Skoči na vsebino

Vabljeni na občni zbor na novo ustanovljenega Sindikata zdravilcev Slo

byby

Recommended Posts

x;)x Mogoče vas bo zanimalo, da se je na novo ustanovil Sindikat zdravilcev Slovenije. Ta ima za cilj združiti vse slovenske zdravilce pod svoje okrilje in se boriti za njihove pravice.

5.12.2009 ob 13.uri bodo imeli v Srednji šoli Domžale (Cesta talcev 12) občni zbor, kamor smo vabljeni vsi, ki nas ta tematika zanima. Od profijev, do ljubiteljev, ne glede na tehniko dela.

Hkrati vključujejo tudi nove člane. Tudi sama sem zaprosila za članstvo. Več lahko izveste pri gospe Dragici Žlebnik (041) 785778, ali na sindikatzdravilcevslovenije@gmail.com .

Moje mnenje je, da je to imenitno, da bi se vsi zdravilci zbrali pod enotno organizacijo in tako organizirano nastopili v javnosti in proti državi, kar se tiče novega zakona o zdravilstvu.

:palec:

vabilo_na_obcni_zbor.doc

Deli na socialnih omrežjih

Kako se pa lahko nekaj na novo ustanovi, če je že ustanovljeno?

Predsednik in ustanovitelj Sindikata Slovenskih zdravilcev je bil znani slovenski šaman Lavtar, ki je sindikat ustanovil decembra 2006. To če ima sindikat novo predsednico Marijo Marinko in zakonitega predstavnika Janija Golobiča še ne pomeni, da se je na novo ustanovil.

Sindikat ima svojo zgodovino in tudi ime pove, da se bori za pravice zaposlenih zdravilcev do njihovih delodajalcev; skrbi za plačna razmerja, plače in počne vse kar počne sindikat.

• 2 weeks later...
Kako se pa lahko nekaj na novo ustanovi, če je že ustanovljeno?

Predsednik in ustanovitelj Sindikata Slovenskih zdravilcev je bil znani slovenski šaman Lavtar, ki je sindikat ustanovil decembra 2006. To če ima sindikat novo predsednico Marijo Marinko in zakonitega predstavnika Janija Golobiča še ne pomeni, da se je na novo ustanovil.

Sindikat ima svojo zgodovino in tudi ime pove, da se bori za pravice zaposlenih zdravilcev do njihovih delodajalcev; skrbi za plačna razmerja, plače in počne vse kar počne sindikat.

xrolleyesx

No, ja... Mogoče je hotela povedati, da so začeli pod novim vodstvom, končno malo migati v pravo smer... Prej se je samo dosti govorilo, oni pa bi radi konkretno nekaj spremenili.

Pa, da ne bi izgubljali besed o starem sindikatu... :xx!:

Kolikor sem seznanjena, se je ekipa kar lepo sestavila in gospe Marinko kapa dol. Slišala sem, da so bili tudi že na Ministrstvu za zdravje, koaliciji,... Tudi njihove predloge o spremembi zakona sem prebrala (na www.sindikat-zdravilcev.com).

Slišim pa tudi, da kar nekaj ljudi želi bojkotirati občni zbor. Ko sem izvedela imena, pa mi je bilo vse jasno. Enim pač bolj paše ta nered v zakonodaji, kot je sedaj.

Jaz jih pa podpiram in mislim, da je skrajni čas, da se je nekaj premaknilo. Če bomo zdravilci složni, se bo nekaj premaknilo naprej in Sindikat zdravilcev, ki bi združeval vse zdravilce pod sabo je osnova za naprej...

Lep pozdrav vsem skupaj in vso srečo pri nadaljnem delu. Še kako jo boste potrebovali!

Seveda je hvalevredno, da se nekaj dogaja.

Glavni problem je njihovo ime "SINDIKAT". Sindikat ima določeno zgodovinsko konotacijo, pomen, ki vsakemu delovnemu človeku pomeni, da je to organizacija, ki ga zastopa najprej do delodajalca. itd.

