Skoči na vsebino

Svinganje - izmenjavanje partnerjev v Sloveniji

tantra

Recommended Posts

• Komentarji 149
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

x:px

si si ze nardila plane, se vpisala v klube? x:px

ja sej sem jaz tud pomislila, da kaksna je pa pol pravzaprav razlika v takih primerih med tem in grupichem?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

... v veliko stvareh si puščam vrata odprta x;)x

:palec:

pametno, tud jaz. ne maram pretesnih zadev, niti raznih obljub niti ne vem kaksnih odlocitev. sploh pa mi niso vsec odlocitve za ne.

se mi zdi mimo. pac ne pocnes tega (cesarkoli ze pac). a to pomen, da se mors prav silt da ti rata? ;)

a ves......

potem si samo puscas luknje ali pa si sesijes pretesno kozho, ki je cez cas ne mors vec nosit, te utesnjuje kot oklep, sam si si ga pac zgradil. pa nos zdej to. x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zanimivo, kako ljudje veselo izmenjujejo mnenja, ko nanese na seks... x:Dx

Po mojih izkušnjah, se želja po "swinganju" začne pojavljati in nas vzburjati, ko

začne nečesa primanjkovati med partnerjema...in je začetek zdravljenja, ki

zna na trenutke tudi boleti. Ne vem pa, če bi takšnole metodo ravno priporočal.

Se mi zdi, da so še kakšne ustreznejše in prijetnejše.... x:o)x

Norost je vcasih najvecja modrost…

Swinger, katerega poznam pa še nekako "fura" zakon.

Morda zato, ker je predpogoj swingenja to, da se oba strinjata s takim načinom življenja in ga tudi udejanjata. Če se ne, gre za varanje, kjer je vedno vsaj eden prizadet.

Je pa zanimivo, da poznam par, ki sta swingala. Ko sta to skupaj počela, sta fajn furala vezo. Ko pa se je ona odločila nekoga zapeljevati brez njegove vednosti in je ta njen skok čez plot izvedel sam, ji je tako zameril, da sta vezo prenehala.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Za mene to ni.

Drugi pa kar naj, če jim glih paše...ah seveda partner izvzet..ker če za mene ni, ma da tudi za njega ni..ego kaj češ..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

sam mislim, da bi morali debato izhodiščno peljati drugače

nekdo, k ima zapisano v svojem programu, da so te zadeve tabu in, da ni seks nekaj kar razbremenjuje naše želje in potrebe, ampak da je edini pravilni seks med dvem, ki se ljubita, v tej temi sploh nima kaj iskati....

svinganje ali kaj podobnega, lahko tud grupni sks ali pa BDSM igrice so v bistvu samo popestritev in sprememba enoličnosti, k se s časoma nabere v neki zvezi, ali pa tud tko, brez zveze. Vendar mora preje biti razčiščeno kaj je tabu in kaj ni......pri teh igricah ni čustvenih navez, v tem je razlika med urejenim zakonskim in kao normalnim (ljubezenskim) seksom in med seksom zaradi telesne potrebe in popestritve.

Prav gotovo se teh igric ne more iti nekdo, ki ima predsotke okol tega in tud če se spusti v kako igrico, to ni to, ker je breme ki ga zaradi predsotka nosi preveliko in je zadovoljstvo izničeno....

najprej mora bit v glav pošlihtan, morajo biti predsotki odstranjeni, šele potem se greš lahko kako igrico tudi v to smer....

vzroki za to so pa lahko tako različni, da se o tem sploh ne da pisati, ker je od primera do primera drugače in tud prav je da je, samo tako se lahko tudi skupna pamet kaj nauči...

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

pri teh igricah ni čustvenih navez

Morda navez ni, gotovo pa se poleg telesnih tekočin izmenjavajo tudi čustva, saj drugače ne more biti. Razen če seksajo totalno apatični, kot hlod s hlodom. Takšen seks pa ne more biti popestritev, po moje.

Possible—but highly unlikely.

Morda navez ni, gotovo pa se poleg telesnih tekočin izmenjavajo tudi čustva, saj drugače ne more biti. Razen če seksajo totalno apatični, kot hlod s hlodom. Takšen seks pa ne more biti popestritev, po moje.

alan ni jih v smislu vzajemnega....to je igra, popestritev, lahko tud prijateljstvo in to je tudi vse...govorim ti iz lastnih izkušanj....

nebi ponavljal kaj je partnerstvo, ker to vsi vemo, a vseeno...partnerstvo je neka zveza. kjer dvojnost preide v enojnost in kjer si dva med sabo povsem zaupata in sta iskrena drug do drugega, prav tako se pa drug z drugim ne obremenjujeta, ker se imata.....tu je tudi seks lahko zelo maočan faktor vendar ni pogoj partnerstva...je lahko samo nagrada, pika na i vsega pred tem.....v takem odkritem odnosu, kjer imata dva resnično svojo osebno svobodo ni nobenih predsotkov in drug drugemu želita samo vse naj naj in tudi sprejemata v taki obliki....če si zaželita oba, ali pa eden od njiju nek skok v drugačnost, sploh ni problema......problemi nastanejo v kompromisnih zvezah, kjer je problem tudi medsebojni odnos...a razumeš...a ni problem skok, problem je njihov strah pred zlorabo......skratka problem je v glav.....

To štekam. Hotel sem poudariti, da menim, da se čustva v manjši ali večji meri mešajo mimo naše volje v kakršnem in katerem koli odnosu. Že zato, ker smo živi.

