Skoči na vsebino

Umrl je Janez Drnovšek

Melodie

Recommended Posts

Zanimivo - koliko ljudi ne zna pravilno napisati predsednik... ampak napiše PRECEDNIK! Sem precednik sindikata suhe robe, posebej bi izpostavil naša gosta in malo manj gosta sita, skozi katere precejamo dobro, slaba gošča pa ostane na vrhu.... z njo bomo po obrazu pomazali tiste, KI NE ZNAJO PISATI! :xx!:

Mysticaaaaa.... kje si? Naredi red, no! :vragec:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 115
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

pismu, zanimivo je opazovati, da se je smrt prelevila v zdruzevanje in vseobsezno harmonijo in tolerantnost nasega naroda... :inocent:

konkreten primer se vidi ze iz samega koncepta voznje po srediscu ljubljane:ko nastane zaradi vpisovanja v zalno knjigo,nenormalen zastoj na cestah, ko gredo ljudje iz sluzb domov in se nikamor ne premaknejo in stojijo v kolonah, noben vsevprek ne napada, niti ne zali in niti ne trobi, ceprav bo zamudil tecaj yoga sproscanja na wolfovi,, :eek: sila nenavadno, je to, vam povem.nisem navajena. :O:

ko bi trajalo, ko bi vsaj trajalo...bi blo prav fajn. :vio: x:o)x

clovek dela vedno bolj prav, ko je v stiku s svojo minljivostjo.vse lepo in prav, ampak dolgost zivljenja nasega je kratka, ampak bo ze...saj se trudimo spoznavanja.enkrat bo ena generacija ze dojela princip. :palec:

meni je samo mem, da kot izgleda, moramo biti kar naprej opozorjeni na to kratkost, da kaj zaleze....in takale katarza -ob smrti drugih, se posebej tistih, ta vrednih...je pa mal kanibalska.

xrolleyesx :o|o:

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

sicer pa me zanima zakaj zalne knjige sploh obstajajo? :inocent:

Tudi mene. Tisti, ki mu je namenjena, je že prebral svojo zadnjo vrstico, če se lahko tako izrazim.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

sicer pa me zanima zakaj zalne knjige sploh obstajajo? :inocent:

... mogoče zato, da tisti, ki še dalje živijo se lahko na nek simboličen način od pokojnega poslovijo ... in pri tem izrazijo nekaj misli in besed, ki jih do sedaj niso imeli priložnost izraziti ...

Vsa ta priznanja bi moral dobiti Drnovšek za časa življenja, pa ga niso v vseh teh letih nikoli tako povzdigovali v nebo. Žal! Mrtvemu ne nucajo rože in hvalnice..... podariti jih, ko je živ!
...želela povedati, da povejmo lepe stvari človeku, ko je še ŽIV!

Točno tako!

No.... ne moti Drnovšek - 'moti' reakcija ljudi.....

Enako! Na živce mi gre to potvarjanje zgodovine, to medijsko malikovanje, to drnovškoizacijo, sam še čakam, da ga v roku meseca dni povzdignejo med svetnike xrolleyesx

Folk pozablja, da je spustu (že obsojenega kriminalca) Kovačiča, da je omogočil razmere, v katerih so cveteli Orion, Zbiljski gaj, BTC...ipd.golazen, ki ne bo NIKOLI odgovarjala za svoja kriminalna dejanja. Da je kar dolgo premišljeval, kateri stranki se bo pridružil (oportunist, podobno kot Pahor k se ni mogel odločit al bo premier, al predsednik-upam, da ne bo nič!). Da je za davkoplačevalske denarje se šel mirovnika, če mu je bilo že toliko do tega, namesto da je letal vsake dva dni, naj bi ta denar raje nakazal/dal revežem.

In zato, ker se je 5 let pred smrtjo (navidezno) spreobrnil, naj mu ploskam?

Žal mu ne morem. Ne morem pa ga tudi pljuvati (o mrtvih vse dobro), nenazadnje je naredil (za visoko ceno sicer) nekaj "dobrega" (osamosvojitev SLO-čeprav je bilo to le še vprašanje časa, kritična masa je bila že tako velika, da bi slejkoprej odcepili, smo se pa odcepili mirno-glede na ostale republike, mednarodno priznanje, vstop v EU, pa človk je znal vsaj par tujih jezikov).

Tako da...zame je bil kontroverzen človek in kot takega ga ne morem opredeliti za dobrega, niti za slabega.

