Mario 15. september 2011 Prijavi Deli 15. september 2011 Alan_New , Ti boš enkrat umrl na prevelki dozi skeptike; takrat bi bil srečen, če bi lahko verjel v homeopatijo, ker mnogim pomaga. Ker tisto zdravilo, ki ti ga bodo ponujali bo imelo za stranski učinek exitus, une remidije pa baje nimajo stranskih učinkov. No saj skeptikom nič ne pomaga. Pa če je homeopatsko sredstvo visok potencirano je v mojih očeh tudi samo še placebo, in ker vem, da ne škodi, ga bom vzel. Vsekakor pa rajš manj razredčeno, če ni glih kak kačji strup. Drgač pa tudi, če zdravniki dele človeškega telesa ločujejo, se morajo najprej rešit lokalnega žarišča/ gmote, preden ne uniči kakega organa. Več se pa itaq niso učili.Zadnjič sem se pogovarjal z enim in je trdil, da pri nas v Sloveniji psihologi ne zdravijo s psihoterapijo. Pravi, da mora vsak psihični "primer" k psihiatru! Alan_New, to so laži, ki se ne smejo razširjati. Dokler narod tega ne zna ločevat, smo še daleč za luno. In veš kaj ima to veze s homeopatijo? Če bi naši dipl. psihologi ne prodajali svoje duše podjetništvu, in bi se specializirali na psihoterapijo in tudi sami najprej šli skozi to, potem ne bi blo treba homeopatije PsicoMagico piše: Noro je, da placebo sploh deluje, da sploh tak fenomen obstaja - in kot tak je vreden pozornosti in raziskave. Nič ni noro, saj je več načinov zdravljenja. Placebo je že dovolj raziskan – samo z drugega konca. Če poznaš teorijo psihosomatike, potem poznaš tudi delovanje placeba. Več se učiš, več predalčkov bo in vse bo bolj umljivo 2 Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 15. september 2011 Prijavi Deli 15. september 2011 Alan_New , Ti boš enkrat umrl na prevelki dozi skeptike; takrat bi bil srečen, če bi lahko verjel v homeopatijo, ker mnogim pomaga. Ker tisto zdravilo, ki ti ga bodo ponujali bo imelo za stranski učinek exitus, une remidije pa baje nimajo stranskih učinkov. No saj skeptikom nič ne pomaga. Pa če je homeopatsko sredstvo visok potencirano je v mojih očeh tudi samo še placebo, in ker vem, da ne škodi, ga bom vzel. Vsekakor pa rajš manj razredčeno, če ni glih kak kačji strup. Jasno je, da homeopatsko "zdravilo" nima stranskega učinka, ker tudi nobenega drugega učinka nima. 3 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mario 15. september 2011 Prijavi Deli 15. september 2011 Jasno je, da homeopatsko "zdravilo" nima stranskega učinka, ker tudi nobenega drugega učinka nima.Ja, to je tko, kot če ti nekaj zaženeš s tvojo roko (npr. kolo). Tvoja roka tudi nima stranski učinkov, tist pa deluje (kolo si zagnal, da se vrti). Pa glej, da ne boš kje drugje preve prakticiral, da se ti ne bo zasuknulo Mimogrede: Tamle se glih pogajam z enim bioenergetikom. Po tem mu lahko rečem, da tisti tudi zato ne more pomagati, ker ne dela stranskih učinkov? No, bi me čudilo, če bi tam drugače argumentiral. Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
PsicoMagico 15. september 2011 Prijavi Deli 15. september 2011 Najprej je treba preveriti tvojo izhodiščno predpostavko, da se predpostavlja, da so deli človeškega telesa strogo ločeni. Dvomim, da profesionalni zdravniki to ločujejo. A ne moremo trditi, da to počnejo, če je pač bolj efektivno zdraviti lokalno. Sicer pa nisem zdravnik in tega ne vem, samo razmišljam. Drugače ok, kar si napisal, ampak kaj ima ta splošna refleksija opraviti konkretno s homeopatijo? Placebo: ok, včasih deluje; naj bi deloval tudi, če se pacientu pove, da je placebo. A ponavljam: ima svoje omejitve. Resnih boleznih se ne moreš rešit s placebom. Poleg tega, če se že uporablja placebo, zakaj ga ovijati v homeopatijo? Zakaj širiti laž o nečem, kar ne deluje? Ja, glede na to, da je lahko placebo učinek tako močan, je mogoče homeopatija ena metoda, kako to potencirati, ciljano usmerjati, recimo... Ne vem... ne poznam dovolj. A če se recimo neke alergije, kakšne kožne bolezni, astme ali česa podobno nadležnega rešiš s pomočjo metode, ki kao "ne deluje" in to "ne-delovanje" nima stranskih učinkov, potem se mi to ne zdi nič slabega. Slabo je, če te olupijo za preveč denarja... Če pa se nekdo ukvarja s tabo (investira svoj čas, če je usposobljen zdravnik po možnosti poda še dobro diagnozo), te RES posluša in te na koncu pozdravi s placebom/homeopatijo - oz. vzpodbudi sposobnost tvojega um-telesa da se samo pozdravi, pa je tudi vredno nekaj denarja, a ne? Pač po pameti. Veliko bistrih ljudi se ukvarja s homeopatijo, ki nimajo zločinskih/prevarantskih namenov, zato jim dam "benefit of the doubt"... naj se dokaže kako deluje - tudi če je to samo spretno manipuliranje s placebo učinkom - če deluje, deluje... A mora vedno neka "sestavina" delovat, a ni vseeno če te pozdravi "informacija". Mogoče kak srbeč izpuščaj ali nadležna alergija ni tako resna bolezen, a za nekoga, ki mora to prenašati je še kako resna nevšečnost. Sam recimo ne bi najprej posegel po homeopatskem zdravilu, razen če bi me kak res dober frend prepričeval, da pa RES deluje, potem bi probal, in najbrž bi potem "placebo" učinek tudi deloval, hehehehehe... 1 1 Citiraj "I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create." William Blake Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 15. september 2011 Prijavi Deli 15. september 2011 Jasno je, da homeopatsko "zdravilo" nima stranskega učinka, ker tudi nobenega drugega učinka nima. Nisem vedel da si stručko za molekularno biologijo...