Behemoth 12. januar 2008 Prijavi Deli 12. januar 2008 Mene pa - glede na to, da sem na težki šoli(saj mi gre super, ampak vseeno ), pa da se mi hitroooo približuje že študij - kakšni so vaši "triki" do lažjega in uspešnega pomnenja snovi? Lahko mi tudi naštejete ktera hrana vam je pomagala al pa kaj, samo da bo Saj ne, da bi bil len al pa kaj, ampak a ni boljše se ful hitro naučit pa seveda za kako odlično oceno pa bit fraj, pa se tudi malo sprostit, ker pregoret ravno nočem Pa glede na to, kaj grem študirat, uff, me še kar fajn dela čaka Tak da na plan z vašimi "skrivnosti in triki" Pa lep pozdrav Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 12. januar 2008 Prijavi Deli 12. januar 2008 Mene pa - glede na to, da sem na težki šoli(saj mi gre super, ampak vseeno ), pa da se mi hitroooo približuje že študij - kakšni so vaši "triki" do lažjega in uspešnega pomnenja snovi? Lahko mi tudi naštejete ktera hrana vam je pomagala al pa kaj, samo da bo Saj ne, da bi bil len al pa kaj, ampak a ni boljše se ful hitro naučit pa seveda za kako odlično oceno pa bit fraj, pa se tudi malo sprostit, ker pregoret ravno nočem Pa glede na to, kaj grem študirat, uff, me še kar fajn dela čaka Tak da na plan z vašimi "skrivnosti in triki" Pa lep pozdrav najuspešnejše je ponavljanje snovi po 10 minutah (psihološki princip učenja) kar se tudi pri meni najbolj obrestuje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 12. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2008 Ja sej zapiski so meni tak ql Naprimer v osnovni sem mel zgodovino 2, sam sem jo na koncu vedno spravil na 3, da sem lahko bil pravdober. In najbolj od vsega me je blo strah srednješolske zgodovine, ko bi naj bla jeba. Ej pizdarija, jo mam zdaj 4, brez problema, tak easy, in to vse zaradi zapiskov, najprej si jih v šoli nardim, ker tak si nič ne pišemo po nareku, pol pa še jih doma malo skrčim, in snov 1.semestra spravim na 3 majhne listke, pol pa dobim 4, pa še to bi dobo 5, če nebi zajebo, da se je prva balkanska vojna zgodila 1912, ne pa 1913 eh ma jebi ga Ja pa pomaranča, tak kisla, da te takoj zbudi, hihi No še maste kake finte? te jih kar naštejte Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 12. januar 2008 Prijavi Deli 12. januar 2008 Jaz sem se na gimnaziji tako malo učila, da me je prav skrbelo, kako bo, ko bom brez študijskih navad prišla na strašansko težki faks (potem se je itak izkazalo, da to sploh ni res).Na začetku je bil šok in sem se malce lovila, potem sem pa našla svoj sistem učenja. Upam, da ga boš čimprej tudi ti.Glavne dve stvari pri meni sta bili organiziranost in disciplina. Moje študijske fore:1. Ugotovila sem, da mi najbolj leži učenje zjutraj in dopoldne, zato mi je sčasoma prišlo v kri in sem vstajala ob šestih, delala do kosila. Imela sem 15 minutne odmore, kjer sem šla kaj popit, se nadihat, na kratek sprehod, skratka kisik v možgane. Popoldne sem ponavadi na hitro ponovila, zvečer sem se učila zelo redko, če sploh.2. Zajtrk je bil poln ogljikovih hidratov (takrat so govorili, da je to primeren zajtrk za študijsko obdobje, sama ti pa ne morem povedati, koliko je hrana vplivala na moj študijski uspeh). Del zajtrka je bil tudi zeleni čaj.3. VEDNO sem si naredila plan, koliko bom v določenem obdobju predelala in si dala malce več časa, ker sem vedela, da pridejo dnevi, ko "pride kaj vmes". Pri določenih predmetih sem delala vse sproti (ko smo imeli konec predavanj, sem šla za kako uro, dve v knjižnico, kjer sem ponovila tisto, kar smo delali). Ampak teh na mojem prvem faksu takšnih predmetov ni veliko4. Pomemben del mojega študijskega gradiva so bili samolepilni barvni listki, podčrtovalci (markerji) vseh možnih barv ter navaden svinčnih. Točno določeno sem imela, s katero barvo podčrtujem stvari, ki so resnično pomembne, s katero stvari, ki mi ne gredo v glavo in jih moram še enkrat ponoviti itd. Na lističe sem pa ponavadi pisala pomembne definicije ali pa kakšne latinske izreke, ki so jih nekateri profesorji oboževali. 