Zanimivo - koliko ljudi ne zna pravilno napisati predsednik... ampak napiše PRECEDNIK! Sem precednik sindikata suhe robe, posebej bi izpostavil naša gosta in malo manj gosta sita, skozi katere precejamo dobro, slaba gošča pa ostane na vrhu.... z njo bomo po obrazu pomazali tiste, KI NE ZNAJO PISATI! :xx!:

LOL xsmx xsmx

... mogoče zato, da tisti, ki še dalje živijo se lahko na nek simboličen način od pokojnega poslovijo ... in pri tem izrazijo nekaj misli in besed, ki jih do sedaj niso imeli priložnost izraziti ...

ma pomoje to nardi redkokateri, večina se gre tja sam podpisat, pa pokazat xrolleyesx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Glede Drnovška pa - sam je rekel, da ga je bolezen predrugačila. Mnogo stvari je naredil za nas, premnogi so ga pa pljuvali. Stavim, da grejo njegove knjige zdaj za med, vsi ga objukujejo pa povzdigujejo v nebo. A bodimo realni in pustimo pregovor 'o mrtvih vse dobro!'

Razen tega, da se mi je zdel pozitivno naravnan, premalo predsedniški in preveč gurujski, sem razumela njegovo poslanstvo predsednikovanja v tem, da je ljudem želel približati svojo pacifistično miselnost. Doker je bil živ, sem opazovala, da mu to nekako ni uspevalo. V trenutku, ko je umrl, pa so vsi doživeli razsvetljenstvo.....

No.... ne moti Drnovšek - 'moti' reakcija ljudi.....

xyesx

Jaz sem pa ga maral. In sem žalosten, ker je umrl. Zame je bil pravi predsednik.......

Lepo. x:)x :palec:

pismu, zanimivo je opazovati, da se je smrt prelevila v zdruzevanje in vseobsezno harmonijo in tolerantnost nasega naroda... :inocent:

xDDx xyesx

Tako da...zame je bil kontroverzen človek ...

jp, tud zame.

~

Jaz sem tud razmisljala o teh zalnih knjigah... zakaj, cemu, kje pol bodo in kaj bo z njimi itd.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

kar se zakonske podlaga tice, pa ko ravno studiram te svari, sem nasla da po 21.členu Zakona o samoupravi , občina(UPB-2) samostojno opravlja in organizirajo naloge pokopališke in pogrebne sluzbe. Obstaja torej Odlok Občinske skupščine Zagorje ob Savi o pogrebnih svečanostih naobmočju občine Zagorje ob Savi (Ur. vestnik Zasavja, št. 1/90 in 5/90), 2. in 3. odst. 8. čl. , ker oa je leto 1990 ga ne morem dobiti na spletnih straneh Uradnega lista. Ampak ce pogledamo druge odloke obcin,v zvezi z zalno knjigo ponavadi pise med pogrebnimi svecanostmi:

Pogrebna svečanost je sestavni del pogreba in ima javni pietetni značaj.

Naročnik (plačnik) pogreba lahko pri načinu poslovitve izbira:

– poslovitev od umrlega in pokop kot civilni obred,

– poslovitev od umrlega in pokop kot verski obred,

– tihi pokop (pokop v družinskem krogu),

– anonimni pokop.

Na željo naročnika pogreba, se lahko v mrliški vežici postavi žalno knjigo.

xrolleyesx x:)x

določene so samo hrambe umrlih, roki in načini hrambe žalnih knjig pa ne...

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

če pogledaš z drugega vidika, lahko celoten pogreb dojameš kot farso ... prav tako pa ga lahko dojameš kot obred zaključitve (tako za tiste, ki so ostali kot za tiste, ki so odšli) ...

Se strinjam. :palec:

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

... sem se necesa spomnila....

ceprav sem pogresala pr njem ljubezni in radosti (dejanskega veselja, smeha, ki ni nenavzoc pri se tako... posvecenih taksnih in drugacnih voditeljih), mi je pa vendarle bil zlo vsec njegov smisel za humor. x:)x

je mel takega hudomusnega mal, kot mi je vsec... :palec:

zadnjic sem nekje ujela, da, ko je blo govora o tem da sam zase skrbi in si clo kuha sam, in o psih, je rekel da se ni uspel psa naucit oz. prpravt do tega, da bi on kuhal. xDDx

al nekaj tacga,,,

zakaj sele ZDAJ povedat - in ne prej?

zakaj pol niste? xDDx

kar se pa mene tice, pa zato ker dobis sele sedaj uvid v to....

sele na konc filma lohk katero reces o filmu.

