Skoči na vsebino

Živeti skozi druge?

Lunatica

Recommended Posts

Glede na to, kolikor zadnje čase razmišljam o sami sebi, sem prišla do zaključka, da živim skozi druge ljudi. A je za to stanje kakšno ime?:))))

Namreč sama sem precej zapečkarski tip človeka, pravzaprav imam dve osebi ena je mirna, druga je divja(ampak ta divja se sprošča večinoma samo v sanjah)

Gotovo se sprašujete kako to mislim... živeti skozi druge ljudi. Da objasnim: opažam, da sem vedno živela skozi partnerjevo življenje in zato verjetno tudi iskala vedno mlajše,polne ciljev in moči. Se še spomnim kako me je zvijalo v trebuhu(trema), ko je imel bivši solo koncert na kitari...sam ni imel nobene treme,namesto njega sem jo doživljala jaz.Nikoli nisem bila nevoščljiva, vedno sem se veselila uspehov drugih,kot da bi jih doživljala sama, sama se pa v resnici nisem premaknila nikamor.Kot en second life...

Mogoče sem pa samo en duh, ki se ne počuti dobro v moji koži in se seli po drugih?

Love is my only point to be alive...love is my God
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 92
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Naj povem še, da sem bila v mladosti dost bolj pogumna oseba, enkrat sem zapustila službo za nedoločen čas in odšla v London v neznano, ter tam živela pol leta. Mogoče pa samo pogrešam nepredvidljivost in pogum, ki sem ga z leti izgubila?

To sam pomen, da imaš potencial, ki se uresničuje sam od sebe na majčkeno napačen način. Morš se naučit prizemeljevati, mislit, nase, znat opazovat čutenja in občutke, prepoznavat svoja čustva in poti po katerih te vodijo itd.

Pa drugi so tu zato, da se skozi njih učiš in ne, da jih živiš, lahko, da je bit tud kakšen visji razlog, da si čutila njegovo tremo, samoopazovanje je v takih primerih priporočeno. Tema na to že obstaja indigo otroci, mislm, da nekej podobnega doživljaš, tam se je pisalo o tem, kako se nekaterim dogaja, da se hitro ujamejo v niti in misli drugih ljudi, postanejo drugi in skozi lastno nerazumevanje potem krožijo v občutkih zmedenosti, krivde, sramu in tako naprej pa gre v resnici za neizpiljen talent, ker se jim brez truda dogaja tisto, za kar se nekateri trudijo, si želijo itd = visja zaznava. A veš, če maš tako tezavico, je tudi dobro izpilit svojo emocionalno inteligenco = čustveno prepoznavanje, vzorčenje itd. ker lahko, da poznaš sebe ni pa nujno, da boš prepoznala druge, ker je čustveni arzenal omejen zgolj na to kar pač sama poznaš in doživljaš in potem deluješ samo znotraj lastne palete, ko pa pride nekaja novega pa se zapleteš.

Pa zej na pravim, da si indigo, sam pravim, da se nekatri zmedejo, ker pač okoliški svet funkcionira drugače, kot oni sami in so potem zbegani itd.....

Pač, če vzamem fanta za primer, veš, da si čutila njegovo tremo, nisi pa prepoznavala njegove vzorčnosti - zej lahko bi namesto, da si zgolj prejemala prepoznala vzorce, lastne in njegove in s svojo univerzalno ( tisto večno ) energijo delovala nazaj, kot PODPORA, POBUDA in tud rasla na ta način....

Brez podpisa

če bi ljudje živeli svoje življenje,bi vsak imel dovolj dela,prag je stalno za pometat

če nisi sposoben živeti svojega je dober izgovor,da lahko živiš skozi drugega ali zanj

to je delal in še dela Jezus

če bi ljudje živeli svoje življenje,bi vsak imel dovolj dela,prag je stalno za pometat

če nisi sposoben živeti svojega je dober izgovor,da lahko živiš skozi drugega ali zanj

Se pa strinjaš, da je Kristus svoje oddelal? His last name I mean.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Glede na to, kolikor zadnje čase razmišljam o sami sebi, sem prišla do zaključka, da živim skozi druge ljudi. A je za to stanje kakšno ime?