5. Stvari, kjer je veliko nakladanja (in pri vseh predmetih na tem faksu je ogroooomno nakladanja), sem se rada učila naglas, na način, da nekomu razlagam. Predvsem sem pa brala in brala in brala...6. Tujke, ki sem jih prvič slišala sem asociirala z besedami, ki jih poznam in sem se tako lažje zapomnila. Latinskih rekov je bilo pa toliko, da sem jih prepisala na list in se zapomnila samo prvo besedo (oz. prve 2). To ravno ni najboljše, ampak dejstvo je, da jih danes ne rabim, se jih ne spomnim in mi ni mar zanje Potem sem odkrila, da mi leži še ena veda...Tudi družboslovje, ampak nekoliko drugače, ker sem se odločila za smer, kjer je veliko računanja in važna natančnost.Tudi tukaj je podobno, samo da si na samolepilne listke pišem formule, kakšne indekse oz. karkoli kar utegnem pozabiti. Tu tudi veliko več odnesem od predavanj, ker mi je bolj zanimivo in jim bolj sledim (na koncu koncev je pa to nekaj najbolj pomembnega - da te stvar res zanima). Jaz se zelo težko zdaj učim zadnje dni, ker sem preveč živčna. Raje imam prej predelano. Zdaj bo tudi pri meni kriza, ker bom začela redno delat in se bom morala tisto, kar mi manjka, naučiti popoldne oz. zvečer. Ma, se bomo že navadili Največje zlo je meni pisanje (seminarske, eseji, diplomske...ma vse)... :xx!: Ne maram. :xx!: Tle pa sploh nimam discipline. Fuj. Aja, nekoč sem v eni oddaji gledala Tinkaro Kovač, ki se je definicije zapomnila tako, da si jih je zapela (zraven izmislila melodijo). Pa ji je prav fajn šlo.Pa brala sem, da si zapomnimo stvar, če jo preberemo 7krat (kao garantirano). No, tega jaz nisem prakticirala. No, skratka, nekaj boš že našel, kar ti ustreza...Meni to, mogoče mal zakompliciram, ampak če je to to, pač je... Srečno! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 12. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2008 wiii, tenksič mišel heheEh sej glede latinskih izrazov, jaz sem mel lani kao namesto tujega jezika latinščino, pa 2 leti anatomije sem že oddelal, z kar super oceno (se moram pohvalit ) tak da dvomim da bo to pri meni problem Drugače pa res hvala, za take "izčrpne" napotke, si jih bom kar sprintal, pa dal v mojo mapico, al pa zapomno Samo ob šestih pa ni šans da se vstanem, sem še vedno prelen za to heh.Saj jaz tudi, ej patologije si letos niti enkrat pogledal nisem, pa me je vun potegnila (niti pogledal si nisem, prisežem, poslušal pa tudi bolj ne kot pa ja ) ej pa dobim 4, pa sem bil vprašan: alergijske rekacije, nastanek, posledice pa to, anafilaktični šok, novotvorbe, benigne in maligne tvorbe, kapilarna dinamika, vnetje (ej čist vse sem ji mogo opisat), pa dobim 4 ej sem samo gledal. Pa pri prvi pomoči, in kot praktični in kot ustni del, dobil 3 in 4, pa sem se 1 uro pred praktičnim delom kao učil, pa me je kar jebeno vprašal: hipokratovo kapo, drugo sliko velpoujeve obveze, desoltovo prevezo, fračo za nos in brado in povijanje prstov pri dermatoloških obolenjih, pri ustnem pa tudi 1 uro prej, pa me - isto kot ostale - vpraša četrt knjige, slika pa sam 1 not ostalo pa vse texst No ja, upam da mi bo na faksu tudi tak lepo šlo, kak zaj tu Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 15. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 15. januar 2008 Kaj pa kakšne "alternativne" metode maste Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 16. januar 2008 Prijavi Deli 16. januar 2008 hmmmm, srednja šola je izi. če poslušaš v šoli, če si brihta in te snov zanima, se ni težko vsest zraven in na ta način tudi vse hitro gre v glavo, učenje sploh ni muka in če imaš še motivacijo za lepe ocene, je itak mala malica vse skupaj. zapiski so ponavadi kvalitetni, ne rabiš se dodatno matrati z iskanjem člankov, dodatne literature, vse ima nek sistem, na preverjanju znanja želijo od tebe izvedeti točno tisto, kar imaš v zapiskih in nič več. skratka, nič kaj dosti ti ni treba še dodatno migati.na faksu se pokaže, koliko si res deloven, samoinciativen, vztrajen, sistematičen ... iskanje člankov, dodatne litearature, popolnoma novi načini učenja ... brez sposobnosti sinteze trda prede. če imaš to v sebi, če znaš delati primerjave, povezovati stvari, sam priti do logičnih sklepov, toliko bolje zate. ampak to velja (najbrž predvsem) za humanistiko.kako je na medicini, ne vem. moraš pa biti deloven. v vsakem primeru. študij ni obvezen. študiraš res zase in iz sebe. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 16. januar 2008 Prijavi Deli 16. januar 2008 jaz nisem mel nikoli nbenga sistema... zavlaceval z ucenjem dokler se je dalo, pol ko sem pa vedel da zdaj je pa res treba, sem pac to naredil... ..v bistvu se pa do faxa nikoli sploh nisem ucil... kar sem mislu, da bo vecji problem......najpomembnejse je da izberes fax, ki te cimbolj zanima.... pol je vse 300% lazje... