free 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 Upor kupcev Časovni razpored bojkota Spar ................... 01. 02. 2008 – 08. 02. 2008 (vse trgovine, trgovski centri in BTC-City v celoti)Mercator ............ 09. 02. 2008 – 16. 02. 2008 (vse trgovine in trgovski centri)Tuš .................... 18. 02. 2008 – 24. 02. 2008 (vse trgovine in trgovski centri) Konec februrarja bo glede na odziv trgovcev morda objavljen časovni razpored za 14 dnevni bojkot po istem vrstenem redu. Po potrebi pa še enomesečni bojkot. ZAROTA 1 Ob začetku vladavine sedanje koalicije je bilo govora o dvigu DDVja zaradi primankljaja v državnem proračunu. To bi vrglo slabo luč na vlado. Zato so naredili načrt. Umazan. Zahrbten. 2 Pred uvedbo € je vlada hinavsko pozivala trgovce naj ne dvigujejo cen, da je skrila svoje namere.3 Nekaj mesecev po tem so trgovci dobili zeleno luč za dvig cen. S tem se je jasno povečal dotok DDVja v državno blagajno v taki meri, da je državni proračun v treh, štirih mesecih izplaval iz rdečih številk . Z dvigom DDVja tega ne bi mogli doseči. Po drugi strani pa so vladarji ohranili »čist« obraz pred publiko. Mal inflacije – pakajpol. zaradi nerazumevanja tele točke naj dodam pojasnitveni hipotetični izračun Hipotetična situacija za artikel XVPC = 100DDV = 20MPC = 120država dobi 20 povečanje DDV za 1%VPC = 100DDV = 21MPC = 121država dobi 21razlika/dobiček za državni proračun = 1 več povečanje cene (DDV ostane 20%)VPC = 150DDV = 30MPC = 180Država dobi 30razlika/dobiček za državni proračun = 10 več razmerjedržava dobi 10X več denarjaz dvigom cen kot z dvigom DDVja Poudarjam, da gre za izmišljen artikel in izmišljene cene z okroglimi številkami, da je na prvi pogled vse jasno. 4 Ljudje so vsak dan v večji stiski, katero lahko sedaj vlada »blaži z ukrepi« - z drobižem. Hinavsko. Dela se fino. Kot se bogataš dela dobrega, ko beraču da deset centov. 5 Po drugi strani je pa vse, kar bi morala država urediti v totalni riti – od zdravstva naprej. Vse. 6 Z lažnimi hinavskimi »priporočili« država namerno ustvarja kaos. Nemogoče je namreč kruh v akciji kupovati v Šparu, poceni mleko v Tušu in meso v akciji v Mercatorju. Vladarji to vedo. V sodelovanju s trgovci, ki ponudijo eni poceni mleko, drugi kruh, pa spet prvi drago mleko in drugi drag kruh - nebrzdano in brez vsake kontrole ropajo. Državljane. "Zveza potrošnikov Slovenije" je lutkovno gledališče za 3 letne otroke. UPOR 1 Prišel je čas, ko se moramo zavedati, da je državni aparat, aparat prisile naš sovražnik in ne prijatelj. 2 Zato se je treba upreti z vsem kar imamo na razpolago. Ne z orožjem. S pametjo. Organizirano.3 Pozivam vse državljane Slovenije h sistematičnemu bojkotu trgovcev. 4 Potrošniki jim lahko vrnemo s hudim udarcem, tako da izkoristimo to, česar do sedaj nismo. Konkurenco. Internet. Le tako jih bomo spravili na kolena in prisilili, da spustijo cene osnovnih življenjskih potrebščin za 30%. 5 Zavedajmo se, da nam država ne bo stala ob strani. Država bo z aparatom prisile in laganjem poskusila zatreti to akcijo. Ker hoče veliiiko DDV-denarja. SISTEM 1 Za obveščanje in organizacijo izkoristimo internet in ne množičnih zborovanj v stilu sindikalnih veselic. Tiho. Nevidno. Sindikalne veselice – štrajki so neuspešni. Sindikalni vodje nesposobni. Pogajajo se o drobižu, ki ne pomeni za nikogar človeka dostojno življenje. 2 Bojkot trgovcev je potrebno izvajati sistemsko. V začetku majhen pritisk potem pa vedno večji. Na velike trgovce. Recimo: 2.1 Od 01. 02. do 08.02. 2008 se vsi izogibamo kakršnih koli nakupov v Spar-ovih trgovinah. En teden je kot opozorilo dovolj. Misliti je treba na zaposlene v Sparu. 