Skoči na vsebino

vanilijev sladkor


Recommended Posts

ok, tole je pa ze cisto prevec vroce, cokoladni puding je skoraj prevec intimen, se bom zadrzala, ker imam resno zvezo in te prepustila michellinim mehkim ustnicam x:o)x

 

Kr mislte, da se me lahko tko podajate.. :vragec:

Joj no, enkrat povem neki pozitivnega o seb... x:o)x

 

Bobi, kaj spet flirtaš :8):

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj mi lahko katera pomaga in mi prosim napise recept KAKO SE PRIPRAVI VANILIJEV SLADKOR ???????

hvala

čist simpl....kupiš vanilijeve palčke...kilo sladkorja daš v posodo, ki jo lahko zapreš..notr daš vanilijeve stroke oz palčke in lepo zapreš...pustiš vsaj ene 14 dni, da se sladkor navzame okusa in vonja...če pa palčke daš na polovico, je pa še tolk bolš

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 5 months later...
  • 3 months later...
Kaj mi lahko katera pomaga in mi prosim napise recept KAKO SE PRIPRAVI VANILIJEV SLADKOR ???????

 

 

hvala

 

 

 

Vzamem bolj zares kot ne...

 

Sama počnem to uspešno že leta:

 

- vzamem manjši kozarec za vlaganje, s pokrovom na navoj

- ga napolnim s (cca. za jogurtov kozarec) sladkorjem.

- vzamem svežo palčko vanilije (kupiti se da skoraj povsod, kjer imajo začimbe, le najbolj poceni ni)

- palčko narežem na 2 do 3 cm dolge kose in jih dam v kozarec s sladkorjem.

- kozarec zaprem in stresem, da se palčke pomešajo s sladkorjem.

 

Čez približno 14 dni se okus že pozna.

 

Lahko pa daš tudi dve palčki. Bolj intenziven okus dobiš.

Ne škodi niti, če jo po dolgem zarežeš ob strani, da okus in vonj hitreje in bolje preide v sladkor.

 

Tako kot boš odvzemala sladkor, lahko sproti dodajaš svežega.

Kdaj bo treba palčke zamenjati, boš pa najhitreje ugotovila sama, ker je to odvisno, koliko boš vse skupaj zares uporabljala.

 

Pa veliko sreče in veselja s kuho in peko :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Težko da je naravno.

Če bi bilo res naravno, potem nebi bil tako bele barve.

Palčka je tudi malo na rjavo barvo in če pride malo preveč vlage v sladkor, potemni.

 

Dišave za v avto in prostore imajo čisto drugačen vonj vanilije, mi je bolj domač kot iz sladkorja v vrečki.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nisem povedala, da sem enkrt poduhala (po nerseči) pravo vanilijo (koncentrat zmeletih posušenih palčk).

Posledica so sledile: kihanje nekaj ur.

 

Dišalo pa točno tako, kot Ambi Pur za v avto.

Res pa je, da je bil koncentat namenjen hotelu za pripravo vanili sladkorja.

Mogoče pa le ni bil originalen vonj, glede na moje nekaj urno kihanje.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...