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Če sem jaz prav razumel...pri homeopatiji se neka snov razredči z vodo ali pa s čim drugim...skratka v neko snov dajo tisočinko, deset tisočinko al pa še manjši del neke druge snovi... In če primerjam to z genetiko...če se en gen malo spremeni lahko povleče to za sabo svašta...lahko se rodi genij, bebec, človek s šetimi prsti, trimetrski človek, palček, itd...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Tako da se mi zdi izjava, da homeopatsko zdravilo nima nobenega učinka prav smešna...mogoče pa še zmeraj nimamo aparatur, ki bi pokazale dogajanje na malo bolj molekularnih ravneh...Če je nek japonček posnel s kamero različne kristalčke v vodi, ki jo je zamrznil...potem bi bilo logično da bi se moralo tudi v homeopatskem pripravku nekaj pokazati...Mogoče pa imamo že dovolj zmogljive aparature in so lahko celo kaj ugotovili kar se tega tiče, ampak ne dajo v javnost...Razlog bi pa lahko bil to kar že ptički čivkajo, "zdravstvo je velik biznis"...To pa pomeni, da zdravstvo ne sme biti prepoceni, ker če ne ni dosti dobička za tiste ki imajo lončke pri temu...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif 1 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 16. september 2011 Prijavi Deli 16. september 2011 Izjava ni smešna, tako se ti zdi morda, ker ne razumeš. To pravzaprav ni molekularna biologija, temveč kemija. V homeopatskih pripravkih ni tisočinke, niti deset tisočinke dela aktivne snovi, temveč bistveno manj: razmerje je tudi molekula(!) snovi proti vsem oceanom na Zemlji, nekateri pripravki pa gredo še v večje absurdnosti. V tem članku je preprosto razloženo, kaj je homeopatija. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 16. september 2011 Prijavi Deli 16. september 2011 Izjava ni smešna, tako se ti zdi morda, ker ne razumeš. To pravzaprav ni molekularna biologija, temveč kemija. V homeopatskih pripravkih ni tisočinke, niti deset tisočinke dela aktivne snovi, temveč bistveno manj: razmerje je tudi molekula(!) snovi proti vsem oceanom na Zemlji, nekateri pripravki pa gredo še v večje absurdnosti. V tem članku je preprosto razloženo, kaj je homeopatija. Če jaz prav razumem...to z redčenjem in številkami je kemija...vplivanje neke X snovi na organizem je pa kao biologija...Kemija razdeli določene molekule na črke in številke...biologija pa razlaga kaj se dogaja s celicami, geni, itd...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Če so kao kemično dokazali obstoj "prajuhe"...zakaj potem v laboratoriju ne morejo samo iz kemikalij ustvariti neko novo bitje ali bakterijo...Nekateri alternativci bi rekli da kemikalije pač ne vsebujejo "life force"...nekateri verniki v višje sile al pa religiozni ljudje bi pa lahko rekli da ne vsebuje delčka duše...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif In če vzamem primerjavo 1: 10 na deveto potenco- a ni to podobno kot če bi vzel človeka 70.kg in nek deadly virus ala ebola varianta...In kaj pravi znanost na to da lahko en kao tak virus velikosti 20.-300. nanometra pokonča bitje kot je kao človek velikosti 1,8 m...al pa kakšno večje bitjece ala slon varianta...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Jap, zgleda da res ne štekam homeopatije, tako kot ne štekam medicine...Sicer pa ne vem zakaj bi se prerekal o tem ali to deluje ali ne...Sem podobnega mišljenja kot PsicoMagico, če nekomu pomaga, zakaj pa ne...pa tudi če je placebo efekt...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 14. oktober 2011 Prijavi Deli 14. oktober 2011 Še nekaj zanimivosti in izobraževanja o homeopatiji: The Memory of Water 1 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. januar 2012 Prijavi Deli 21. januar 2012 (popravljeno) Nadaljujem v ustrezni temi. ti je zmanjkalo argumentov za citirat moj odgovor na tvoje "poznavanje" o homeopatiji?Ne, mi ni. Kaj pa bi rad vedel? O tem, če imam kakšne izkušnje s homeopatskimi pripravki? A nisem že ničkolikokrat napisal, da osebna izkušnja (ali odsotnost osebne izkušnje) ne pomeni ničesar v kontekstu dokazovanja delovanja? Sicer pa ne, nisem nikoli vzel nobenega homeopatskega pripravka. Vem pa dovolj, kaj je homeopatija in kako ne obstaja noben fizikalen ali kemičen mehanizem preko katerega deluje. Deluje psihološko nič več in nič manj kot placebo. Če te zanima kaj bolj konkretno, pa vprašaj. Izvoli ponovno: Tule pa si lahko pogledaš kdo vse se ukvarja s homeopatijo v EU in boš ugotovil da so to predvsem zdravniki uradne medicine: Kdo lahko izvaja homeopatijo v državah EU?"Čudno" do so sprejeli pri nas možnost prodaje homeopatskih pripravkov v slovenskih 80 lekarnah ali več, če pa "ne" delujejo!"Od letošnje pomladi (2010) je mogoče tudi v nekaj več kot 80 lekarnah v Sloveniji kupiti homeopatska zdravila, ki so že pridobila dovoljenje za promet v Sloveniji. Homeopatska zdravila lahko izdajajo le tisti magistri farmacije, ki so opravili posebno izobraževanje o homeopatskih zdravilih." Govori o homeopatskih ZDRAVILIH!! Vemo pa da uradno zdravilo ne more postati nekaj kar ni uradno klinično preizkušeno ane. - (čeprav temu ne verjamem). Tako tvoje trdite o homeopatiji v celoti padejo na nerealna tla. Izgleda torej da se "res spoznaš" na homeopatijo, ker veš celo "več" od tistih ki jih tako zelo zagovarjaš. Torej Alan_New, če širiš laži in izmišljotine, te ne postanejo resničnost s ponavljanjem! Ja, tudi meni je čudno