2.2 Po tem je na vrsti Tuš. Pa Mercator. L'Eclerc …2.3 Če ne bodo dojeli sporočila s 01.03. 2008 spet zavrtimo kolo bojkota – tokrat za vsakega po 14 dni. 3 Link za tole sporočilo razširite po internetu. Vsem, katerim lahko. Naj se razve, da se s prvim februarjem začne opozorilni bojkot Sparovih trgovin z zahtevo po znižanju vseh cen za osnovne življenjske potrebščine za 30 %. 4 Dodatne izvedljive ideje sporočite v komentarjih in vpisal jih bom tule.5 Važna je resnost. Prosim, da se izognete nesmiselnim komentarjem. Sedaj pa v akcijo – TAKOJ. Razpošljite link in obvestite vse, da prvi petek v februarju začnemo eno-tedenski bojkot Sparovih trgovin. Prijatelj nam je država toliko, kolikor je bogataš prijatelj brezdomcu. Ne glede na to katera opcija je na oblasti. avtor neznan --------- ali so bile namere drzave res nepostene, ali pa nekdo pretirava? kaj mislite?ali se vam resitev tega 'problema' - z bojkotom zdi primeren nacin?Ali se vam zdi resevanje problemov z stavkami, bojkoti, ipd... primeren nacin? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 Sem se peljala zadnjič mimo Spara, pa ni bilo sledu o kakšnem bojkotu. Vse polno. Bojkot, stavka, je po moje pač zadnje sredstvo, ko drugi načini sporazumevanja niso več mogoči. No, ostane še nasilje kot zadnja možnost. To kar se dogaja, je najbrž izraz občutka nemoči večine ljudi, da bi vplivali na tekočo politiko oz. nezadostne in neustrezne komunikacije oblasti z državljani. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 4. februar 2008 Strinjam.Sicer pa tisti ki nimajo denarja itaq ne hodijo kaj dosti v trgovine; torej takorekoc prisilo stavkajo mnogim, ki pa denar imajo, pa se za tovrstne probleme verjetno ne menijo. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 ali se vam resitev tega 'problema' - z bojkotom zdi primeren nacin?Ali se vam zdi resevanje problemov z stavkami, bojkoti, ipd... primeren nacin?Ja. Men se zdi bojkot smiseln. Kar ne pomeni, da se v trgovini ne zadržujem. Konkretno, ne hodim v Spara, mi je od nog, torej me boli k.ta a je točno takrat tm bojkot, ker že sicer ne hodim v Spara (razen 1×, 2×letno). Kupujem zgolj stvari, ki jih rabim. Sadje in zelenjavo na tržnici (hvala bogu, jo imam dovolj blizu, da peš pridem), občasno dobim/kupim kaj domače "robe" ala jajca, moka, meso, mleko pri sorodnikih, sodelavcih...kruh si pečem sama vsako nedeljo...tak da me baš briga za trgovce. Seveda je dolgoročno gledano slabo za zaposlene pri trgovcih; vendar, si le-ti odrežejo, da ne rečem odlomijo največji možni kos pogače; ajde, razumem, da zajamejo s šaflo, lopato, ampak z bagrom tega pa pač ne podpiram. In ker razumejo zgolj jezik denarja...ga pač tja ne nosim. Morda sem v manjšini, nenazadnje se je tudi s krznom/mesom podobno začelo, .. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 prvo kot prvo je treba vse poslance odvlečt iz zbora drekačev in ker smo usmiljeni jih ne postavmo pred zid ampak jim damo voljno.položaj poslanca je tako pomemben, da je njegova funkcija častna, plača pa povprečna plača slo. delavca. ne se bunit. takoj kandidiram.kar se javne uprave tiče VSE NA CESTO. po poslovnih kriterijih lepo nazaj, ko zmanjka mest na borzo. pa ne mi hodit iz beltincev u koper na UE delat zarad potnih stroškov.vojsko oklestit. samo nuja. nobenih patrij in ostale navlake. tu smo zato, da živimo in se učimo in ne morimo.zakonodajo spremenit. delam zato, da živim danes. torej brez garancije in s tem tudi brez sranja. ko mi začne nekdo plesat po glav grem via. pokojninsko zavarovanje? prst v rit. delam dons, plači dons. ko bom