Skoči na vsebino

MEDNARODNI SHOD PROTI KRZNU

principesa

Recommended Posts

:2src: MEDNARODNI SHOD PROTI KRZNU ---

… ta veliki dogodek za pomoč živalim

v organizaciji in izvedbi neformalne iniciative Ljudjeza.org

bo v

soboto, 23. februarja, v Ljubljani

s pričetkom ob 11. uri na Kongresnem trgu.

:palec:

Gre za največji shod za pravice živali pri nas, ki ga vsako leto podpre s svojo prisotnostjo nekaj tisoč ljudi,

med drugim tudi prijatelji živali in aktivisti iz sosednjih držav.

Če bi rad pomagal živalim in okusil doživetje zgoščene pozitivne energije kolektivne zavesti, usmerjene v skupen cilj, enostavno ne smeš manjkati!

:sori:

Lahko pa čakaš do prihodnjega leta …

Do takrat pa bo za krzno umrlo naslednjih 40 milijonov živali.

xrolleyesx

Zato pridi - živali nas potrebujejo zdaj!

:love: :love:

:palec: pa še tole OBVESTILO :2src:

Pravice živali - novo družbeno gibanje - največji izziv 21. stoletja

Animal Rights - a new social movement - The biggest challenge in the 21st century

Dr. Martin Balluch dolgoletna avtoriteta na področju aktivizma za pravice živali, dr. filozofije in matematike bo predstavil novo družbeno gibanje, ki je marsikomu trn v peti, hkrati pa postaja največji izziv 21. stoletja - gibanje za pravice živali.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Po predavanju bo sledila projekcija filma z naslovom Jill's film (2005) o angleški aktivistki Jill Phipps, ki je bila leta 1995 ubita med protestom proti transportu živih živali.

Po projekciji bo sledila kratka predstavitev knjižice Kratek vodnik po veganskih nakupih (2008).

xsrcx

15. februar 2008, Dvorana Gustaf, Pekarna-magdalenske mreže, Ob železnici 8, 2000 Maribor, ob 18h.

xsrcx

Vljudno vabljeni!!!

www.ljudjeza.org

Deli na socialnih omrežjih

mogoče mi pa uspe pridt :2src:

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

a je to mogoč un k sta se enkrat enadva naga ulegla pred stojnico s krznom??? tud sama sm proti temu - proti krznu seveda
OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg

Sicer imam pomislek glede bombasticnega naslova "najvecji izziv 21. stoletja", ker se mi zdi, da imamo ljudje pred sabo zal morda se par vecjih izzivov, ampak upam in zelim, da bo shod poucen in uspesen. :palec:

Krzno je nepotrebno, nefunkcionalno...to je gledano v danasnjem casu isti princip pretencioznega razmisljanja kot jeepi v malih mestih...jeep je za severno Kanado, ne pa za Bezigrad ali severno obvoznico.

To je prvi zakljucek, se predno pomislis na zivo bitje.

Ko pa se na to pomislis...da o morbidni estetiki krzna ne govorimo...brrrrr.

Sploh v tem casu in prostoru...sibircem in eskimom, pa se kaksnemu stricu iz aljaske tezko kaj oporekam, ampak mislim, da vecina sveta mirno lahko shaja brez okrasne uporabe trupelc drugih bitij... :8):

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

imam, vec njih.

nisem kaka orto veganka, in tudi meso jem in vse sorte grehov mi lezi nad glavo ....!!! :wOOt: :wOOt: :wOOt:

samo (meni osebno) je drugace usnje kot stranski produkt mesne ind., ali pa gojenje krzna za lepo videt.

imam do tega drugacen odnos.

ker tiste zivali se pobije samo za to, ker so lepe.

WTF?!

to mi je blo pa vedno mimo.

za okras pobit nekoga, mi je pac bolj mimo kot za to, da ga pojes.

saj se mi ne zdi ravno super, da jem zivali, ampak dokler jih jem, vsaj nisem dvolicna

in jih jem vse, brez razlike in brez "ooo, zajckov pa ne, ker so lepi, krave pa lahko, ker jih nimam doma"

in tudi ne jem rib brez glave, kot nekateri, ker ne morejo videt oci, ker se mi zdi, da ce imam dovolj poguma, da jo pojem, ji lahko tudi v (mrtve) oci pogledam.

sem dokaj funkcionalna v tem razmisljanju.

ko mi doma kuro zakoljemo ali prasicka, ma da se vse porabi :vragec: :vragec: :vragec:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Proti krznu!

