Skoči na vsebino

Osvajanje ali nadlegovanje

Ale'

Recommended Posts

Guest Mačona

v različnih obdobjih se počutimo fizično različno, pa se to odraža na mimiki obraza, telesni drži, svoje pa dodajo tudi razne psihične blokade, ki so še kako vidne navzen ... različno smo razpoloženi, en dan bolj razmišljujoče, nas tarejo banalnosti, drugič spet čutimo tisto lahkotnost bivanja, ko smo kar odprti za vse ljudi ... doživljali smo različne kolobocije, k so nam pustile travme ali pozitivno držo do zadev ... izhajamo tudi iz tega ... in še milijon faktorjev ... in še nešteto variant je vmes .... pogosto pride do nesporazumov ... pogosto mislimo, da človeka že kar poznamo ... PREHITRO živimo. pa se kregamo. poudarek dajemo različnim sigalom ... nesporazumi.

pri meni je zadnjič en prestopil mejo, ker si je dovolil dotakniti se me in me potem nadlegovati z otročarijami. pa sem valda še bolj hladno reagirala in je učinkvalo, nobenega glasu več. me človek pač neha zanimati v momentu, čim prestopi moje meje dostojanstva. pa nič zavrtega. pač sem svojstvena ženska, ki se ji zdi vulgarno in ponižujoče marsikaj, da se potem zdim nedoraslim moškim zatežena in je čisto čustvene narave. če pa manipulirajo s pogovorom, da bi si me pridobili, meni je pa to tu mač ponižujoče, ker pač ni na nivoju, OK, sem pač tudi malce snobovska v tej smeri, ampak kaj se čem pa pogovarjati o vremenu ... saj ne rečem, nekako se pogovor že mora začeti, ampak saj hitro vidim, kakšne interese in vrednote ma človek ... mogoče sem kdaj komu tudi storila krivico, ampak mi je vseeno. jaz si sama zapiram in odpiram vrata po lastni presoji in občutku. če sem smotana, pa pač sem. zajebantski odnosi me hitro začnejo iritirati in postanejo odveč ... hecna sem. a resna sem. sem, kar sem. x:Dx

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 171
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

xsingx I love to love but my baby she loves to dance

oboje je isto, to je stvar dojemanja...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

pri meni je zadnjič en prestopil mejo, ker si je dovolil dotakniti se me in me potem nadlegovati z otročarijami. pa sem valda še bolj hladno reagirala in je učinkvalo, nobenega glasu več. me človek pač neha zanimati v momentu, čim prestopi moje meje dostojanstva.

Pa si mu pred tem dala vedet kje so tvoje meje? Da si tega pač ne želiš?

---------------------

Včasih ljudje provocirajo, izzivajo, potem se pa nedolžno sprašujejo, zakaj je nekdo prestopil mejo (ne mislim zdej nate Mačona, ampak govorim o svojih opažanjih na splošno). To igranje s čustvi zna bit ful zaj*****. Ful je hudo če si ti zaljubljen, druga oseba se pa samo igra s tabo.

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

Recimo ti se zaljubiš v to osebo, tej osebi izkazuješ naklonjenost, ji namiguješ da ti je všeč, da te privlači, ta oseba pa jemlje to le kot prijateljstvo?

No, to se je meni rado dogajalo.

Ene parkrat sem se navezala na človeka, za katerega sem mislila, da sva pač prijatelja. Ko sem kasneje izvedela, da je hotel nekaj več, sem se vedno počutila čudno.

Če se osredotočim na en primer... tip mi je celo rekel, da sem ga zavajala. Lepo prosim xrolleyesx Do njega sem bila točno taka, kot do vseh ostalih dobrih prijateljev. Če je pa on videl znake, ki zares niso obstajali (in so bili "slučajni" dotiki res SLUČAJNI, čeprav jaz se niti ne spomnim), pa jaz ne morem pomagati. Zaljubljeni ljudje tako ali tako znajo videti nekaj, česar sploh ni.

Potem sem se pa še jaz počutila nekoliko "izdano", ker sem si mislila, da njegovo prijateljstvo ni bilo pristno, ker je itak hotel nekaj več...

Mah ne vem xrolleyesx Sej potem ugotoviš, da je to logično... da se ti želi človek približat z upanjem, da ti rata všeč...