(razen enih - k vmes cvekajo skoz. x;)x xDDx)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

res..... xyesx :sori:

ampak - ali lahko izbiras, pravzaprav?

ali si je diana zelela vseh tistih roz in na tak nacin kot so ble dane?

ali bo moja zadnja zelja (da me raztresejo 1/2 po dolenjskih gricih in 1/2 po morju pr svetem stefanu) izpolnjena? x:)x

skoda k ne bo.

pa skoda k ne bojo albinonija al ** spilal (druga zelja k tud ne bo izopolnjena). x:o)x

pa skoda k bojo jokal namest se veselil in smejal pa plesal (tretja zelja k ne bo izpolnjena). :vio:

Picasso

pa skoda k bojo jokal namest se veselil in smejal pa plesal (tretja zelja k ne bo izpolnjena). :vio:

Marsa, če boš šla naprej pred mano, svečano obljubljam pri polni zavesti, da bom plesala na tvojem grobu,

in če bo počutje pravo ruknila kak pelinkovec v tvojo čast! :palec:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

meni so ze zdaj vsi dopovedali, da se enostavno nobenemu ne bo dal it v rovinj, pa posipat pepel pod uno skalo, ko sem se celo mladost kopala, v bistvu so me nekam poslal...

:ermm:

Marsa, če boš šla naprej pred mano, svečano obljubljam pri polni zavesti, da bom plesala na tvojem grobu,

xDDx x:Dx xsrcx

lepo od tebe! x;)x

ce lohk se kako sugestijo: rajs kaj *bl etericnega*, ce ze alko, pol viljamovko al pa kej, k ma *visje vibre* (zame pac, pelinkovec je tak gostljat, kolikor se spomnim).

lohk pa tud en deci najboljsega terana, ce hocmo barvo, lajf. xDDx :vio:

xcheersx

no visd, thanx k si mi ze zdej povedala! xokx x;)x xDDx

Picasso

ali pa če bi naročili loški glas al kaj je že tisti pevski zbor iz Kisovca.. halo? kaj me briga komu igra kdo na družinskem pogrebu? sem nesla svečko Ireni, danes bi imela r. dan, pa sem videla da pri nejgovem grobu, tiho stojijo ljudje, brez kamer, brez pompa... ker jih poznam vem da so sošolci, sosedje. V našem metu je pred časom umrla zdravnica, skromno... bilo je polno okoliščin ki so zelo spravili na noge naše mestece ...in stvar se je umirila in ko začutim ji prižgem svečko, ker je pomagala moji mami.... je to slabo? je slabo ker ji za čas življenja nisem izkazovala hvaležnosti? mogoče... bom pa še nekaj napisala - večkrat je prišel v mesto, večkrat je bil viden, vendar so ga meščni varovali, nikoli nikoli se ni njegova slika pojavila v časopisju... nikoli se ni govorilo o njegovem tihem obisku... mesto ga je varovalo... in o tej temi smo e večkrat pogovarjali...

se ti pridružim.. če ne bom prej na oni strani

xDDx x:Dx xsrcx

lepo od tebe! x;)x

ce lohk se kako sugestijo: rajs kaj *bl etericnega*, ce ze alko, pol viljamovko al pa kej, k ma *visje vibre* (zame pac, pelinkovec je tak gostljat, kolikor se spomnim).

lohk pa tud en deci najboljsega terana, ce hocmo barvo, lajf. xDDx :vio:

xcheersx

no visd, thanx k si mi ze zdej povedala! xokx x;)x xDDx

Marsa, viljamovka-velja!

:vio:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

...

pa skoda k ne bojo albinonija al ** spilal (druga zelja k tud ne bo izopolnjena). x:o)x

x:o)x

ceprav na tegale albinonija je bl tezko radostno plesat, xDDx

si morm kej bl... hm.. D spomnit....

da me ne b kdo prevec za besedo lovil. x:o)x x:Dx xcivx

OK thanx punce....

zdej boste pa vedno z eno zoprnijo slabovestno zadaj pomislile name, ko bom v kaki CG pokopana, bogu za ledjima... cel problem: kako zdaj prvo it tja, potem pa ob vseh okoliscinah se plesat?! x:Dx x:Dx

preklemanska marsa! :D kaksne vijevaje!

