Skoči na vsebino

Živeti skozi druge?

Lunatica

Recommended Posts

in tak se pač lepiš na druge..in živiš, ko so drugi s tabo.....četudi te zlorabljajo na tak al pa drugačni način xrolleyesx

enostavno se boš mogla naučit, kako živeti sama s sabo, se imeti končno rada..se sprejeti takšno kot si....

dokler tega ne boš dosegla, boš pa pač energetski vampir xrolleyesx

Ne poznam ravno dobro ozadja, niti nisem dolgo na tem forumu. Ampak, če nekoga drugi zlorabljajo, pomeni, da se ti drugi lepijo na nekoga, ki bo zlorabljen. In to pomeni, da so ti drugi energetski vampirji, ne pa ta, ki je zlorabljan. Mar ni to logično?

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 92
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Dovolim ti

Dovolim ti, da si otrok.

Dovolim ti, da si pred menoj.

Dovolim ti, da si svoj.

Dovolim ti, da greš in prideš, ko hočeš.

Dovolim ti, da ne bereš naprej, če te moje besede odbijajo.

Dovolim ti, da si sama s seboj, če tako čutiš.

Dovolim ti, ker je to tvoj čas.

Dovolim ti, da poveš, kar imaš povedati temu svetu.

Dovolim ti, da lahko izbiraš, po kateri poti narediš naslednji korak.

Dovolim ti, da si srečna.

Dovolim ti, da živiš svojo žalost.

Dovolim ti, da se pritožuješ.

Dovolim ti, da si zdrav.

Dovolim ti, da živiš svoje življenje.

Dovolim ti, da na skrivnem jočeš s svojim ranjenim srcem.

Dovolim ti, da že jutri spremeniš svoje mnenje.

Dovolim ti, da se oglasiš ali tiho prenašaš težo svojega življenja, če misliš, da je tako prav.

Vse to ti dovolim, ker meni ni bilo dovoljeno. Ko sem bil otrok, so želeli od mene več zrelosti. In ko sem odrasel, so se še naprej želeli spotikati ob mene in pričakovali so od mene otroška dejanja. Ko sem prvič uspel, so se ustrašili mojega uspeha in me želeli potisniti v ozadje. Ko sem hotel svoje, so rekli, da je grdo - nekaj želeti za sebe. Ko sem šel, so me želeli zadržati, in ko sem prihajal, me niso pozdravili.

Vse otroštvo sem prebiral knjige, mnogo knjig, in takrat so mi govorili, loti se kakšnega pametnega dela. Ko sem si vzel čas in bil sam s seboj, so mi rekli, da sem samoljuben, da si ne vzamem časa za druge. Ko se mi je mudilo naprej, so mi rekli, ni še prišel tvoj čas, počakaj. Ko sem prvič spoznal nekaj zares velikega, so mi rekli, ah kaj to, vse to smo enkrat že slišali. Ko sem šel po svoji poti, so mi rekli, da je ta pot napačna in vodi v pogubo. Ko sem bil srečen, so mi rekli, pretvarjaš se, tvoji občutki niso pravi.

Ko sem bil žalosten, so mi rekli, kdo te bo prenašal takšnega, noben te ne bo maral. Ko sem se pritoževal, so mi rekli, glej ti si omejen, ne vidiš resničnega sveta. Ko sem bil zdrav in poln načrtov, so mi rekli, tebi se bo nekega dne strgalo, ustavi se. Ko sem živel svoje življenje so mi rekli, res si neumen, ali nič ne gledaš okrog sebe, s tem načinom življenja ne boš nič dosegel.

Ko sem čutil bolečino svojega srca, so mi rekli, pojdi k zdravniku, da ti dá zdravilo. Ko sem spremenil svoje stališče so mi rekli, zahrbten si, še včeraj si govoril drugače. Ko sem bil v depresiji, najbolj na tleh, bil sem tiho, a istočasno v sebi tudi najbolj glasen, so mi rekli ne smeš se tako počutiti, pojdi med ljudi. Vse to so mi rekli in jaz sem jim verjel, ker sem mislil, da je tako prav.