Sicer pa meni hitro postane nadležno. x:Ix Nikoli mi ni bilo všeč, da me je nekdo ogovoril tako, da se me je zraven še dotikal. Ne maram tega. To je moj prostor.

Seveda je pa druga zgodba, če mi je nekdo všeč in grem z njim ven (čeprav tudi tukaj so meje)... Samo to itak že dolgo nisem (monogamija rox x:px )...

Ma, ne nimam te "sreče", da bi opazila osvajanje. Ponavadi so mi mogli to drugi povedati... Al se mi pa niti ne da ubadat s tem... Tud sama ne znam... (razen v hecu...)...tako da....

Pa kdo se sploh gre takšne igrice....to je pa res eno butasto nabijanje ega...ampak ja..poznamo tudi take..tudi tle.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Tudi preveč kao občudovanja in pohval vsevprek, ki niso pristne, ni v redu. Razumljivo, da kdaj pade kakšna nepristna pripomba, ki pa konec koncev paše. Ampak ne vsevprek, potem je že lajna in ni to to.

Saj se čuti, če je osvajanje pristno ali pa ima skrite namene. Odvisno od igralca, no. x;)x Ampak nekateri to tako slabo zaigrajo, da se to takoj začuti. Nekaj časa se je le treba pustit osvajat, bi rekla, da sploh vidiš, koliko je tej osebi do tebe, brez muje se še čevelj ne obuje. x;)x

:palec:

...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo...

Ponavadi je nadlegovanje če ni obojestransko. Pa tud če bi znal postat obojestransko v nekaterih primerih ravno zaradi prevelike vsiljivost to ne postane. Od veliko posameznikov in posameznic sem že slišal da jim je ravno zato tako zanimiv ker je nedosegljiv. Je pa to bolj začetna faza če je skoz nedosegliv pol je itak brez veze, ampak sto ljudi sto čudi. Jest v sloveniji drugač pogrešam spoznavanje čez dan, npr. če bi katero v busu ogovoril pol bi blo to čist čudn, ampak v tujini je to čist OK.

• 2 weeks later...

Saj se pa že v očeh vidi če komu kaj paše ali mu ne ustreza. Mislim, da ste že zadosti povedali. S časom vse pride, problem je le v tem da se dandanes lahko izgubimo, če iščemo pravo pot oz. način kako osvajati. Vsak posameznik pali na druge stvari, nekateri imajo celo radi podcenjevanje oz. živalski način osvajanja itd, strinjal bi se lahko tudi z gari11, nedosegljivost je danes očitno zelo popularna.

Na svetu so ljudje, ki radi dajejo ljubezen in ljudje, ki jo radi prejemajo. Jaz sem se vedno odločil za neko srednjo pot, sprobaval sem nešteto stvari, a te igrice nedosegljivosti mi pač nikoli niso bile všeč, najtežje je vedno najti neko harmonijo in uravnoteženost. Mislim o teh stvareh ne moremo debatiramo, lahko jih le čutimo in bitko smo zmagali že, če ostanemo takšni kakršni smo v resnici in ne sledimu nekemu "trendu", ker konec koncev bo tudi v nas nekega dne eksplodiralo.

Če ti kaj ne paše se umakni, če ti prija in ti je všeč npr. lep pogled druge osebe se na to odzovi spontano in ne z neko matematiko, ker se lahko zgodi, da bo že zdavnaj prepozno ko se bo tvoja rit premaknila. Na nekatere stvari se pač ne gleda z razumom:

Well my heart knows me better than I know myself, so I'm gonna let it do all the talking.

Kar se pa tiče teh "prijateljskih" zadev bom pa povedal sledeče. Sam težko imam prijateljico, ker so okoli mene letale vedno vizualno privlačne punce in pač, že od nekdaj jim že na začetku povem, da mi je pač težko voditi neko prijateljstvo saj se zmeraj zaljubim in vse stvari, ki naredim za njih sploh ne delam z možgani ampak s srcem. Saj ni bilo vedno tako, včasih sem to skrival a vidim, da je to samo boleče za mene. V večini primerov sem itak naredil korak nazaj in s odtujil brez da bi povedal resnico.