To kar se lahko razbere iz njihovih dokumentov, ki so objavljeni na njihovi spletni strani je, da bi želeli postati "ZDRAVILSKA ZBORNICA". "Zdravilci" so najprej člani svojih osnovnih društev - recimo refleksoterapevti imajo Slovensko društvo refleksoterapevtov, Shiatshu maserji imao Slovensko Shiatshu društvo, bioenergetiki imajo ZBIOS itd itd. to so enovita, strokovna društva, ki zastopajo svoje člane v pogovorih z državnimi institucijami, ki skrbijo za nenehen strokovni razvoj svojih članov, ki so člani sorodnih enovitih društev v evropi ali pa v svetu.

Osebno menim, da so enovita strokovna društva boljša, saj imajo večji pregled in so strokovno bolj usposobljeni za komentiranje zadev iz svojega področja.

Kaj bo torej vloga sindikata? Če bodo imeli samo enega individualnega člana bioenergetika - ali jim to daje moč in pravico, da zastopajo vse bioenergetike Slovenije???

Če bi se organizirali kot zveza različnih enovitih strokovnih združenj, bi mogoče lahko nekaj dosegli, vendar še to močno dvomim, saj so te metode tako različne, da jih je težko "na silo" povezovati v neka nadzdruženja.

Kdo so sploh člani sindikata? Koliko jih je? Ali lahko sploh rečejo, da imajo dovolj usposobljenih strokovnjakov za vsa različna področja, ki obstajajo v sloveniji? Dvomim.

Težava leži samo v tem, da se preveč ljudi boji, da bi se ustvaril red na področju zdravilstva.

Nekdo mora bdeti nad delom društev, specializiranih za določena področja. Sedaj je vse skupaj divje, da bolj ne more biti.

Nihče ti pa ni napisal, da bo Sindikat delal, kar ti trdiš. Malo se skoncentriraj, negativne misli pusti nekje drugje in še enkrat predelaj zadevo.

Kot opomba: Ko sem prvič obiskala Tibet, so me tam naučili, da če hočeš nekomu pomagati, moraš živeti brez sovraštva, hudobije, jeze in podobnih negativnih čustev. x;)x

Po mojem mnenju je težava prav v tem. Vsak, ki ima pet minut časa bi že rad bil zdravilec in OGROMNO zaslužil.

Jaz jih podpiram, saj želijo napraviti nekaj zelo pozitivnega za vse zdravilce. Predstavljajo pa vse nas, ki se ukvarjamo z tako, ali drugačno obliko zdravilstva... Tako so že pomagali blokirati, da bi šel zadnji osnutek zakona o zdravilskih dejavnostih v parlament (kdor ga je videl, ve kakšen je bil). Slišim, da je komisija, ki bi naj oblikovala zakon bila zelo "učinkovita". Da ne omenjam panožnih delegacij pri ministru...

Namesto, da bi se združili in bili močni v pogajanjih, smo spet tipični slovenčki...

To je moj zadnji komentar, ker mislim, da ti tvoja negativna energija tako ne bo pustila, da bi menjala svoje mnenje. Pa kdo sem sploh, da ti ga, ali komurkoli drugemu vsiljujem...

Lep pozdrav vsem skupaj!

Težava leži samo v tem, da se preveč ljudi boji, da bi se ustvaril red na področju zdravilstva.

Nekdo mora bdeti nad delom društev, specializiranih za določena področja. Sedaj je vse skupaj divje, da bolj ne more biti.

Nihče ti pa ni napisal, da bo Sindikat delal, kar ti trdiš. Malo se skoncentriraj, negativne misli pusti nekje drugje in še enkrat predelaj zadevo.

Kot opomba: Ko sem prvič obiskala Tibet, so me tam naučili, da če hočeš nekomu pomagati, moraš živeti brez sovraštva, hudobije, jeze in podobnih negativnih čustev. x;)x

Po mojem mnenju je težava prav v tem. Vsak, ki ima pet minut časa bi že rad bil zdravilec in OGROMNO zaslužil.

Jaz jih podpiram, saj želijo napraviti nekaj zelo pozitivnega za vse zdravilce. Predstavljajo pa vse nas, ki se ukvarjamo z tako, ali drugačno obliko zdravilstva... Tako so že pomagali blokirati, da bi šel zadnji osnutek zakona o zdravilskih dejavnostih v parlament (kdor ga je videl, ve kakšen je bil). Slišim, da je komisija, ki bi naj oblikovala zakon bila zelo "učinkovita". Da ne omenjam panožnih delegacij pri ministru...

