Skoči na vsebino

Prometne kazni - nove

alef

Recommended Posts

Od danes naprej nove kazni veljajo, pa če se z njimi strinjamo ali ne.

Jaz sem svoje mnenje podal - zdi se mi prav da so tako visoke.

Samo da se ne bo(žal se verjetno bo, kot vedno) vsa skupaj spremenilo v polnjenje proračuna z lovljenjem prehitrih voznikov v naseljih.

Najhujše nesreče se pa običajno dogajajo izven naselij, kjer so tudi hitrosti višje.

Pa prehitevanje v škarje, prehitevanje kolone... :vragec: :sori:

Tam pa policajev običajno niti za vzorec... :vragec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 130
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Menim, da se nekateri lotevate zadeve iz napacne strani...

Pomoje bi bilo najprej dobro zacet voznjo v mestih ukinjat. Tako tudi gradnjo temu primernih cest.

Ceste bi speljali izven mest ali za to posebne avto-ceste...

Prepreciti izdelavo avtomobilov, ki gredo vec kakor 130 (max, dovoljena hitrost na avtocesti). Ali pa bi avtomobili imeli vgrajene blokade! V primeru, da bi jo nekdo odstranil, bi bila velika kazen in odvzem vozniske za vsaj 5 let.

Nemudoma bi priceli z uvajanjem elektricnih ali kaksnih drugih avtomobilov na alternativni pogon, ki je manj skodljiv okolju, kakor bencin. Postopoam bi jih iz prometa odstranili. (V Sloveniji promet doprinese cca. 22% CO2)!! - NI malo!

Slovenijo bi zaprl za ves tranzitni promet v kolikor ne bi placali velike ekoloske davke katere bi NUJNO nemanili za eko-sklade oziroma ohranjanje narave!

Ljubljano in pravzaprav vsa mesta ali vecja naselja bi za promet zaprl! Se posebej stara mesta jedra in kulturna sredisca.

CFe se najem sliv v kombinaciji se cesa; da zadeva zavre; ga mimgrede napihas prevec!

Menim, da se nekateri lotevate zadeve iz napacne strani...

Pomoje bi bilo najprej dobro zacet voznjo v mestih ukinjat. Tako tudi gradnjo temu primernih cest.

Ceste bi speljali izven mest ali za to posebne avto-ceste...

Prepreciti izdelavo avtomobilov, ki gredo vec kakor 130 (max, dovoljena hitrost na avtocesti). Ali pa bi avtomobili imeli vgrajene blokade! V primeru, da bi jo nekdo odstranil, bi bila velika kazen in odvzem vozniske za vsaj 5 let.

Nemudoma bi priceli z uvajanjem elektricnih ali kaksnih drugih avtomobilov na alternativni pogon, ki je manj skodljiv okolju, kakor bencin. Postopoam bi jih iz prometa odstranili. (V Sloveniji promet doprinese cca. 22% CO2)!! - NI malo!

Slovenijo bi zaprl za ves tranzitni promet v kolikor ne bi placali velike ekoloske davke katere bi NUJNO nemanili za eko-sklade oziroma ohranjanje narave!

Ljubljano in pravzaprav vsa mesta ali vecja naselja bi za promet zaprl! Se posebej stara mesta jedra in kulturna sredisca.

CFe se najem sliv v kombinaciji se cesa; da zadeva zavre; ga mimgrede napihas prevec!

U jebela, ti si pa bolj temeljit kot Nemci devetintridesetega x:o)x

Tole z ukinitvijo cest/voznje v mestih, no, to mi sploh ni jasno, mislim, glede samega dovoza v trgovine pa to, edino Martin Krpan bi se lahko dovazal sol najboljsemu sosedu (ce ti ne bi ukinil tudi oslov x:px )

Glede omejitve 130km/h/vgrajene blokade...nekateri od nas se s svojimi avtomobili vozimo tudi izven ogromne in vseobsegajoce Slovenije in nekje tam zunaj se lahko peljes kolikor gre...5let pravis, ah, dajmo kar petdeset, ziher je ziher x8Dx

Slovenijo bi zaprl za.....no, to je tudi neke vrste odprtost pa sprejemanje...

