Skoči na vsebino

Biti srečen

mayita

Recommended Posts

Mene zanima kako vidite sebe? in kaj vas osrečuje? kaj delate, da lahko rečete, jaz sem pa srečen? in ker opažam da je tudi veliko nesrečnih ljudi, ampak veliko, kaj bi se moralo zgoditi da bi bili vi osebno srečni?
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 83
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Nesreča (mislim na počutje) je posledica nesorazmerja med stopnjo uresničenja želje in samo željo. Ljudje so pač nesrečni, ker okoliščine prinašajo drugačen rezultat od pričakovanja.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Tako je tudi plod želje izmišljotina.

Potemtakem je zmožnost dojemanja resničnosti enakovredna logičnemu razmisleku.Za Logični razmislek upoštevaš okvir zmožnosti. Svoje sanje, srečo, omejuješ v šaktlo, katero nesorazmerje med stopnjo uresničenosti in samo želje, da občutek, da nikoli ne prestopiš meje dosegljivega.

Omejena sreča.Z logiko.

Tvoj svet je poln logičnih neumnosti, ki so za nekoga sveti gral.Dopuščajo miselni drk, h kateremu se lahko zopet in zopet vračaš, pri tem občutiš in vidiš napredek, katerega ne moreš končati za voljo zasvojenosti.

protestno masturbira na marsino sliko.

katerega ne moreš končati za voljo zasvojenosti

Ne moreš verjeti, kako so ljudje zasvojeni z bližnjicami do sreče. Če nič ne pričakuješ, nisi nikoli nesrečen, a srečen si vedno, ko si česa deležen.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Da si srečen ni ravno potrebno, da nič ne pričakuješ, dovolj je že, da se naučiš svoja pričakovanja uskladiti z realnostjo. Tudi kakšno neizpolnjeno pričakovanje je kdaj potrebno, da znamo izpolnjena bolj ceniti.

Zelo zanimiva se mi zdi misel z zasvojenostjo z bližnicami do sreče...nasploh smo zasvojeni z bližnjicami, na katerih se nič omembe vrednega ne zgodi, morda kratkotrajni užitki, ki bi jim tudi drobci sreče težko rekli...biti srečen je zavestna odločitev

Dr. Dolittle je fantazijski lik.

Da si srečen ni ravno potrebno, da nič ne pričakuješ, dovolj je že, da se naučiš svoja pričakovanja uskladiti z realnostjo

Ključna beseda je "uskladiti". Žal pa tega večina ne zmore. Vedno več depresivnih ljudi je posledica zahteve po takojšnji uslišanosti in s tem povezano neučakanostjo. Tega se ljudje navadijo zlasti v družini. Vse več permisivne vzgoje, materialnega podkupovanja in zasipavanja s kramo naredi otroke neučakane nezadovoljneže, ki vedno hočejo več. Moj nečak je v manj kot treh letih življenja dobil več dobrin, kot jaz v prvih 15 letih tlačenja zemljice. Včasih je zadostovala pest suhega sadja za 1 €, danes ne zadostuje niti računalnik, če nima nalepke s ceno preko 2000 €. Preveč ljudi je podleglu načelu, da se sreča kupuje. Žal pa se drugače obrača. Depresije, nasilnost in vedenjske motnje so eden od znakov, da denar ni vzrok sreče.

Zame je sreča trenutek zdaj in tu,tprej predanost trenutku,zavedanje trenutka,situacije.Biti zdaj in tu je sreča,ker se zavedaš kaj se dogaja in ni ODSOTNOSTI,ki je pomojem vzrok slabega počutja.

Danes me je osrečila narava.S frendi smo šli na Slavnik.Vreme megleno,močen veter,rahel dež.Vzpon je bil v popolni tišini,brez ene besedice,...samo opazovanje narave in sebe,občutek enosti z gozdom,z vibracijami,z energijo.Spust pa totalka out!!!!Kričanje na polna usta,petje na ves glas in spuščanje čudnih živalskih glasov,...kaka sreča bit to kar sem...občutek svobode,občutek ŽIVOSTI,občutek popolnosti...vibriranje z naravo, moč in duh.Tudi zdaj čutim mir,ker sem to kar sem.Nobenega pretvarjanja,samo zdaj in tu.

To je zame sreča,ki sicer varira od trenutka do trenutka.Enkrat je mir,drugič je kaos,tretjič je kaj drugega,brez mej,brez razmišljanja,brez načrtovanja,čista svoboda izražanja in upoštevanja same sebe,predvsem čutenje same sebe,to je to. x:o)x x:o)x x:o)x

Lepo je brati, da nekdo napiše kaj o kakšnem lepem doživetju. Narava zna ustvariti čudeže, samo prisluhniti jim je treba.