Vse živali, ki imajo krzno za kožo je treba odreti!

:palec: :palec:

Začnemo s teboj? x:Dx :devil:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Jaz nimam krzna za kožo. Če si pa ti zelo kosmat, te pa z veseljem odrem.

Jaz tebe tudi, čeprav kot praviš, nimaš krzna... :devil: :devil:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

... ob takihle shodih pa tem mam mesane obcutke.

Po 1 strani podpiram in se mi jasno zdi prav, da se ozavesca, govori, tecnari, rpepricuje, odpira oci.... xyesx

sam po drugi me pa mot ta srditi aktivizem nekaterih, cesar edini rezultat je (namesto zeljenega), ta da se zbuja sovrastvo in nasilje.

Folk se pol povampiri, skupina pa je mocnejsa in pogumnejsa... in jih v mislih vcas skor ze lohk kar vidim, kako sprejajo ali unicujejo kak montl kake zenske (ki ga je morda podedovala od prababice in morda pa tud nima drugega oz. tudi ce ima, to ni stvar teh aktivistov).

skratka, stopnjevana sovraznost je motec ogromen stranski produkt takihle eventov.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

... ob takihle shodih pa tem mam mesane obcutke.

Po 1 strani podpiram in se mi jasno zdi prav, da se ozavesca, govori, tecnari, rpepricuje, odpira oci.... xyesx

sam po drugi me pa mot ta srditi aktivizem nekaterih, cesar edini rezultat je (namesto zeljenega), ta da se zbuja sovrastvo in nasilje.

Folk se pol povampiri, skupina pa je mocnejsa in pogumnejsa... in jih v mislih vcas skor ze lohk kar vidim, kako sprejajo ali unicujejo kak montl kake zenske (ki ga je morda podedovala od prababice in morda pa tud nima drugega oz. tudi ce ima, to ni stvar teh aktivistov).

skratka, stopnjevana sovraznost je motec ogromen stranski produkt takihle eventov.

:vragec:

:palec: :palec: :palec:

in glede na to, da je to v zvezdi...kjer so koncentrirana krznarstva.... xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

zlomk.....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Nasilja se ne da odpravit z nasiljem.

Res je da so prav zaradi krzna izginile, izumrle tudi celotne živalske vrste, nekatere pa prišle na rob izumrtja.

Da je pobijanje živali samo zaradi krzna, torej profita, skrajno nehumano, barbarsko.

To vse lepo in prav.

Označevanje tistih ki nosijo krzno in tistih ki jedo meso za morilce, kanibale, barbare itd. je pa samo drugačna vrsta agresije.

Tebe to moti.

Jaz pa sumim nekatere(ne vse x!x ) "srdite aktiviste" da jim je poglavitni cilj lastna promocija, borba za pravice živali in za human odnos do njih pa samo orodje.

Pa to ni samo zaradi krzna, to je pri vsaki stvari ki je odmevna, povsod so taki ki morajo pristavit svoj pisker.

Proti krznu.

Proti uživanju mesa.

Za Rome.

ITD.

Opravičujem se tistim ki so jim pravice živali res poglavitni cilj.

Če to drži kar sem napisal?

Dokazat ne morem.

Vedno me bodo pa motili aktivisti za pravice živali v usnjenih čevljih.

in glede na to, da je to v zvezdi...kjer so koncentrirana krznarstva.... xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

jp, pa res...

mah..... nobene te ultra skrajnosti niso dobre.

po 1 strani pa so mel *vcasih* un en plasc, za kerga so dal 2 al 3 place, za 30 let al pa kej (in je seveda tok dolg tud zdrzal v cist normalnem stanju).

zdej pa greemo (oz. bolje 'se gremo') nazaj k naravi, po drugi strani smo pa vsi plasticni ze. :o|o:

a to je pa kul?

da otroc delajo oz. ene eni za bagatelo izkoriscajo, da delajo te plastike, ki jih pol mi navduseno kupujemo.

in tok mamo radi vodo, pa jo kupujemo seveda v flashah.

a flashe plasticne ne unicujejo okolja, se prav vode? x:o)x

bedasto.

sem proti, da zivali v strahotnih pogojih umirajo zato da se nekdo vazhi.

drugace pa je mroda o krznarstvu, predno ga tok obsojas, vseen cist kul kej vedt - se prsilt za hip prisluhnit brez pene na ustih.