Koliko km ti prevozis na leto z avtomobilom, v SLO/izven ?

He he ... meni je pa zanimivo naslednje: omejitev 50 ... vozijo 40.

Omejitev 90, vozijo 70.

xrolleyesx x:o)x

Še bolj butasto je tole - vozim 90 km/h in me nekdo prehiti, potem pa pred mano vozi 80 km/h... :wOOt: :vragec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

He he ... meni je pa zanimivo naslednje: omejitev 50 ... vozijo 40.

Omejitev 90, vozijo 70.

Nisem prebrala cele teme, ampak TOLE je dejansko res.

V soboto sem šla z avtom samo enih 60km stran od doma (malce daljša pot prvič po teh novih zakonih).

Folk dejansko NE VE, kje in kakšne so omejitve! Ne vejo! V naseljih pretiravajo s počasnostjo, prav tako izven naselja (kjer je 90), kjer je 70, vozijo raje 50 (za vsak slučaj??? xrolleyesx ). Obupno je.

Blazno na živce mi gre tudi, da bremzajo, ko vidijo policaja, čeprav gre cela kolona pod omejitvijo... xrolleyesx

Drek je tole.

Poleg vsega me te kolone in počasna vožnja uspavajo oz. nisem tako skoncentirana. Vem, da se sliši smešno, ampak dejansko je to tako. Nekje so naredili nek preiskus, kjer je moral vozniki voziti po lahkem terenu po omejitvah (oz. so mu celo oni delali neke blokade) in se je zaradi te neskoncentiranosti dvakrat skoraj zabil (ker je kar nekaj sanjal zraven in ne vem kaj se vse)...

Te kazni so mi brezvezne (kle apeliram predvsem na hitrost, za "pijančke" se relativno strinjam). Butasto mi je tudi to, da ti lahko uzamejo avto in če imaš sodnika za prekrške, je lahko pri njih dokler nimaš obravnave!??? (to sem zadnjič slišala po tv). AAAAAA!!!!!

Vedno sem se sovražila učit te zakone, ampak moram reči, da bom kar mal preštudirala (še enkrat) tole...

Vse skupaj mi je tako butasto, da mi bolj ne bi moralo biti.

Mimogrede, kako je zdaj s telefoni? Maš lahko slušalke al ne!?!? xrolleyesx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Nekje sem slišala, da ne smeš met slušalk pa se pogovarjat, ker s tem tudi ogrožaš sebe in ostale (isto velja za ipode in podobno)....

Ne vem pa, koliko je res in se mi ne da pogledat, tako da če kdo ve... :)

No, potem je fajn, če lahko maš :palec:

Bom preverila, če je kaj na tem!

Aja pa še nekaj mi gre na živce, še posebi, če se dogaja v centru oz. na teh "glavnih", najbolj nasičenih cestah (Dunajska, Slovenska, Celovška, Tržaška...), da nekateri rabijo po pol minute, da ob zeleni speljejo :xx!: xrolleyesx :xx!:

Že tako rabim iz centra do Bežigrada 40 minut (ob 4ih popoldne), potem pa folk še prčka na semaforjih. AAAA :xx!:

Prav tako mi gre blazno na živce parkiranje ZDRAVIH LJUDI (ki po mojem mnenju pravzaprav niso tako "zdravi") na prostorih za invalide. To se mi zdi pa tako podlo in ogabno dejanje. Sem že napisala listek takemu folku. Bljek.

Pa ne mi z butastimi izgovori, da se ti mudi in ne vem kaj. Tudi jaz nimam 24 ur prostega časa, ampak vseeno kaj najdem. Če ne drugega, plačam garažno hišo. Redko se zgodi, da ne bi bila nobena frej :xx!: Al pa pojdi z busom oz. taksijem.

