Skoči na vsebino
Pozdravljen/a na novem LN Forumu! ×

Zverinske modrosti

  • zapisov
    72
  • komentarjev
    2.948
  • ogledov
    198.470

8 komentarjev


Recommended Comments

Se mi je zdelo, samo preverjam, just in case :inocent: .

 

Se mi zdi lusno tja afirmacije izbirat in pisat, ce nic drugega lepa misel, ki poskrbi za prijeten zacetek dneva :2src: .

 

So se oglasili iz Slovenske izseljenske matice, da nas lahko objavijo na njihovi spletni strani - se moramo ime drustva izmislit :2src: , da nas se kdo najde, pa dali so mi kontakt enega gospoda iz nasega mesta, ki je ze organiziral srecanja Slovencev, se pravi, da nas bo kmalu vec kot 12. Juhu. Grozno v veselje mi je povezovati Slovence tule :2src: :palec: .

Link to comment

Bilo je na zacetku jeseni, vreme je bilo se zmeraj lepo in sedel sem poleg moje zene v risalnici. Otroci so odsli v solo in znasla sva se sama, koncno s priloznostjo, da malo izprezeva.

Vzel sem jo v narocje in poljubil na vrat. V zadovoljstvu je vzdihnila, odrazajoc tudi moje trenutno razpolozenje. Prezivela sva polovico najine pricakovane zivljenjske dobe in imela vse razloge za sreco. Nikoli nisva hotela ali naredila karkoli posebnega, da bi si zasluzila to dobro usodo, ki sva jo tako polno uzivala.

Toda clovek je cudna zival, neprestano isce besede, s katerimi bi si razlozil vzroke za svojo sreco ali zalost, mislec da ga bo odgovor na ''zakaj'' vodil do razumevanja ''kako''.

Zena je pocivala z glavo na mojem ramenu in medtem, ko sva se sprostila na zofi, sem tvegal z vprasanjem: ''Povej mi, kako si razlagas, da imava tako dober zakon ? Nikoli nisva imela kaksnega resnega spora in moje hrepenenje po tebi se ni nic zmanjsalo. Najbrz sem pa tudi edini soprog, ki resnicno ceni svojo tasco. ''

Zena je bruhnila v smeh, nato pa mirno odvrnila: ''Tako dolgo sva srecna skupaj ravno zato, ker se nisva nikoli sprasevala take vrste vprasanj. Oba veva, da je vcasih boljse pustiti navodila za uporabo pri miru in sam ugotoviti, kaj je potrebno narediti. ''

Ljubezen, se posebno za porocen par, je kot voznja s kolesom; nisi pripravljen nanjo. Poskusis, pades, spet poskusis in nekega dne, ne da bi razumel zakaj, ti uspe; toda ce se sprasujes, katero nogo uporabiti najprej ali razmisljas o ravnotezju, medtem ko poganjas kolo, bos zacel omahovati in slej kot prej padel dol.

Vcasih ni dobro prevec razmisljati, le premikati se je treba zaceti in naravno obnasanje te samo od sebe pripelje do spontanega delovanja.

 

Ali se ti mudi spremeniti vsakodnevno rutino, da bi izboljsal svoj polozaj ? No, pusti ob strani misljenja in besede in ne beri navodil: noben ucitelj ti ne bo povedal niti noben vzorec pokazal kako ziveti srecno.

 

Vir: Christian Godefroy

Link to comment

Pridruži se debati

You are posting as a guest. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar ...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...