narolal in sva ga skupaj opazovala..

celo fotkala sem ga z mobijem, sam se je vse blescal, k je bla kontra svetloba... sam ce bi sli na sodisce x:o)x x;)x - uno a je al ni, dokazi pa to, se pa ga najbrz da ven izbrskat.. pac za vidt... x:o)x

(imam zelo dobro oko za oblike, izraze, malenkosti, podrobnosti itd. <duh v sco - inspektorski uch> x;)x xDDx)

potem so pa se eni sosedje mim prsli, pa sem jih kar vprasala, ce vejo kaj je to za ena zival... pa niso vedl..

hocm rect - cel show je bil... x:o)x xDDx (nisem se sam jaz nekaj ufurala). in z mostu imas cca 10 metrov do tam kjer sta bla... si lohk dodobra ogledas vse kar leze, leti in gre. xDDx

Ok ok, sej zdej ti verjamem. :palec: xDDx

Se pravi da moram prit gor pa tole malo pofotkat. x:px

Na katerem mostu pa je to?

Samo je res zanimivo, dva dni nazaj omenimo tule bobre, pa se pojavijo v LJ!!! xsrcx

Ok ok, sej zdej ti verjamem. :palec: xDDx

x:o)x sej js sm pa glih hotla rect, da pac... ciST mozno da je pac seveda nutrija... al pizmovka... pac saj ves, uno plava itd., sonce blesci...

vidis fotko in ma cist popolnoma isti siht (nutrija ma mal bl... hm, skoncentriran ksihtek tja okol gobcka, tale bober pa ima mal bl surlico, pa mal bl kupckasta je nutrija.... x:o)x)

ampak saj pravim.... ce se ne spoznas (in jaz se ne), je tezko presojat, saam hecno mi je blo zato, k smo res o tmle se pogovarjal in k take zivali tu se nisem vidla in se k sem sla cez drug most k ponavad.

tle, pr mojem *stepanjskem tromostovju* je to.

sam se setkam dost, pa sem ju sam dons vidla... medtem ko pa dnenvo vidim (mosrekag!) galeba, ne sam sive,, pac pa tud bele chaplje, kanje, postovke itd. in tud druge 'redkejse' sorte (ki jih pac ni tok za vidt sicer v teh mestnih okoljih)...

in jaz pa nekak skor nehote vse opazim... mam pac tak uch - med ribjim in sco - po eni strani *krozhen*, vidim vse hkrati, po drugi strani pa skoncentriran - kot sokol. x:o)x x:Dx oko sokolovo pa to. x:px xcivx

Samo je res zanimivo, dva dni nazaj omenimo tule bobre, pa se pojavijo v LJ!!! xsrcx

ja saj to!

pa cetud so ble vidre, nutrije, pizmovke itd. clo podgane x;)x x:o)x (pa se te se vkllopjo x:Dx xDDx - k mamo pa v pticih *podganjo debato* haha :D)

malo off topic, zadnjič videla v muzeju malo latinskih imen

zakaj oftopik?

castor fiber. x;)x x:o)x x:Dx xcivx

Picasso

x:o)x sej js sm pa glih hotla rect, da pac... ciST mozno da je pac seveda nutrija... al pizmovka... pac saj ves, uno plava itd., sonce blesci...

vidis fotko in ma cist popolnoma isti siht (nutrija ma mal bl... hm, skoncentriran ksihtek tja okol gobcka, tale bober pa ima mal bl surlico, pa mal bl kupckasta je nutrija.... x:o)x)

ampak saj pravim.... ce se ne spoznas (in jaz se ne), je tezko presojat, saam hecno mi je blo zato, k smo res o tmle se pogovarjal in k take zivali tu se nisem vidla in se k sem sla cez drug most k ponavad.

x:o)x x:o)x

Aja v vodi ja bla žvalca... potem je pa čisto mogoče ja da si zamenjala, ker tko na hitro sta si res podobna.

Sej lahko pa greš še enkrat pogledat če imaš tko blizu... sigurno ni nikamor utekla (upam vsaj).... Pa bo mogoče druga svetloba pa lahko še fotko napraviš. x;)x

tle, pr mojem *stepanjskem tromostovju* je to. sam se setkam dost, pa sem ju sam dons vidla...

Thanks za info. :palec:

medtem ko pa dnenvo vidim (mosrekag!) galeba, ne sam sive,, pac pa tud bele chaplje, kanje, postovke itd. in tud druge 'redkejse' sorte (ki jih pac ni tok za vidt sicer v teh mestnih okoljih)...