Bruhkoti.

Tu lahko še omenim, da imajo določena mesta blazno slabe razmere za invalide (pa naj gre sem davkoplačevalski denar). Obup.

Skratka, ja, veliko stvari me moti. Pa vozim po pravilih xrolleyesx No, na avtocesti lih ne čist (sem pa skos pozorna, kje bo kakšen avtek s ksenonkami)...

Zdaj šele prav pride tempomat, ker met nogo na 50 skos je men zelo težko x:o)x Pri 60 je palahko že konkretna kazen...

slusalke, kolikor mi je znano, so prepovedane ozicene

Blazno na živce mi gre tudi, da bremzajo, ko vidijo policaja, čeprav gre cela kolona pod omejitvijo... xrolleyesx

pa saj to je ze prej bilo...tudi, ce je policaj na drugi strani ceste stal, pa v kontra smer meril, so vsi bremzali :o|o:

mah, kar se pa hitrosti tice, sem pa ze dobra dva meseca "priden"...je bila super motivacija, ko sem ugotovil, da je na obvoznici bila omejitev 80 :V:

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

kaj ti spet ni prou stari..!?!? ma valjda da govorim o vecini prometa, ne pa nujnih dostavah, resilcih, gasilcih, avtobusih za upokojene, invalide, dostava hrane, vrtcem, malice, oskrba, ipd, etc... te zadeve se da resit, ne pa da sredi ljubljane vozijo tovornjaki in avtomobili v obliki tankov, ter SE VEDNO avtobusi na bencin! xrolleyesx :xx!:

kompliciras! ce vozis tam zunaj, bi pac skinil blokado.

namesto da drazijo kazni, bi enostavno uvedli blokado vozil oz. hitrosti.

ampak, "nedko" potrebuje dodaten vir ... x;)x z izgovorom, da je prevec nesrec!

a za bolnisnicno okuzbo umre vsak dan dosti vec ljudi kakor na cestah! pa se o tem ne govori, ker je za zdravstvo sramota in bi "nekdo" moral marsikaj spremeniti in financirati, se odreci, da bi se zadeve v bolnicah in tovrstnih ustanovah spremenile! Kar bi potegnilo az seboj se veliko drugega.

Tako pa bo "nekdo" z povisanjem kazni dobil se vec sredstev za kaj!? Ali je ze kdo kdaj povedal pismeno prikazal narodu kam gre denar iz placevanja kazni? no, morda, toda jaz se ne spomnim!

ne, to je zdrava pamet! ob mojem napisanem imas neke tvoje predstave... pomeni ali da sem jaz tako nedosledno napisal, al pa ti iz "inata" preobracas kar se povedal. xrolleyesx

govoril sem, da bi slo zaprl za kamione ipd... v kolikor ne bi placali visoke ekoloske globe!! milsim, da sem dovolj jasno napisal.

koliko prevozim jaz, je povsem nerelevantno v tej debati.

vprasaj direkt, ce te kaj zanima, ne mutit!

cakas da napisem, da bos lahko svoje crevesje tule praznil na moje pisanje al kaj!? xrolleyesx :xx!:

U jebela, ti si pa bolj temeljit kot Nemci devetintridesetega x:o)x

Tole z ukinitvijo cest/voznje v mestih, no, to mi sploh ni jasno, mislim, glede samega dovoza v trgovine pa to, edino Martin Krpan bi se lahko dovazal sol najboljsemu sosedu (ce ti ne bi ukinil tudi oslov x:px )

Glede omejitve 130km/h/vgrajene blokade...nekateri od nas se s svojimi avtomobili vozimo tudi izven ogromne in vseobsegajoce Slovenije in nekje tam zunaj se lahko peljes kolikor gre...5let pravis, ah, dajmo kar petdeset, ziher je ziher x8Dx

Slovenijo bi zaprl za.....no, to je tudi neke vrste odprtost pa sprejemanje...