Namesto, da bi se združili in bili močni v pogajanjih, smo spet tipični slovenčki...

To je moj zadnji komentar, ker mislim, da ti tvoja negativna energija tako ne bo pustila, da bi menjala svoje mnenje. Pa kdo sem sploh, da ti ga, ali komurkoli drugemu vsiljujem...

Lep pozdrav vsem skupaj!

Howk... prihajam v miru...

in rad bi vprašal...kako lahko nekdo nekaj določi kot negativna energija. Mi lahko prosim na kratko poveš, kaj naj bi to bilo. Pa da ne bom negativen, mi mogoče raje povej, kaj naj bi bilo pozitivno. x:Dx Menda je tudi ta forum pozitiven. In nekateri člani oz. oglaševalci se promovirajo v tej smeri. Jaz pa v tem ne vidim nič drugega kot hud nateg, zavajanje, da ne rečem goljufijo in manipulacijo.

Pa tudi ne spremljam in ne poznam te zdravilske scene kaj preweč, ampak je pa super nujno in prawilno in ravno pravi zadnji čas, da se nekako loči nekoga, ki je na hitro kupil ene tri stopnje reikija in se gre zdravilca od onih, ki se s tem ukvarjajo malo dlje in bolj resno.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Howk... prihajam v miru...

in rad bi vprašal...kako lahko nekdo nekaj določi kot negativna energija. Mi lahko prosim na kratko poveš, kaj naj bi to bilo. Pa da ne bom negativen, mi mogoče raje povej, kaj naj bi bilo pozitivno. x:Dx Menda je tudi ta forum pozitiven. In nekateri člani oz. oglaševalci se promovirajo v tej smeri. Jaz pa v tem ne vidim nič drugega kot hud nateg, zavajanje, da ne rečem goljufijo in manipulacijo.

Pa tudi ne spremljam in ne poznam te zdravilske scene kaj preweč, ampak je pa super nujno in prawilno in ravno pravi zadnji čas, da se nekako loči nekoga, ki je na hitro kupil ene tri stopnje reikija in se gre zdravilca od onih, ki se s tem ukvarjajo malo dlje in bolj resno.

Alo Janko!

Saj ni treba biti pameten, da čutiš negativno energijo... Verjetno je tebi ne bi pripisala ;)

Imaš čisto prav. Vsi bi se samo promovirali in prodajali. Če bi pa rad kaj naredil malo drugače, pa te že popljuvajo. Isto se dogaja s Sindikatom.

Jaz sem že dolgo v zdravilskih vodah (več kot dve desetletji) in me zelo moti ta neurejenost. Kot praviš, tip opravi na hitro kak tečaj in že je vrhunski strokovnjak... O raznih društvih pa ne bi izgubljala besed, sem jih preveč spoznala (pa ne, da bi bila vsa taka, jih je pa preveč). Čas je, da se nekaj premakne. To se pa bo le, če nas bo vsaj večji del složen...

Vsi, ki hočete, da se v slovenskem zdravilstvu začne dogajati kaj pozitivnega... Vidimo se v soboto v Domžalah!

(popravljeno)

Vsi, ki hočete, da se v slovenskem zdravilstvu začne dogajati kaj pozitivnega... Vidimo se v soboto v Domžalah!

Mislim, da je dobro, da se nekaj več pove - recimo: za kakšno zdravilstvo oziroma zdravilce se gre tukaj ?

Kar tako najbrž ne bo gužve v Domžalah, kajti vsak si je že zorganiziral nekaj za soboto.

Hvala!

Popravljeno -> gabi

draga bibabuba in byby,

če jemljeta resen pomislek glede imena "sindikat" in (zgodovinske) vloge sindikata kot negativno energijo, hudobijo, negativna čustva - kako bo potem izgledal šele izgledal sobotni zbor. v vsaki debati se odpirajo prijetne in manj prijetne in neprijetne teme - samo tako se na koncu izkristalizira tisto res dobro za vse.

