xyz 19. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 19. februar 2008 Hja... poenostavljeno bi d´jal,da je Resničnost značilnost Resnice... ...resnica pa se zdi precej nestanovitna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 19. februar 2008 Prijavi Deli 19. februar 2008 Me veseli da se učiš... Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 19. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 19. februar 2008 ...tudi mene. * (k temi:) Posledično se vse povedano in zapisano sprejme kot polresnica, če že sploh. Na tej točki se človek znajde sam, brez očija in mamice v obliki svetih knjih, gurujev (oz. učiteljev), bogov in boga. V neznanem stoječ in čuječ. * Vsi ključi so odvrženi,ker ni vrat, katera bi bilo potrebno odkleniti. Zaklenjenost smo ustvarili sami, z dokončnostjo svojih opisov oz. opisov drugih. * XYZ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 19. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 19. februar 2008 No ja, "oči in mami" seveda nista bila mišljena dobesedno. Gre za "duhovne" koncepte, katerih se človek pogosto oklepa, ker mu le-ti dajejo občutek varnosti. Občutek, da ve, za kaj se gre. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 19. februar 2008 Prijavi Deli 19. februar 2008 sam, če nista taka koncepta nujno potrebna, oče pa matipač lahko predstavljata dve unierzalni sili, prezpogojno ljubezen in avtoriteto zaščito mati, ki se ukvarja s čisto otroško bitjo ,pa oče, ki ima spet svoj namen, ne vem točno kakšen naj bi bilverjetno gre za uporabo močipol občutek varnosti tle nima kake prave vezevarnost se poraja kot posledica razumevanja teh dveh dejavnikov, ne kot teznja ega Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 19. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 19. februar 2008 Že v redu. To niso lahke okoliščine. * Ne, oče in mati nista nujno potrebna za občutek varnosti.Sta pa ponavadi vseeno eden od glavnih (če ne celo glavni) faktorjev, ki k temu občutku doprinesejo.To je jasno, ko pogledamo življenje otroka. Ob neprisotnosti staršev prične kaj kmalu jokati zaradi strahu. * Po drugi strani pa sem mnenja,da je občutek varnosti predvsem iluzorne narave. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 19. februar 2008 Prijavi Deli 19. februar 2008 sam mayan, ni nujno,da starši otroku kar koli prinesejo, pametnega in uporabnega za življenjedasta sam tisto, kar masta, več ne morta xyz: potem takem je vse iluzorne narave, le, da se pri nepijetnih vibracijah tega bolj tezko zavemomogoče je celo bolje, da občutek varnosti vzamemo kot dejstvo s primerno tezo uporabnosti v vsakdanjem zivljenju Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 19. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 19. februar 2008 Ne bi rekel, da je vse iluzorne narave. Primer varnosti pa je v svetu, v katerem živimo, precej smešen, če ne celo patetičen.Do neke mere smo sicer lahko zaščiteni, a le do neke mere.Ko se tega zavemo, postanemo bolj pozorni in čuječi, zavedajoč se konstantne prisotnosti smrti.Seveda je smrt nekaj naravnega, a je to vseeno igra, katero igramo........odgovornost do življenja, katero živimo; če mi to odgovornost prevzamemo, ali ne, pa je popolnoma naša odločitev. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 23. februar 2008 Prijavi Deli 23. februar 2008 *Duhovnost ni izbira, prav tako kot dihanje ne.Je to, kar prežema nas kot celoto,prežema celo najtemnejši in najbolj materialen delec obstoja. Takoimenovane duhovne prakse stremijo k abstraktnim ciljem, ki,če jih natančneje izprašamo, izpadejo absurdni. Ob občutenju takšnosti se ne izkažejo kot lažni zgolj miselni koncepti,temveč tudi to, kar smo doslej smatrali za duhovno in celo to,kar smo sprejeli kot sporočilo nas srca in s tem kot resnico. Med tem ko je resničnost opisuje,se je resničnost že spremenila ! Da bi vstopili skozi vrata neznanega, je potrebno odvreči vse ključe.* XYZ * P.S. V veselečem se pričakovanju vaših in mojih modrostiin pa blodenj. *točno kot pravi , a mi lahko zaupaš kje si to našel.Kajti vsak ima duhovnost v sebi, nisem še videla da bi se kdo rodil brez duše. , samo razne religije in vsi tako imenovani poduhovljeni ljudje mislijo da so nekaj posebnega, zato so si izmislili, da se za duhovnost moraš odločiti ali iti v šolo.ustvarili so za vas neko navidezno realnost v katero je ujet celoten svet, zato se vam zdi vse logično in prav. trenutka resnice ne moreš opisti, kajti trenutek je samo trenutek,v trenutku se spremeni, ni večen.če želiš spoznati kaj novega ne smeš imeti odgovorov, že določene predstave ali zaključkov, ki ti pravijo da imaš ti prav. rekel boš saj sem hodil tolk in tolk let v šolo , bom pa ja že vedel kako je to, ali kaj je prav in kaj ne.v tem stanju imaš že tako izprane možgane da niti ne pomisliš da mogoče kar so te v šoli naučili ni prav.ali ko odvržeš ego se ti odpro vsa vrata. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 24. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 24. februar 2008 Ja, se strinjam. Vse to priučeno znanje je bolj ovira kot pa kaj drugega.Povrhu pa še, kot praviš, naredi človeka nadutega... ...kot npr. "olala, jaz sem pa takoooo duhoven, mejduš! Ljudje so res ubožci, ne vedo kam s svojim življenjem..."