skokica 4. januar 2008 Prijavi Deli 4. januar 2008 (popravljeno) Jst hocm najdt svojo pot, hocm najdt pot kaj po tem ko bo sveta res konec... Zdej ne mislm na to da bo en dan neka apokalipsa, ampak kokr so zracunal znanstveniki bo cez priblizno 500 let bl tezko dihat na tem planetu, ker je sonce mocnejse in mocnejse, pa se sami zelo ogrevamo zemljo in torej imamo mi usi pred seboj manj kot 10 naslednjih zivljenj predn puf, bomo ljudje pac zgodba preteklosti... Ampak jst verjamem da obstaja pot, moj prijatelj npr. se hoce prestavt v sanje, kokr so se mnogi carovniki tega planeta s Kristusom vred, pred njim in seveda tudi po njemu... Potem naprimer avstralski aburigini, so se naucili prestavljati iz kraja v kraj in so verjetno bili na luni se pred ponosnimi americani, tako da mogoce obstaja moznost, ce bi se lahko clovek to naucil, potem nekako prezivim vikende na parceli na marsu kjer si zidam nov dom in uvazam vodo. Ampak jst niti slucajno se nism tako sposobno bitje, tako da recimo, da si v temu zivljenju zelim spomniti se, oz. zavedati tega zivljenja in cesar se zavedam v temu zivljenju in kaj je moja naloga v naslednjem zivljenju, da pocasi pridem do svoje poti, kam po planetu Zemlja... Popravljeno 4. januar 2008 -> skokica Citiraj Kjer smreka se vijuga nad spenjeno vodo, gugalnico vrag guga s porasceno roko.Hahlja se in jo niha naprej, nazaj, nazaj, naprej, se deska zvija, skripa, napeto vrv pomika in drgne ob grce vej.Zateglo deska stoce opisujoc svoj lok, vrag hrope, se krohoce in grabi se za bok.Drzim se, mucim, zibam naprej, nazaj, nazaj, naprej, vrv grabim, se upogibam in svoj pogled umikam od vraga slej ko prej.Z neba nad temno smreko halja se nad menoj: >Se gugas, sin clovekov? Zdaj leti, vrag s teboj!<In v senci goste smreke cel roj vresci mi svoj >Rad gugas se, clovecek? Zdaj leti, vrag s teboj!<Vem deske vrag ne ustavi hitece sem in tja, dokler zamah po glavi ne zbije me na tla,dokler se ne predrgne konoplja cez in cez, dokler se ne povrne k meni moj svet cudes.Nad smreko, visje sinem in s celom padem v prah.Poganjaj, vrag, v visine, vse visje, visje...ah! Fjodor Sologub Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. januar 2008 Prijavi Deli 4. januar 2008 najprej se malo ustavu in globoko zadihaj potem premisli, KAJ sploh HOČEŠ potegnit iz tega življenja.Bo pol vse prec lažje ps.skok mas simpaticen podpis Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. januar 2008 Prijavi Deli 4. januar 2008 V vsakem obdobju na Zemlji religijski vodje ali znastveniki strašijo, da bo konec sveta. Pa še smo tukaj. Nehaj fantazirat in se sooči z realnostjo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 6. januar 2008 Prijavi Deli 6. januar 2008 Če bo prihodnost odpovedana, se nam ni treba obremenjevati z njo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 6. januar 2008 Prijavi Deli 6. januar 2008 Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. januar 2008 Prijavi Deli 6. januar 2008 sem meu že vse napisan, potem pa nekaj kliknem in mi zgine če bom kdaj srečal zlato ptičko in mi bo dala tri želje ji bom dve prihranil, tista tretja se bo pa glasila: "da lakota nikoli ne bi kraljevala v mojem želodcu" na prvi pogled banalno, ampak če hočeš jest moraš bit v sistemu, če si v sistemu si nesvoboden in če bi mi to zlata ptička uresničla, bi z zadovoljstvom gledal konec sveta e,e,e, sveta ne bo nikol konec je pa res, da si predstavljamo različne reči pod istim imenom Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. januar 2008 Prijavi Deli 6. januar 2008 mogoče še ena dobra ideja... ker, hej... moraš probat stvari preden res obupaš na primer, moraš si res en ultra super truper plac najdit, da imaš mir in da te nobeden ne moti razumeš. da se ti ne bo treba umikat ko bo najbolj zanimivo in da te bo tudi najnepomebnejše bitje v univerzumu pustilo namir, si nakuhaš en mega škrnicel kokic in si daš en velik zaboj piva po tazadnjo in tri de očala na nos in potem lepo gledaš kako gre življenje mimo tebe kao zdej je na polovici... aaaaaaammmmmmmmmmmmmm... tričetrt... aaaaaaaaaammmmm... gone uuuoooooo... shrljivka ej Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.