Zaradi tega ti vse to dovolim, ker te je srce priznalo, ker te je narava sveta hotela, ker so te dogodki vzeli na svoja krila, ker tudi ti verjameš v jutri. Priznam te, ker si resničen in živi, nič večjega ni tukaj od tebe. Dovolim ti, da si vse to, ker ti ni vseeno. Ti si dobro, vse dobro, nič ni tebi enakega, enkraten si, zato ti dovolim, da si vse v vsem.

Spoznavaš naravo stvari in si odločena priti stvarem do konca, to te pelje v večno življenje. Dovolj je bilo omejitev, zato vse to - dovolim ti. Pojdi svojo pot, in če se srečava, se moje srce razveseli novega človeka, ženske v tebi, pojdi in prinašaj nasmehe, srečo, upanje, živi to, kar je, kar čutiš s svojim srcem. Dovolim ti biti – človek v vsej tvoji razsežnosti. Moje srce se veseli s teboj.

Piše:

Dovolim ti

Dovolim ti, da si otrok.

Dovolim ti, da si svoj.

Dovolim ti, da si zdrav.

Dovolim ti, da se oglasiš ali tiho prenašaš težo svojega življenja, če misliš, da je tako prav.

Vse to ti dovolim, ker meni ni bilo dovoljeno. Ko sem bil otrok, so želeli od mene več zrelosti. In ko sem odrasel, so se še naprej želeli spotikati ob mene in pričakovali so od mene otroška dejanja. Ko sem prvič uspel, so se ustrašili mojega uspeha in me želeli potisniti v ozadje. Ko sem hotel svoje, so rekli, da je grdo - nekaj želeti za sebe. Ko sem šel, so me želeli zadržati, in ko sem prihajal, me niso pozdravili.

Vse otroštvo sem prebiral knjige, mnogo knjig, in takrat so mi govorili, loti se kakšnega pametnega dela. Ko sem si vzel čas in bil sam s seboj, so mi rekli, da sem samoljuben, da si ne vzamem časa za druge. Ko se mi je mudilo naprej, so mi rekli, ni še prišel tvoj čas, počakaj. Ko sem prvič spoznal nekaj zares velikega, so mi rekli, ah kaj to, vse to smo enkrat že slišali. Ko sem šel po svoji poti, so mi rekli, da je ta pot napačna in vodi v pogubo. Ko sem bil srečen, so mi rekli, pretvarjaš se, tvoji občutki niso pravi.

Ko sem bil žalosten, so mi rekli, kdo te bo prenašal takšnega, noben te ne bo maral. Ko sem se pritoževal, so mi rekli, glej ti si omejen, ne vidiš resničnega sveta. Ko sem bil zdrav in poln načrtov, so mi rekli, tebi se bo nekega dne strgalo, ustavi se. Ko sem živel svoje življenje so mi rekli, res si neumen, ali nič ne gledaš okrog sebe, s tem načinom življenja ne boš nič dosegel.

Ko sem čutil bolečino svojega srca, so mi rekli, pojdi k zdravniku, da ti dá zdravilo. Ko sem spremenil svoje stališče so mi rekli, zahrbten si, še včeraj si govoril drugače. Ko sem bil v depresiji, najbolj na tleh, bil sem tiho, a istočasno v sebi tudi najbolj glasen, so mi rekli ne smeš se tako počutiti, pojdi med ljudi. Vse to so mi rekli in jaz sem jim verjel, ker sem mislil, da je tako prav.

Zaradi tega ti vse to dovolim, ker te je srce priznalo, ker te je narava sveta hotela, ker so te dogodki vzeli na svoja krila, ker tudi ti verjameš v jutri. Priznam te, ker si resničen in živi, nič večjega ni tukaj od tebe. Dovolim ti, da si vse to, ker ti ni vseeno. Ti si dobro, vse dobro, nič ni tebi enakega, enkraten si, zato ti dovolim, da si vse v vsem.

Spoznavaš naravo stvari in si odločena priti stvarem do konca, to te pelje v večno življenje. Dovolj je bilo omejitev, zato vse to - dovolim ti. Pojdi svojo pot, in če se srečava, se moje srce razveseli novega človeka, ženske v tebi, pojdi in prinašaj nasmehe, srečo, upanje, živi to, kar je, kar čutiš s svojim srcem. Dovolim ti biti – človek v vsej tvoji razsežnosti. Moje srce se veseli s teboj.