in mi še vedno ni jasno, kako so lahko to sprejeli in prodajajo vodo in sladkorčke v lekarni. Če se ne motim, homeopatski pripravek nima statusa zdravila. Špekuliram, da so očitno homeopatski lobiji močno pritiskali in uspeli svoje fantazije prodajati kot resničnost. Ko je bila oddaja na Valu 202 prav o tem, sem jim pisal, tista propagatorka homeopatije, se ne spomnem imena, na moje vprašanje ni hotela ali ni znala odgovoriti, kar nekako preskočila ga je. Popravljeno 21. januar 2012 -> Alan_New 2 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 21. januar 2012 Prijavi Deli 21. januar 2012 Ja, si napisal ja zadnjič v temi cepljenje.Pomeni pa posamezniku! In lastna izkušnja je vsaj zame več vredna kot vsi dokazi skupaj. In jaz lastno izkušnjo imam. Imam jo s hrbteničnim korektorjem, ki vsebuje homeopatsko tekočino. Ob tem je precej ljudi ki jo imajo tudi s homeopatskimi pripravki. Se pogovarjam malo in nekateri hodijo v Avstrijo po pomoč. Vidne izkušnje ozdravljenja njihovih otrok, kar so lahko videli na lastne oči. Otroci in dojenčki staršev verjetno niso sami s pomočjo vere ozdravili nekatere zdravstvene težave kajne. Razne če misliš, da je vpliv matere in zdravnika bil tako močen...da je umsko pozdravila otroka, kar bi bilo precej v navskrižju od tega kar si pisal v temi celjenje. Ker če smo zares tako močni v prepričanjih, potem se lahko prepričamo tudi kaj drugega, recimo da ozdravimo mnoge bolezni za katere se sedaj MORAMO OBVEZNO ZAKONSKO DOLOČENO cepiti. Al pa če je včasih pač preprosto primerno priznat, da se lahko tudi motiš Očitno status ima, sicer ga ne bi prodajali. Verjetno so morali prodajo odobriti na temu namenjenih inštitucijah pri nas in drugje. In če torej dvomimo v te inštitucije, pomeni da lahko dvomimo tudi o tem ali so odobritve cepiv za potrošnjo primerne ali ne. Katero vprašanje? Morda se bo kdo tukaj našel in odgovoril nanj, saj ima več prostora in časa odgovarjati. Hrbtenični korektor ki ga imam tudi doma in v katerem naj bi bila homeopatska tekočina ki deluje na vse vretenčarje ima klinične študije, kot pišejo:http://drwohlmann.com/zdravstveni_pripomocki/hrbtenicni_korektor_in_knjiga_hrbtenica/index.htmlTa naj bi deloval na vse vretenčarje in z njim menda zdravijo tudi dirkalne konje, ki so bolj podložni različnim poškodbam vretenc, sklepov itn.Je pa zadeva precej neverjetna, "znanstvena fantastika". Torej v aparatu je homeopatska tekočina in baterija ki poganja da se os v kateri je tekočina vrti. Aparat polagamo na določene akupunkturne energetske točke, preko katerih deluje homeopatska tekočina, ki tako sporočajo možganom, ti pa naprej ob hrbteničnim mišicam, da sem naštelajo hrbtenična vretenca v pravilen položaj. Ali je to možno ali ne... očitno da! Zadeva ima opravljene klinične študije, pa tudi osebno sem izkusil delovanje kot sem ga opisal. Koliko je učinkovit pa ne morem trditi. Meni je OBČUTNO deloval prvič ko sem ga izprobal. Prav tako mojemu ex-dekletu. Potem premikanja in dogajanja v medenici nisem več čutil nikoli. Sklepam da mi je takrat popravil oz. naravnal vretenca, kar je tudi njegov namen. Tako moja izkušnja zame velja več kot vsi papirji, ker sem dejansko čutil da se mi nekaj na rahlo premika v predelu ledvic in medenice. Ali je takrat nekdo energetsko name vplival pa pač dvomim. Nič ni črno belega. Tudi cepljenje kot homeopatija ne. A nisem že ničkolikokrat napisal, da osebna izkušnja (ali odsotnost osebne izkušnje) ne pomeni ničesar v kontekstu dokazovanja delovanja? Sicer pa ne, nisem nikoli vzel nobenega homeopatskega pripravka. Vem pa dovolj, kaj je homeopatija in kako ne obstaja noben fizikalen ali kemičen mehanizem preko katerega deluje. Deluje psihološko nič več in nič manj kot placebo. Ja, tudi meni je čudno in mi še vedno ni jasno, kako so lahko to sprejeli in prodajajo vodo in sladkorčke v lekarni. Če se ne motim, homeopatski pripravek nima statusa zdravila. Špekuliram, da so očitno homeopatski lobiji močno pritiskali in uspeli svoje fantazije prodajati kot resničnost. Ko je bila oddaja na Valu 202 prav o tem, sem jim pisal, tista propagatorka homeopatije, se ne spomnem imena, na moje vprašanje ni hotela ali ni znala odgovoriti, kar nekako preskočila ga je. 6 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. februar 2012 Prijavi Deli 4. februar 2012 http://i.imgur.com/qvHf7.gif Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 4. februar 2012 Prijavi Deli 4. februar 2012 http://i.imgur.com/qvHf7.gif homeopatska zdravila so na osnovi destilirane vode in alkohola ... in bolj ko je snov razredčena (višja je potenca), večji učinek ima. Zato so zgoraj navedena vprašanja značilna za logiko razmišljanja zahodne medicine... A ves svet se k sreči ne vrti le na način kot si ga je človek doslej priučil. Marsikaj še ni raziskano. Pravzaprav verjamem, da ključne stvari ostajajo človeku neznanka. In prav je tako, saj se človeška narava na koncu večinoma izkaže za destruktivno, želi nadvladati, obvladovati, si podrediti samo naravo, vse za denar in dosego oblasti nad množicami. Imamo že te izkušnje, a ne? (alla farmacija-business in ostalo) Pri homeopatiji deluje obratna logika ... Ne deluje logika: več je več temveč manj je več. Torej boj ko je voda razredčena, močneje deluje. Ta "voda" prenaša potem le še informacijo tiste snovi in to informacijo z zaužitjem oddamo organizmu - konkretno našim celicam-,ki reagirajo skladno