Moja teorija je taka:

Prijateljstvo med nasprotnima spoloma je možno ampak na svetu obstaja toliko skrivnosti, da je nekako nemogoče razvozlati, kako čutita obe osebi v resnici saj lahko en od njiju zamolči svoje prave občutke saj noče reskirati, da bi izgubil neko osebo, ki jo ima tako rad..Mogoče se boji njenega odziva oz. posledic in ljudje verjamite mi ali ne, nekatere stvari ostanejo skrivnost celo življenje in tudi če boste kdaj vprašali nekoga kako čuti, lahko zamolči.

Seveda obstajajo ljudje ki so samo prijatelji in nič več ampak v večini primerov se zgodi prav to kar sem prej povedal. Drugače pa mislim da ženske imajo lažje prijatelje kot moški prijateljice. Zdravilo je: Direktnost - sam sem bil z leti vse drugo kot direkten, prej sem naredil korak nazaj kot naprej a stvari se spreminjajo, vidim da mi je lažje, če ne ovinkarim a včasih je tudi to fajn. Vse v mejah normalen - z direktnstjo se tudi ne smemo zaletavati - vse v mejah normale, jaz sem izbral neko srednjo pot - malo igric malo direktnosti, da se ve kje smo ;)

everything

• 2 months later...

od intelektualca, do voznika skuterja, na dobri poti do tezkih motorjev :devil:

pa ti, spadas med zvodnice? xscratchx

:D :P

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

Pa kdo se sploh gre takšne igrice....to je pa res eno butasto nabijanje ega...ampak ja..poznamo tudi take..tudi tle.

x:Dx :palec:

dobro... to je pač novodobno gostilniško osvajanje. ti si morš predstavlat, da sta na velikem travniku v senci češnje in ti tip bere poezijo zraven te pa še s češnjami pita. x:Dx

ja, osvajanje je jeba. mene je enkrat ena osvajala. stojim pred vlakom, kao, čakam, da se zmigam na vagon itd., pa frajla pride do mene in me začne kar ogovarjat. pa sem biu v svojih mislih in ona tko "out of the blue", da mi je moral procesor tuhtat tisto, kar sem imel preden je priletela (rečmo temu baseline), potem sem se z njo pogovarjal (tj. whatsoever), zraven pa še tuhtu kaj za hudiča sploh hoče od mene. x:Dx pa dobra za pogledat... x:px takrat sem vedu, da me je kao osvajala... je mela tiste mačje poglede. drugače sem pa tut slep za to. in to je zaradi tega, ker se to ponavadi dogaja z ljudmi, ki jih že tko poznaš in ti ne pade v oči. tolk. x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

ne x;)x

to se vsaka tolazi...pa se potem, ko je ze enkrat tako dalec, ne prizna x:Dx

Sometimes I wish

x:Dx :palec:

dobro... to je pač novodobno gostilniško osvajanje. ti si morš predstavlat, da sta na velikem travniku v senci češnje in ti tip bere poezijo zraven te pa še s češnjami pita. x:Dx

ja, osvajanje je jeba. mene je enkrat ena osvajala. stojim pred vlakom, kao, čakam, da se zmigam na vagon itd., pa frajla pride do mene in me začne kar ogovarjat. pa sem biu v svojih mislih in ona tko "out of the blue", da mi je moral procesor tuhtat tisto, kar sem imel preden je priletela (rečmo temu baseline), potem sem se z njo pogovarjal (tj. whatsoever), zraven pa še tuhtu kaj za hudiča sploh hoče od mene. x:Dx pa dobra za pogledat... x:px takrat sem vedu, da me je kao osvajala... je mela tiste mačje poglede. drugače sem pa tut slep za to. in to je zaradi tega, ker se to ponavadi dogaja z ljudmi, ki jih že tko poznaš in ti ne pade v oči. tolk. x;)x

xrainbowx

To je še dobro. Vsaj delno zavedanje. Jaz sploh ne vem, kako naj bi to izgledalo.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

nobenga frenda nimam izključno za pogovor in jamranje o svojih problemih

tisto je bil, ce se prav spomnim, samo en od kriterijev x:Dx

Sometimes I wish

http://www.pollyticks.com/media/1/Spanking-superheros-b_WEB.jpg

Sometimes I wish

http://boards.sonypictures.com/spiderman/images/smilies/spiderman/spidey_lol.gif

Sometimes I wish

• 2 weeks later...
Saj se čuti, če je osvajanje pristno ali pa ima skrite namene. Odvisno od igralca, no. x;)x Ampak nekateri to tako slabo zaigrajo, da se to takoj začuti. Nekaj časa se je le treba pustit osvajat, bi rekla, da sploh vidiš, koliko je tej osebi do tebe, brez muje se še čevelj ne obuje. x;)x

Točno pravilno izražena misel, zakaj bi takoj in na lahko, xsurprisex malo se je potrebno pomatrat za :love: xyesx .