Ja, živali se vedno bolj prilagajajo okolju... sej kaj pa jim preostane drugega. :vragec: x:o)x

in jaz pa nekak skor nehote vse opazim... mam pac tak uch - med ribjim in sco - po eni strani *krozhen*, vidim vse hkrati, po drugi strani pa skoncentriran - kot sokol. x:o)x x:Dx oko sokolovo pa to. x:px xcivx

Ej Marsa, če ti ni odveč, kam pa moram pogledat za ta "dar" v rojstni karti, da vidim v katerem znamenju imam jst? Ker jst npr. tudi ful hitro zaznam spremembo, ki pritegne mojo pozornost. Me frendica kar blenda (pa je sco in ful dobro vidi, najbolj "napakce" na ljudeh pa poteze obraza, samo za živali sem pa jst bolj).

kje si to vidla, Marsa? :inocent:

jaz zadnjič tam pri špici tud dva takale vidla, sta se tko ljubko igrala, bla prepričana, da bobra, dokler ni en ven iz vode stopil.. ker je v bistvu res skor edina razlika tale rep, bober ma pač bobrastega, širokega, nutrija pa ožjega, kot ogromen podganji rep..

bla pa tud čist navdušena, kooook ljubko jih blo videt, ko sta se tam lovila okrog po vodi :2src:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Evo, še ena fotka od evropskega bobra, za primerjavo (samo sta si pa res fuuul podobni tile žvalci :) )

http://shrani.si/f/13/rb/4VveHb3B/evropsi-bober-01.jpg

Aja v vodi ja bla žvalca...

natancno tkole je zgledala: http://www2.arnes.si/~oskksavokl3/bober.htm

in potem sem dala spodaj se ta link, z repom:

http://www.biolib.cz/en/taxonimage/id32508/?taxonid=20606

Ej Marsa, če ti ni odveč, kam pa moram pogledat za ta "dar" v rojstni karti, da vidim v katerem znamenju imam jst? Ker jst npr. tudi ful hitro zaznam spremembo, ki pritegne mojo pozornost. Me frendica kar blenda (pa je sco in ful dobro vidi, najbolj "napakce" na ljudeh pa poteze obraza, samo za živali sem pa jst bolj).

uh... o tem bi lohk ble cele studije in teme.... ni sam znamenje, ceprav seveda (ful ali clo najbolj) vpliva.

lohk je tak ali drugacen dar opazovanja, ki ga mamo vsi, en bolj potenciranega, eni manj, eni drugacnega oz. drugace zaznavajocega, drugi spet drugace.

Tko da je tezko postavljat.. lohk je karkoli - ce isces, gotovo najdes. xDDx x;)x

vcas se ti pa zmuzne iz preobilice na zunaj vid(e)nega.

lohk je skratka dober uch dober uch.. zaznava, lohk je poleg vseobsegajocega ribjega ucha al direktno prodornega do globin sco tud strelc, ki direktnega s puscico zadane in ujame... ... lohk je zaznava na intuicijo, spomin, vonj... rakovska zaznava.... lohk je intuitivna, iz prvinskih plasti, pa je v momentu lohk cist natancna, sam morda ne vedno dovolj globoka oz. vecplastna (ovnovska) in tako dalje. lohk je bikovska, zemeljska....

a ves, itak si pravzaprav najbolj zapomnis oz. najprej sploh zaznas, opazis, to kar te zanima, za kar mas programniran uch.

in jaz opazim izraze folka, zivali, dreves, avtov, racotov... za ga narisat recimo al pa opisat kot na sodiscu. x;)x x:Dx

en ma pa za to uch: kok majio vsi tile svizci pa bobri pa racoti ceno. x:px

kok se da iztrzit.

in pol vsak po svoje gleda. xcivx

pa seveda se nismo niti bili pri lunah, hisah, aspektih itd.

skratka, lohk do konca lajfa sam se to nakladam, ce cem.. ful za povedat.

sam nom, da nom prevec oftopik. x:Dx

k tle je dnevnik, pa je dnevno zapovedano, kwa mora bit topik in kwa in kako se mora komu dogajat. xDDx

kje si to vidla, Marsa? :inocent:

ja saj kdo bi ti zameril revi, ce nisi vsega brala podrobno. x:o)x x:Dx

sem pa namrec ze nekjkrat napisala, da tle pr men.. 100 metrov stran od mene- x:)x

Picasso

in pol vsak po svoje gleda. xcivx

ja, in razume... x:o)x

Ma pri meni deluje bolj kot instinkt, podobno kot pri živalih... ali pa pri unih ki se ukvarjajo z borilnimi veščinami, pa zaznajo da je nekdo za njhovim hrbtom brez da se obrnejo... Opazim pač spremembo v naravi, v bistvu jo še prej začutim, še preden jo zagledam. Isto lahko začutim spremembo v razpoloženju nekoga, obrazov in podrobnosti pri človeku (recimo kako je bil nekdo oblečen pa kakšen parfum ima, pa kako je ostrižen), pa ne... včasih niti barve oči in las si ne zapomnim.

pa seveda se nismo niti bili pri lunah, hisah, aspektih itd.

skratka, lohk do konca lajfa sam se to nakladam, ce cem.. ful za povedat.