Piše:

Yeaaaa..... :palec:

Kako zelo res... Preizkušeno marsikaj. Hudo pa je, ko veš, da moraš po svoji poti, hkrati pa se tako zelo bojiš. In sprva sprašuješ ljudi, iščeš pomoč, pa ti govorijo vse to... Dokler ne spoznaš, da ni drugih, da si samo sam, ki moraš uresničit samega sebe...

Dovolim ti

Dovolim ti, da si otrok.

Dovolim ti, da si svoj.

Dovolim ti, da si zdrav.

Piše:

ej... res hvala, da mi dovoliš vse to... vse to in mogoče še več, kar sm itak mislu da smem, brez da mi kdorkoli to dovoli

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Dovolim ti

Dovolim ti, da si otrok.

Dovolim ti, da si svoj.

Dovolim ti, da si zdrav.

Piše:

po pravici povedano, da ko sem prebrala, me je tako ganilo, da so mi pritekle solze, torej še vedno čutim....niso me ubili :palec:

Love is my only point to be alive...love is my God

A ne, kako je lepo napisal Navi. Tko, srce parajoče.

Koji bullshit. Ne samo da je bullshit, še nevaren kt svina je. Ga je Janko fest dobr pogruntal.

Tole, kar je Navi spisal, je en tak prefrigan poskus manipulacije. To uporabijo, ma, vsi, ki imajo svojga partnerja kt svojo lastnino, kt svoj predpražnik in začutjo, da je ta predpražnik dobil noge in hoče zares preč.

Takrat s takimi dušo parajočimi izlivi hočjo nabit krivdo partnerju, češ, lej kolk sem jst dober, velikodušen, presegajoč, ljubeč, čeprav sem trpel kt svina, čeprav so se mi godile gromozansko gromozanske krivice, da kljub svojemu neznosnemu trpljenju premorem tolk širokogrudnosti, ljubezni, dobrote, da ti dopuščam, dovolim, da si srečen. Ja, če sem tolk fajn in fest, me pa ja ne boš zapustu, ma ne morš zapustit tko velikega človeka, mislm.

In včasih pali. Partnerju nabije občutek krivde in sramu, češ, jebenti, kolk sem jst pokvarjen in slab človek, lej, un trpi kt svina, tolk me ma rad, jst pa hočem bit srečen in on mi clo dovoljuje to. Ne, tega mu pa res ne morem nardit, tolk zajeban pa ne smem bit do njega. Bom kr ostal nesrečen še naprej...in z njim.

Taki tipi poskrbijo, da partner to zve; al mu direkt povejo al pa tkole pisarjo po netu in, seveda, tud poskrbijo, da partner to ziher prebere.

Tist, k res vse to želi partnerju iz srca /ma, takih je jako malo al pa nobenga, sploh tist, da prideš in greš, kadar češ/, se ne bojo nikol skliceval na svoje reve in ne bojo nikol uporabl besede "dovolim", pravzaprav, sploh ne bojo uporabl nobene besede, ampak bojo to živel.

butl xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Wow, klik, klik. Ko sem brala to poezijo, sploh nisem dojela, da naj bi tukaj moški pisal svoji partnerki, čeprav bi se mi na prejšnjo vsebino verjetno moralo posvetiti. Mislila sem, da piše ženska Navi, ki se osvobaja nečesa, kar so ji drugi prepovedali. Ta tekst sem dojela kot ozaveščanje in preseganje omejitev, ki so jih nekomu nabili drugi. Torej človek sam sebi končno dovoljuje tisto, kar mu je bilo v otroštvo prepovedano. Razbija okove.

Kam lahko človek zabrede s svojimi interpretacijami.. xrolleyesx .

Wow, klik, klik. Ko sem brala to poezijo, sploh nisem dojela, da naj bi tukaj moški pisal svoji partnerki, čeprav bi se mi na prejšnjo vsebino verjetno moralo posvetiti. Mislila sem, da piše ženska Navi, ki se osvobaja nečesa, kar so ji drugi prepovedali. Ta tekst sem dojela kot ozaveščanje in preseganje omejitev, ki so jih nekomu nabili drugi. Torej človek sam sebi končno dovoljuje tisto, kar mu je bilo v otroštvo prepovedano. Razbija okove.

