Skoči na vsebino

Vezi, ki ostanejo?

leSoleil

Recommended Posts

Zdravo.

Pred kratkim se mi je končalo enoletno razmerje s človekom, na katerega me vežejo zelo globoke izkušnje. Že najin začetek je bil precej nenavaden. Spoznala sva se v tujini, se nato po dolgem času kot skorajda tujca (ki sta se videla le enkrat v življenju) srečala doma in ... se je zgodilo. Morda tej zgodbi, ki je zdaj končana (sicer ne na mojo pobudo, zaradi česar sem še vedno v šoku), vendarle pripisujem veliko vrednost ravno zaradi tega karmičnega začetka. In vendar ... Prvič v življenju (in nisem ravno mladenka, grem počasi proti tridesetim) se ne morem znebiti občutka, da je te poti res konec. Skušam ločiti ta občutek od težave s sprijaznjenostjo, pa vendar se mi zdi, da bi se morda lahko še kdaj kaj zgodilo. Zgradilo, točneje.

Kakšne so vaše izkušnje s temi globljimi čustvenimi in spiritualnimi vezmi in z občutkom nedokončanosti? verjamete v to, da se lahko dva ponovno srečata ... čez čas?

Deli na socialnih omrežjih

leSoleil, te stvari so težke in zapletene (vem iz izkušenj) in kakega dokončnega ali absolutnega odgovora ti ne bi znal dat, razen to, da se splača čim bolj sledit svoji lastni poti, kar ima običajno za posledico, da vse stvari v lajfu vedno bolj padajo na svoje mesto.

Če ti bo kej v pomoč, evo dva članka, ki se mi zdita zanimiva na to temo (upam, da ti angl. ne dela težav):

http://www.yogajournal.com/wisdom/2535?print=1

http://www.litespirit.com/Soulmates.html

LP

Hm, bom probal povedat na prijazen način. Na tem forumu je že odprto par tem,ki obravnavajo podobne zadeve. Ne boš verjela ampak tudi v slovenščini obstaja par zelo dobrih knjigic, x:px ki to opisujejo, seveda če nimaš predsodkov do avtorjev in njihove pripadnosti nekomu ali nečemu. V knjigicah pa moraš iskat pojme kot so nenavezanost, karmične vezi-(kako nastanejo, odstranjevanje,reševanje,...), ego in čustva, višji Jaz, molitvice in še kaj bi se našlo.

Ne pa mešat čustvene in spiritualne vezi,ker obstaja prevelika razlika med njimi. Leta pa niso pomembna, važno da se človek počuti mladega in s tem takoj pozitivno vpliva na svojo psiho.

Seveda se dva lahko srečata čez čas. Odvisno je samo v kakšnem odnosu bosta- kot prijatelja, znanca, ljubimca, poslovneža,...Na to pa zelo vpliva koliko ima človeček pošlihtan v svoji notranjosti oz. podzavestnih vzorcih. xDDx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Hojla! x:)x

Res bi se dalo to kje drugje *nadaljevat* (hvala Brezo, ce se pa kdo spomni kakega naslova, kamor bi lahko prikljucila, pa naj prosim poda)..

No zdaj smo tu (in kot receno se da se vedno prestavit, zruzit itd.)

Kar se tice obravnavane teme: mozno je, ni pa tako pogosto oz. pogosteje je to zelja pa nekaksna tolazba - ki pa ni z njo nic narobe, saj rabimo nekaj, s cimer zapolnimo to nastalo praznino. In ker je ta custveni dogodek tako mocen in vsekakor je najmocnejsi do zdaj ze zato, ker je zadnji v nizu, je potem pogosto tudi dozivet zelo usodno.

Tako da veckrat kot za usodno povezavo itd., gre za naso zeljo po tem (tudi ce je samo podzavestna) - nekako se se noces odlocit to osebo spustit stran.

V bistvu je navezanost, energijo dajes v to, se ukvarjas - tako da seveda dajes dodatne energije, kar verjetno cuti tudi on, morda ti jih vraca, morda pa se energije med tem prenosom *zamenjajo*, pa tako kot prevelike zelje odbijajo, prevec globinskega obravnavanja morda tezi k povrsnejsemu odnosu.

