Cookie 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 vejšde morm branit svoje astrološke brate drgač je pa Ante ena zmuzljiva riba, se strinjam Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 E, pa smo odkrili, kje je catch. Vsi bi radi iskrene ljudi, v resnici pa so iskreni ljudje takoj sociopati v naših očeh. Kaj je/pomeni sociopat? http://www.last.fm/music/Ronald+Vegan/_/Sociopath Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 Ante bo najbrž dobil točno kar rabi, kot vsi mi...ali se bo pa nazaj preemancipiral Preemancipiral. Samo nadlegovan moram biti na pravi način, pa bo cool. problem modernosti: Kako imeti stike in hkrati ohraniti to visoko opevano avtonomijo, ki lahko prevede vsakršno povezavo v odvisnost? Ovni so zakon Sicer pa, ker hud fajt dveh premalo nadlegovanih žensk kle v Fužinah A si ti v Fužinah? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 A si ti v Fužinah? hmm..nazadnje, ko sem bil tam (pa se ni tako dolgo nazaj), so mi rekli, da sem na Fuzinama Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 hmm..nazadnje, ko sem bil tam (pa se ni tako dolgo nazaj), so mi rekli, da sem na Fuzinama že res, ampak tu ne bom uporabljal jezika avtonomnih pokrajin. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 že res, ampak tu ne bom uporabljal jezika avtonomnih pokrajin. kdaj pa je bila avtonomija razglasena? Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 kdaj pa je bila avtonomija razglasena? Ko so dobili lastne oborožene sile. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 http://kirk-white.com/duke/macs1.gif Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 Preemancipiral. Samo nadlegovan moram biti na pravi način, pa bo cool. problem modernosti: Kako imeti stike in hkrati ohraniti to visoko opevano avtonomijo, ki lahko prevede vsakršno povezavo v odvisnost? tko, da se družiš s komer ti prija kadar ti prija in ne prevajaš Ko so dobili lastne oborožene sile. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 tko, da se družiš s komer ti prija kadar ti prija in ne prevajaš Ne vem, če si tole čist zadela....Hotel sem samo reči, da je zelo težko razvijati neko bližino, ko se zraven zavedaš, da lahko en klic ali en obisk ali en karkoli preveč že postane odvisnost v očeh drugega. Kaj je v modernih odnosih še v mejah dveh avtonomnih osebkov, ki sta skupaj in kaj je že patologizirana odvisnost? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ratamahata 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 tko, da se družiš s komer ti prija kadar ti prija in ne prevajaš Točno tko! Pa zraven nič premišljevat komu ugajaš ali ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 Ne vem, če si tole čist zadela....Hotel sem samo reči, da je zelo težko razvijati neko bližino, ko se zraven zavedaš, da lahko en klic ali en obisk ali en karkoli preveč že postane odvisnost v očeh drugega. Kaj je v modernih odnosih še v mejah dveh avtonomnih osebkov, ki sta skupaj in kaj je že patologizirana odvisnost? Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 sem zadela, kar sem hotla povedat:delaj po svoje in ne oziraj se na druge.splošnosti NI.TO SEM HOTELA POVEDAT. IN NIMA SMISLA PREVAJAT SEBE ZA DRUGE, TISTI, KI TE ŽELIJO RAZUMET TE BODO, BODISI KER SE BODO POTRUDILI, ALI PA - ŠE BOLJE - SE NE RABIJO SPLOH TRUDIT,KER SO PAČ NA ISTI VALOVNI.opa, saj kričim glej, Ante, mislim, da prepogosto razmišljamo o splošnih merilih, o splošni družbi o tem, kaj nekaj splošno pomeni...treba je zase vedet, kaj ti pomeni, in je potem vseeno, a si s tipčkom 24ur na dan ali se vidiš 1x na teden, če je obema ok, je ok. Ne verjamem v splošnost, kot tudi v to, da družba nekaj določa, saj jo mi ravno s svojimi dejanji določamo...in če se meni nekaj zdi normalno in sem član te družbe pač doprinesem to, da je to sprejemljivo...itd Se mi zdi, da bi bil verjetno zanimivo poskusit manj teorije in malo več prakse, potem bi verjetno drugače mislil Saj vem, da si filozof, samo vseeno...malo dosti filozofiraš kdaj..daj svojega ovna malo kdaj na pašo Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 O!hvala mačkica...ful lepo (ko bi me šele vidla v krilcu in japonkah...!) Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 sem zadela, kar sem hotla povedat:delaj po svoje in ne oziraj se na druge.splošnosti NI.TO SEM HOTELA POVEDAT. IN NIMA SMISLA PREVAJAT SEBE ZA DRUGE, TISTI, KI TE ŽELIJO RAZUMET TE BODO, BODISI KER SE BODO POTRUDILI, ALI PA - ŠE BOLJE - SE NE RABIJO SPLOH TRUDIT,KER SO PAČ NA ISTI VALOVNI.opa, saj kričim glej, Ante, mislim, da prepogosto razmišljamo o splošnih merilih, o splošni družbi o tem, kaj nekaj splošno pomeni...treba je zase vedet, kaj ti pomeni, in je potem vseeno, a si s tipčkom 24ur na dan ali se vidiš 1x na teden, če je obema ok, je ok. Ne verjamem v splošnost, kot tudi v to, da družba nekaj določa, saj jo mi ravno s svojimi dejanji določamo...in če se meni nekaj zdi normalno in sem član te družbe pač doprinesem to, da je to sprejemljivo...itd Se mi zdi, da bi bil verjetno zanimivo poskusit manj teorije in malo več prakse, potem bi verjetno drugače mislil Saj vem, da si filozof, samo vseeno...malo dosti filozofiraš kdaj..daj svojega ovna malo kdaj na pašo O, Tinka, fajn iztočnico si dala. Res je še nerešeno vprašanje kolio družbene strukture določajo nas in koliko mi njih. Ti si se izjasnila za interakcionistko - verjameš, da družbo ustvarjajo naše interakcije. Jaz sem pa bolj pristaš strukturalistov, se pravi da nas določajo družbene strukture. Še več, ljudje potrebujejo in izsilijo zglede, zato potrebujemo eno fajn avtoriteto. O splošnih merilih pa sploh ne razmišljamo več, ker jih ponotranjimo ter nato objektiviziramo kot kaj se dela in kaj ne. Sorry za filozofiranje, sam kaj čem, ko mi ful paše. Upam, da boš kaj finega kontrirala. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 hehe zdajle ne več, ker grem, ampak...ne vem če se strinjam. Vsekakor ne s tem, da ljudje potrebujemo eno fajn avtoriteto (vsaj tisti, ki nismo ribji in smo ful samodisciplinirani ) Hecam. Kdo pa ustvari te strukture? In odkod ideja, da so statične? In če niso statične, kaj/kdo jih določa?A veš kaj mislim...? Konstantna interakcija, to je moje mnenje. Družba je organski sistem in ne more funkcionirat neodvisno od posameznih elementov, ker brez njih ne obstaja. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 zakaj staticne strukture? a nas zgodovina ne uci, da se ravno z interakcijo spreminjajo? Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 hehe zdajle ne več, ker grem, ampak...ne vem če se strinjam. Vsekakor ne s tem, da ljudje potrebujemo eno fajn avtoriteto (vsaj tisti, ki nismo ribji in smo ful samodisciplinirani )Eno pravo ja. Vsi mi, ki se imamo za nekako neodvisne in ne sledimo nikomur v bistvu s tem povemo to, da so naše avtoritete razpršene in ni neke centralne figure. Sestavljeni smo iz različnih simbolov družbe. Nekdo mogoče sledi samo eni avtoriteti in tako mu pravimo fanatik, čeprav med njim in nami ni razlike v kvaliteti ampak samo v kvantiteti. Hecam. Kdo pa ustvari te strukture? In odkod ideja, da so statične? In če niso statične, kaj/kdo jih določa?A veš kaj mislim...?Že res, da jih je nekoč ustvaril človek. To je res - niso statične. Po mojem je najnovejša struktura v tem, da se moramo vsi pretvarjati, da smo svobodni. Kako pride do sprememb, je pa, vsaj zame, nerešeno vprašanje... Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 2. julij 2008 Prijavi Deli 2. julij 2008 zakaj staticne strukture? a nas zgodovina ne uci, da se ravno z interakcijo spreminjajo? ravno to pravim, da nas ne določajo zunanje strukture, ampak mi njih in one nas, posledično.mi smo prvi, ker brez nas ni struktur, ker ni potrebe po njih (mi=interakitnva človeška družba)s tem smo aktivni in strukture same po sebi niso primarnega pomena. Eno pravo ja. Vsi mi, ki se imamo za nekako neodvisne in ne sledimo nikomur v bistvu s tem povemo to, da so naše avtoritete razpršene in ni neke centralne figure. Sestavljeni smo iz različnih simbolov družbe. Nekdo mogoče sledi samo eni avtoriteti in tako mu pravimo fanatik, čeprav med njim in nami ni razlike v kvaliteti ampak samo v kvantiteti. Že res, da jih je nekoč ustvaril človek. To je res - niso statične. Po mojem je