Kam lahko človek zabrede s svojimi interpretacijami.. xrolleyesx .

tudi jaz sem razumela tako kot praviš ti,kot osebno osvobajanje...

Zdaj me je to tako razjezilo, da sem šla še enkrat podrobno brat tekst. Priznam, da sem včasih površna, ampak izgleda, da so tudi drugi. Res je, o svojih izkušnjah iz otroštva piše moški. Toda, ko naslavlja drugega človeka, piše enkrat v moški, drugič v ženski osebi. Iz tega torej ni mogoče sklepati, da govori svoji partnerki. Kot razumem zdaj ta bolj podrobno prebran tekst, avtor naslavlja Človeka. Kateregakoli na tem svetu. Otroka, moškega, žensko. Razume, kaj je bilo storjeno njemu in tega ne počne drugemu. Priznava Človeka v njegovi polnosti, enkratnosti in svobodi. In hkrati je sam osvobojen.

Tudi pri največjem trudu ne vidim tukaj manipulacije in poskusa nadzora. Pa naj še free pove, kaj je mislil z linkanjem tega teksta ....

Eeee, sem šel še ene parkrat tole brat. Žal mi je /a mi je res, pa, zakva bi naj mi pa blo?/, ampak tega pisanja ne začutim kt dialog z otrokom v sebi. Tud pod razno ne.

Sem ga vprašal, pa prav, objem me, stisn me k seb, jokaj z menoj, smej se z mano, bod jst, če mi dovoljuješ, mi praviš, da me ne čutiš, da nisem del tebe, da me ne sprejemaš...pa tko.

Po drug stran, ma, skor dobesedno takim manipulacijam sem bil prevečkrat priča...z obeh strani. Prej jo je mlatu kt vola, k je mela tega dost, je pa men prepeval takele klobasarije, seveda, v pričakovanju, da ji bom to povedal. In obratno. Ja, tud ženske igrajo na te strune.

A mam kakšno slepo pego? Ja, tud to je možno, ne izključujem.

x:o)x :2src:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

ma usi skp mal preveč dramatizirate.

toj čisto nakladanje enga egoističnga pezdeta, k bi rad na ven ispadu plemenit tragični junak in uzbujou sočutje in simpatije pr novih punčkah, da bi jih na to struno pol loh čustveno zažirou. bogi bogi ta, k je to spisou.

men je le zanimiv, da sm tole prebral dva dni nazaj, učerej pa zaključu eno dolgo (vsaj zame), zlo lepo razmerje. pa ne bi kej bl podrobno o tem, ampak zgorej napisane stvari so men samoumevne. pa hvalabogu tut tej moji bivši. zdej pa grem... nardit nekej njej, kr ji u pol leta nisem kao uspel. ne, nisem popoln in tut to mi je dovoljeno, al pa si to pravico prilaščam sam. x^x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

sama nisem rabila ne vem kolk dolgih besed za dialog z otrokom v sebi... samo dopovedat sem si morala nekaj stvari... sebi... ne nekomu drugemu, pogovorit sem se morala s sebj, ne s tretjo osebo... pa zgoraj je bilo omenjeno da ne moreš bit vampir če te drugi izkoriščajo.. o pa si lahko, to vedo prijatelji osebe, ne tisto kar preberemo o neki osebi na nekem forumu...

vedno obstajata dve strani... me zanima kaj bi v primeru ko nekoga tolažimo in bodrimo dejal partner od te osebe... pa še nekaj... jaz nikoli ne bi neke osebe ki jo imam rada sem imela rada blatila na forumu oz. razpredala o njej... zanimivo je kakšno vlogo imamo v lajfu.. ane? sama sem vlogo ubogega jaza pustila nekje zadaj, ravno tako zasliševat sem nehala... a mislte da poznate človeka ki vam je blizu? ne ustvarili ste si v iluziji.. in potem vas iluzija razočara...

