Skoči na vsebino

Zakaj sploh živite?

unis

Recommended Posts

IMO je to posledica želje po nadaljevanju v neskončnost, kot prekinitev povratka v prejšnje stanje, no ja

seveda lahko tudi vseenost, ampak ne vem, če lahko kdo ubije zraven željo, da se nikoli ne konča

mogoče gre pa za enačenje smrti s končanjem lepega trenutka

kar pa spet samo po sebi dviguje hotenje po povrnitvi v 'omamno' stanje

česar pa smrt kot prekinitev ne nudi

po mojem pa je razumevanje stavka, tako mi je lepo, da bi kar umrla, na drugačnem koncu.

Opisovanje tega stanja nudi možnost razumevanja, da je dotična oseba doživela vse za kar se je trudila ali pa pričakovala. Odpira se možnost interpretacije, da je nenadno doživela prijetno presenečenje, ki je bilo nad vsemi pričakovanji in tako odprlo okno vpogleda v neznano.

Že v samem stavku je opredeljena želja po končanem stanju, hotenje po nadaljevanju je zatrta.

Omamno stanje je že, odpira se le možnost prekinitve življenja, da bi "sedanje stanje" trajalo.

Marcel štefančič je o tem lepo govoril v članku, ki je zajemal stanje fundamentalističnega razmišljanja in pogoj življenja samomorilnega atentatorja.

Dokler je "okvir" v katerem ta dotična oseba deluje, do takrat je njegov Prav, prav.

Brez okvira in zgodbe je le še ena žrtev več, ki se je razstrelila brez "smisla".

protestno masturbira na marsino sliko.
Deli na socialnih omrežjih

po mojem pa je razumevanje stavka, tako mi je lepo, da bi kar umrla, na drugačnem koncu.

Opisovanje tega stanja nudi možnost razumevanja, da je dotična oseba doživela vse za kar se je trudila ali pa pričakovala. Odpira se možnost interpretacije, da je nenadno doživela prijetno presenečenje, ki je bilo nad vsemi pričakovanji in tako odprlo okno vpogleda v neznano.

Že v samem stavku je opredeljena želja po končanem stanju, hotenje po nadaljevanju je zatrta.

Omamno stanje je že, odpira se le možnost prekinitve življenja, da bi "sedanje stanje" trajalo.Marcel štefančič je o tem lepo govoril v članku, ki je zajemal stanje fundamentalističnega razmišljanja in pogoj življenja samomorilnega atentatorja.

Dokler je "okvir" v katerem ta dotična oseba deluje, do takrat je njegov Prav, prav.

Brez okvira in zgodbe je le še ena žrtev več, ki se je razstrelila brez "smisla".

želja ni zatrta, kot si tud sam napisal

brez želje po nadaljevanju, tudi želje po smrti nebi bilo

seveda, če smrt predstavlja podaljšek tega izkustva

obratno, če smrt predstavlja prekinitev

se želja po nadaljevanju občutja lahko pojavi le v nadaljevanju življenja in ponovnega izkustva

smrt kot prekinitev te prikrajša za morebitno dodatno izkustvo

tak sem mislu

Brez podpisa

ne vem, če lahko kdo ubije zraven željo, da se nikoli ne konča

Za tovrstno spoznanje je potrebna le pravšnja količina bolečine, le kot primer.

Za tem pride spoznanje o trpljenju in želja po končanju le-tega.

Ker se trpljenja in bolečine od življenja samega najverjetneje ne da ločiti, se ju zatre s končanjem življenja samega.

Ne rečem, da je to pot ali način, katerega bi bilo pametno uporabiti, ne rečem pa tudi, da ne.

*

... sam bi tak primer poimenoval: "Kljubovanje večnosti."

(in bi težko verjel, da nekaj takega v vsej raznolikosti brezmejnosti vesolja ne bi obstajalo)

: ))

Sprejeti svoje odločitve, kakršnekoli so že bile. Le-te so bile izvršene v določenih pogojih, kar pomeni, da smo bili na nek specifičen način pogojeni. Včasih se je treba pač odločiti med slabim in slabšim.

Na odločitve drugih, po drugi strani, nimamo (vedno) vpliva.

xyz; nisem ziher, da razumem ampak a ni spoznanje bolečine v takem primeru le pospešek želji po tem, a se dogajanje najlepšega ne konča

se mi zdi, da se ti nanašaš na življenje jaz pa na tisto lepoto, ki sproži željo po smrti

''ampak ne vem, če lahko kdo ubije zraven željo, da se nikoli ne konča''

to sem obesil na ravnodušnost do življenja

kako dosežt ravnodušnot, če smrt ne prinaša nadaljevanja, ampak samo konča stvar

mogoče tle omenjena bolečina pride v igro ?