najnovejša struktura v tem, da se moramo vsi pretvarjati, da smo svobodni. Kako pride do sprememb, je pa, vsaj zame, nerešeno vprašanje... Se ne strinjam niti malo. Pravzaprav vedno manj Zakaj bi neodvisnost apriori bila posledica pomanjkanja avtoritete?!In kdo tvori družbo in s tem določa njene simbole? spet mi! (čeprav se niti ne strinjam s tem, da smo sestavljeni iz simolov družbe, prej je obratno, družba se sestavi kot posledica tega, kar prepozna, oz. jo simbolizira) Ne razumem tvoje fanatične obsesije glede struktur in razmišljanj o tem, da je družba tista, ki nas vodi (za nos, pa čeprav kdaj z zanosom...kaj, kdo je zate družba?!)spremembe pridejo, ko se ljudje (v smislu da so del narave) odločijo, da je nečesa preveč ali (navadno) premalo Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 3. julij 2008 Avtor Prijavi Deli 3. julij 2008 Poglej samo zgornji primer iskrenosti : Kot sociopat se ne zavedaš, da se neki ženski ne reče kar naravnost: všeč si mi in pa: strah me je. Potrebno je delovati drugače, pa četudi oba akterja točno vesta, za kaj se gre.Sorry, včeraj nisem uspela komentirat, bom pa zdaj... Po mojem ni nič narobe z izjavami kot so "všeč si mi" in "strah me je", ampak z načinom kako je bilo to povedano. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ratamahata 3. julij 2008 Prijavi Deli 3. julij 2008 ravno to pravim, da nas ne določajo zunanje strukture, ampak mi njih in one nas, posledično.mi smo prvi, ker brez nas ni struktur, ker ni potrebe po njih (mi=interakitnva človeška družba)s tem smo aktivni in strukture same po sebi niso primarnega pomena. Se ne strinjam niti malo. Pravzaprav vedno manj Zakaj bi neodvisnost apriori bila posledica pomanjkanja avtoritete?!In kdo tvori družbo in s tem določa njene simbole? spet mi! (čeprav se niti ne strinjam s tem, da smo sestavljeni iz simolov družbe, prej je obratno, družba se sestavi kot posledica tega, kar prepozna, oz. jo simbolizira) Ne razumem tvoje fanatične obsesije glede struktur in razmišljanj o tem, da je družba tista, ki nas vodi (za nos, pa čeprav kdaj z zanosom...kaj, kdo je zate družba?!)spremembe pridejo, ko se ljudje (v smislu da so del narave) odločijo, da je nečesa preveč ali (navadno) premalo Pomojem mata pa oba prou. Deloma nas izoblikujejo zunanje strukture, saj je dokazan, da je karakter človeka pogojen deloma z geni oziroma karakterjem posameznika, deloma pa z okoljem, v katerem živimo. Sigurno je bil največji vpliv okolja prepoznaven v naših otroštvih, ko smo imeli za alfa avtoriteto starše oziroma skrbnike. Sigurno pa s časoma pri večini ljudi ta avtoriteta izginja, saj sami postajamo starši, sami služimo svoj denar, sami smo v družbi, v kateri mormo preživet - to jest gledam bolj tako iz biološkega vidika. Ko dokončno odrastemo, nas v končni fazi neha tudi pretirano zanimati kaj si družba misli o nas, prilagodimo se nekako spontano, do kamor smo se pripravljeni spustiti.. Pri vseh odnosih sta prisotni dve AKTIVNI strani, ki se med sabo dopolnjujeta, učita ali izpodbijata. Vprašanje pa je, kaj se zgodi v primeru nadlegovanja... Ali to pride izključno zarad bioloških "nagonov" pa vzgibov (hormoni), al gre tuki za željo po prevladi, užaljenost al pa kakšne travme iz otroštva.. To mi še vedno ni jasno poleg same meje, kdaj iz osvajanja pride v nadlegovanje. Tko, da še jest mal zafilozofiram Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emmzi 14. julij 2008 Prijavi Deli 14. julij 2008 Nadlegovanje zame postane takrt k ti tip ne da niti 5 min miru zase... npr na kšnih počitnicah.. sm se u strunjanu zjutrej zbudila pa je tip sedeu na koncu moje postle...svašta Treba je takim ljudem u glavo povedat ker če jih ignoriraš ne dojamejo Problem je v tem da se osvajanje često prevesi v nadlegovanje Citiraj "Remember when I told you how myKin is different in some ways?And how you should not fall in loveWith someone like me, anyway...Between the lines, people see signsWhen they feel the sear, every day's fear...And one night their torchesFind the girl without a name...And the one who has herLove is no more safe..." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.