Seveda če je pristna namera, a včasih se nam zdi, da bo pa potem se izjalovi, probat ni greh xnckrivx .

Večina moških bi pa takoj v diagonalo in žal potem so :O:

Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni.

Mati TEREZIJA

• 2 weeks later...
Ko poveš, da te ne zanima, ko se umakneš iz situacije takoj, ko vidiš, da to ni to in je preraslo meje nekega "prijateljstva".

Ko preseže meje dobrega okusa z nadležnimi, osladnimi in celo ogabmimi smsji, klici ...

Osvajanje preraste v nadlegovanje.

:xx!:

Ja nič, če si jasno povedala da te ne zanima, potem res... :xx!:

Zamenjaj številko. :vragec:

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

(popravljeno)

Zapeljevanje nima nobene veze z ljubeznijo. Zakaj? Samo ime pove, da gre za to, da nekoga želiš prepričati o nečem, ga zapeljati, da si misli to ali ono. Ljubezen pa ni izkoriščanje, ljubezen ni v tem, da želiš nekomu vsiljevati določeno sliko o tem, kakšen je svet. Je pa lahko prijetno, če pritiskaš na prave gumbe, če poveš nekomu, kar želi slišat.

Nadlegovanje? O tem sploh ne bom izgubljal besed,..se strinjam z navedbo od prej: ko postane vzdušje neprijetno, nadležno, je to pač nadlegovanje. Kako to ugotovi tisti, ki nadleguje? Hja, manj kot si pozoren, bolj kot se osredotočaš le na to, kar želiš videt in slišat, težje opaziš (in takrat je manj ljubezni).

Popravljeno -> objemček

hm....

jst naklonjenost vedno odkrito pokažem...nisem za one igrice in skrivalnice in takšno x:o)x se mi resnično nikol ni dalo ukvarjat s tem...al si al pa nisi...brez mutenja...

drugač pa zame osvajanje hitro postane nadlegovanje....k ne maram tega nekako....al pa dedci ne znajo osvajat :inocent: (vsaj mene...) k lohk umrem od dolgčasa in oči mo zasuče okoli kot pri blacjacku, ko poslušam kake puhlice in bedarije, pa saj verjetno niso sam dedci krivi, ženske zgleda nasedajo na takšno, pol se pač tega držijo xrolleyesx da se me pa začne pa še dotikat, pol pa tk zmrznem, k tega pa resnično ne prenesem - vdorov v moj intimni prostor :xx!: brrrr....

u glavnem, zelo malo kvalitetnega in originalbnega osvajanja sem bla deležna x:o)x tko da zgleda sem bla po večini kr nadlegovana x:Dx xcivx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Nadlegovanje je hitrejše od osvajanja.

Rekord ima model, zaradi katerega sem policijo klicala, ker me je moril tudi do 10krat na dan.

Sej nobeden ni vedu, da je psiho. Samo na tak način je izkazoval in pritegoval pozornost.

Mora.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

• 3 weeks later...

Hoj!

Osvajanje

-sramežljivo (samo motanje okrog tebe in spogledovanje)

-na 'bodivaprijatelja' način (pogovor, ki se ne izkaže za ravno nedolžnega. če bi iz te moke rad/a res samo prijatelja se izogibaj vprašanja 'A sem ti kej ušeč'?

-odkrito (prizna da mu/ji je do tebe in te pač pogovorno rečeno stalno peca.)

-že neprijetno osvajanje (na mejah z nadlegovanjem-ko se vpišeš na msn te klikne prvo sekundo in te ne izpusti iz rok tudi takrat, ko se že poslavljaš ali takrat ko izgineš za par sekund. Včasih te pokliče in ko to zagleda ga takoj prnese k tebi. Na srečo se te še ne dotika vendar malo manjka... (ali pač?))

Nadlegovanje

-skače okrog tebe, te kliče vsak prosti trenutek, ljubosumen/a je, pa čeprav nista v zvezi, dotika se te in se ti vsiljuje... POVEJ KOMU in se ga ZNEBI, če ti ni všeč!!!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...