Brez podpisa

No ja, jaz sem verjetno zadnji, ki bi lahko o ravnodušnosti govoril : )

Ne, seveda tega ne moremo vedeti.

Tega, ki je (vsaj teoretično) svoj obstoj v nekem trenutku končal, ni več tu, da bi nam o svojem "dosežku" poročal.

Ostane zgolj predpostavka izpeljana iz neke omejene izkušnje.

želja ni zatrta, kot si tud sam napisal

brez želje po nadaljevanju, tudi želje po smrti nebi bilo

seveda, če smrt predstavlja podaljšek tega izkustva

obratno, če smrt predstavlja prekinitev

se želja po nadaljevanju občutja lahko pojavi le v nadaljevanju življenja in ponovnega izkustva

smrt kot prekinitev te prikrajša za morebitno dodatno izkustvo

tak sem mislu

vrtiva se v krogu z vprašanjem, kaj je bilo prej?Jajce ali kokoš?

V tem primeru govoriš o vzroku in posledici. Želja vzroka ni zatrta saj izkazuje skozi hotenje posledico.

Kdorkoli že razume ta stavek, naj omenim še transcedenčnost in nad stanje vzroka in posledice-kreacijo.

Iz tega lahko sklepam, da je iz stavka: tako je lepo, da bi kar umrla; kreacija težnja po smrti.

Naj te drugače vprašam, ampak ne pričakujem odgovora, ker ga že poznam.

Govoriš o gibanju želja in zatrtosti le te.

Le kako naj človek zatre željo, če mu je želja že sama misel o prenehanju vseh želja?

Operiraš na isti ravni z istim orodjem, katerega želiš odvreči.

Opustitev orodja je možna le, če se dvigneš na drugo raven, ki gleda s perspektive na prejšnje stanje.

Še vedno se vrtiš v krogu, a tokrat je notranja igra bolj sofisticirana in naprednejša.

In še to, ah jebise se mi ne da več.. mayan, bi me mogla vidt kko jzt nadnaravno likam srajce.

:2src:

protestno masturbira na marsino sliko.

Mogoče pa smrt le ni nekaj strašnega, če si le primerno pripravljen nanjo.. z vsem srcem, če si opravil svoje poslantvo, in če imaš v danem lepem, božanskem trenutku (stavek tako je lepo, da bi kar umrla) srce napolnjeno z vso ljubeznijo.. je občutek potem pravi. Res ne potrebuješ ponovitve tega stanja oz.drugih stanj, nimaš želja. Lahko se posloviš.

Mogoče pa smrt le ni nekaj strašnega, če si le primerno pripravljen nanjo.. z vsem srcem, če si opravil svoje poslantvo, in če imaš v danem lepem, božanskem trenutku (stavek tako je lepo, da bi kar umrla) srce napolnjeno z vso ljubeznijo.. je občutek potem pravi. Res ne potrebuješ ponovitve tega stanja oz.drugih stanj, nimaš želja. Lahko se posloviš.

Lahko se..

Pol pa vidiš, da si navden junkie..

ker ne moreš umret..!!!!

in drugi živijo..

potem pa fight..

samo kako

to pa imamo menda cel lajf cajta. al kako?

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Lahko se..

Pol pa vidiš, da si navden junkie..

ker ne moreš umret..!!!!

in drugi živijo..

potem pa fight..

samo kako

to pa imamo menda cel lajf cajta. al kako?

tak človek (z takim močnim fillingom) bi po moje z lahkoto lahko umrl. Pravim, ampak ne poznam nobenega, same 'junkieje'.

Ja. Ravno to.

Ko tvoje besede berem, dobim celo občutek, da si bila nečemu podobnemu že blizu, heheh.

naš izgovor za življenje je pravzaprav doživeti takšno stanje, ali ni res?

stanje brezpogojne ljubezni v sebi.. stanje, ko si ljubljen od sebe in od nekoga, ki je isti kot ti.. kar je posledica. ko se ti odpre srce in veš, da ne potrebuješ ničesar več, saj si to ravnokar doživel pravzaprav..

?

Jebite se, grem jaz.. nekam..

hej hej!! Mayan, kaj ti je?

hej hej!! Mayan, kaj ti je?

Ah, nič... verjetno samo šala. Kako je že enkrat napisala: "Zakaj me ignorirate ?"

stanje brezpogojne ljubezni v sebi.. stanje, ko si ljubljen od sebe in od nekoga, ki je isti kot ti.. kar je posledica. ko se ti odpre srce in veš, da ne potrebuješ ničesar več, saj si to ravnokar doživel pravzaprav..

Mogoče... vsekakor je to eden lepših aspektov življenja.

*

*

Ah, ja, Mayan; če tovrstne izjave niso mišljene kot šala in imaš v bistvu nekaj, kar te npr. "žre",

nekaj, o čemer bi se rada pogovarjala, le na dan s tem. Je pa dobro začeti na začetku.