Em tekst je ne dialog med dvema človekoma, moškim in žensko, kot je vidno iz zaključka. Vendar apelira na človekovo notranjo svobodo, bodi kar si, živi - I don't mind fi you live life, a realy don't mind. In v dialogu opisuje svoje odnose z ljudmi;padci, vzgoni, zadovoljstva, jamranje, pričakovanja, hotenja kjer pride do zaključka, da nebo nikoli nikomur ustreza ali ustrazal usem ali ustrezal v popolnosti, gre za spoznanje, zatorej govori iz spoznanja - dovolim ti. Dovolim ti pomeni, da boš padla skozi mene nazaj v lastno senco, če mi ne boš dovolila.

'ashes to ashes we all fall down'

Brez podpisa

kuvrtat :palec:

Boudika si hotla slisat se moje mnenje:

mnogo je knjig, besedil, besed, misli.... napisano, narisano etc.

vedno bodo besede, ki bodo nekatere v nekem trenutku pritegnile in druge ne. besede, ki bodo z nekom za-resonirale ali ne.

naposled vedno vzamemo in slisimo tisto kar zelimo, ce zelimo.

koliko bo od tega kdorkoli osvetlil, pa je prav tako odvisno od njega samega.

kadar dovolimo drugim, pravzaprav dovolimo sebi.

besedilo je zame monolog nekoga, ki je svoje dozivljanje sprejemanja (ucenje sprejemanja) ubesedil.

s sprejemanjem, s tem, ko dovoli kaze ne nenavezanost! odvezovanje.

sprejemanje je morda lahko kot porod, izhod iz krcev lastenja in omejitev.

je kot dopuscanje biti, se ziliti, ne soditi in ne hoteti. ko koncno spustimo.

na koncu poriv, spodbuda (nekomu) da iz teme pasivnosti, pravzaprav svojih mej, zeli nekomu dobro.

to se mi zdi kljucno!

da skozi sprejemanje, odvezovanje od lastih zelja dovoli drugemu vse to kar si zeli pravzaprav sam;

kot pac sam vidi dobro, zivljenje in nacin bivanja.

tako gledam na tekst.

predvsem pa se mi zdi zanimiv nacin, kako ozavesceno je povedal relacijo jaz-drugi.

pravzaprav je to tudi razlog zakaj sem dal besedilo v to temo.

sama nisem rabila ne vem kolk dolgih besed za dialog z otrokom v sebi... samo dopovedat sem si morala nekaj stvari... sebi... ne nekomu drugemu, pogovorit sem se morala s sebj, ne s tretjo osebo... pa zgoraj je bilo omenjeno da ne moreš bit vampir če te drugi izkoriščajo.. o pa si lahko, to vedo prijatelji osebe, ne tisto kar preberemo o neki osebi na nekem forumu...

vedno obstajata dve strani... me zanima kaj bi v primeru ko nekoga tolažimo in bodrimo dejal partner od te osebe... pa še nekaj... jaz nikoli ne bi neke osebe ki jo imam rada sem imela rada blatila na forumu oz. razpredala o njej... zanimivo je kakšno vlogo imamo v lajfu.. ane? sama sem vlogo ubogega jaza pustila nekje zadaj, ravno tako zasliševat sem nehala... a mislte da poznate človeka ki vam je blizu? ne ustvarili ste si v iluziji.. in potem vas iluzija razočara...

vse kar sem mislila s to temo pod tem naslovom je: da sem jezna in žalostna in imam to tudi pravico. Če bi mi tip pred zvezo rekel "ej,to bo samo avantura" ali če bi bila samo prijatelja in bi me prosil,naj mu pomagam,dokler ne skodi,bi mu brez razmišljanja pomagala. Amapak ne, hotel je k meni, hlinil ljubezen...LAGAL, da me ljubi, ko je ljubezen zame ena največjih vrlin in s tem me je prizadel do fula. Laži me ubijajo. Je pa žalostno, da me ljudje, ki me ne poznajo(pozna me samo ena oseba s foruma), lahko označijo za energetskega vampirja. Potem je lahko energetski vampir prav vsak, ki ni rad sam oz. ko je sam, da se počuti osamljenega????

(popravljeno)

O, hvala, free. Ravno se ubadam z vprašanjem, če sem še pri zdravi pameti :2src: .

Po drug stran, ma, skor dobesedno takim manipulacijam sem bil prevečkrat priča...z obeh strani. Prej jo je mlatu kt vola, k je mela tega dost, je pa men prepeval takele klobasarije, seveda, v pričakovanju, da ji bom to povedal. In obratno. Ja, tud ženske igrajo na te strune.