Koliko km ti prevozis na leto z avtomobilom, v SLO/izven ?

xrolleyesx

a? :inocent:

skopirano iz iz zadnjih popravkov ZVCPja (nisem se ga nasel v uradnem listu celega, preciscenega...)

"...med vožnjo telefonirati, vendar le ob uporabi v vozilo vgrajene naprave za prostoročno telefoniranje ali brezžične slušalke za eno uho, če mu pri tem ni treba fizično upravljati telefonskega aparata."

ce s ene motim je pa drugace 72. clen, 1. odstavek to bil

Sometimes I wish

kaj ti spet ni prou stari..!?!? ma valjda da govorim o vecini prometa, ne pa nujnih dostavah, resilcih, gasilcih, avtobusih za upokojene, invalide, dostava hrane, vrtcem, malice, oskrba, ipd, etc... te zadeve se da resit, ne pa da sredi ljubljane vozijo tovornjaki in avtomobili v obliki tankov, ter SE VEDNO avtobusi na bencin! xrolleyesx :xx!:

kompliciras! ce vozis tam zunaj, bi pac skinil blokado.

namesto da drazijo kazni, bi enostavno uvedli blokado vozil oz. hitrosti.

ampak, "nedko" potrebuje dodaten vir ... x;)x z izgovorom, da je prevec nesrec!

a za bolnisnicno okuzbo umre vsak dan dosti vec ljudi kakor na cestah! pa se o tem ne govori, ker je za zdravstvo sramota in bi "nekdo" moral marsikaj spremeniti in financirati, se odreci, da bi se zadeve v bolnicah in tovrstnih ustanovah spremenile! Kar bi potegnilo az seboj se veliko drugega.

Tako pa bo "nekdo" z povisanjem kazni dobil se vec sredstev za kaj!? Ali je ze kdo kdaj povedal pismeno prikazal narodu kam gre denar iz placevanja kazni? no, morda, toda jaz se ne spomnim!

ne, to je zdrava pamet! ob mojem napisanem imas neke tvoje predstave... pomeni ali da sem jaz tako nedosledno napisal, al pa ti iz "inata" preobracas kar se povedal. xrolleyesx

govoril sem, da bi slo zaprl za kamione ipd... v kolikor ne bi placali visoke ekoloske globe!! milsim, da sem dovolj jasno napisal.

koliko prevozim jaz, je povsem nerelevantno v tej debati.

vprasaj direkt, ce te kaj zanima, ne mutit!

cakas da napisem, da bos lahko svoje crevesje tule praznil na moje pisanje al kaj!? xrolleyesx :xx!:

Poskusi biti malo bolj strpen, manj agresiven pa predvsem manj zaljiv.

Pa ne jemlji vsega osebno, kot napad nase.Smo v temi prometne kazni.

Zmotilo me je tvoje pisanje, ne ti, razlika.

No, kakorkoli...cista ironija....jaz ti v prejsnjem postu pisem o strpnosti,

ti pa mi odgovoris v postu, v katerem uporabis stirinajst (14) klicajev...

Tole z zicnimi slusalkami, po moje je to prepovedano zato,

da se ne bi kdo med voznjo "zapletel" z njimi ali kaj podobnega,

druge razlage nekako ne najdem :inocent:

Zakonu zavijam z očmi, ne tebi x;)x

no ja, v takem neumnem primeru se pac vidi, koliko so strokovno pisejo zakone, oziroma koliko posplosujejo...

razumel bi, ce bi pisalo v stilu walkmanov in podobnih pizdarij, kjer mas reb usesi s slusalkami zadelani (no ja, res je tudi, da vedno vec telefonov v opremi nudi samo stereo slusalke)

blah, od vseh, ki sem jih mel moznost spoznat, ki imajo kaj pri snovanju novih zakonov v prometu, je bil celo en "normalen" zraven....pa se tisti me je naucil bolj, kje so zakonske luknje x:)x

Sometimes I wish

uh tole..... x:o)x :xx!: xrolleyesx

.. sej se mi sploh ni dal razburjat ze med prazniki.

skratka, tko k prav Michelle!