star 60 let, verjem mi, bom poskrbu zase.kaj naj s tem penzionisti zdej? jah, dragi moji... smrt je tabu zahodne družbe. in zdej nimate kam s temi penzijami in bežite pred seboj tako, da zdolgočaseno šklocate znamenitosti tu in znamenitosti tam, se prevažate s turističnimi avtobusi ko kakšni bebčki. ko pri čukčih človek doseže določeno starost, brez slovesa izgine v temni noči. tu poslušamo pa samo eno neskončno jamranje. nobene drže, nobenga odnosa, zdravstvo racionalizirat. tiste njihove seje stanejo več, kot pa zdravil potem.kašna bi bla potem situacija? jah, jeba dragi moji. sam zdej jo zakrivamo. če se hočmo pozdravt je treba operirat srce...ne pa nohte lakirat Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 vojsko oklestit. samo nuja. nobenih patrij in ostale navlake.Potem pa moramo iz NATA, ker nam bodo prodali še vse razen papeža. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 nimbus ...ti se še hujš kot Bajuk ...on omenja samo štalo Karel Erjavec...bo pa tudi protestiral ja, sam poglej ti tukaj motive. kahel ehjavec bo štrajku, da bodo višje plače in s tem penzije, ker so na plače vezane. ni rešitev povišanje plač in ni rešitev znižanje cen. če imam na mesec 1000 EUR in je kilo kruha 1 EUR je enako, kot če imam 10000 EUR in je kilo kruha 10 EUR. problem je v asimetriji gospodarske in politične moči. z vsem družbenim in gosp. razvojem smo prišli tako daleč, da človek ne more več preživet tako, da krade samo naravi temveč mora nujno krasti tudi in predvsem ljudem. in to ne za luksuz, to je za preživetje. v končni fazi bo s tem bojkotom nastradala kasirka v sparu ali kjerkoli že, ki dela napol zastonj. lastniki spara in njim podobni imajo svoje imetje itak v ingotih, glede na to, da svetovno gospodarstvo poka po šivih. kaj njemu bojkot... cilj vladajoče elite je, da se množica ukvarja sama s seboj. in to počnemo 24/7... če nam pa že malo uspe spremeniti temo, se pa pogovajamo v kerem tednu nosečnosti je andželina od bred pita in podobne "oslarije". na žalost... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 kahel ehjavec x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 preweč gobcanja klele pejte rajš ... ammmmmmm za podmladek poskrbet, da bom meu loh sploh kšno penzijo aja sej res... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 No pa še nekaj....ne kar se tiče ravno tega bojkota. ja služijo predvsem veliki trgovski centri -trgovci...kar se tiče marž, ker si to lahko prvoščijo...en artikel nižajo do nezavesati ...drugega pa podražijo ...npr tistega ki itak vejo da se ga prodaja ne glede na ceno... Pa še večje rabate dobivajo.... jp Sem gledala 10 let stare trgovske kalkulacije: -kruh (marža )....8%-žemlje, slaščice(marža)...12%-vse ostalo....20-30% Danes so zaslužki(marže, rabati, superrabati) bistveno večji! Proizvajalci: cena , ki jo dobi proizvajalec(kmet) za kg mesa; -marca 2007....1,85 evra -avgusta2007...1,00 evra -januarja 2008 ...0,65 evra cena mleka.....odvisna od kvalitete......povprečje je 0,30 evra za l mleka....in je enaka že nekaj let.... Bojim se, da so trgovci tisti, ki izsiljujejo predelovalce...in ti tiste, ki so na koncu verige- pridelovalce. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 strelka, enjato tut mene raspizdi spomnim se, k sm se u bohinu z enim kmetom pogovarju. takrat je on dubu za litr mleka 52 sit, pa še to je tri mesce čaku. flaša vode je bla pa u merkatorju ta isti dan skor 90. :xx!: ugotaulam, da če kmetje ne bi sami svojga šnopsa kuhal, bi se jim že kdaj še bl sfukal, kukr se jim že ni...sam... no ja... za u štalo majo pa bliži kukr do francija na balancija pa samic tut na tone Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 no tisti ki so pri Karlu Erjavcu ...so že recmo plačevali toliko let v državno blagajno...torej naj bi jim pripadalo saj del pokojnine. NE bom razložu. imaš dva pokojninska sistema. v A-ju trenutno zaposleni plačujejo za trenutno upokojene in tega imamo mi, v B-ju pa vsak plačuje na točno določen account katerega upravlja strokovni upravitelj itd bla bla bla in prav s tega accounta potem pobiraš dol rento... več daješ, več dobivaš. pri nas je to v smislu dodatnih stebrov, pa stopnišč, plezišč in ostale krame. me sploh ne zanima. ampak kje je keč. mi smo vmes zamenjal sistem in oni, ki so delal v pedesetih letih so plačeval onim, ki so se že ene parkrat obrnil v grobu. tistega denarja ni nikjer več. ampak je že tako, da se človek veliko lažje navadi na tortice in kremice, kot pa na mrzel tuš in suho sadje. ta sistem pod A po nujnici zagotavlja takšno razkošje, kot ga ponujajo trenutne razmere in ne premosorazmerno njihovemu vlaganju. in ker smo se v jugoslaviji lepo zadolževali in je bilo razmerje delavci/rentnarji veliko ugodnejše, so bile tudi penzije relativno večje. ta dolg smo pojerbal (londonski, pariški klub), ga plačal. zgodba je končana. in če so razmere takšne, da noben noče imet več otrok in da je zdravstvo obremenjeno in pride petnajst upokojencev na enga delavca je stvar takšna, da morajo dobit za jest in za pit in plačan štrom (zlo na grobo govorim in ne mislim dobesedno). v takšnem sistemu je zaradi cikličnega gibanja, da ne rečem menjave sistema, nujno generacija, ki dobi prst v rit. ni druge. oni B sistem ima pa druge finte. o tem drugič. skratka, penzionisti niso zato na svet, da kupujejo nove avte in hodijo ne vem kam pa svet. kilo mokice, mal kvaska, kruhek in Ommmmm. basta vse ostalo mladim družinam je pa res ...višja plača...višji prispevki ...višja pokojnina ...saj za enkrat je še tko.Ja povezan krog....po drugi strani pa naj bi bili socialna država ...socialne pomoči itd...kar gre iz državne blagajne. Od nekod pač država dobiva denar...in to je od gospodarstva. pač nabija davke do nezavesti...in druge dajatve ....To govorim čist po domače.. tko je... sej tuki ni nobene skrivnosti. samo v prvem stavku napiševa za "višjo pokojnino" tri pikce in še "višja inflacija", da se maček vsaj enkrat ornk za rep ugrizne. pol pa spet pogajanja, jajcanja, pa mrkaič neki reče, pa oni drugi spet neki, ko da se delajo, da so res bebci Še vedno pa mi ni logično ...toliko trgovskih centrov.....pa jarmanja da ni denarja. Pa na par kvadratnih metrov ...recimo tri velike trgovine ....ker kot je men znano, če se nekaj na novo lotiš...mal preračunaš, če se ti splača.oz boš shodil če odračunaš vse tisto kar daruješ državi... dej ti mal poglej kaj trogajo ti ljudje ven. na tistih embalažah od ultrafloroscentnih sokov piše, da ne smeš piti zvečer v postelji, ker če se ti polije po rjuhi jo lahko razžre cheap junkfood. po tistem se ne moreš dobro najest, lahko pa samo dobro ko*laš torej se mi zdi tole bojkotiranje ...mal mimo. to je pa glavica na žebljica naglas razmišljaš in prideš do sklepa... to je ko platonova dialektika kaže se nezadovoljstvo, janša bo dal lakirat nohte pa bo mir par mescu Po drugi strani pa ...