Robida 27. november 2008 Prijavi Deli 27. november 2008 Prišel je spet čas, ko se vršijo zakoli pujsov na kmetijah. Mislim da bi to morali prepovedati in uvesti visoke kazni. Ravno tako kot so uvedli z zakoli govedi, na podoben način bi morali tudi to. Leto za letom poslušam to enako zadevo malo stran od mene.....upam da se bo to ukinilo. :xx!: Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 27. november 2008 Prijavi Deli 27. november 2008 In koga bi potem klali dobri ljudje, če bi jim bilo odvzeto to veselje? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 27. november 2008 Prijavi Deli 27. november 2008 In koga bi potem klali dobri ljudje, če bi jim bilo odvzeto to veselje?Lahko bi se med sabo. Zakaj bi matral živalce za takšno veselje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. november 2008 Prijavi Deli 27. november 2008 Za praznike morjo nekaj met, da ne bojo lačni.Ljubezen do pujsov gre skoz želodec. "Koncert klanih pujsev" je posledica "strokovnega načina" dela. -( Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. november 2008 Prijavi Deli 27. november 2008 Kako pa naj drugače mesojedi pridejo do svinjine ko s klanjem? http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a015.gif Tako da jo ustrelijo... Klanja prascev še dolgo ne bo konec.Tu je govora predvsem o načinu kako to nekateri počnejo.Da z verigo in škripcem dvignejo živega prasca in mu potem tako bingljajočemu prerežejo vrat.Kao... :xx!: ...mu tako hitreje odteče kri in je meso boljše.Tako to počnejo tu blizu. Za protiutež tej rubriki, bi bila nujno potrebna rubrika "čas žetja" ali "čas pobiranja sadov". "Prišel je čas klanja. Dozorel je fižol in paradižnik....." Pozabljaš na solato in radič... Pa na korenje in repo ki ju kruto za lase potegnemo v smrt... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 27. november 2008 Prijavi Deli 27. november 2008 Pri nas naokoli svinje ustrelijo. Poznam pa tudi jaz primer, ko so klali zato, da so sosedi vedeli, da imajo koline. Je res tega že leta nazaj, pa vseeno. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. november 2008 Prijavi Deli 27. november 2008 ja sej.kuko šele korejci s kužki oprawjo Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. november 2008 Prijavi Deli 27. november 2008 Kako pa naj drugače mesojedi pridejo do svinjine ko s klanjem?Že bilo omenjeno: Lovski strel. Obstaja tut "mesarska pištola", ...Da se živali skrajša agonijo, jo ne muči z nestrokovnim klanjem.Ko kak prašič kdaj leta naokoli z nožem v sebi. In predirljivo cvili ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. november 2008 Prijavi Deli 27. november 2008 Za protiutež tej rubriki, bi bila nujno potrebna rubrika "čas žetja" ali "čas pobiranja sadov". "Prišel je čas klanja. Dozorel je fižol in paradižnik.....""Živčni sistem" rastlin, ni enak živčnemu sistemu mehkužcev, sesalcev, ... po razvitosti [čutenju bolečine, ...]."Bližje", kot je žival evolucijsko človeku. Tut po razvitosti živčnega sistema. Večjo agonijo [slutnjo smrti, čutenje bolečine pri klanju & ubijanju, doživlanje strahu, izločanje adrenalina, ...] doživlja.Je vsekakor razlika med "pobiranjem zelenjave/zelenjavo" vs klanjem krave, prašiča, ... Če nekdo zakolje/kolje sesalce [prašiče, krave, teleta, ...] z "ekstazo", kot mi je razlagal en možakar s kmetije, bil tut lovski pripravnik ... Lahko tudi zakolje človeka v afektu, kolje ljudi v vojnah b.p., ko mu pade "megla"na oči. Oz. se znajde v ekstremnih situacijah, kjer so trenutne etične, moralne norme nizke.In se marsikaj "tolerira".Sočutje/nesočutje se izraža tako skozi odnos do živali. Kot tudi do sebe, drugih.V kolker, se že kolje. Naj se kolje "strokovno". Da se žival na hiter usmrti. S čimmanj trpljenja.Sam, kadar vidim, da kdo muči, se izživlja nad živalmi. Človeka opozorim, se skušam pogovorit.V kolikor ne gre. Se mu ne da nič razložit. Takrat ukrepam "na hiter". Vsekakor mučenja, izživljanja nad živaljo ne toleriram. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 28. november 2008 Avtor Prijavi Deli 28. november 2008 Že bilo omenjeno: Lovski strel. Obstaja tut "mesarska pištola", ...Da se živali skrajša agonijo, jo ne muči z nestrokovnim klanjem.Ko kak prašič kdaj leta naokoli z nožem v sebi. In predirljivo cvili ... Ali valja po tle in cvili. Videno včeraj. :xx!: Ljudje ki to počnejo in stojijo zraven in ga gledajo..... :xx!: To so zame vsi skupaj nasilneži. Rešitev: čisto enostavno, urediti z zakonom in visoke kazni za tako početje. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 28. november 2008 Prijavi Deli 28. november 2008 Jaz imam eno blazno izkušnjo s tem - kot otrok - sploh ne vem zakaj smo v času kolin bile same doma - mati, sestra in jaz..foter v službi..soseda nobenega..in pride mesar, pa pozabi pištolo doma - a doma..kar daleč in v tistih časih bil bencin na bone...skratka odločil se je, da bo klal. In je klal v dobesednem pomenu. Zgrešil srce in svinja z nožem vred šla na prag in se usedla pred vrati in jokala. Pa jokale me tri..mati in sestra - pol sta spodili mene vstran, mesar odpovedal na celi črti (da se mu to še ni zgodilo) in na koncu sta mati in sestra s sekiro potolkli svinjo. Strahota. (tistega mesarja k hiši nikoli več, ampak koline zapomnili vsi za evik. Sem pa se par dni nazaj pogovarjala z žensko, ki ji ni problem zaklati nobene živali (pač je kot otrok že morala sodelovati pri teh opravilih), ne more pa ubiti goske. Ker goska baje točno ve zakaj se gre in nastavi glavo na štor in zapre oči. Če že imamo no takšno krvavo temo. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 28. november 2008 Prijavi Deli 28. november 2008 "Živčni sistem" rastlin, ni enak živčnemu sistemu mehkužcev, sesalcev, ... po razvitosti [čutenju bolečine, ...]."Bližje", kot je žival evolucijsko človeku. Tut po razvitosti živčnega sistema. Večjo agonijo [slutnjo smrti, čutenje bolečine pri klanju & ubijanju, doživlanje strahu, izločanje adrenalina, ...] doživlja.Je vsekakor razlika med "pobiranjem zelenjave/zelenjavo" vs klanjem krave, prašiča, ... Če nekdo zakolje/kolje sesalce [prašiče, krave, teleta, ...] z "ekstazo", kot mi je razlagal en možakar s kmetije, bil tut lovski pripravnik ... Lahko tudi zakolje človeka v afektu, kolje ljudi v vojnah b.p., ko mu pade "megla"na oči. Oz. se znajde v ekstremnih situacijah, kjer so trenutne etične, moralne norme nizke.In se marsikaj "tolerira".Sočutje/nesočutje se izraža tako skozi odnos do živali. Kot tudi do sebe, drugih. Sam, kadar vidim, da kdo muči, se izživlja nad živalmi. Človeka opozorim, se skušam pogovorit.V kolikor ne gre. Se mu ne da nič razložit. Takrat ukrepam "na hiter". Vsekakor mučenja, izživljanja nad živaljo ne toleriram. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. november 2008 Prijavi Deli 28. november 2008 evo sm vedla da ne bi smela brat..... nat, jaz sem tud kot majhna namerno spustila kuro, da je usla, k me je teta ponjo poslala in sm cutla in opazla, da kura pac cuti in je bla vznemirjena in jo je blo strah in se mi je smilila.In pol sem namest na desno k bajti druge tete zavila na levo k potocku in izpustila kuro. enkrat pa sem spasila zajca, ker sem tolk vpila in svasta pocela, da ga pol niso zaklal, ampak ga spustil. grozn mi je to in ob tem fizicno trpim - ko gledam mucenje.zivali se mi najbolj smilijo. pa ne sam zarad strasnih smrti, bolecin, pac pa tud zarad nemoci sploh (ko kar mi pac gazimo po vsem, kot da smo edina vrsta)..in taksno kot je recimo tistole z gosko mi je ful pretresljivo.cist vdana v usodo, reva.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.