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 18. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 18. januar 2008 jaz nisem mel nikoli nbenga sistema... zavlaceval z ucenjem dokler se je dalo, pol ko sem pa vedel da zdaj je pa res treba, sem pac to naredil... ..v bistvu se pa do faxa nikoli sploh nisem ucil... kar sem mislu, da bo vecji problem......najpomembnejse je da izberes fax, ki te cimbolj zanima.... pol je vse 300% lazje...Ja, saj grem naprej to kar me veseli, ampak imam tudi predmeti ki mi ne ležijo, ok naučim se jih že, ampak sem površen in napišem kako pizdarijo npr: matematika, mičkeno tudi kaka biokemija... Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 19. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 19. januar 2008 super recept od naših babic...knjigo daš pod povšter...zjutraj si GENIJ To pa sem že bral nekje ja Da baje, ko se učiš preneseš tisto energijo na knjigo, potem pa ko spiš z njo se tista energija ki si jo prenesel na knjigo absorbira vate Zanimivo, meni je enkrat v osnovni pri zgodovini pomagalo to Sem 4 dobo, čeprav sem se samo 1 dan učil Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 19. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 19. januar 2008 Ja sam vseeno ...je fajn, če jo prej saj prebereš Ja saj jo moraš prebrat, drugače ni energije ki bi se vsrkala hehe aja, pa eno afirmacijo sem najdo, ki bi naj pomagala pri učenju, jaz si jo že en teden pred spanjem v mislih izgovarjam, samo baje je boljš če jo na glas "Z veseljem in lahkoto, ves čas sprejemam novo znanje." Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 19. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 19. januar 2008 no boš povedal rezultat.... Ok Samo zadnje čase opažam, da sem nekako hitro skapiral snov pri matematiki, prej pa mi je par ur rablo da sem Pa pri patologiji in zgodovini si ful hitro zapomnim stvari, nekak easy mi je vse postal No ka te qurc, se vsaj mučit nebom rabo ure in ure Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 19. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 19. januar 2008 zakaj pa ne bi pri taki stvari uporabil trike...če jih lahko....sam brez muje se še čevelj ne obuje. saj uporabljam trike Samo bolj poredko, ker glede na to kak sem len... ufff Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
HčiLune 22. januar 2008 Prijavi Deli 22. januar 2008 živjo.. glede učenja..kaj pomaga...js sicer že študiram..v gimnaziji sm se bol malo učila oz. tk par dni prej..zdej pa je kr treba se mi zdi tolk bolj.. v glavnem ko si rekel katera hrana naj bi vplivala na to.. baje da dateljni (lahko suhi lahko sveži)..js sm poskusla pa so kr fajn..ti da energijo.. eni prakticirajo tut z litri in litri kave...čeprav sploh ni fajn ta kava..js sm bolj ljubitelj čajev..meni osebno najbolj ustreza zelen čaj (čeprav vem da delam napako ker si dam zraven še malo majceno mleka ) in tut pred izpitom en zelen čajček...se mi zdi da lažje razmišljaš pa več se spomniš(ampak seveda ne kr tk nek poceni zelen čaj).. no to je moj sistem..pa itak js se morm pri tistih predmetih ki so mi manj zanimivi (do zdaj sta bla to 2 al pa 3 predmeti) pač prepričat da me to ful zanima je pa vsekakor zelo pomembno da študiraš to kar te res veseli lp Citiraj http://shrani.si/f/43/XU/qoopp0D/160308hdvw.gif If you want something you never had, do something you never done... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 25. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 25. januar 2008 no boš povedal rezultat.... Moj rezultat:POMAGA IN TO ZELO Vsak dan, preden sem šel spat, sem se vlego, pa si to afirmacijo ponavljal v glavi, ene 2 tedna si jo že, ej in res, zaj se pri matematiki učimo, to kar naj bi bla "ena izmed težjih snovi", pa sem jo takoj zaštekal, če bi pisal test, bi ziher, nad 50% pisal nekak ful easy mi je ratalo Pa pri patologiji, zaj neko fuuuul jebeno fiziologijo krvi jemljejo, pa je sama logika baje potrebna, pa sem si 1 dan prej prebral o čem se sploh gre, pa mi je ful easy ratalo Tak, da ful priporočam to mantranje Pa vso srečo Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.