Takšnim stanjem je dala klinična psihiatrija svoja imena. Ko boš začela istočasno živeti več ljudi, boš v resnih težavah. :sori:

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

a pol sem rezervni Jezus?:):):)

Ka pa, če se ti v podzavesti odvijajo občutki krivde, manjvrednosti, samoobtoževanja, sramu in potem pristaneš na takšno dogajanje ?

kaj pa odgovornost in take finte te to kej matra

rezervni jezus praviš, no jaz sem se pri sebi izmislu en izraz, ki se mu reče jezusov kompleks, ker skozi krivdo, obžalovanje, altruizem, trpljenje na račun drugih, pač obnašanje, ki načeloma vključuje jezusovo žrtvovanje -trpi, stagnira....

v knjigi je zapisano neurotični altruist; kjer se svet osebe organizira okoli izpolnjevanja želja drugih, taka osebe je preveč socializirana v nasprotju z egoistom, ki misli samo nase in je premalo socializiran. A veš altruist vsakič, ko ne more izpolniti želje drugemu, pade v eno tako čudno stanje krivde, pa sramu itd, verjame, da je nekaj naredil narobe četudi ve, da nič ne dela narobe ( glede na obnašanje sveta okoli njega ) še vedno ne more ven iz cikla svojega altruističnega obnašanja.

Morm povedat, sem malo oklevala.. ampak zelo lepo si tole spisal, kuvrtat. Čeprav kolk berem te bo mystica tepla xDDx

oklevala ?

glede tepežkanja se bom pa že kako ven zmazal :inocent:

Brez podpisa

rezervni jezus praviš, no jaz sem se pri sebi izmislu en izraz, ki se mu reče jezusov kompleks, ker skozi krivdo, obžalovanje, altruizem, trpljenje na račun drugih, pač obnašanje, ki načeloma vključuje jezusovo žrtvovanje -trpi, stagnira....

Lepo opisano stanje. Izhod iz tega sekretnega stanja je samo aktivno delo na sebi. POčistiti moraš drek, ki je verjetno izdatno priletel v ventilator. Ampak ne izgubljati časa s kakšnimi "delavnicami", temveč stvar resno zastavi. Gotovo ti je blizu kakšna duhovna smer (joga je zimzeleno "in", budizem, zen ipd. - zahodnih tehnik ne bom opisoval, ker se mi bosdte vsi smejali, če ti priporočam duhovne vaje Ignacije Loyole). Pazljivo spremljaj sceno in gotovo se bo kaj našlo. Samo ne zaboga izgubljati časa z raznimi polovičarskimi pacarijami, ki te samo stanejo, a koristi skoraj nikakršne.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Lepo opisano stanje. Izhod iz tega sekretnega stanja je samo aktivno delo na sebi. POčistiti moraš drek, ki je verjetno izdatno priletel v ventilator. Ampak ne izgubljati časa s kakšnimi "delavnicami", temveč stvar resno zastavi. Gotovo ti je blizu kakšna duhovna smer (joga je zimzeleno "in", budizem, zen ipd. - zahodnih tehnik ne bom opisoval, ker se mi bosdte vsi smejali, če ti priporočam duhovne vaje Ignacije Loyole). Pazljivo spremljaj sceno in gotovo se bo kaj našlo. Samo ne zaboga izgubljati časa z raznimi polovičarskimi pacarijami, ki te samo stanejo, a koristi skoraj nikakršne.

za začetek bom koristila kar brezplačno obiskovanje psihologinje, ki dela na koncesijo, ker me je to moje "žrtvovanje" privedlo do finančnega dna. Vedno sem imela denarja zadost, zadnja izkušnja z bivšim partnerjem me je pa drago stala, huje kot najdražja delavnica. Se moram tud iz tega kaj naučiti...

1. Primer:

Ona pedagoška delavka. Živi z uživalcem trdih drog.

Po letih skupnega življenja je začela sama pritiskat v žile.

Ko njen oče zve, bo partnerja "razmazal". Ga poznam.

2. Primer

Punca ugotovila po nekaj letih s kom živi.

Pritiska si pod tetovaže, da se ne opazi, ...

Pustila ga ni. Goji lažno upanje.

Primerov še kar nekaj. )

Model iz 1.pr. je v zanj ta boljših časih porabil mesečno par 1000 Deutsch Mark samo za koko...

