Aliana 3. februar 2008 Prijavi Deli 3. februar 2008 Čist grozno mi je novo temo odpirat ampak vseen, mi je ful zanimivo bilo tole, pa ne najdem nobene teme, kamor bi lahko priključila.. v glavnem, nekaj študiram za sociologijo in prišla do Junga in 'filozofskega rožnega venca'.. tekst, poln simbolov, zraven 20 slik, tud polnih simbolov, iz 16. stoletja... zanimivo branje, če nič drugega... Tule je original tekst:pa slike posebej:pa še zelo dobra razlaga : 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 8. februar 2008 Prijavi Deli 8. februar 2008 Te slike so simboli nezavednega in so del praktično celotnega človeštva. Moč teh simbolov je v tem, da jih lahko s pravilnim psotopkom spremeniš v mogočne energije. Na srečo se ti postopki tudi v času interneta (še) ne valjajo na vsakem portalu. Pravzaprav so vsi močnejši sistemi zaprti za javnost, kar je dobro. Simboli so črne škatlje, pravzaprav katalizatorji za preobrazbo energije zavesti. Pravzaprav služijo koncentraciji in usmerjanju drugače precej neurejenih sil nezavednega. Najmočnejše tehnike za te zadeve so zahodne okultne, mistične ali hermetične prakse, saj je samo v njih simbol osrednji pretvornik energij. Prednost tega je hitrost in učinkovitost, slabost pa brutalnost in intenzivnost. Vzhodni koncepti delujejo drugače. Ker temeljijo na simbolni pojavnosti, se ne pojavljata ta brutalnost in intenzivnost, je pa zato vse skupaj počasnejše in manj učinkovito. Vsega pač ne moremo imeti. Jung in njegovi učenci so zelo dobro raziskali simbole in njihov pomen na človekovo osebnost. Podjetni okultisti in ali magi so ta Jungova spoznanja spretno vtkali v nekatere zahodne metode osebnostne rasti in jim dali precejšnjo moč, a tudi možnost, da gre kaj narobe (ni tako redko, da preambiciozni magi zaključijo svojo slavo v zaprtem oddelku namenske ustanove). Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 9. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 9. februar 2008 zanimivo. pa kolikor sem prebrala, je Jung tale sklop simbolov poznal samo na pol in je drugo polovico slik smatral samo za 'verzije' prve polovice... in potem tudi malo narobe interpretiral, ker je menda fora ravno v tem, da prva polovica prikazuje 'razvoj' moške polovice duše, druga polovica pa ženske. Ja, simboli znajo bit močna stvar. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 9. februar 2008 Prijavi Deli 9. februar 2008 Ja, simboli znajo bit močna stvar. jaSI (m) BOLIsi pa boli...eh...mochna stvar.... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 9. februar 2008 Prijavi Deli 9. februar 2008 zanimivo. pa kolikor sem prebrala, je Jung tale sklop simbolov poznal samo na pol in je drugo polovico slik smatral samo za 'verzije' prve polovice... in potem tudi malo narobe interpretiral, ker je menda fora ravno v tem, da prva polovica prikazuje 'razvoj' moške polovice duše, druga polovica pa ženske. Ja, simboli znajo bit močna stvar. In kaj pravilna interpretacija sploh je? Večino simbolov je moč interpretirati na več načinov, vsak pa deluje najmanj na dva načina. Prvi je v skladu z osnovno arhetipsko energijsko kvaliteto, ki deluje na vsakogar enako, ne glede na to, ali simbol poznaš ali ne. Drugi pa je povezan z individualnim razumevanjem simbola. Za nek simbol lahko namreč uporabimo še tako hudo aktivacijsko tehniko, pa bomo vseeno deležni le tistega dela energij simbola, ki ustrezajo našemu razumevanju in privzgojenim omejitvam v zvezi z njim. In razlike? Poglej si recimo le dve interpretaciji simbolike križa (jihje pa še veliko): Ena od krščanskih interpretacij:- štirje kraki simbolizirajo celotno človeštvo, ki ga iz štirih strani neba privlači Kristusova energija. V zemljo zasajeno podnožje križa označuje vero, ki počiva na globokih temeljih; zgornji krak simbolizira upanje, ki se dviga v nebo, širina križa je usmiljenje, ki sega vse do sovražnikov, dolžina pa vztrajanje do konca. Ena od ezoteričnih interpretacij:- pomen po vertikalni liniji: kakor zgoraj, tako tudi spodaj- pomen po horizontalni liniji: levi krak - vzrok, desni krak - posledica. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 9. februar 2008 Prijavi Deli 9. februar 2008 Ena od ezoteričnih interpretacij:- pomen po vertikalni liniji: kakor zgoraj, tako tudi spodaj- pomen po horizontalni liniji: levi krak - vzrok, desni krak - posledica. lalala hehe....modelpozabu si na 3DNOT pa VEN.... x:Dx zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 10. februar 2008 Prijavi Deli 10. februar 2008 sem se narežu. je v delih. poučno Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 10. februar 2008 Prijavi Deli 10. februar 2008 Simboli so močni, ko jih človek uporabi, ne pa o njih pametuje. Knjig o tem je preveč, da bi se kdo pri zdravi pameti lahko prebil skozi njih. Simboli sami zase so neuporabna šara. Uporabiti se jih da v sklopu različnih tehnik. Omenil sem, da so katalizator za preobrazbo zavestne energije. V proces je treba uvesti določeno energijo, katero s pomočjo simbolov uporabiš za svoj razvoj. Različne okultne moči niso neka ekstra energija, temveč zgolj rafinirana energija, ki pri običajnih ljudeh nekje v podzavesti spi svoj nezavedni san. Vsekakor so arhetipski simboli, vsajeni globoko v naše nezavedno najmogočnejši pretvorniki, a zahtevajo določeno spretnost in predpriprave. Nič ne pade z neba. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 10. februar 2008 Prijavi Deli 10. februar 2008 ka da ne... elija pride na ognjenem vozu Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 10. februar 2008 Prijavi Deli 10. februar 2008 Simboli sami zase so neuporabna šara. Spet nastopaš sila napihnjeno, dejstva pa tvojim trditvam, kot večkrat, ne ustrezajo. Kadar nosimo arhetipski simbol na goli koži, njihovo informacijo »prebere« in se nanjo energijsko odzove voda, ki z deležem okoli 70 % sestavlja človeško telo. Zanimiv poskus povezan z močjo spomina vode in tradicionalnimi arhetipskimi simboli pa je izvedel Zagrebčan Drago Plečko. S posebnim aparatom je meril pretok energije po energijskih meridianih svetovno znanega mojstra borilnih veščin Mirka Filipovića. Ko mu je na prsi položil simbol moči – šestkrako zvezdo, sestavljeno iz dveh trikotnikov, ki simbolizirata spoj duhovnih in materialnih energij, je aparat takoj zaznal evidenten porast pretoka energije po Filipovićevih meridianih, s tem, da Filipović ni videl, kaj je tisto, kar mu je Plečko položil na prsi. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 10. februar 2008 Prijavi Deli 10. februar 2008 Kadar nosimo arhetipski simbol na goli koži, njihovo informacijo »prebere« in se nanjo energijsko odzove voda, ki z deležem okoli 70 % sestavlja človeško telo. Zanimiv poskus povezan z močjo spomina vode in tradicionalnimi arhetipskimi simboli pa je izvedel Zagrebčan Drago Plečko. S posebnim aparatom je meril pretok energije po energijskih meridianih svetovno znanega mojstra borilnih veščin Mirka Filipovića. Ko mu je na prsi položil simbol moči – šestkrako zvezdo, sestavljeno iz dveh trikotnikov, ki simbolizirata spoj duhovnih in materialnih energij, je aparat takoj zaznal evidenten porast pretoka energije po Filipovićevih meridianih, s tem, da Filipović ni videl, kaj je tisto, kar mu je Plečko položil na prsi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 elija pride na ognjenem vozuUps, nanj sem pozabil. Spet nastopaš sila napihnjeno, dejstva pa tvojim trditvam, kot večkrat, ne ustrezajoMislim, da govoriš o nečem drugem, kot jaz. Moje pisanje je vezano na aktivno osebnostno rast in se ne dotikam splošnega o simbolih. A ta preizkus, kakršnega si opisal, je ali pa tudi ni povezan s simbolom. Veš, ni težko česarkaoli dokazati. Kaj pa, če bi na meridian položil recimo kvader? Je tudi to izmerjeno? Iz kakšnega materiala je bil tisti heksagram? Je bil iz kristalnega materiala? je bil iz kovine ali morebiti iz kremena? Veliko je vprašanj. Znanstveno delo poleg potrjevanja vključuje tudi izključevanje. Če ni obojega, gre za špekulacijo, nakladanje ipd. To, kar si napisal nima nobene vrednosti, ker ne vključuje vseh morebitnih kombinacij. Tudi sam sem doživel precej nenavadne stvari in bi lahko postavljal neke teorije, a jih ne, ker manjka negativni test izključevanja. Heksagram pa je, mimogrede, precej več od tega, kar si zapisal. A to je že druga zgodba. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 Ups, nanj sem pozabil. Mislim, da govoriš o nečem drugem, kot jaz. Moje pisanje je vezano na aktivno osebnostno rast in se ne dotikam splošnega o simbolih. A ta preizkus, kakršnega si opisal, je ali pa tudi ni povezan s simbolom. Veš, ni težko česarkaoli dokazati. Kaj pa, če bi na meridian položil recimo kvader? Je tudi to izmerjeno? Iz kakšnega materiala je bil tisti heksagram? Je bil iz kristalnega materiala? je bil iz kovine ali morebiti iz kremena? Veliko je vprašanj. Znanstveno delo poleg potrjevanja vključuje tudi izključevanje. Če ni obojega, gre za špekulacijo, nakladanje ipd. To, kar si napisal nima nobene vrednosti, ker ne vključuje vseh morebitnih kombinacij. Tudi sam sem doživel precej nenavadne stvari in bi lahko postavljal neke teorije, a jih ne, ker manjka negativni test izključevanja. Heksagram pa je, mimogrede, precej več od tega, kar si zapisal. A to je že druga zgodba. Nisem prepričan, da govorim o čem drugem kot ti, saj si v postu, katerega sem komentiral, jasno napisa: "Simboli sami zase so neuporabna šara." Sicer pa - kaj naj ti rečem? Ko si pred časom trdil, da so čakre le simbolična vzhodnjaška pogruntavščina in sem ti ponudil znanstvne dokaze za njihov obstoj, jim ne verjameš. Ko opišem poskus D. Plečka (ki nikakor ni nobody) o delovanju simbolov, imaš pomisleke. Po drugi strani pa npr. v temi "bog je od vedno" namiguješ, da imaš nekakšno direktno izkušnjo stika z Bogom, in pričakuješ, da ti bomo verjeli na besedo. Morda ti kdo bo, a glede na tisto, kar posredno poveš o sebi skozi svoje poste, takšne izkušnje po mojem zanesljivo ne moreš imeti, saj imaš očitne težave že na ravni medsebojne komunikacije, na kateri kažeš jasne znake aktivne projekcije ralnosti, ki jo pogosto ne zagovarjaš z argumenti, ampak s tem, da skušaš sogovorniku vzeti moč na kakšnega od neetičnih načinov (na kar te v temi "naša velika sreča" opozarja tudi butel). V tej temi se butl sprašuje, kakšne neki so tvoje težave, da si tako aroganten ... Jaz se o tem ne sprašujem, saj sem ti pred časom, ko mi je zaradi tvojega načina komunikacije prvič "počil film", jasno napisal, v čem mislim, da je tvoj problem in zakaj na velikdel "duhovnosti" gledaš (kao) s prezirom.. In lej ga zlomka - takrat si za približno leto dni izginil iz foruma; dvomim da slučajno. Svojih konkretnih opažanj tokrat ne bom ponavljal in mislim, da tvoja prisotnost tule, kljub vsemu, ta forum bogati, saj je sila veliko tvojih postov zelo kvalitetnih. Ampak vedno seveda nimaš prav. Na telem forumu še marsikdo marsikaj ve in pravi smsel sodelovanja vidim ravno v primerjavi mnenj, skozi katera človek utrjuje ali pa korigira svoja stališča. In slednjega očitno nisi sposoben, saj se bojiš, da bo s tem omajana podoba "nezmodljivega Kabalista", za kakršnega si želiš, da bi te imeli. In fino bi bilo, da bi se s pomočjo svojih tehnik malce pozabaval s problemo lastne tolerance do marsičesa. Best Wishes Sincerely Yours - Nosorog Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. februar 2008 Prijavi Deli 12. februar 2008 Dragi Nosorože, Nehi me klicat dragi, k te bo Unis po gobcu. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 12. februar 2008 Prijavi Deli 12. februar 2008 Nehi me klicat dragi, k te bo Unis po gobcu. lalala Takega trikotnika pa na luni še nismo imeli, se mi zdi Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Ko opišem poskus D. Plečka (ki nikakor ni nobody) o delovanju simbolov, imaš pomislekeOmenil sem samo, da ni zapisan morebitni negativni preizkus in da ni ostalih podatkov, ki veliko povedo o rezultatu poskusa. Ko bom prebral recimo, da je pri 100 poskusih od 120-tih z železnim heksagramom prišlo do reakcije, a pri 110 poskusih od 120 -tih z železnim krogom ne, je to druga pesem. Je pa res, da mnogim stopim na žulj zaradi provokativnega načina pisanja. O D. Plečku ne morem soditi, saj ga ne poznam. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
swamisan 8. november 2010 Prijavi Deli 8. november 2010 ROŽNI VENEC ... že naziv nikam ne pelje ... zadevo preimenuj v MANTRA in poišči bistvo malo bolj na vzhodu ... mislim , malo dalje od Kolpe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.