To je postalo fascinantno: da se ljudje ne morejo dogovoriti o tem, kar vidijo :2src: . Noro! Po moje je ključ do odgovora v tekstu zgoraj. Vidimo v skladu z našimi preteklimi izkušnjami. Različne izkušnje, različna perspektiva. Včasih ne moremo vedeti, kaj je vodilo avtorja pri pisanju. Morda res preberemo tisto, kar je želel, da slišimo. Morda pa ne... Mi ni niti bistveno, kaj je ozadje avtorja. Tudi, če je z njim zavestno manipuliral, v njem je lepota, kadar privre iz iskrenosti.

Jaz še vedno vidim tekst o osvobajanju - bodi, kar si in dovoli drugim biti, kar so - kot so že nekateri napisali. Pravzaprav je bila moja prva asociacija znani tekst Kahlila Gibrana, nekako tako mi je odzvanjal tudi ta Navi:

Vaši otroci niso vaši otroci.

Sinovi in hčere klica Življenja k Življenju so.

Po vas prihajajo, a ne od vas.

Čeprav so z vami, niso vaša lastnina.

Lahko jim darujete svojo ljubezen, toda ne morete jim dati svojih misli, kajti oni imajo svoje misli.

Lahko sprejmete njihova telesa, ne pa njihovih duš,

kajti njihove duše že prebivajo v hiši jutrišnjega dne, ki je vi niti v svojih sanjah ne morete obiskati.

Lahko si prizadevate, da boste takšni kot oni, toda ne trudite se, da bi oni ravnali kot vi

Kajti življenje ne teče nazaj in se ne ustavlja ob tem, kar je bilo včeraj.

Vi ste lok, iz katerega so kot žive puščice izstreljeni vaši otroci.

Lokostrelec pa vidi cilj na poti neskončnosti in On s svojo močjo napenja lok, da bi Njegove puščice mogle leteti hitro in daleč.

Naj napetost, ki jo ustvarja v vas Lokostrelčeva roka, rodi veselje,

kajti kakor ljubi puščico v letu, tako ljubi tudi lok, ki miruje.

Popravljeno -> Boudika

pa zgoraj je bilo omenjeno da ne moreš bit vampir če te drugi izkoriščajo.. o pa si lahko, to vedo prijatelji osebe, ne tisto kar preberemo o neki osebi na nekem forumu...

Kakšni prijatelji pa so to, če te imajo za "vampirja "? Sploh pa, kako izgleda "vampir", ki je izkoriščan in manipuliran :unsure: ??? Kolikor jaz vem, to ni definicija vampirja, sorry.

Viš ga vraga, kako različno dojemamo. Le na kaj nalagamo? Dejstvo je, da če ti nekdo "dovoli", moraš to itak čutit in ti ne rabi povedat. Ni pa odveč, če ti nekdo tudi pove. Meni so bile te besede lepe, čeprav je uporabljen izraz dovolim. Ja Janko, res, le zakaj dovoliti nekaj, kar je naša pravica. So pa meni bile to vseeno besede nekoga, ki mi želi sporočiti, da me pusti da odidem, da sem svobodna, da mi želi srečo, izpolnitev...itd...

Pravzaprav, a nam niso dosti "sr...." naložili že v mladosti? Vedno, kaj se spodobi in za kaj si odgovoren do drugih...

Predvsem pa se strinjam s tem, kaj vse ti ljudje govorijo. Kaj ne govorijo vedno: ostani, ne hodi.... imej, ne izpusti.....ne splača se, čez čas bo itak vse enako...ne bodi nor(a)....ja neumen si...nor si, če boš to tvegal....

Butl...veš kako prav imaš glede partnerstva. Večinoma v naših razmerjih še menda koj ego deluje... Bodi z mano na vsak način, tudi če nisi srečen. Spodobno se vedi, izpolni svoje dolžnosti, odgovornosti... Le - te pa se dajo izpolnjevati tudi drugače...

Ah, pustimo...