sam nom, da nom prevec oftopik. x:Dx

k tle je dnevnik, pa je dnevno zapovedano, kwa mora bit topik in kwa in kako se mora komu dogajat. xDDx

Ok, hvala vseeno... sm mislila da je bolj enostavno, da mogoče nakazuje kakšen planet v določeni hiši pa tko...

lohk je intuitivna, iz prvinskih plasti, pa je v momentu lohk cist natancna, sam morda ne vedno dovolj globoka oz. vecplastna (ovnovska)

Luna v Ovnu? :inocent: x:px

ko je ze govora o zvadih...pa prosim, ne se smejat, ce bo vprasanje smesno izpadlo, ampak...imamo v nasih koncih tudi jazbece? ce ja, kje priblizno? (mi je enkrat ponoci ena cudna zvad preko ceste letela, pa mi je edino na to zver slicla :ermm: )

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

ko je ze govora o zvadih...pa prosim, ne se smejat, ce bo vprasanje smesno izpadlo, ampak...imamo v nasih koncih tudi jazbece? ce ja, kje priblizno? (mi je enkrat ponoci ena cudna zvad preko ceste letela, pa mi je edino na to zver slicla :ermm: )

Ja kje pa so "vaši konci"?

Na naših koncih so sigurno. x:px Me je enkrat samička fuuuul prestrašla... pa sploh se ne boji ognja. x:o)x

Pri astrologiji ni nič enostavno. :switz:

x:px x:o)x

Sem opazla ja ko me je začela vlečt vedno bolj noter, pa sem potem pustila vse skupaj. Rataš zasvojen. x:o)x

Natalna karta mi je pa še vedno všeč.

Spet bi lahko težila, kakšen dan je za mano, ampak ne bom. zavestno. Čist fajn je. Načrti za nedeljo so padli v vodo. SPET: Mi še ni postalo jasno, da na ene ljudi pač ne morem računat.

Ampak moram it nekam, pa magari da grem v Ljubljano na eno kavo. :vragec:

To se sliši pa tko ironično... prepusti se pa uživaj, pa magari če greš sama... se lahko imaš čisto fajn. x;)x

Ja kje pa so "vaši konci"?

ok, sem se res malo nerodno izrazil... x:Ix

recimo nizinski konci, relacija dravska dolina - obronki Kozjaka

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

madonca kje ste ze vi..

jaz odgovarjala dbk da morjo bit jhazbeci...

in ze pomotoma zbrisala.. no pa tole vidm

ja, saj sem rekla: nutrija je bolj 'kupckasta'. okroglo izbocena, bober pa je bolj 'podolgovat'. xDDx

pa ze po faci pravim da ni nutrija!

nutrija ima drugacne in bolj izstopajoce brke in je bolj *pisana* in okroglasta in hkrati bolj stisnjena okol gobcka kot bober, ki ima drugacno surlico.

saj mam fotko, sam je z druge strani k je bla se bolj oddaljena in se itak nic ne vidi.. jaz pac ki vem - ena lisa tam. x:o)x xDDx

Picasso

saj si si ze razlozila, v bistvu. To sem mislila, ja...

Ma pri meni deluje bolj kot instinkt, podobno kot pri živalih... ali pa pri unih ki se ukvarjajo z borilnimi veščinami, pa zaznajo da je nekdo za njhovim hrbtom brez da se obrnejo... Opazim pač spremembo v naravi, v bistvu jo še prej začutim, še preden jo zagledam. ...
Luna v Ovnu? :inocent: x:px

xyesx

Picasso

so jazbeci, ja.

jaz ga zadnjič srečala praktično v Ljubljani, na barju.. sva se gledala par miut, ker sem ga očitno z lučkami od avta zaslepila in se je kar ustavil in gledal..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

ok, sem se res malo nerodno izrazil... x:Ix

recimo nizinski konci, relacija dravska dolina - obronki Kozjaka

Mislim, da na jazbeca lahko naletiš po vsej Sloveniji.Živi v obronkih gozdov, je plašna vsejeda žival.Opaziš jo lahko ponoči.

Marsa:me res veseli, da so se v Ljubljanici pojavile ribe in nutrije/bobri/vidre....

nutrije/bobri/vidre....

diplomatsko. x:px xDDx x8Dx

ja, a ne!! xokx

men je blo ze to da so ribe nad!!

k gledam race pa sve zivo, tko, blazno rada v vodo gledam... in zdanje cajte se ful vid dno... itak je prenizka za plavat x;)x xDDx

no in saj pravim: ribe! kot postrvi, se prav kar velke (mrene, kleni najbrz) in pol pa se tale dva modela!!!

take resne face, tok nekak nepasajoc ke v ljubljanco.. taka prav Zival pa to. x:o)x

ne uno nekaj... hm, plavajocega letecega pa tko... ampak rpav ornk... telo pa tko.

cist hecn.

ja ful nad!

ce mam vse to tu dnevno, tok spet svinjsk ze ne mroe bit. al kaj.

Picasso

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...