Želeli smo Evropo , želeli Nato.....plače pa imamo še Slovenske...saj nekaj that's the spirit Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 Najboljši bojkot je post Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 Post? Po postu pa travo pa storže jest? :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 Post? Po postu pa travo pa storže jest? :xx!: Saj traja bojkot samo par dni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 kaj naj s tem penzionisti zdej? jah, dragi moji... smrt je tabu zahodne družbe.se ne strinjam s to postavko; a bi tako ravnal z lastno mamo/očetom? Ki sta 30, 35 let plačevala v pokojninski sistem? Zdaj naj gresta pa kr v zemljo al kako cilj vladajoče elite je, da se množica ukvarja sama s seboj. in to počnemo 24/7... če nam pa že malo uspe spremeniti temo, se pa pogovajamo v kerem tednu nosečnosti je andželina od bred pita in podobne "oslarije".mhm, to je žal druga polovica "kruha in iger". Ampak ljudstvo je lačno KRUHA. Če bi Janša/alikaterikoli drug vladajoči politik preštudiral zgodovino (vladanja), bi vedel tudi za prvo polovico. Ker pa je/so vse skupaj samo preleteli, je jasno, da mu v betici odmeva zgolj "igre, igre, igre" - na davkoplačevalski račun :xx!: ...dej ti mal poglej kaj trogajo ti ljudje ven. na tistih embalažah od ultrafloroscentnih sokov piše, da ne smeš piti zvečer v postelji, ker če se ti polije po rjuhi jo lahko razžre cheap junkfood. po tistem se ne moreš dobro najest, lahko pa samo dobro ko*laš ...žal, se strinjam . Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 Bojkot je brezvezen, kajti enotedenski bojkot pomeni samo nestalno prodajo. To pomeni, da boš prvič znatno več prodanega v Tušu in Mercatorju, drugič v Tušu in Sparu, tretjič v Mercatorju in Sparu, ali pa se bo zgodilo isto kot z bojkotom nafte - ljudje bodo kupovali več prej in več po tem, da bo mogoč bojkot. Daljši bojkoti bodo pa kvečjemu uničil konkurenco. Manjši bodo propadli, ker jih je dokaj lahko bojkotirati, največji Mercator bo pa preživel. S tem bomo dosegli še slabše stanje - monopol. Rešitev je - kupujte pri diskontnih trgovcih, direktno pri kmetih itd... Zal se moram strinjat z Belcebubom, ima prav. Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 Še enkrat apeliram na podrobno obrazložitev računske operacije, in sicer, neha mi biti jasno tulepovečanje cene (DDV ostane 20%)VPC = 150DDV = 30MPC = 180Država dobi 30razlika/dobiček za državni proračun = 10 več Če DDV ostane 20% zakaj sledi enačba DDV =30%? Se opravičujem imam samo srednjo šolo pa še to italijansko, in ti kot vemo so glupi ko moško spolovilo.. ti je že jasno?...30 je enota(evro, sit, dolar).... 150evrov+20% DDV( 30 evrov) = 180 evrov Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 se ne strinjam s to postavko; a bi tako ravnal z lastno mamo/očetom? Ki sta 30, 35 let plačevala v pokojninski sistem? Zdaj naj gresta pa kr v zemljo al kako če bi se vladar pri vladanju opiral na svoj odnos do najbližnjih, potem bi moral vsakogar s torticami futrati. ne gre za to. gre za tabu temo, o njej se ne pogovarjamo, o njej ne vemo ničesah, ker se celo življenje ukvarjamo z zunanjostjo. ko prideš na stara leta z boleznijo v bolnico ti pa zdravniki sploh ne povejo kako in kaj stojiš z zdravjem, pa čeprav dobro veš kaj je res. ah, kje pa gospod/gospa, pri nas pa ja noben ne umre. kaj je kriterij uspešnega življenja... petnajst hiš?... deset otrok?... pet žena?... banalno a ne? kaj pa na primer, pomirjenost vpričo smrti na stara leta? kaj bi človek izbral? kaj bi izbral, ko mu je dvajset let? kaj, ko mu je trideset? kaj, tik pred smrtjo?tko, malo za šalo mal pa zares na to temo sem nekoč prebral čudovito knjigo, ki me je zelo inspirirala. Sanje v megli kaj zej... a gremo štrajkat al ne... bemobuh Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 če bi se vladar pri vladanju opiral na svoj odnos do najbližnjih, potem bi moral vsakogar s torticami futrati. ne gre za to. gre za tabu temo, o njej