Mene zanima kako vidite sebe? in kaj vas osrečuje? kaj delate, da lahko rečete, jaz sem pa srečen? in ker opažam da je tudi veliko nesrečnih ljudi, ampak veliko, kaj bi se moralo zgoditi da bi bili vi osebno srečni?

Menim, da biti in biti srečen nista dve različni zadevi. Težavno pa je biti to ali ono.

Če sem srečen, sem srečen ne glede na to, kar delam. Če sem pa nesrečen, pa nekako počakam, da mine. :inocent:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Občutek sreče, notranjega zadovoljstva pogojujejo med drugim tudi nevrotransmiterji (dopamin, ...).

Z načinom življenja; razmišljanjem in ravnanjem, glasbo, gibanjem, ...

lahko vplivamo na svoje počutje & razpoloženje. )

"...Človeški možgani vsebujejo preko 500 milijonov živčnih celic – nevronov, ki med seboj komunicirajo preko živčnih končičev – sinaps. V sinapsah so posebne kemične snovi – nevrotransmiterji, katerih količina in sestava vplivata na komunikacijo med nevroni in tako neposredno na to, kako mislimo, čutimo in doživljamo svet okrog sebe. Znanstvenikom je uspelo dokazati, da imajo depresivni bolniki spremenjeno količino in razmerja med nekaterimi nevrotransmiterji v možganih. Na podlagi tega so lahko začeli izdelovati uspešna zdravila proti depresiji..."

Source:

http://www.psihiater-leser.com/452/50401.html

biti srečen zame pomeni, ko si v ravnovesju z vsem, z ljudmi okoli sebe, z naravo, z materjalnimi stvarmi, da nimaš nečesa preveč in nečesa premalo, da si zadovoljen s tem kaj ti tisti trenutek življenja prinaša, ga sprejmeš z odprtimi rokami in se veseliš jutrišnjega dne tudi če nikoli ne pride.

biti srečen zame pomeni, ko si v ravnovesju z vsem, z ljudmi okoli sebe, z naravo, z materjalnimi stvarmi, da nimaš nečesa preveč in nečesa premalo, da si zadovoljen s tem kaj ti tisti trenutek življenja prinaša, ga sprejmeš z odprtimi rokami in se veseliš jutrišnjega dne tudi če nikoli ne pride.

x:)x to kar si napisala je zame več kot sreča, brezpogojna ljubezen. Želim jo nam vsem!

Let it be a bee.

nočne more sem imela in ful slabo spala.. zjutraj sem se v avtu, na poti v službo, pogledala v ogledalo.. in se sama sebi smejala celo pot, ker me je kar prestrašila tista faca v ogledalu.. tečna, s podočnjaki, namrgodena x:o)x

kaj mi je pa to treba? v bistvu je pa fajn.. vse je fajn, čist kul se imam x:)x

in sem stopila iz avta ven nasmejana in sem fajn, že celo dopoldne :palec:

ma dejansko sem večino časa srečna. res. fajn mi je. mogoče zato, ker ne pričakujem ful. in ker večino stvari, ki si jih zastavim, uspem, dobim, naredim. ker verjamem, da bo šlo. kar pa ne gre.. me je pa lajf v teh 26 letih že prepričal, da z razlogom ne gre. in pač, pustim, poskusim kaj drugega.. ma sej ni tko težko bit srečen, no.. sam tečni ne smemo bit. jezni sami nase, ker nam ne uspeva. jezni na druge, ker ne delajo tko, kot bi mi hotli.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

in sem stopila iz avta ven nasmejana in sem fajn, že celo dopoldne icon1_thumbup.gif

Oprosti, verjetno te ne razumem in nočem pametovat.

Vem samo to, da za z zavestnim vedenjem in tlačenjem občutkov ne rešiš nič, prav nasprotno. Priznaj si občutke, dovoli si bit v ˝PIZDI˝in poišči pomoč. Sam tako boš odpravila more, slabo samopodobo,...

v bistvu je pa fajn.. vse je fajn, čist kul se imam icon_smesko.gif

Lahk pa tud tak, saj ni nič narobe s tem, komaj 26 let si stara x:)x , pred tabo je še dolga pot, pot učenja življenja.

Let it be a bee.

eh, ja, pa tole.. pustit drugim, da so srečni :) ne pa jih 'prebrat' v treh stavkih in jim razlagat, da v bistvu niso srečni pa da majo zihr probleme sami s sabo x;)x

kaj sem hotla povedat? slabo spala in čudno sanjala, tko kot vsakič, kak dan pred menstro.. in bla zjutraj slabe volje, ker neprespana.. in pol s pogledom v špegu ugotovila, da nimam razloga, da bi bla slabe volje... to nekak hotla povedat..