Folk vozi 40!!! (kar v bistvu po0men cca 35!!).

Kapsev ful na cestah (pravilno, ce se ze gremo, sicer bi blo cist mim), ampak totalno polzhja scena.

jaz pa oci skoz na stevcu! pade ti koncentracija, ce mors 35 vozit! xrolleyesx

ampak seveda. jaz vozim 60 (ker je to cca 55) in me en audi z mladim mukijem besno prehiti (recimo je torej sel vsaj 70) in pichi naravnost. ampak kapsi so bli pa tam, kjer sem jaz zavila - levo. No, kljub 60 me niso ustavl, ceprav je pikirALa tocn vame un radar.

skratka: uni k ze prej niso bli suvereni (kar mors bit v prometu, ker mora potekat tekoce), so zdaj se vecji pusiji, un k te pa besno prehiti, ko vozis 60, ko je omejitev 50, bo pa se dalje prehiteval v skarjice itd. in seveda je mel tud mobi v rokah. :o|o:

na zeleni pa folk ze skoz ne speljuje.

vcas se jezim, da jim je treba prosnjo napisat, da speljejo, al kaj. x:o)x

in seveda - vseeno med prazniki ful nesrec, smrtne zrtve.... :o|o:

~

Free, ali ne pravis vedno, da kaj se kritizira, ce se ne uporablja oz. da mamo mnenje lohk predvsem, ce smo nekaj sprobal? x;)x

ker namrec; ti ce ne vozis, te brigca, kako bo lohk kdo v center hodil.

jaz, k mam pa avto in sem se za izpit dost namatrala (in da lohk vzdrzujem avto), ga pa mam med drugim zato, ker ga rabim. In mam skor 80 let staro mamo v centru (in otroka v soli). mi je dbest, ce je kaj nujnega (al pa ce hocem sam na obisk!), da se lohk zategnem.

Tud se mi neumno zdi placevat buse - ker mam avto!!

a registracijo pa ceste pa vse pa lohk placujem?

no to najbrz zato, k mam avto. no in ker ga mam, hocem vozit. xyesx

in stanujem pac v Ljubljani. torej se hocem vozit tud po Ljubljani. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

heh, folk, omejitev pomeni, da VEČ kot 50 ne smeš vozit, ne MANJ kot 50. zihr je zihr x:o)x x:o)x

drugače se strinjam z Mich in še kom. mene tole uspava xrolleyesx sori, ampak ful manj sem skoncentrirana na vožnjo, če vozim 50 po tržaški, kot pa če vozim 65, kot sem ponavad vozila. čist vse plakate imam čas vmes prebrat..

pa včeraj sem se z morja vozila po omejitvah, z motorjem x:o)x ah ja.. in ja, zelo varno, da tričetrt časa namesto na cesto, gledam na števc, če vozim po omejitvi al če sem 10 čez... xrolleyesx

bomo se navadili, kaj pa čmo, še na vsako neumnost smo se...

(heh, direkt iz Egipta, kjer nas je idiot od taksista vozil v razsutem avtu 190 na uro, večino nepreglednih ovinkov speljal po levem pasu... :O: tko da je kulturni šok popoln x:Dx x:px

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

x:o)x ja, ja, bejbi, vem... ne se razburjat x:o)x x;)x sem točno tole stestirala včeraj, ko smo se čez celo Postojno 50 vozili, table so ble pa 70 :inocent:

:o|o: :xx!: :xx!: xrolleyesx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