Ampak mogoče je pisec "Dovolim ti" hotel povedat, da se je spremenil, da je dojel, da življenje ne poteka na odvisnostnih vezeh...

vse kar sem mislila s to temo pod tem naslovom je: da sem jezna in žalostna in imam to tudi pravico. Če bi mi tip pred zvezo rekel "ej,to bo samo avantura" ali če bi bila samo prijatelja in bi me prosil,naj mu pomagam,dokler ne skodi,bi mu brez razmišljanja pomagala. Amapak ne, hotel je k meni, hlinil ljubezen...LAGAL, da me ljubi, ko je ljubezen zame ena največjih vrlin in s tem me je prizadel do fula. Laži me ubijajo. Je pa žalostno, da me ljudje, ki me ne poznajo(pozna me samo ena oseba s foruma), lahko označijo za energetskega vampirja. Potem je lahko energetski vampir prav vsak, ki ni rad sam oz. ko je sam, da se počuti osamljenega????

Lunatica - ni te prizadel on, prizadela so te tvoja pričakovanja. Tu je razlika... Ne, nočem zmanjševati tvojih občutkov prizadetosti, a razumi, da je vsaka beseda, ki jo nekdo izreče odvisna od tega, kako jo TI sprejmeš. Garancij v življenju ni! Če ti je takrat govoril, da te ljubi, morda ni bila laž. Morda je res čutil tako, a je hitro spremenil občutke. Hitreje kot ti. Razumeš?

Kako bi dojela iste besede iz ust moškega, na katerega bi se požvižgala, ali bi ti bil pa celo zoprn? Bi imela kaj proti, če te po nekaj mesecih ne bi več ljubil? Dvomim, mislim, da bi si celo oddahnila.... 'Ljubim te' je fraza 'tukaj, zdaj'..... in nič več.... odnos pa od nas nekako 'pričakuje', da se te besede potegnejo v neskončnost življenja.... ali pa tudi ne........

Ne moreš in ne smeš polagati vse svoje življenje v začetne besede - Draga, ljubim te. To je vse preveč obvezujoče. To pomeni, da NE SME spremeniti svojih občutkov, da ne bi prizadel tebe? Pa imaš pravico ZAHTEVATI kaj takega?

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

A ne, kako je lepo napisal Navi. Tko, srce parajoče.

Koji bullshit. Ne samo da je bullshit, še nevaren kt svina je. Ga je Janko fest dobr pogruntal.

Tole, kar je Navi spisal, je en tak prefrigan poskus manipulacije. To uporabijo, ma, vsi, ki imajo svojga partnerja kt svojo lastnino, kt svoj predpražnik in začutjo, da je ta predpražnik dobil noge in hoče zares preč.

Takrat s takimi dušo parajočimi izlivi hočjo nabit krivdo partnerju, češ, lej kolk sem jst dober, velikodušen, presegajoč, ljubeč, čeprav sem trpel kt svina, čeprav so se mi godile gromozansko gromozanske krivice, da kljub svojemu neznosnemu trpljenju premorem tolk širokogrudnosti, ljubezni, dobrote, da ti dopuščam, dovolim, da si srečen. Ja, če sem tolk fajn in fest, me pa ja ne boš zapustu, ma ne morš zapustit tko velikega človeka, mislm.

In včasih pali. Partnerju nabije občutek krivde in sramu, češ, jebenti, kolk sem jst pokvarjen in slab človek, lej, un trpi kt svina, tolk me ma rad, jst pa hočem bit srečen in on mi clo dovoljuje to. Ne, tega mu pa res ne morem nardit, tolk zajeban pa ne smem bit do njega. Bom kr ostal nesrečen še naprej...in z njim.

Taki tipi poskrbijo, da partner to zve; al mu direkt povejo al pa tkole pisarjo po netu in, seveda, tud poskrbijo, da partner to ziher prebere.