Če bo "sindikat" res želel "bdeti nad delom društev, specializiranih za določena področja", se bo moral na sobotnem zboru dokazati kot najbolj kompetenten za to. Še vedno trdim, če bosta v sindikatu samo dva bioenergetika, jim to še ne daje pravico, da se razglasijo, da zastopajo, da lahko bdijo nad slovenskimi bioenergetiki. Oni že imajo svojo strokovno društvo ZBIOS.

Če bo sindikat sestavljen iz posameznih članov (fizičnih oseb), lahko bdi samo nad njimi - nad svojimi člani.

Da bi pa sindikat lahko "bdel nad društvi", mora dobiti njihovo privolitev. Mora z njimi stopiti v nek partnerski odnos, enakopraven odnos. Da bi društva v to privolila, pa mora sindikat na nek način dokazati, da je (strokovno) sposoben "bdeti nad njimi".

Podobna zgodba je z zbornicami - najhuje je seveda z obveznimi zbornicami (primer obrtniška zbornica). Zbornica sestavljena iz fizičnih in/ali pravnih oseb lahko članom daje usmeritve, jih nadzira, izobražuje, pravno zastopa, brani, združuje itd.

Zato še enkrat trdim, sindikat ima popolnoma drugo vlogo. To kar sem razbrala iz papirjev na njihovi spletni strani je, da si želijo odigrati vlogo nadzdruženja ali zbornice. Tudi vidve pravita, da si želijo združiti zdravilce - ampak verjetno ne v sindikat (ki zgodovinsko zastopa delavce v razmerju do delodajalcev), ampak v društvo, združenje, klub, zbornico.

Kar pa sem prebrala na njihovi spletni strani, pa me je res zaskrbelo. V dokumentu predlagajo, da se v ZAKON zapiše, da je Sindikat zdravilcev Slovenije glavni sogovornik ministrstvu za zdravje; da se v zakon doda člen glede organiziranja strokovnih združenj. HALO? V sloveniji imamo zakon o društvih in slovenija ima močno tradicijo na tem področju. Društva so samostojna, neprofitna itd in ta zakon določa minimalne elemente, ki jih mora imeti društvo. Že v veljavnem zakonu o zdravilstvu je ministrstvo podelilo glavno vlogo strokovnim združenjem in to je edino pravilno. Če pa se pokaže realna potreba, se lahko strokovna združenja kadarkoli začnejo sama povezovati, po svobodno izraženi volji in ne po (zakonski) prisili. Posamezne skupine lahko celo ustanovijo svojo zbornico, gre za svobodne odločitve, ki temeljijo na neki realni osnovi.

Nekaj pa še vedno ne razumem. Sindikat zdravilcev je vseskozi aktivno sodeloval pri pripravi predloga zakona o zdravilstvu - bili so najbolj močno zastopana skupina, saj so kot predstavnico (zastopnico) imenovali celo odvetnico (izjemno sposobno ljubljansko pravnico) in predsednika sindikata, ki pa je kasneje polno pooblastil gospo Lafer kot svojo namestnico. Gospa Lafer je dala tudi nekaj odličnih intervjujev za Žurnal, Auro, Jano, Dnevnik itd, v katerem je povedala vse o tem sodelovanju in o vlogi Sindikata (pobrskajte po starih številkah Aure). Na koncu se jima je pridružil še zakoniti zastopnik društva - tako da so celo trije predstavniki Sindikata zdravilcev Slovenije sodelovali pri pripravi predloga. Torej Sindikat zdravilcev Slovenije je bil močno prisoten pri pripravi novega predloga zakona, od člena do člena.

Sedaj pa so BLOKIRALI predložitev tega osnutka (pri katerem so sodelovali) v parlament?

Kaj se dogaja? Ali je sindikat sedaj pozabil, da je bil zraven pri pripravi predloga in da je vseskozi polno zastopal vse člane sindikata zdravilcev? Oziroma ali se sedaj sindikat distancira od svojega sodelovanja pri pripravi tega zakona, ki ga sedaj blokira?

Draga bibabuba in byby, ne jemljita napisanega kot zlonamerno, ampak te zadeve bo treba v soboto razčistiti. Sindikat kot organizacija mora prevzeti odgovornost tudi za svoja pretekla dejanja in razložiti, kaj se je v resnici zgodilo, da sedaj pozablja, da je aktivno sodeloval pri pripavi zakona.

xsrcbumx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...