...pa včeraj sem se z morja vozila po omejitvah, z motorjem x:o)x ah ja.. in ja, zelo varno, da tričetrt časa namesto na cesto, gledam na števc, če vozim po omejitvi al če sem 10 čez... xrolleyesx

...

hehe, prov čudno je, tko počas se cijazit, ja. Sva šla z mojim na Grobnik, madona smo rabl, da smo dol prišli pa nazaj :O: pa cel cajt smo (večja družba) sam na števce gledal, pa kje se kaki kapsi za grmovjem skrivajo...bemule, sej je zdej bolj nevarno, k sam za kapsi oprezam, kokr pa prej; sploh ni časa gledat na cesto pa promet spremljat, če stalno vrtim bučo v vse smeri :xx!:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

V petek sem vso pot od Kranjske Gore preko Ljubljane do Kopra vozil po omejitvah. Sploh mi ni bilo težko in niti zaspan nisem postal, saj sem že prej vozil po omejitvah. Reakcije voznikov so bile različne: eni so vozili z isto hitrostjo zadaj, eni so res prestrašeno vozili 30, na avtocesti tudi 80, tisti živčni pa so seveda brez zadržkov prehitevali.

Razmišljam, da kaki čudaki smo, ko šele z visoko denarno grožnjo vozimo bolj ali manj po omejitvah (in še to mine po določenem času), namesto da bi že prej upoštevali prometne predpise. xrolleyesx

No, tudi jaz sem mnenja, da zakon dolgoročno ne bo rešil problema primitivizma vožnje v Sloveniji in s ceste ne bo spravil vseh potencialnih morilcev, če sploh bo kakšnega. Ni vsak za vožnjo avtomobila: morda bi morali imeti strožje avtošole. xnckrivx

Possible—but highly unlikely.

xyesx

morda bi morali imeti strožje avtošole. xnckrivx

itak. ne (sam) strozje. bolj ucinkovite, rpedvsem..

kolkrat kolnem avtosole, kako jih ucijo, mlade voznike.

folk se *izmuzne* na teoriji, dobijo teste, whatever... pa gre skoz. ampak ti mors poznat pravila!!!

sploh ce jih mislis krsit oz. da ves VSAJ, ce in kdaj jih krsis (recimo omejitev 40 zarad sezonske scene, pa si izven sezone na prazni cesti, vidis kilometer dalec itd. ipd.)...

avtosol bilijardo, odkod vsi ti vozniki nepripravljeni, nespametni, slabi, takorekoc, na cesti??? x?x

ob tem, da je v bistvu tezko naredit.. ure in ure, eni porabjo casha se pa jos....

ampak eni se pa zmuznejo..

so brihtni, dost gibljivi, ne pa tud odgovorni.

so odgovorni, trezni, nimajo pa reflexov.

majo reflexe, sam so rpevec zivcni - trobijo ce jih drugi nimajo (reflexov dobrih xDDx)

itd.

skratka, vse to kaze na nekaj.

na kulturo.

to je v bistvu skor vse.

potem pa so rpavila in kilometraza pa skills.

zgolj ubijati simptom nikoli ni dobro ali pa vsaj ni dovolj.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kva je pa tist, kar bi trajno pomagal?

Tale ideja je mrbit utopična mal /ampak samo zarad izvedbe/, ampak sem ziher, da dobra.

Vzgoja. Pa ne vzgoja varnega voznika. Ampak vzgoja človeka v Človeka. Od spočetja naprej. Še prej /al pa vmes al pa pol/ pa prevzgoja. Tastarih. Obnašanje na cest bi bil samo en od učinkov. Sej se že zdej vid. Tist k je umirjen, zadovoljen s seboj, strpen, sočuten, blag, odgovoren do sebe in do drugih, je tak tud na cest.

Utopija?

Ma ni glih. Sam nek je treba začet. Vrtci in šole so idealni za začetek /ni za zanemart tud povratnega vpliva otrok na tastare/ pri otrocih. Pr tastarih pa obvezne šole za starše, za zakon, medijski pritiski... Sej znanje je.