s to informacijo. Bistvo homeopatije je, vzpodbuditi organizem k samozdravljenju, torej da organizem sam ponovno najde ravnovezje, brez da mi gremo nadenj z neko umetno kemijo. Prejete informacije so jim le "smerokaz" v katero smer morajo reagirati... Homeopatija se osredotoča na odstranitev vzrokov, ki so vodili do bolezni, ne pa na odpravo posledic (torej spet kontra kot zah.medicina). Pred leti sem v tej temi napisala malo več (glej 3.list). Homeoaptijo uporabljam sedaj že 15 let in v tem času sem dala skozi tudi dve homeopatski zdravljenji. Prvo zdravljenje je bilo sploh zahtevno, ko sem morala lastni imunski sistem nekako povsem na novo "resetirati". No, pri tem sem tudi na lastni koži spoznavala, kako nebogljen in ranljiv je naš organizem, ko nam obramba ne deluje. Ljudje se sploh ne zavedamo za kakšne vse malenkosti mora naš organizem že "vklopiti" obrambo. Sploh se ne zavedamo kako zelo ga obremenjujemo. Homeopatija tudi ne deluje le na fizični ozdravitvi, ampak je cilj, da organizem sam najde in vzpostavi psiho-fizično ravnotežje. Skladno s tem poteka tudi zdravljenje... Spet kontra logika: ne velja, da dalj ko jemlješ zdravila boljši si,... temveč sledi najprej poslabšanje. Ker to pomeni, da je organizem "klonil" pod goro tistih prejetih informacij, ki mu jih mi damo z vsakim zaužitjem zdravila, in se sprva ne zna sam "postaviti na noge". SLedijo obdobja izboljšanja in potem zopet poslabšanja ... in ta poslabšanja so vedno krajša, dokler ne izginejo in mi na koncu ozdravimo. Ker gre za psiho-fizično ravnotežje, to pomeni, da ima pri vsem tem svoj učinek tudi način razmišljanja, ki ga je potrebno urediti. Npr. če imaš stalno negativne misli, če se stalno razburjaš ... potem se bo to odrazilo tudi na tvojem zdravju .. Pa sej te stvari so že Kitajci včasih pogruntali kako gre.... Izrazi alla mi gre na jetra, .. nakazujejo, da se stres zaradi jeze prenašana tisti del, kjer so jetra .. Ne gre tukaj zato, da ti sebe prepričuješ, da nekaj deluje ... Z napačnim, destruktivnim načinom življenja, ti tudi homeopatija ne bo pomagala. Sam s svojim načinom tako razmišljanja kot tudi življenja moraš pomagati svojemu organizmu do ozdravitve, tako kot si mu pomagal zboleti. Torej homeopatija zajema pač tudi način razmišljanja, način življenja, način prehranjevanja (je izredno pomemben), nauči te spoznavati svoje telo, njegove zmožnosti in sploh kje so meje njegovih zmožnosti, ipd, saj le tako lahko sam poskrbiš za svoje zdravje in s tem posledično svojemu telesu omogočiš, da ti bo služilo ... In verjemi mi Alen, da homeopatija prekleto dobro deluje ... V času prvega zdravljenja sem delala tudi licenco za inštruktorico aerobike, pa mi po 3-4 mesecih tečaja ni bilo jasno zakaj za hudiča sem vedno bolj švoh, če pa se že natančno držim vsega kar mi je bilo za zdravljenje predpisano. Po kmečki logiki, bi mi moralo biti vedno bolje, a ne?! No, takrat sem prvič dejansko spoznala način homeopatskega zdravljenja, torej obdobja poslabšanja (ko je organizem reagiral na zdravljenje) in izboljšanja. In kljub temu,da sem verjela v nasprotni potek zdravljenja, se organizem niti malo ni zmenil zame in je reagirall po svojee. Torej ne gre za neko vero, na podlagi katere naj bi zdravila delovala ... Seveda je pomembno, da najdeš tudi dobrega homeopata. V Sloveniji je to izredno težko. Sama sem pred leti imela srečo, da sem naletela na odlično homeopatinjo, ki je študirala v Avstraliji (tam homeopatija deluje z roko v roki z zahodno medicino, imajo tudi homeopatkse klinike, in je homeopatija le ena izmed smeri na njihovem medicinskem faksu). Pri nas tako zvani znani homeopati žal mislijo, da so pojedli goro znanja, če so naredili le eno licenco oz. izpit. Prakticirajo večinoma staro homeopatijo in s tem služijo na folku oz. na njihovi nevednosti. Prepričujejo jih, da lahko predpišejo le eno zdravilo hkrati ... to so delali včasih, ko so homeopatijo še spoznavali, njihove učinke ipd. In, da naši homeopati "zdravijo" na ta način je posledica zgolj njihovega premajhnega znanja in neizkušenosti. Danes je homeopatija namreč že precej precej napredovala, ... ne samo da normalno lahko jemlješ več zdravil hkrati, delajo tudi kompleksna zdravila (mix določenih zdravil), obstajajo homeopatske injekcije ipd. Je homeopatija že tako precej zahtevna, nova homeopatija z svojimi spoznanji pa zahteva še toliko bolj sledljivosti ... V Sloveniji sicer trenutno ne poznam nobenega in tudi slišala nisem za nobenega PRAVEGA homeopata. 4 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. februar 2012 Prijavi Deli 4. februar 2012 konj, zaradi mene lahko verjameš v karkoli že hočeš, ampak to ne pomeni, da tisto, v kar verjameš, obstaja ali deluje. Homeopatiji je bila že velikokrat dokazano, da ne deluje bolje od placeba (kar pomeni, da v bistvu ne deluje). Ja, tvoja izkušnja ti pravi drugače, to razumem, ampak to je samo v prid temu, da deluje, ker verjameš. V homeopatskih pripravkih ni nobene aktivne substance. Lahko bi jo prakticirala 20 ali 30 let — ne spremeni ničesar. Notri ni ničesar, kar bi delovalo. Sicer bi imeli resne posledice tisti, ki zaužijejo overdose homeopatskih zdravil. Učinek? Popolnoma nič. Ne poznam situacije v Avstraliji, a znano mi je, da imajo doli uspešne skeptike, ki se bojujejo proti šarlatanstvu vključno s homeopatijo. Kako pa se "stara" homeopatija razlikuje od "nove"? Katere so značilnosti stare, katere nove homeopatije? Nisem vedel, da se tudi psevdoznanost razvija, čeprav naj bi vse te alternative temeljile na "starodavni modrosti" in podobnih filerskih frazah. 