tko da, ena viljamovska al pa teranska zdravljica pa poslana misel pa en plesek al pa plavanje zame - will do... xDDx

Picasso

Prosim, mene iz teh debat izvzemite xcivx

eh :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Rambo Amadeus

xokx

dorba izbira! x;)x (v stevilnih pogledih, smislih xDDx)

ampak ni pa dobra ta selektivnost.

eni moji dragi nimajo neta, so tako se manj clani LNF.

pa bi hotla da ce se ze plese, da tud oni plesejo. xDDx

Picasso

ooooooo hudoooooooo kak osladen post Ksenia, xrolleyesx :xx!: :vragec: :xx!: :vragec: ma dej dej, slučajno se je rodil v Zagorju koker bi se lahko v Ambrusu ali Petelinju nad Volčjo češnjo pri Medvedjeku :vragec:

Ma dej vi Zagorjani ste pa itak ultra non plus ultra d' best, kot da bi zasavsko Pujsito bral.

Nema, pri meni je zaradil sto minusov post mortem, on in vsa žlahta in cela okolica.

Najprej nas tle zajebavate o roku smrti, zdej pa še to, ma tri Lafarge-je je treba tam zgradit, bemu vam mast...

Nema nema , antipatičen mi je ratal v sekundi, izkopat, pa v Dedinje z njim :vragec: :vragec: :vragec: :vragec: :vragec: :vragec:

Ima Cookie prav, popolnoma prav, še eno tako tvojo revirsko reakcijo in sprožim zahtevo po preiskavi s katerim dnarom je potoval po svetu za privatne namene, prej sem iz sočutja pozabil, pa ste me Zagurci spravili ob živce :xx!:

ne napiše se Zagurci... ampak Zgorjani

a dej in kaj ti jst iz Zagorja pišem tule gor, da sem Zasavksa Pujsita? ej dečko, ona vsaj Živi, kaj pa ti, Tri Cementarne a - a boš ti pol srečen a? kdo je zajvaval o času smrti? Zagorjani? revirsko reakcijo... dečko nezadovoljen sam s seboj... povedala sem sam svoje mnenje... a maš ti zdejle spet življensko krizo?

Ne vadi se Slovenka,najprej zakuhaš pol pa rep med noge :vragec:

A mate vsi Ruplov sindrom, kar si rekla si rekla, grem pa hitr kopipejsat da ne boš zbrisala

kaj sm zakuhala :8):

napisala svoje mnenje, zakaj se mi zdi kontroverzen človk, zakaj se mu ne želim klanjat, niti ga pljuvat.

Njegova smrt...je v mojih očeh enaka smrti tisočim drugim; ne vem, zakaj bi morala biti njegova tako zelo opevana, al pa njegov lajf. Moti me ta reakcija ljudi ob njegovi smrti: to poveličevanje njega, jebela cesta, sej sploh ni bil tak, kot ga sedaj mediji skušajo prikazat :vragec: TO potvarjanje me MOTI!

Ma skopiri si, kr si češ :o|o:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

kaj sm zakuhala :8):

napisala svoje mnenje, zakaj se mi zdi kontroverzen človk, zakaj se mu ne želim klanjat, niti ga pljuvat.

Njegova smrt...je v mojih očeh enaka smrti tisočim drugim; ne vem, zakaj bi morala biti njegova tako zelo opevana, al pa njegov lajf. Moti me ta reakcija ljudi ob njegovi smrti: to poveličevanje njega, jebela cesta, sej sploh ni bil tak, kot ga sedaj mediji skušajo prikazat :vragec: TO potvarjanje me MOTI!

Ma skopiri si, kr si češ :o|o:

Ma tooooooo.... cookie....

Jaz vem, kaj smrt pomeni v lajfu... umrli so mi štirje bližnji! In pri nobenem od njih ni manjko manjši, kot pri Drnovšku. Kvečjemu večji, ker so bili vpleteni v moje življenje veliko bolj, kot je bil Drnovšek. Ampak zdaj se želijo vsi dobrikati drug drugemu.... za hrbtom pa držijo fige. Zares hudo je najbrž samo tistim ljudem, ki so tvorili njegovo družino. Nam ostalim preostane pa zgolj šok na tem dogodkom... pa mislim, da je vpletene tudi nekaj senzacije - 'ti, a veš, da je Drnovšek umrl.....' Kdo bo prvi, ki bo to povedal tistemu, ki še ne ve.....

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...