A bluzim? x:o)x

Aja, kva sem hotu sploh napisat. Šola varne vožnje sploh ni mem. Jst sem jo mel v samoizvedbi na začetk, še kt mlad voznik kr na cest. Takrat se je dal, k je blo res samo 17 avtov, pa še ti samo med vikendom in podnev, tko da sem lahko treniral, kako se avto obnaša na snegu, na mokrem, kdaj zdrsne, kako ga ujet, kako spelat. In moram rečt, da so mi izkušnje, k sem jih takrat dobil, velikrat pomagale v situacijah, k bi drgač samo zmrznu in me dons verjetn ne bi blo več.

xsrcx

:palec:

js tud mozno, da bluzim... ampk trajno bi mogoc pomagal tud... ma nc... k itk bluzim... al pa ne... jaaa bi... bolj kt denarne kazni ze! sj ce bluzim se s tem nbenu ne skodujem... nevem al je to ze kdo omenil al ne... k se mi ni dal vsega brat... ampk uglavnem, ceb vsakega k "prekorac" neki al mejo hitrosti al mejo pitja... dali v OBVEZNO prostovoljno (hehehe se to dobr slis) delo! v domovih, kjer prebivajo invalidni, hendikepirani in tako al drugace prizadet folk... folk k je postal prizadet po kaksni nesreci... oz. rehabilitacijski centri... k ze kr pogled na nekoga k se mu je to pa to tekom lajfa pripetilo, prej je bil pa ""normaln"", lahk precej spremeni pogled voznikov v dojemanju voznje...! sam neeeeee... to je treba dt kr pike in denarne kazni... simpl... za filanje... :vragec:

Z visokimi kaznimi ne bojo preprečili prometnih nesreč. Tako kot jih niso do zdaj. Kvečjemu jih bo še več.
med drugim tud kt kamuflaza za samomore... :vragec:

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

res je. ampka mnenje pa lahko imam kljub temu! in kljub temu sem v osebnem avtomobilu cestno redno udelezen (tedenski sopotnik recimo).

In da, vozim se v vecini z vlakom in busom, kolesom.

Prav tako hodim v center kakor ti. Nic drugace. Zato so javna prevozna sredstva! Ampak, ker si ocitno dans lahk ze vsak mulo privosci avto, se raj z avti vozijo! In smo tolk blazno kamot, da se gre se na sekret z avtom. Ekologija pa!?!?! Odnos do tistih, ki zivijo v centru, ki zivijo zraven cest, starih, zivcnih bolnikov pa!?!?

Ravno zvok avtomobilov, hrumenje, hrup, radzas je eden od povzrociteljev stresa!

Da, vsi hocejo vozit, ker imajo avto... in se zaradi cesa drugega itaq. In vecini je vseeno koliko CO2 se zaradi tega izpusti! Zal.

Placujes - imas pravice!! Res je. Toda ali imamo pravico zaradi nase voznje skoditi okolici, ljudem, zivalim, rastlinam, potomcem, tretejmu svetu!?

No, pa saj govorimo o ETICNEM vprasanju... to pa je itaq tudi tule tabu tema v kateri vsi vecina odmakne in izmuzne v obsojanje in prelaganje odgovornosti na druge.

Avtomobili, transport taksen kot je danes je igra denarja in monopolistov! Ne pa izraz nasih resnicnih potreb, ki bi jih lahko udejanjali tudi na drugacen nacin in drugacno "premikanje".

Zadevo treba resevati iz druge strani!! Ne pa draziti kazni, ipd. Namesto da se ukvarajmo (predvsem tudi vlada) z resevanjem teh osnovnih vprasanj, se ukvarjamo s posledicami in visanjem kazni! Neumnosti in sprenevedanje odgovornih, kakor tudi nas samih!

