nosorog 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 Ali kdo ve, ali je članstvo v GZS za podjetnike obvezno? V okviru GZS sem član Sekcije terapevtov naravnega zdravljenja, dobivam pa kar tri položnice (tokrat prvič, do sedaj sta bili dve) in sicer: - GZS (nekakšna splošna, al kwa)- Združenje za management in consulting (ta naj bi baje "pokrivala" članstvo v sekciji terapevtov)- Območna zbornica Ljubljana (ki se je pojavila na novo) Poleg začetnega vprašanja imam še eno - če hočem biti član sekcije, ali moram res plačevati vse tri jebene položnce? zvedavi Nosorog Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 Odslej prostovoljno članstvo v Gospodarski zbornici Slovenijehttp://www.microsoft.com/slovenija/malapod...tualno/gzs.mspx Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 14. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 14. januar 2008 Odslej prostovoljno članstvo v Gospodarski zbornici Slovenijehttp://www.microsoft.com/slovenija/malapod...tualno/gzs.mspx Danke, Tantra. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 Ali kdo ve, ali je članstvo v GZS za podjetnike obvezno? V okviru GZS sem član Sekcije terapevtov naravnega zdravljenja, dobivam pa kar tri položnice (tokrat prvič, do sedaj sta bili dve) in sicer: - GZS (nekakšna splošna, al kwa)- Združenje za management in consulting (ta naj bi baje "pokrivala" članstvo v sekciji terapevtov)- Območna zbornica Ljubljana (ki se je pojavila na novo) Poleg začetnega vprašanja imam še eno - če hočem biti član sekcije, ali moram res plačevati vse tri jebene položnce? zvedavi Nosorogni obvezno ...samo jih moraš dokazno pisno seznaniti, da z ...tem in tem datumom izstopaš iz članstva GZS...mene so en let drkali in izpisovali Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 sej mi gre teško z jezika, ampak lopovi so tut jes vem iz prve roke uglaunem... če bi šli usi kaponeti al pa korleoneti u šolo k teli naši mafiji, usi skp tut pruga letnika neb naredl... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 Zadostuje pisna izjava, da izstopaš, ki jo priporočeno pošlješ. Do datuma izjave izterjajo vse z obrestmi in sodno izvršbo Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 Zadostuje pisna izjava, da izstopaš, ki jo priporočeno pošlješ. Do datuma izjave izterjajo vse z obrestmi in sodno izvršbo a kej veš, kuko je pa za s. p. je zdej? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 racunovodja.comhttp://www.racunovodja.com/forum/viewtopic.php?p=82633Objavljeno: Tor, 12. Jun, 2007:"...Član GZS lahko izstopi iz GZS z dnem 1. januarja v prihodnjem koledarskem letu, če poda pisno izstopno izjavo najkasneje do 1. oktobra tekočega leta..." "...Torej, naj svetujem svojim strankam, da ne rabijo plačati te položnice za tri mesece nazaj? (jan,feb.,marec)Če pa smo lani napisali izstopno izjavo. Naj pokličejo na GZS in preverijo, ali so še člani. Če niso, naj račune zavrnejo!... ...danes lapajo po tv, da bo članstvo v obrtni zbornici še naprej obvezno?? tako, da sistem obveznih članstvev še ni razpadel."! Po ustavi je prepovedano obvezno članstvo v društvih/zbornicah. a kej veš, kuko je pa za s. p. je zdej?06. april 2007:" Gospodarska zbornica me nateguje ..Kot !samostojni podjetnik naj bi se z vpisom v poslovni register včlanil tudi v GZS (Gospodarsko Zbornico Slovenije). Kolikor razumem je včlanitev samodejna, obvezna, za vse dejavnosti. Ob tem da že sama ustava prepoveduje obvezno včlanitev v društva, organizacije. Podpisal nisem ničesar, trikrat ali štirikrat sem dobil brezplačno njihovo revijo, drugih koristi od njih nisem imel (ob registraciji so me z vprašanji neprestano pošiljali na Obrtno Zbornico Slovenije, s katerimi moja dejavnost nima nikakršne povezave). Pred kratkim je bilo obvezno članstvo ukinjeno, a osebno se mi je zdelo smešno dejstvo, da jim je bilo potrebno za izstop poslati pisno izjavo, če nikjer sploh nisi podpisal pristopne izjave. Danes me je v domačem nabiralniku pričakala pošta z GSZ, zraven so priložili še zgoščenko. Takoj sem vedel za kaj se gre, plačal naj bi članarino - za nazaj. Ob tem do navedli bogsigavedi kakšna združenja, zneske in račune GZS - za februar in marec. Poleg so priložili še navodila, v katerem navajajo datum 10. April (datum vpisa s.p.