In dvomim da telih par nasih krznarjev (kolikor jih je se ostalo) s kislinami mucijo, ogrozajo obstoj vrst in tako dalje....

ampak kot sem rekla, v bistvu je pa prav, da se zave(da)mo, kolk enga nesmiselnega trpljenja pa agonije je vcas potrebnih zato da gre en v trgovino pa nekaj kupi.

~

pa se en point: ce bos mel ti al pa tvoj bliznji neozdravljivo bolezen, nenadoma pa bodo odkrili zdravilo, ki te/ga recimo hipoteticno lohk pozdravi, a bos res tok nacelen in nous hotu pozret zdravila, ce bos VEDEL, da so x biglom zato porezal jezike al pa kej druzga isto strasnega in groznega za eno zivo bitje.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nasilja se ne da odpravit z nasiljem.

jp. :palec:

Res je da so prav zaradi krzna izginile, izumrle tudi celotne živalske vrste, nekatere pa prišle na rob izumrtja.

Da je pobijanje živali samo zaradi krzna, torej profita, skrajno nehumano, barbarsko.

To vse lepo in prav.

Označevanje tistih ki nosijo krzno in tistih ki jedo meso za morilce, kanibale, barbare itd. je pa samo drugačna vrsta agresije.

jp. :palec: xyesx

Jaz pa sumim nekatere(ne vse x!x ) "srdite aktiviste" da jim je poglavitni cilj lastna promocija, borba za pravice živali in za human odnos do njih pa samo orodje.

Pa to ni samo zaradi krzna, to je pri vsaki stvari ki je odmevna, povsod so taki ki morajo pristavit svoj pisker.

se tle tud strinjam.

v bistvu je pogosto preprosto mrhovinarstvo z masko lepega in plemenitega delovanja.

zakaj bi moral kaj dokazovati, motivi so pac tezko dokazljivi.

vidis pa lahko po ostalem delovanju....

Picasso

pa se en point: ce bos mel ti al pa tvoj bliznji neozdravljivo bolezen, nenadoma pa bodo odkrili zdravilo, ki te/ga recimo hipoteticno lohk pozdravi, a bos res tok nacelen in nous hotu pozret zdravila, ce bos VEDEL, da so x biglom zato porezal jezike al pa kej druzga isto strasnega in groznega za eno zivo bitje.

kuko si nežna neki dons :2src:

že usaka preventivna neučinkovita maščobica proti pomarančasti ritki bi dosegla dvojna merila :o|o:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

že usaka preventivna neučinkovita maščobica proti pomarančasti ritki bi dosegla dvojna merila :o|o:

x:Dx (:sori: xyesx)

Picasso

tale aktivizem se mi zdi zlo podobn trditvi, da je splav najbolj učinkovita metoda proti nezaželjeni nosečnosti :o|o:

pa da neb kdo slučajn pomislu, da sm zdele ircou :vragec:

:palec: x:Dx

samo za marso x^x x:Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Sem proti krznu.

Ne razumem, zakaj je treba nošenje krzna. V tem delu sveta je namenjen ZGOLJ prestižu. Ne ozdravlja.

Ne govorimo o testiranju zdravil na živalih, ne govorimo o usnju, ne govorimo o vegetarijanstvu, ampak o nošenju krzna, ki ga mi (ki nismo eskimi) uporabljamo (uporabljajo, pravzaprav) za "modne" namene oz. statusni simbol ( :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: ) oz. karkoli že.

Gre se za KRZNO .

Sem proti temu, da se ubija živali, da lahko imajo babnice krznene plašče? Čisto, totalno, brez dvoma.

Se mi kozla, vedno ko vidim takšno žensko? Ja. Pa kaj?

Krzno je lepo, ko je na živalih (oz del njih). Ko je na babi, je nagravžno. Moje mnenje.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Ne govorimo o testiranju zdravil na živalih, ne govorimo o usnju, ne govorimo o vegetarijanstvu, ampak o nošenju krzna

ce si bla pozorna, smo govorili (jaz osebno) o sovraznosti in srditosti, ki se sprozha v/pri/ob.... takih temah :

( :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: )

x:o)x :o|o:

xsrcx :vragec: xDDx :palec:

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...