Ne moremo pa pricakovati, da bo ekolsoka zavest ljudi cez noc tako velika, da se bomo odrekli "ameriskim sanjam" in s tem jeklenim konjickom, za katere menimo da nam prinasajo tako zelo veliko svobode.

Ampak to se ne pomeni, da v tej smeri nicesar ne storimo!

Govoris o tem kako vozis otroka, kako imas starse v mestu.... od nekdaj so imeli ljudje starse in otroke. avtomobilov zato niso potrebovali.

Ali si se kdaj vprasala, kaj bo tvoj otrok mislil ko odraste o tem kaksen svet so mu zapustile predhodne generacije? No, pa saj to lahko vidi(mo) ze danes!

1 minutni video na to temo >>>

Pa ne govorim zdej tebi osebno... govorim tistim ki beremo v razmislek.

In tudi ne govorim ne imeti avtomobila. Govorim o samoumevnosti in neprimernosti nasega pocetja.

sicer pa video vsebine na to temo:

* Projekt Čevelj - čista električna vozila za ekološko ozaveščene uporabnike - 4. del

* Projekt Čevelj - vozila na električni pogon za ekološko ozaveščene uporabnike -1. del

Da. mesto je postalo prometnica, kjer vec ni prijetno bivati! To so dejstva! :sori:

...

~

Free, ali ne pravis vedno, da kaj se kritizira, ce se ne uporablja oz. da mamo mnenje lohk predvsem, ce smo nekaj sprobal? x;)x

ker namrec; ti ce ne vozis, te brigca, kako bo lohk kdo v center hodil.

jaz, k mam pa avto in sem se za izpit dost namatrala (in da lohk vzdrzujem avto), ga pa mam med drugim zato, ker ga rabim. In mam skor 80 let staro mamo v centru (in otroka v soli). mi je dbest, ce je kaj nujnega (al pa ce hocem sam na obisk!), da se lohk zategnem.

Tud se mi neumno zdi placevat buse - ker mam avto!!

a registracijo pa ceste pa vse pa lohk placujem?

no to najbrz zato, k mam avto. no in ker ga mam, hocem vozit. xyesx

in stanujem pac v Ljubljani. torej se hocem vozit tud po Ljubljani. xDDx

full dobro. se nekdo razmislja o resitvah! :2src: :palec:

:palec:

js tud mozno, da bluzim... ampk trajno bi mogoc pomagal tud... ma nc... k itk bluzim... al pa ne... jaaa bi... bolj kt denarne kazni ze! sj ce bluzim se s tem nbenu ne skodujem... nevem al je to ze kdo omenil al ne... k se mi ni dal vsega brat... ampk uglavnem, ceb vsakega k "prekorac" neki al mejo hitrosti al mejo pitja... dali v OBVEZNO prostovoljno (hehehe se to dobr slis) delo! v domovih, kjer prebivajo invalidni, hendikepirani in tako al drugace prizadet folk... folk k je postal prizadet po kaksni nesreci... oz. rehabilitacijski centri... k ze kr pogled na nekoga k se mu je to pa to tekom lajfa pripetilo, prej je bil pa ""normaln"", lahk precej spremeni pogled voznikov v dojemanju voznje...! sam neeeeee... to je treba dt kr pike in denarne kazni... simpl... za filanje... :vragec:

med drugim tud kt kamuflaza za samomore... :vragec:

HITROST UBIJA

Le zakaj v ljubi nam naši prodajajo vozila, katera lahko razvijejo večjo hitrost od najvišje dovoljene?

Samo zato da sledimo evropi?

Po izkazovanju imidža mislim, ne po kvaliteti vozišč.

Kaj bo, ko bodo vsa vozila satelitsko nadzorovana?

full dobro. se nekdo razmislja o resitvah! :2src: :palec:
sam je itk ibrzno... k "resitve" kko nafilat neki majo velik vecjo tezo, kt "resitve" kko neki zmanjsat... :xx!:

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...