Za gospodinjstvo dnarja pol bolj malo ostane. )

ja ksenia saj to je ravno lunaticin problem...drugace ne bi tu pisala...pac pustila mu je, ne...?

in zdaj bi rada resila to in nasla vzroke, razloge...ker glede denarja: tudi ce ne kupujes druge cloveku te lahko

veliko stane, ze samo vzdrzevanje itd... in to hitro preide v nekaj vec in predno ves, skrbis za cloveka...in delas iz ljubezni in se ne sprasujes, koliko je smiselno in kdo ima koga res rad itd....

drugace se mi pa zdi, lunatica, da imas ti cisto enostaven problem:

izjemno nizko samopodobo in mnenje o sebi in se manifestiras s tem, kako se drugi obnasajo do tebe.

to te potrjuje, kot si sama ugotovila, nimas jasne predstave o tem kdo si in kaksna si in predvsem se nimas

rada. si lacna ljubezni in jo isces okrog, ker je nisi znala najti v sebi. dokler se v sebi pocutis, da si nevredna

ljubezni, in je ne znas zacutit sama zase, bo tezko kaj drugace...no-

zdaj to spreminjas :palec:

to je super.

saj bo, saj si ze dosti pogruntala xsrcx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

so tudi drugačne zgodbe... predvsem pa če imam nekoga rada in da vem da je na drogih od mene ne bo dobil ficka ker ne bom dovolila da z mojim denarjem gre v pogubo...

sem imela v objemu nekoga ko ga je dajala mrzlica, ko je kričal, ko se je otepal raznih bitij, ki so ga napadala, najstnica, vendar sem mu dajala ljubezen, bilo me je pa groza... ampak prvič ko bi prišel zadet bi sama odšla... danes imava najstnico... imava kup drugih težav, ampak še danes ve da dogovor še vedno velja...

ja ksenia saj to je ravno lunaticin problem...drugace ne bi tu pisala...pac pustila mu je, ne...?

in zdaj bi rada resila to in nasla vzroke, razloge...ker glede denarja: tudi ce ne kupujes druge cloveku te lahko

veliko stane, ze samo vzdrzevanje itd... in to hitro preide v nekaj vec in predno ves, skrbis za cloveka...in delas iz ljubezni in se ne sprasujes, koliko je smiselno in kdo ima koga res rad itd....

drugace se mi pa zdi, lunatica, da imas ti cisto enostaven problem:

izjemno nizko samopodobo in mnenje o sebi in se manifestiras s tem, kako se drugi obnasajo do tebe.

to te potrjuje, kot si sama ugotovila, nimas jasne predstave o tem kdo si in kaksna si in predvsem se nimas

rada. si lacna ljubezni in jo isces okrog, ker je nisi znala najti v sebi. dokler se v sebi pocutis, da si nevredna

ljubezni, in je ne znas zacutit sama zase, bo tezko kaj drugace...no-

zdaj to spreminjas :palec:

to je super.

saj bo, saj si ze dosti pogruntala xsrcx

sej z bezanjem vanjo in s psotavljanjem vprašanj želim, da sama pride do teh ugotovitev, ker nič ji ne koristi če ji samo dopovedujemo... sej nas samo preleti če se ne strinja z našim razmišljanjem... jaz vem da je ona enkratna oseba upam, da kmalu spozna tudi sama in da sebi privošči kar si želi, da sebi pokloni sebe

za začetek bom koristila kar brezplačno obiskovanje psihologinje

Upam, da bo vsaj malo pomagalo. Sobivanje z drogerašem je kar grda izkušnja. Treba je vedeti, da drogeraš, ki je na igli, ljubi samo eno stvar - Sv. Heroin. V boju s tem svetnikom ljudje vedno izgubijo. Ne moreš dobiti, kajti omenjeni svetnik je najmočnejši prijatelj drogeraša.

NAUK:

KO DRAGI MOJI IZVESTE, DA JE VAŠ PARTNER DROGERAŠ (-ICA), GA NEMUDOMA ZAPUSTITE, ODSLOVITE. ČE NOČE ITI, PA NAJDITE HRUSTE, JIM PLAČAJTE, DA GA TEMELJITO NALOMIJO. BESEDE PROTI IGLI SO PORAŽENEC.

Da objasnim. Nikoli ni bil na igli.In tudi, ko je stanoval z mano, ni užival ničesar(ker je bil na vozičku z zlomljenimi nogami) in se ni mogel gibat, da bi sploh prišel v stik s kakšno drogo. Na dom mu je niso prinesli, ker je moja mama vedno doma in vidi,če kdo pride.. Denar je pa šel zato, ker sem morala finančno podpirati oba, mislim gospodinjstvo, kakšni drinki v kafičih, največ sem pa porabila za bencin za njegovo rehabilitacijo. Tja kamor sem ga vozila, je kar ene 50km od nas. Zdaj pa ne vem o njemu ničesar več, ampak najbrž je že spet kaj poskusil, če ne druga vsaj alkohol...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...