5 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 konj, zaradi mene lahko verjameš v karkoli že hočeš, ampak to ne pomeni, da tisto, v kar verjameš, obstaja ali deluje. Homeopatiji je bila že velikokrat dokazano, da ne deluje bolje od placeba (kar pomeni, da v bistvu ne deluje). Ja, tvoja izkušnja ti pravi drugače, to razumem, ampak to je samo v prid temu, da deluje, ker verjameš. Saj to je to: ne gre za vero! ... zato sem ti zgoraj tudi dala primer. Jaz nisem v nič verjela predno sem šla v to. Sem bila tudi skeptik. Homeopatije nisem poznala, vedla o njej nič. TIsto, kar me je prepričalo, da probam, so bile pravzaprav ugotovitve homeopatinje. Vse mi je tako jasno razložila glede mojega zdravstvenega stanja, da sem bila kar šokirana. Pri zdravnikih tega nikoli prej in vse do danes še nisem doživela. Pa naj imajo cel kup sodobnih aparatov in pripomočkov, nešteto študij ...itd. Ona me je prepričala v svoje znanje, a sem bila pa še vedno skeptik glede tovrstnega zdravljenja, a sem vzela na svoj rizik. In kot sem že zgoraj povedala sem sprva pričakovala in bila prepričana v drugačen potek zdravljenja.... Sej lej Alen, ne mislim tukaj zdaj energije trošit, da bi tebe v kaj prepričala in ti spremenila tvoj pogled na svet oz. konkretneje na te zadeve. Ni moj namen. Oglasila sem se zgolj, da ti navedem primer in izkušnjo iz druge strani. Če vzameš na znanje prav, če ne tudi prav, Ne moreš pa ti mene zdaj tukaj neki prepričevati v to, kaj se je dogajalo v moji glavi takrat. Najbrž sama zase najboljš vem. In te kregarije so mi res nesmisel, ko nekateri tišite v glavo pesek in ne želite videt dejanskega stanja, četudi vam nekdo pokaže dejansko iz prakse, da nimate prav, a vi še kar trdite svoje in prepričujete nekoga, da narobe vidi ... In potem so vsi drugi glupi in neumni, le zato ker vam nekaj ni jasno pri vsej tej stvar, ker si ne znate razložiti,ker posledično zato potem ne morete imeti stvari pod nadzorom ... Vse to in še več, samo zato, ker sami ne spregledate in niste pripravljeni sprejeti stvari take kot so ... in ste se potem pripravljeni zato tudi kregati ... Mah, lej to je stalnica debat: zahodna medicina in t.i. znanost versus altermativnim stvarem na splošno ... Je kar nekaj stvari, katerih človek še ni dokazal, a ravno zato ker jih ni dokazal, še ni rečeno da ne delujejo in so za v koš, medtem ko praksa nasprotno daje jasne primere uspeha ... Očitno smo ljudje, ki smo pripravljeni tvegati in sprobati stvar v praksi, in ste na drugi strani ljudje, katerim vera veliko pomeni. Meni npr. ni potrebno v vsako stvari najprej močno verovati kot pogoj, da jo sprobam. Ti pa opažam, da veliko daš na vero. Verjameš, da je treba najprej verjeti in s tem daš velik pomen na psiho. (Sej ne rečem, da ni pomemben, a na pravi način. - sem navedla že v prejšnjem postu) Kar pomeni, da te raznorazne raziskave in študije prepričajo v to, da nekaj deluje. In ko si prepričan, potem zate deluje, četudi dodatne študije na koncu pokažejo, da je to kar jemlješ placebo in ti potem v isti sapi predlagajo nek nov produkt. (mimogrede beseda placebo se ni pojavila pri homepatiji ali ostalih altermativnih stvareh, temveč pri t.i. zdravilih zahodne medicine). Si pač ne znaš to razložit to s pomočjo načina razmišljanja in logike, katere te je šola naučila ... Vendar to ne pomeni, da stvar v praksi ne deluje. Nenavsezadnje se homeopatija zadnje čase vse bolj uporablja tudi zdravljenju živali. A potem živali tudi verjamejo v delovanje? A smo zopet mi, ki sami sebe prepričamo, da je žival ozdravela? Lep dan 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 V bistvu gre prav za vero. Sicer se ne nameravam kregat in prepričevat, ampak me zanima nekaj preprostih vprašanj, pri katerih običajno homeopati in drugi alternativnci zmrznete in se začnete vleči ven s floskulami in praznim besedičenjem kot sta tvoja posta. Torej: 1. Če homeopatija deluje, zakaj ni učinkov na tistih, ki uživajo overdose homeopatskih pripravkov? Če pač deluje, bi morala delovati tudi na njih, ne glede na to ali verjamejo ali ne.2. Po kakšnem mehanizmu deluje homeopatija?3. In ponovno: kako se "stara" homeopatija razlikuje od "nove"? Katere so značilnosti stare, katere nove homeopatije? 2 6 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 Ne bom vse vtikala v vajino debato (berem pa jo), bi pa rada samo tole pokomentirala:Če spiješ en ali pol kozarčka rdečega na dan, je to dobro za srce in ožilje. Ti bo povedal vsak zdravnik.Če pa spiješ 3 litre rdečega na dan, boš dobil pa citozo jeter in še kaj. Ti bo spet povedal vsak zdravnik.A ni to jasna simpl logika? Noben overdose ni dober Kar velja tudi za koliko časa ''lahko'' tistega pol kozarčka na dan.Pravzaprav ne vidim povezave, ampak vseeno en komentar na to. Če spiješ liter ali dva rdečega, si fajn pijan.Če zaužiješ preveč zdravil, kot jih imaš predpisanih, imaš resne probleme po tem.Če spiješ ali zaužiješ cel paketek homeopatskih pripravkov proti nespečnosti, se ti ne zgodi NIČ. Ne padeš na tla in zaspiš. Ker pač voda ali sladkorčki nimajo tega efekta. 