...itd. Hvala za zanimive besede. P.S. Napisano sem našel "v sebi".Čeprav bi moralo po svoji lastni definiciji biti tudi to le delna resnica, če sploh... hja... * Lep pozdrav Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 25. februar 2008 Prijavi Deli 25. februar 2008 Ja, se strinjam. Vse to priučeno znanje je bolj ovira kot pa kaj drugega.Povrhu pa še, kot praviš, naredi človeka nadutega... ...kot npr. "olala, jaz sem pa takoooo duhoven, mejduš! Ljudje so res ubožci, ne vedo kam s svojim življenjem..."...itd. Hvala za zanimive besede. P.S. Napisano sem našel "v sebi".Čeprav bi moralo po svoji lastni definiciji biti tudi to le delna resnica, če sploh... hja... * Lep pozdrav Zakaj le delna resnica? resnica je resnica V glavnem dobro si povedal Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 25. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 25. februar 2008 No... v vsakem primeru hvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 28. februar 2008 Prijavi Deli 28. februar 2008 če mi to odgovornost prevzamemo, ali ne, pa je popolnoma naša odločitev. YES!! That's what I'm sayin'....Smo direktorji svojega življenja.... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 28. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 28. februar 2008 Prikimam. Res ni nujno prikrajšati se za tisto malo svobode, ki je sploh možna.Zdaj pa perjanico na glavo, na avtobus in splezati na prešernov spomenik ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 28. februar 2008 Prijavi Deli 28. februar 2008 Smo direktorji svojega življenja....Kako pa vam to uspe? And to see you're really only very small,And life flows on within you and without you. ... so peli Beatles. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 28. februar 2008 Prijavi Deli 28. februar 2008 Kako pa vam to uspe? And to see you're really only very small,And life flows on within you and without you. ... so peli Beatles. Alan, za vso svojo resničnost, za vse svoje občutke - si odgovoren sam.... Nihče ti ne more vsiliti slabe volje .... Sicer bi vsi jokali nad enakimi filmi in doživljali enake pretrese ob istih stvareh.... jezile bi nas iste stvari.... in vse bi bilo pusto. Zakaj se nekdo nasmeje ob nekaterih postih, drugi pa užaljen zapusti prizorišče? Čigav problem je to? Stvari so točno takšne, kot si sam - to je resnica! Ironično, a ne? Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 28. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 28. februar 2008 Saj nam ne vedno.Redki so direktorji, katerim vedno vse uspe.Imaš, npr., tudi zelozelo neuspešne direktorje.So pa vsaj direktorji.Direktorji direktorji. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 28. februar 2008 Prijavi Deli 28. februar 2008 Saj nam ne vedno.Redki so direktorji, katerim vedno vse uspe.Imaš, npr., tudi zelozelo neuspešne direktorje.So pa vsaj direktorji.Direktorji direktorji. A? Ja, nekaterim je pomembna zgolj titula.... in da lepijo drugim yellow sheete z njihovimi nalogami.... To se dogaja v duhovnem in profesionalnem svetu.... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 28. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 28. februar 2008 Takšno ti je pač opisovanje dejstev;za izbrati imašmedmanj popolnimi besedamiinmanj popolnimi besedami.Potem pa so tu še različnosti možganov,ki sestavljanko na vse možne načine interpretirajo. Ni sladki koren za vsakogar. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 28. februar 2008 Prijavi Deli 28. februar 2008 Stvari so točno takšne, kot si sam - to je resnica!To je le del resnice, ali stopnja spoznanja, če ji tako rečem. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 28. februar 2008 Prijavi Deli 28. februar 2008 To je le del resnice, ali stopnja spoznanja, če ji tako rečem. Potem smo lahko modro tiho..... vemo, da se razumemo.... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 28. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 28. februar 2008 A? Ops,si me prehitela. Moje pisunstvo se je nanašalo na: "kako pa vam to uspe ?" od Alan New-a. Šele sedaj opazil. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 28. februar 2008 Prijavi Deli 28. februar 2008 Oh, z lahkoto ti oprostim..... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 28. februar 2008 Prijavi Deli 28. februar 2008 Potem smo lahko modro tiho..... vemo, da se razumemo....... Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 28. februar 2008 Prijavi Deli 28. februar 2008 Alan, za vso svojo resničnost, za vse svoje občutke - si odgovoren sam.... Nihče ti ne more vsiliti slabe volje .... Sicer bi vsi jokali nad enakimi filmi in doživljali enake pretrese ob istih stvareh.... jezile bi nas iste stvari.... in vse bi bilo pusto. Zakaj se nekdo nasmeje ob nekaterih postih, drugi pa užaljen zapusti prizorišče? Čigav problem je to? Stvari so točno takšne, kot si sam - to je resnica! Ironično, a ne? če bi bilo tako preprosto.. občutki so zelo zanimive resničnosti.. vendar sem prepričana, da niso samo stvar našega uma.. potemtakem um presodi, kdaj naj pride določen občutek? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.