Tist, k res vse to želi partnerju iz srca /ma, takih je jako malo al pa nobenga, sploh tist, da prideš in greš, kadar češ/, se ne bojo nikol skliceval na svoje reve in ne bojo nikol uporabl besede "dovolim", pravzaprav, sploh ne bojo uporabl nobene besede, ampak bojo to živel.

butl xsrcx

Glej, Butl :inocent: ... vse to je samoumevno, a ne? Nobena oseba bi naj ne dovoljevala (partnerju) zgoraj opisanih stvari in pojmov, ker so same po sebi umevne. Človekove pravice ipd...Ampak... a si že imal kdaj kakšen odnos?? daljši?? Ko se lepega dne znajdeš v tem blokiranem svetu in si misliš, kako sm padel v to, kako sem dopustil(a) da se je to zgodilo??.. Naenkrat se zaveš vse bede, ki si jo s svojim vedenjem ali dopuščanjem takšnega vedenja ustvaril. Ko vidiš kolaps odnosa, zidove, ki si jih naredil okoli sebe (in mogoče partnerja), se nekateri ZAVEJO svojih strahov, ki so jim onemogočili zdrav odnos.

Takrat, Butl in Janko, takrat imaš mogoče majhno možnost, da si sam do sebe toliko iskren. Ko privoščiš ljubljeni osebi , da izkusi vse to, česar je tebe tako strah... in se kljub temu mogoče vrne ...?

Been there, done that, seen this...

S tem tekstom bi se najlažje poistovetil - in ja, tudi meni so prišle solze v oči, patetika gor al dol. Sem pač začutil neko vrednost tega teksta. In vesel sem, da je tako.

In ja, tudi moji bivši sem ga poslal, ampak ne z namenom ki ga zaničljivo omenjaš. ampak zgolj zato--->

Ker TAKO čutim.

Honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere. -

- "Pošteno živeti, drugega ne prizadeti, vsem pa dati to, kar jim pripada."

http://shrani.si/f/42/jc/2WV34uU0/userbar44128sest.gif

Lunatica - ni te prizadel on, prizadela so te tvoja pričakovanja. Tu je razlika... Ne, nočem zmanjševati tvojih občutkov prizadetosti, a razumi, da je vsaka beseda, ki jo nekdo izreče odvisna od tega, kako jo TI sprejmeš. Garancij v življenju ni! Če ti je takrat govoril, da te ljubi, morda ni bila laž. Morda je res čutil tako, a je hitro spremenil občutke. Hitreje kot ti. Razumeš?

Kako bi dojela iste besede iz ust moškega, na katerega bi se požvižgala, ali bi ti bil pa celo zoprn? Bi imela kaj proti, če te po nekaj mesecih ne bi več ljubil? Dvomim, mislim, da bi si celo oddahnila.... 'Ljubim te' je fraza 'tukaj, zdaj'..... in nič več.... odnos pa od nas nekako 'pričakuje', da se te besede potegnejo v neskončnost življenja.... ali pa tudi ne........

Ne moreš in ne smeš polagati vse svoje življenje v začetne besede - Draga, ljubim te. To je vse preveč obvezujoče. To pomeni, da NE SME spremeniti svojih občutkov, da ne bi prizadel tebe? Pa imaš pravico ZAHTEVATI kaj takega?

seveda nimam pravice od nobenega zahtevat, da bi me ljubil.To mi je razumljivo. Ampak ni mi pa razumno,da me je kao "ljubil" samo do takrat, dokler ni shodil in začel delati,takrat me ni več rabil in tudi "ljubil" ne. Torej je bilo pri njem vse v naprej načrtovano...igrati ljubezen, dokler človeka rabiš, potem pa ga odvrži kot stare gate. To je njegova matrica po kateri dela. In nisem prva, ki ji je naredil enako, samo da sem to prepozno zvedla. In seveda,kot pravi Ksenija, šele na koncu sem se zavedala,da sem si ljubezen kupovala nezavedno, takrat, ko sem še verjela, da me ljubi, pa se mi ni zdelo, da jo kupujem, ker sem dajala celotno sebe, brez pričakovanja,da bi kaj dobila nazaj in to iz vsega srca. Resnično sem ga ljubila in prav nič mi ni bilo težko naredit zanj.

Vem, da te boli... Ampak mimo je, končano je. Lahko sprejmeš konec že? Izkušnja za naprej in nova moč. Če si energetska vampirčica, hehe, potem vedi, da v prvi vrsti izčrpavaš sebe. Ker ne verjameš, da te bo nekdo imel iskreno rad. Verjemi.

verjeti, da bi me imel kdo iskreno rad, pa bo po vseh teh mojih življenjskih izkušnjah prekleto težko doseči

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...