1 4 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 V bistvu gre prav za vero. Sicer se ne nameravam kregat in prepričevat, ampak me zanima nekaj preprostih vprašanj, pri katerih običajno homeopati in drugi alternativnci zmrznete in se začnete vleči ven s floskulami in praznim besedičenjem kot sta tvoja posta. Torej: 1. Če homeopatija deluje, zakaj ni učinkov na tistih, ki uživajo overdose homeopatskih pripravkov? Če pač deluje, bi morala delovati tudi na njih, ne glede na to ali verjamejo ali ne.2. Po kakšnem mehanizmu deluje homeopatija?3. In ponovno: kako se "stara" homeopatija razlikuje od "nove"? Katere so značilnosti stare, katere nove homeopatije? 1. Spodaj ...2. Sem ti odgovorila v svojem 1.postu, kako deluje ...3. Sem ti tudi odgovorila v svojem 1.postu. Oznaka "nova homeopatija" označuje pravzaprav današnji nivo homeopatije, ki je neprimerno bolj razvit kot t.i. "stara homeopatija", ki je zagovarjala pač tisto kar je bilo takrat dognano. Izraza se omenjata le zato, ker obstajajo nekateri "homeopati", katerih znanje ne dosega oz. ne vključuje vseh današnjih spoznanj o uporabi homeopatije, temveč skušajo služiti na račun tistega malega znanja, ki ga imajo. Če bi ga imeli več, bi se pač lahko bolje znajdli oz. bolje reagirali pri pomoči pacientu. Preberi si moje poste še enkrat ... 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 Če zaužiješ preveč zdravil, kot jih imaš predpisanih, imaš resne probleme po tem.Če spiješ ali zaužiješ cel paketek homeopatskih pripravkov proti nespečnosti, se ti ne zgodi NIČ. Ne padeš na tla in zaspiš. Ker pač voda ali sladkorčki nimajo tega efekta. Misliš, če zaužiješ več zdravil zahodne medicine? Razmišljaš po logiki zahodne medicine, da morajo zdravila vsebovati neko močno kemijo, na podlagi katere potem napadejo organizem, da mora kot se ti izraziš "dol past". Pa sem ti v 1.postu pisala in posebej poudarjala, kako kontra deluje homeopatija. Zakaj ne padeš pri homeopatiji dol? Zato ker gre zgolj za prenašanje informacij ... In več kot toliko infomracij naenkrat telo ne prenese. Zato je potrebno tolikokrat ponoviti in organizmu dati informacijo, da se le-ta usede. Se počasi nabira ... znova in znova. Homeopatija nima kratkoročnih učinkov, ne deluje na kratek rok kot smo navajeni pri zahodni medicini, temveč na dolgi rok.Ko sem sama žačela s homeopatijo, je telo odreagiralo šele po 3-4 mesecih. Toliko časa sem mu morala preko zdravil dajati "informacije", in le te so se počasi nalagale na kupček, dokler ni ta kupček toliko zrasel (in s tem pridobil na moči in učinku), da je telo reagiralo. Pri homeopatiji ne gre za overdose v smislu uresničevanja samodestruktinih dejanj nad svojim telesom preko požrtije cele stekleničke kugelc naenkrat, temveč do overdose pride, če neko homeopatsko zdravilo jemljemo predolgo časa... Ker so potem že kontra učinki. Homeopatija namreč deluje po ključu: klin se s klinom zbija. Npr. Če imaš hude glavobole, ti bo homeopat predpisal zdravilo, ki pri zdravem človeku izzove hude glavobole. Ko boš šač nekaj časa tisto jemal, bodo glavoboli (preko obdobij poslabšanja in izboljšanja) prenehali in boš zdrav. Vendar če boš kot zdrav sedaj še vedno nadaljeval z jemanjem istega zdravila, boš dosegel, da boš spet zbolel za hudimi glavoboli. torej moraš vedet (oz. ti homeopat pove) kdaj nehati jemati zdravilo. Daj ti moje poste še enkrat preberi,... Malo hitro pišem, je lahko kje tudi kakšna slovnična napaka, zato se ni treba obešati na vsako besedo , a glavno bistvo mislim, da se da razbrati. 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 Hotla sem pa še tole dodati: Ko vzameš preveč vitaminov oz. preveliko dozo posameznega vitamina naenkrat, telo tudi ne vsrka vse kar si zaužil (in so potem posledice). Vzame toliko kot je dnevno sposobno zaužit, ostalo pa zavrže. Če ti manjka xy količina vitamina D, stvar ne boš rešil s tem, da ga boš enkrat celo stekleničko zaužil in boš zadevo rešil ampak boš moral dalj časa jemat po malem. Pri homeopatiji je enako. Moraš razmišljat po logiki kako deluje tvoje telo in ne kako deluje zahodna medicina. In so ti stvari veliko bolj razumljive. Ni nekega od-hoc učinka. Ok, razen če je potenca toliko visoka, potem verjamem, da so kakšna homeopatksa zdravila pripravljena tudi za takšne namene v izjemnih primerih. 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 V bistvu gre prav za vero. Sicer se ne nameravam kregat in prepričevat, ampak me zanima nekaj preprostih vprašanj, pri katerih običajno homeopati in drugi alternativnci zmrznete in se začnete vleči ven s floskulami in praznim besedičenjem kot sta tvoja posta. Torej: 1. Če homeopatija deluje, zakaj ni učinkov na tistih, ki uživajo overdose homeopatskih pripravkov? Če pač deluje, bi morala delovati tudi na njih, ne glede na to ali verjamejo ali ne.2. Po kakšnem mehanizmu deluje homeopatija?3. In ponovno: kako se "stara" homeopatija razlikuje od "nove"? Katere so značilnosti stare, katere nove homeopatije? E Alanu a ti bereš detajle...al včasih kar malo preskočiš...vse to je bilo že povedano oz. nakazano... Deluje po podobnih načelih tega kar nekateri propagirajo bioresonanca ipd...stara homeopatija ni poznala inekcij, poleg še nekaterih drugih stvari...Tole z over dose je pa malo iz konteksta...Kako pa uradna medicina dokazuje če se človečku malo "strga" da je to posledica zdravil... Pri zdravilih je napisano zelo malo stranskih učinkov kar se psihe tiče...Pri nekaterih antibiotikih so prav morali napisati, da povzročajo halucinacije, prisluhe in ne vem kaj še vse, ker