Se strinjam. Mogoče so pa prav zato takšne pustolovščine ljudem tako

privlačne. Ker se nekje globoko v sebi zavedajo, da se da biti živ. In kakršnokoli

čustvovanje nas še kako oživi... x:Dx Če ne gre drugače pa s seksom. Samo

še vedno sem mnenja, da obstajajo prijetnejši in predvsem bolj blagodejni načini

za oživljanje samega sebe. xsrcx

Se strinjam. Mogoče so pa prav zato takšne pustolovščine ljudem tako

privlačne. Ker se nekje globoko v sebi zavedajo, da se da biti živ. In kakršnokoli

čustvovanje nas še kako oživi... x:Dx Če ne gre drugače pa s seksom. Samo

še vedno sem mnenja, da obstajajo prijetnejši in predvsem bolj blagodejni načini

za oživljanje samega sebe. xsrcx

seveda obstajajo, pa tud neumni načini obstajajo, samo kaj je za nekoga pametno in kaj neumno je njegova stvar........sam sem sprobal in lahko ocenjujem po mojih izkušnjah, nekdo drug ima drugačne in bo drugače ocenjeval.........zagotovo pa ne more ocenjevati tisti, ki tega ni probal....lahko samo komentira kako on to ima v glav naložen po svojih vzorcih, k se pa lahko v real kaj hitro tud preprogramirajo

alan ni jih v smislu vzajemnega....to je igra, popestritev, lahko tud prijateljstvo in to je tudi vse...govorim ti iz lastnih izkušanj....

nebi ponavljal kaj je partnerstvo, ker to vsi vemo, a vseeno...partnerstvo je neka zveza. kjer dvojnost preide v enojnost in kjer si dva med sabo povsem zaupata in sta iskrena drug do drugega, prav tako se pa drug z drugim ne obremenjujeta, ker se imata.....tu je tudi seks lahko zelo maočan faktor vendar ni pogoj partnerstva...je lahko samo nagrada, pika na i vsega pred tem.....v takem odkritem odnosu, kjer imata dva resnično svojo osebno svobodo ni nobenih predsotkov in drug drugemu želita samo vse naj naj in tudi sprejemata v taki obliki....če si zaželita oba, ali pa eden od njiju nek skok v drugačnost, sploh ni problema......problemi nastanejo v kompromisnih zvezah, kjer je problem tudi medsebojni odnos...a razumeš...a ni problem skok, problem je njihov strah pred zlorabo......skratka problem je v glav.....

x:Dx

A bejž no. A veš zakva sta se zajebala Moore in Marx? K sta pozabla v svojih teorijah upoštevat en faktor. Človeka. Tko kt ti.

:2src:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

A res? :eek:

torej zdravnik ki ni imel raka ne more oceniti kaj rak je. Strokovnjaki ki se ukvarjajo z odvisniki od drog so morali biti vsi zadrogirani v preteklosti. Neprijaznost strežnega osebja bi potemtakem lahko ocenjeval le tisti ki je nekoč delal kot strežno osebje, delo policije samo tisti,ki je bil nekoč policist itd

Zanimivo, nekje štejejo izkušnje, drugje pa to sploh ni važno..

meni je to že prav patetično sploh ker živim v državi, kjer se vsi spoznajo na vse, tudi na tisto o čemer se jim sanja ne.

Bi se pa skor v načelu strinjal s teboj, da stvari ki je nisi izprobal ne moreš poznati tako kot tisti ki jo je, pa tudi če nima licence :)

ti mešaš poklicno usposabljanje z lastnimi izkušnjami v igri svingerstva....

zdravnik ki ni imel raka ima ogromno izkušenj z ljudmi, ki ga imajo in je to njegova profesija......tud nekdo k ima izkušnje z ljudmi, ki se ukvarjajo z svingerstvom ima znaje, če to spremlja, sam brez svingerjev in teh znanj pa svingerje ne moreš ocenjevat...lahko samo poveš kako ti to po svojih vzorcih, svojih tabujih in svojem programu vidiš

Kaj se pa zgodi tem svingerjem, ko ugotove, da je žena prijatelja bolj kompaktibilna z njim od njegove trenutno obstoječe, al da je njegov prijatelj bolj od narave obdarjen od njega samega in se mu zazdi da žena mal bolj uživa kot sicer z njim samim?

Če tkole pogledam, morjo svingerji imet dost stvari pošlihtanih v glavi.

Potem pa ljudje "oživijo" :palec: :vragec: x:Dx

Če tkole pogledam, morjo svingerji imet dost stvari pošlihtanih v glavi.

ja točno tko......morajo predvem vedeti, kaj je ljubezen, kaj je partnerstvo, kaj prijateljstvo in kaj je igra popestritve in zadovoljstva

Potem pa ljudje "oživijo" :palec: :vragec: x:Dx

ja tud to se zgodi......pač najdejo primernejšo in bolj na kožo pisano prihodnost, saj če je samo to vzrok, bi se tud brez svingerstvsa preje ali kasneje podrlo

Vsak ima svojo pot in zato ni nič prav in nič narobe, samo dogaja se. Nekateri imajo srečo da njihova pot vključuje swinganje. Moja glava bi tut a srce ne more, mogoče pa, pa še ne vem x:)x.
Let it be a bee.

CITAT(tomazslo @ 16. Jan 2008, 13:46)

A bejž no. A veš zakva sta se zajebala Moore in Marx? K sta pozabla v svojih teorijah upoštevat en faktor. Človeka. Tko kt ti.

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

CITAT(tomazslo @ 16. Jan 2008, 13:46)

Butl, za vse naše težave je problem v glavi in nikjer drugje.

Samo zelo redki pa so, ki imajo v glavi vse "pošlihtano" .

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...