-ja v poslovni register) kot možen rok za izstop iz GZS. Naj omenim da sem pošto dobil danes, 6. Aprila. Če razmislimo - plačal naj bi članstvo v organizaciji, katere član nisem, od katerih nisem celo leto imel nobenih koristi, na koncu naj bi jim pa še poslal izstopno izjavo. Kdo mi bo plačal papir za izstopno izjavo, znamko, kuverto, barvo tiskalnika ali kemičnega svinčnika, .. ? Vključili so me zastonj, za izstop naj bi si delal stroške ? Figo ! Takoj v ponedeljek bom klical na GZS, jim razložil da me ne veže nobena pogodba, vstopa ni bilo, izstopiti mi torej sploh treba ni. Plačila ne bodo dobili, po njihovi vrjetno že stari poslovniški logiki, sem bil prvo leto poslovanja zaradi majhne dejavnosti upravičen plačevanja prispevkov. Zakaj bi torej plačal za februar in marec? GZS nam ne ponuja ničesar. Tečaje je potrebno plačati, informacije le neradi dajejo. Zakaj bi torej bili njihovi člani?"http://www.delavec.net/blog/2007/04/621/go...ica-me-nateguje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 ne vem Janko poznam samo primere za d.o.o. *** pa za inženirske zbornice, včasih so kasirali za pravno osebo in še za pooblaščene inženirje zdaj pa na projektnih dokumentacijah zadostuje žig za fizično osebo , tako da je veliko manjših podjetij izstopilo in članstvo plačuje samo za fizične osebe*** primer izstopne izjave je na GZS šel skozi čeprav je bil poštni žig na povratnici bil datiran na november, mogoče res samo izjema in ne pravilo, poznam premali vzorec Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 "zdaj pa na projektnih dokumentacijah zadostuje žig za fizično osebo" S.P. je fizična oseba. Kolegica arhitekt - projektant je imela popoldanski S. P.Bila kot fizična oseba član inženirske zbornice.Dajala svoj pečat na projekte svoje, za provizijo še na kakega drugega. )Bila član GZS. Povedano bilo že nekaj let nazaj. D.O.O. NI bil potreben.Z S. P. se je to dalo. Eni so pa imeli D.O.O. Prispevke so si pa plačevali kot samostojni kulturni delavci. Denar sebi pa takrat preko pogodb o avtorskem delu, ... V D.O.O. niso bili zaposleni. )Statik, projektant strojnih inštalacij, projektant elektroinštalacij, armaturec, CAD izrisovalec ... so bili zunanji sodelavci pri projektih... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 povem kar so mi povedali kolegi, za informacijo, nič drugega, če slučajno kaj komu koristi se opravičujem netočnosti v prejšnjem citiranem postu- ne fizična oseba ampak univerz.dipl. inženirji raznih (arhit., gradb.,...etc ) s strokovnim izpitom lahko postanejo pooblaščeni inženirji in kot taki zadustujejo pogojem , da lahko vstopijo v inženirsko zbornico in pridobijo ustrezen cehovski žig in samo taki lahko podpisujejo projektne dokumentacije, po netočnih in nepreverjenih virih zdaj zadostuje žig pooblaščenega inženirja , včasih je pa zahteval, da je član tudi pravna oseba, kjer ta inženir delal (dvojna članarina) včasih v zakonu ni bilo predpisano obvezno zavarovanje projektantske odgovornosti, danes pa je... finančno učinek isti- ali plačaš zbornici ali pa zavarovalnici Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 Thanks na pojasnilu. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 a kej veš, kuko je pa za s. p. je zdej? jaz sem s.p. in so me vprasali, ce zelim biti clan, ko sem zacela s.p.ejat, in povedali, da ni nujno za mojo dejavnost. torej nisem bila in ne bom v zbornici, ker ni potrebno. mi je bilo receno: 'vcasih obvezno, zdaj vec ne.' Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.