je bilo preveč primerov in so se ljudje resno začel pritoževati in menjati zdravila....Skratka a se pod over dose šteje tudi če je človek fizično čist v redu, psihično se mu pa malo "sfuzla" za nekaj časa... Sem pa šel malo brat detajle o homeopatiji...Po eni strani bi bilo logično da v tako potenciranih homeopatskih pripravkih ni nobenega atoma kao učinkovine...pojavi se pa vprašanje zakaj govoriti o molekulah, atomih in ne kvarkih al pa kakšnih manjših delcih glede na to kakšne potence se uporabljajo ko se govori o redčenju... Sicer pa še danes učijo da je atom najmanjši delec, ki se ne more deliti na manjše dele...bla bla bla...Ampak mi smo itak kakšnih 50. let za svetom pri določćenih zadevicah... To o sladkorčkih bi se pa dalo tudi drugače tolmačit. Nekdo pade skupaj zaradi hipoglikemije...se mu nudi kao prvo pomoč v obliki kozarca vode s kocko sladkorja...človek pride k sebi...A ni potem to tudi neke vrste učinkovina... Na podlagi česa pa so izdelane inzulinska zdravila... In če gremo še bolj v detajle...tudi pri zdravilih se uporabljajo sladila, alkohol, itd...obstaja pa razlika med njimi...trsni sladkor ni isto kot saharin, špirit ni isto kot alko pridelan z vrenjem sadja, itd...Se pa človek malo zamisli, da je homeopatija marsikje tudi priznana z uradne strani države, ne pa tudi uradne medicine...A to pomeni da je na milijone ljudi zaslepljenih al je res na tem kar uradna medicina ne šteka, ker je treba drugače preverjat... Mi je pa zanimivo tudi da homeopatija uporablja določene pristope, ki so znani v ayurvedi in TKM (globule, redčenje, informacijsko delovanje...)...Če to deluje po določenih načelih bioterapije, potem bi bilo logično da bi pri poskusnih osebah opazovali tudi EKG, EEG, EMG, termovizijo, mogoče celo slikali s Kirlianovo fotografijo, ipd. zadevce....pred zaužitjem, med in po...tako bi opazovali osebke kakšnih pol leta, potem bi pa lahko govorili da nekaj deluje, ne deluje ali nešto između...Danes se pač tudi večina znanstvenikov strinja, da ima vsako bitje okoli sebe neko elektro magnetno polje (biopolje, aura), ki seva navzven...torej ali so preverjali tudi v tej smeri... Zakaj se pa res taprava eterična olja uporablja le po kapljicah...al pa redčena... 1 3 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 (popravljeno) Ja ok, sem pozabila, da gledaš po ''logiki'', da je homeopatija placebo....Tudi. Ampak če predpostavim, da deluje, zakaj ne deluje na tiste, ki vzamejo overdose (ali pa pač navadno dozo in v homeopatijo ne verjamejo)? 1. Spodaj ...2. Sem ti odgovorila v svojem 1.postu, kako deluje ...Torej deluje po načelu, da ima voda spomin. Ampak dajmo biti pošteni in raje povejmo, da ima ta voda selektivni spomin. Saj si zapomne samo tisto snov, ki v njej redčimo, moje scanje in sranje in vse druge snovi, ki so bile v njej pa kar pozabi, a? 3. Sem ti tudi odgovorila v svojem 1.postu. Oznaka "nova homeopatija" označuje pravzaprav današnji nivo homeopatije, ki je neprimerno bolj razvit kot t.i. "stara homeopatija", ki je zagovarjala pač tisto kar je bilo takrat dognano. Izraza se omenjata le zato, ker obstajajo nekateri "homeopati", katerih znanje ne dosega oz. ne vključuje vseh današnjih spoznanj o uporabi homeopatije, temveč skušajo služiti na račun tistega malega znanja, ki ga imajo. Če bi ga imeli več, bi se pač lahko bolje znajdli oz. bolje reagirali pri pomoči pacientu. Preberi si moje poste še enkrat ...Odogovorila nisi nič konkretnega, samo na splošno besedičiš. Jasno napiši, katere so značilnosti t.i. stare in katere t.i. nove homeopatije. Katera so stara dognanja, katera so "vsa današnja spoznanja o uporabi homeopatije"? Razmišljaš po logiki zahodne medicine, da morajo zdravila vsebovati neko močno kemijo, na podlagi katere potem napadejo organizem, da mora kot se ti izraziš "dol past".Če naj nekaj deluje/zdravi, mora vsebovati aktivno snov, ki povzroča spremembe v telesu, kar pomeni, da zdravi. Brez aktivne vsebine je le placebo in deluje, če vanj verjameš. In takšni so homeopatski pripravki. Homeopatija nima kratkoročnih učinkov, ne deluje na kratek rok kot smo navajeni pri zahodni medicini, temveč na dolgi rok.Če ne gre za kompleksno in nevarno bolezen, se telo samo pozdravi, brez homeopatije, drugih alternativ ali celo zdravil. Lepo se je šlepat na dolgi rok. Ali je učinek ali ga ni. Pri homeopatiji ne gre za overdose v smislu uresničevanja samodestruktinih dejanj nad svojim telesom preko požrtije cele stekleničke kugelc naenkrat, temveč do overdose pride, če neko homeopatsko zdravilo jemljemo predolgo časa... Ker so potem že kontra učinki. Homeopatija namreč deluje po ključu: klin se s klinom zbija. Npr. Če imaš hude glavobole, ti bo homeopat predpisal zdravilo, ki pri zdravem človeku izzove hude glavobole. Ko boš šač nekaj časa tisto jemal, bodo glavoboli (preko obdobij poslabšanja in izboljšanja) prenehali in boš zdrav. Vendar če boš kot zdrav sedaj še vedno nadaljeval z jemanjem istega zdravila, boš dosegel, da boš spet zbolel za hudimi glavoboli. torej moraš vedet (oz. ti homeopat pove) kdaj nehati jemati zdravilo.Torej če hočem narediti homeopatski overdose, moram vodo in sladkorčke jemati daljše obdobje? Če imam torej glavobol, moram jemati homeopatski pripravek proti glavobolu več kot nekaj dni? Takrat že mine glavobol, hvala lepa. Ali pa hočeš reč, da mi pripravek ne bo pomagal pri konkretnem glavobolu, ampak naj bi me