se ne pogovarjamo, o njej ne vemo ničesah, ker se celo življenje ukvarjamo z zunanjostjo. ko prideš na stara leta z boleznijo v bolnico ti pa zdravniki sploh ne povejo kako in kaj stojiš z zdravjem, pa čeprav dobro veš kaj je res. ah, kje pa gospod/gospa, pri nas pa ja noben ne umre. kaj je kriterij uspešnega življenja... petnajst hiš?... deset otrok?... pet žena?... banalno a ne? kaj pa na primer, pomirjenost vpričo smrti na stara leta? kaj bi človek izbral? kaj bi izbral, ko mu je dvajset let? kaj, ko mu je trideset? kaj, tik pred smrtjo?tko, malo za šalo mal pa zares na to temo sem nekoč prebral čudovito knjigo, ki me je zelo inspirirala. Sanje v megli kaj zej... a gremo štrajkat al ne... bemobuh drek pa znas mesat... ti bi mogu v politiko al pa vsaj napisat knjigo: kako s cimvec besedami povedati nic... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 pr nas pravmo, da nekater pač zastopjo sam z gajžlo jaz tebe razumem, ti mene ne.... komu kaj manjka Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 jaz tebe razumem, ti mene ne.... komu kaj manjka od naju pravzaprav nobenemu... sam mogoce komu tretjemu... altruizem-over-net pr nas pa pravjo, da se da vse povedat jasno, ce je jasno v glavi... ce pa v glavi ni tut gajzla ne pomaga... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 če bi se vladar pri vladanju opiral na svoj odnos do najbližnjih, potem bi moral vsakogar s torticami futrati. ne gre za to. gre za tabu temo, o njej se ne pogovarjamo, o njej ne vemo ničesah, ker se celo življenje ukvarjamo z zunanjostjo. ko prideš na stara leta z boleznijo v bolnico ti pa zdravniki sploh ne povejo kako in kaj stojiš z zdravjem, pa čeprav dobro veš kaj je res. ah, kje pa gospod/gospa, pri nas pa ja noben ne umre. kaj je kriterij uspešnega življenja... petnajst hiš?... deset otrok?... pet žena?... banalno a ne? kaj pa na primer, pomirjenost vpričo smrti na stara leta? kaj bi človek izbral? kaj bi izbral, ko mu je dvajset let? kaj, ko mu je trideset? kaj, tik pred smrtjo?tko, malo za šalo mal pa zares na to temo sem nekoč prebral čudovito knjigo, ki me je zelo inspirirala. Sanje v megli kaj zej... a gremo štrajkat al ne... bemobuh hočeš torej povedat, da si je generacija 60+, 70+, 80+ sama kriva, žalim slučaj, ampak zaradi javnega dobrega (?!?) (da ne rečem nasilja "mladih") ne bo dobivala penzije, ampak miloščino? Če bomo (mladi) dobre volje, al kako? Ker nekdo se mora žrtvovat, al kako si si to zamislil? Na zatrjujem, da je obstoječi način vplačevanja penzije najboljši, še zdaleč od tega x!x In ne vem, kaj TOČNO si hotel povedat s svojim prispevkom je pa res, da sem bolj butaste sorte Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 O krivdi razmišlja človek, ko išče koristnost. Za ribo je morska voda čista, pitna in koristna, človeka pa izsuši in ugonobi. Kaj je dobro in kaj slabo je v očeh opazovalca. Tako je tudi vprašanje, kdo je kriv napačno. Ne bom naprej razpravljal, da se ne bo spet kakšen fantiček zaletaval v litobetonsko ograjo... Zakaj si na svetu? A si zato na svetu, da boš dobila dobro penzijo? Ali hodiš na šiht zato, da boš dobila dobro penzijo? Če je odgovor DA bom raje tiho, ker sem po naravi raje prinašalec dobrih novic, če je odgovor NE, potem se z vsem srcem veselim s teboj. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 20. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 20. februar 2008 ali eno ali drugo.... hm, mislim, da je tako gledanje prevec crno-belo.Se pa to vprasanje ze bolj nanasa na temo Zakaj sploh živite?, kakšen je vaš izgovor? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.