Nismo vsi bralci misli...

na topik ne bom rekel, da je dobro vprasanje, ker bi v tem primeru obstajal verjetno tudi dober odgovor - ki ga pa nimam x:Ix

Jaz bi k celotnemu mislopletilstvu še dodal:

samomor je vedno tista bonus možnost.....

za? ultimativni egotrip? sori, vsaj moje mnenje...

In zato, da bom drugim naredila pekel na Zemlji. Jebemti. :vragec:

razmisljam, da bi zacel karte prodajat, pa te v vrsto povabil (enkrat do poletja obljubim, da prides na vrsto :inocent: ) x:Dx x:Dx x:Dx

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

za? ultimativni egotrip? sori, vsaj moje mnenje...

Nič "sorry", če je takšno tvoje mnenje.

Bi razumel, če bi rekel, da je življenje ego trip,

ampak samomor... oz. smrt... ravno to je tisto, kjer se "trip" oz. popotovanje konča.

Ampak morda si pripravljen tvoje misli jasneje predstaviti ?

se ti ne zdi, da je samomor nekaj najbolj egoisticnega, kar je clovesko bitje sposobno naredit? a ni pri njem edini izpolnjeni pogoj in/ali cilj - "jaz"?

trip pa v toliko, da se tisti "jaz" poda egoisticnim ciljem naproti?

tako nekako, no...

je bil danes cuden dan, pa se mi ne kaj dosti razmisljat, formulirat slovnicno pravilnih stavkov ipd. :o|o:

Sometimes I wish

ni panike. slovnica naj se prihrani za kulturne praznike.

*

Menim pa, da je namen samomora bolj Ne-Jaz, kot pa Jaz.

Jaz je namreč tisto, kar je pri tem dejanju zaželjeno izničiti...

če je to možno... ?

V nekem smislu vsekakor. Jože izgine, Francka tudi.

(popravljeno)

jaz pa razmisljam bolj v smeri - dol mi visi za druge, sebe hocem "odresit", ne zanima me, kso bo zaradi tega trpel...pa se vedno nekdo najde

ampak sva malo zasla, se ti ne zdi? je le konec koncev naslov teme "zakaj sploh zivite", in ne "zakaj delate samomore" x;)x

Popravljeno -> dbk

Sometimes I wish

ne nujno.

to je pač neizogiben podaljšek teme;

zakaj sploh (še) živite,

zakaj se končno ne ustrelite (npr.) ?

*

Kar se tiče "briga me za druge";

za to ni potrebno samomora delati.

Še za časa življenja te lahko "briga za druge".

Lahko ti je tudi vseeno,

če drugi trpijo zaradi tvojih dejanj.

Mrtvi pa ne motijo nikogar.

samomor v principu je zelo egoističen, kao

jaz najbolj trpim, trpim v svetu, odnosih, jaz jaz in še enkrat jaz

tolk bolj močno od vseh drugih , da sem momr kr ubit

mogože že res, a bolj trpiš, lahk pa tu, da ne

ampak ne! jaz, jaz, jaz,jaz

se bom ubil

ok, to je eno

nekateri pač obupajo, izguba smisla, je velikokrat vzrok samomorov

no ja zej si neb upu rečt, kolk je egoističen samomorilec

a res kej bolj, kot nekdo, ki se pri skedju grebe za procijo krompirja, brez, da bi sploh prepoznal obraz kmeta ?

Brez podpisa

no ja zej si neb upu rečt, kolk je egoističen samomorilec

a res kej bolj, kot nekdo, ki se pri skedju grebe za procijo krompirja, brez, da bi sploh prepoznal obraz kmeta ?

a kmeta prizadene, ce ga nekdo ne prepozna (ali prepoznava, na daljsi rok)? verjetno, ja...kaj pa pri samomoru, je pa bolj ali manj vedno nekdo, ki zadaj ostane, ali bliznji, ali ljubljena oseba...kdo od teh potemtakem krajso potegne?

ps

za potencialne kandidate z ziletkami, majhen tehnicni nasvet: ne povprek, ampak po dolgem :vragec:

pps

pod ps malo sarkazma...smo postali skoraj prevec morbidni :inocent:

Sometimes I wish

em, jaz sem drgač mislu,da se nekdo pač grebe neglede na sredstva, ki jih pri svojem grebatorstvu uporabi oz. neglede na potencialne žrtve

ni treba bit samomorilc, da lahko koga prizadaneš, je dost živih, ki to delajo vse povprek vsem

Brez podpisa

Spet sem dolžna eno majhno opravičilo, če sprejmete, za tisti jebite se.. Ni bilo mišljeno tako, ampak drgač skoraj ne bi šlo, da bi se odpopala s foruma včeraj.

Lep dan želim.. :inocent: :).

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...