ozdravil glavobola na sploh? Popravljeno 5. februar 2012 -> Alan_New 1 6 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 Sem pa šel malo brat detajle o homeopatiji...Po eni strani bi bilo logično da v tako potenciranih homeopatskih pripravkih ni nobenega atoma kao učinkovine...pojavi se pa vprašanje zakaj govoriti o molekulah, atomih in ne kvarkih al pa kakšnih manjših delcih glede na to kakšne potence se uporabljajo ko se govori o redčenju... Sicer pa še danes učijo da je atom najmanjši delec, ki se ne more deliti na manjše dele...bla bla bla...Ampak mi smo itak kakšnih 50. let za svetom pri določćenih zadevicah... Učijo nekje tudi, da je zemlja ravna 2 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 Lej Alan, dajva se zmenit, da še sam malo raziskuješ naprej, prav? ... Povedala in raztolmačila sem ti po kateri logiki deluje homeopatija. Zaupala sem tudi svoje izkušnje.A mi je pa že precej neprijetno postalo stalno ponavljati ene in iste stvari. Zdaj a si res tolk ozek in omejen, da res ne razumeš bistva ali te pa vbistvu vsa stvar niti ne zanima in je vse to le nekako iskanje pozornosti ali izživljanje občutka kljubovalnosti, .. ? Povedala sem ti kako deluje homeopatija, če ti to ni dosti, brskaj sam naprej ... Povedala sem ti razliko med novo in staro homeopatijo in tudi omenila, da to ni ravno zdaj uradno tako poimenovanje. Načeloma obstaja ena homeopatija. In nisem ti zdaj jaz neka wikipedija, da ti bom delala tukaj neka poročila in raziskave... To je tako kot bi te vprašala, kaj je razlika med staro in novo medicino...? Aja, sej res, o tem so neki v šoli omenjal, potem naj bi bilo jasno in je vprašanje odveč, a ne ... Če te zanima in se ukvarjaš z kemijo, biologijo in podobno, te razumem, da te zanima stvar bolj s tega vidika, a boš moral sam naprej brskat. Sama se nikoli nisem toliko podrobno s tem ukvarjala, enostavno zato ker ne čutim potrebe po tem. Lahko pa greš v Nemčijo na prakso v ene izmed ted "delavnic" , kjer pripravljajo ta zdravila in se sam prepričaš kako to delajo in jih direktno vprašaš. In ne da se mi zdaj tukaj z nekom ukvarjat, ki je tolk pameten, da on meni govori kaj sem dala skozi in kaj ne, kaj se je dogajalo v moji glavi takrat in kaj ne. Po tvoji logiki sem si imunski sistem v 4 letih zgradila na podlagi tega ker naj bi verjela v to ??? Celih 4 let naj bi le o tem razmišljala? Lej ne vem, a sploh veš kaj govoriš? Niti mi ni všeč, da ti nekdo skuša pomagat nekaj razumeti z razlago in navajanjem svojih izkušenj, a mu ti odvrneš nazaj, da neki nasplošno besediči ...? znajdi se sam malo naprej, ... Če te stvar resno zanima, in se ti uspe toliko odpret za nova spoznanja, sem prepričana, da si boš uspel kaj od tega kar te zanima odgovoriti. 4 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 Učijo nekje tudi, da je zemlja ravna A mi lahko poveš v kateri slovenski OŠ, srednji šoli ali faksu učijo, da je Zemlja ravna... x?x Če bi pogledala današnje učbenike bi videla, da pri nekaterih predmetih še zmeraj učijo da je atom najmanjši delček, ki se ne more deliti...Vsaj fizika je malo bolj na tekočem in omenjajo tudi delčke manjše od atoma... Prečekiral nekaj o izdelavi homeopatskih globul...zelo podobno tistemu kar sem enkrat preletel v neki skripti izdelava globul po ayurvedskih načelih al nekaj takega...Kogar bodo zanimal detajli jih bo že poiskal...mislim pa da jih je zelo težko dobiti na netu...Tista skripta je bila prav od nekega ayurvedskega indijca na nekem predavanju v SLO... Tale link mi je pa zanimiv...dva stavka mi izstopata...Prvi mi liči na rimske letnice, to se pravi da uporabljajo malo več črk in potenc kot piše v Wikipediji...Homeopatija in evropska farmakopeja skupaj, to je pa že malo za mislit... "• visoke potence (C30, C200, C1000=1M, XM, CM), ki jih uporabljajo samo izkušeni homeopatski strokovnjaki, saj je njihovo delovanje močno in dolgotrajno." "ZakonodajaHomeopatska zdravila so del Evropske farmakopeje in urejene z direktivami Evropskega parlamenta in Sveta." O homeopatiji Zgodovina Leta 1790 je nemški zdravnik Samuel ... 1 2 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 "• visoke potence (C30, C200, C1000=1M, XM, CM), ki jih uporabljajo samo izkušeni homeopatski strokovnjaki, saj je njihovo delovanje močno in dolgotrajno." "ZakonodajaHomeopatska zdravila so del Evropske farmakopeje in urejene z direktivami Evropskega parlamenta in Sveta." prvo lahko le potrdim ... drugo pa, glede na to, da izdelujejo homeop.zdravila na večih koncih,mora obstajati tudi tukaj neka standardizacija in nadzor nad kvaliteto zdravil. Pa sej je homeopatija na splošno v Evropi zelo poznana in se zdravila lahko normalno naroča oz. kupuje v lekarnah ... Greš čez mejo v celovško lekarno imajo homeopatskih zdravil kolikor hočeš. A je fora v tem, da je predpisovanje zdravil individualno,... Torej tisto kar homeopat predpiše meni, ni nujno da bo prava izbira tudi v tvojem primeru, kljub temu da se vbistvu zdraviva za isto stvar. Ker za vsako bolezen ali simptom ima homeopatija več pripravkov, predpiše se pa tisto, ki ti je glede na tvoje lastnosti najbližje. Npr. vitamin C najdemo tako v pomaranči kot tudi v krompirju. Izbereš tisto hrano, ki ti bolj sede. Če ti npr. sadje negativno vpliva na želodčno kislino, potem izbereš najbrž raje krompir ... Enaka logika deluje pri izbiri zdravil ... 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.