(ma sej res, mogoče čist ven iz teme... zgrešila naslov x;)x )

loesje

Spet nazaj -

mah, jaz večkrat tkole mal zabluzim, ko pišem... in ne napišem glih čist točno tko, kot bi hotla, da ljudje preberejo x;)x

saj je fajn šola to.. da se ne začneš z vsakim takoj kregat, ko ti pove, kaj si mislil, ampak še enkrat na mal drugačen način poveš isto :) :palec:

loesje

Spet nazaj -

danes naprimer prav moramo bit srečni kr je tak sonček..tut v lj..nemorem vrjet :)

drugače je pa zame osebno sreča uf..kaj vse..vse to kar se mi dogaja(da mam take prijatelje,družino,cimro,da lahko hodim na fax,da tu in tam potujem, da pijem čajjjj mmm, pa tut v tem čar da so stvari včasih mal zakomplicirane...da človek vidiš da ti stvari ne morejo kr tk past iz lufta.. in še in še..)

je pa žalostno ja ko se marsikdo ne zaveda kk srečn je..pa ko so nekateri navajeni da se jim prinese vse na pladnju pol pa jim v življenju enkrat zagusti pa mislijo da je konc sveta..

lp

http://shrani.si/f/43/XU/qoopp0D/160308hdvw.gif If you want something you never had, do something you never done...

danes naprimer prav moramo bit srečni kr je tak sonček..tut v lj..nemorem vrjet :)

drugače je pa zame osebno sreča uf..kaj vse..vse to kar se mi dogaja(da mam take prijatelje,družino,cimro,da lahko hodim na fax,da tu in tam potujem, da pijem čajjjj mmm, pa tut v tem čar da so stvari včasih mal zakomplicirane...da človek vidiš da ti stvari ne morejo kr tk past iz lufta.. in še in še..)

je pa žalostno ja ko se marsikdo ne zaveda kk srečn je..pa ko so nekateri navajeni da se jim prinese vse na pladnju pol pa jim v življenju enkrat zagusti pa mislijo da je konc sveta..

lp

res je ker je na svetu vedno več materjalnih stvari in tudi naši možgani so okupirani z vedno več informacijami, se ljudje težko razveselijo. čeprav v resnici rabijo samo osnovne in majhne stvari.

danes je lep dan

Lep pozdrav vsem, sem nova pripadnica LN foruma. :flowerface: :flowerface: Vidim vas kot prijetno druščino, ki si med seboj pomaga in s tem hkrati raste, všeč mi je pozitivnost med vami in medsebojno spoštovanje mnenj. Vsi smo na isti poti, na poti spoznanja sebe in kaj je drugega kot sreča, da imamo možnost takšne komunikacije in pomoči kot se razvija tukaj. x:Dx

Gremo uživat!

All the Buddhas of all the ages have been telling you a very simple fact: Be -- don't try to become. Within these two words, be and becoming, your whole life is contained. Being is enlightenment, becoming is ignorance.

By: Osho

(popravljeno)

Biti srečen. Hm, morda o tem preveč razmišljamo in preveč pričakujemo. Predvsem velikih "bumov", tistih drobnih iskric, ki ta "bum" sploh omogočajo pa ne opazimo in potem tudi tega "buma" ne more biti.

Najbolj preprosto se je prepustiti življenju in spotoma pobirati kar ti je ponujeno. Krasen sončni vzhod, petje ptic, roso na mladi travi, ivje na golih vejah, veter, ki se podi po gričih in dolinah, prijazen nasmeh neznanca... Zakomplicirano življensko preizkušnjo, ki te prisili, da najdeš nov način reševanja nastalega problema, kup neplačanih položnic, avto, ki ti noče vžgati, ali stanovanje, ki je potrebno čiščena...

Tisti biseri lepega ti napolnijo dušo z radostjo in zadovoljstvom, dajejo moč za reševanje tistih malo manj prijetnih.

Te neprijetne te pa tudi na svoj način plemenitijo, saj se le preko njih dokazuješ česa vsega si sposoben in kaj zmoreš.

Pa še spoznanje, da je v vsaki slabi stvari nekaj dobrega ni zanemarljivo.

Če ti pa nekaj ne uspe, pa to nikakor ne smeš vzeti kot dokaz svoje nesposobnosti, ampak kot novo priložnost.

Vse je v videnju situacije v smislu ali imaš kozarec na pol prazen ali na pol poln.

Imam srečo, sem rojena optimistka in moj kozarec je zmeraj na pol poln, pa če je življenje še tako peklensko.

Popravljeno -> zalaya
... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...