Ce je zadeva usojena, kot pravis, potem tako ali tako je.

Z brskanjem po morebitni prihodnosti tega odnosa pa mu ne das tega, kar ocitno rabi v sedanjosti, tako da to kvecjemu oddaljuje in ne priblizuje.

Kar mora bit, je.

In kar in kot je zdaj, je najbolj vazno (za tvojo prihodnost).

Srecno! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

"Če ti je nekdo namenjen, ga boš dobila, pa če ga hočeš ali nočeš" x:px mi je enkrat rekla ena stara gospa iz naše vasi.

Stephen Poplin, astrolog in regresoterapevt, pa pravi, da močna karmična srečanja v večini primerov (so pa izjeme) niti niso "mišljena" s strani duše kot umirjeno, stalno razmerje, ampak bolj kot neke vrste šola - priložnost, da nekaj spoznamo globoko v sebi in premaknemo svojo raven zavesti. Zato so največkrat tudi burna, boleča, lahko tudi zelo travmatična, če se v tako zvezo rodijo otroci, so stvari še globlje in težje, tudi otroci so v takem primeru del tega karmičnega prepleta odnosov in "pokasirajo" del travme. Mislim, da je v takem primeru (vsaj jaz sem to spoznala) najbolje čimprej sprejeti stvari take kot so in se usmeriti na to, kaj te zgodba poskuša naučiti. Pa ne pozabi, da ima vsak svojo lekcijo in da ljudje, ki ti pripovedujejo, kaj točno se moraš naučiti, velikokrat projecirajo svoje lastne zgodbe v tvojo - čimbolj torej poslušaj svoje lastno vodstvo - taka razmerja so namreč ponavadi res vodena.

"Če ti je nekdo namenjen, ga boš dobila, pa če ga hočeš ali nočeš" x:px mi je enkrat rekla ena stara gospa iz naše vasi.

Stephen Poplin, astrolog in regresoterapevt, pa pravi, da močna karmična srečanja v večini primerov (so pa izjeme) niti niso "mišljena" s strani duše kot umirjeno, stalno razmerje, ampak bolj kot neke vrste šola - priložnost, da nekaj spoznamo globoko v sebi in premaknemo svojo raven zavesti. Zato so največkrat tudi burna, boleča, lahko tudi zelo travmatična, če se v tako zvezo rodijo otroci, so stvari še globlje in težje, tudi otroci so v takem primeru del tega karmičnega prepleta odnosov in "pokasirajo" del travme. Mislim, da je v takem primeru (vsaj jaz sem to spoznala) najbolje čimprej sprejeti stvari take kot so in se usmeriti na to, kaj te zgodba poskuša naučiti. Pa ne pozabi, da ima vsak svojo lekcijo in da ljudje, ki ti pripovedujejo, kaj točno se moraš naučiti, velikokrat projecirajo svoje lastne zgodbe v tvojo - čimbolj torej poslušaj svoje lastno vodstvo - taka razmerja so namreč ponavadi res vodena.

uglawnem... kadar maš sekundo cajta, si rečeš, da .... ma kurc. kr kej xcivx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c013.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c035.gif

x:Dx :palec:

itaq. sam ne maram se skos ponaulat.

sploh pa te je fajn widet, tko da flajštr dol, pa powej kakšn kej maš? x:px x:Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

počasi bo šel flajšter dol pa bo boljše.

Pa da ostanemo na temi... sigurno to ni konec poti. Samo nova zanimivost na njej. Tako da kar pogumno. Morda pa se vajine poti ponovno križata x:)x in mogoče v mes ugotoviš zakaj si jih sploh dobila po nosu ;)

Zdravo.

Pred kratkim se mi je končalo enoletno razmerje s človekom, na katerega me vežejo zelo globoke izkušnje. Že najin začetek je bil precej nenavaden. Spoznala sva se v tujini, se nato po dolgem času kot skorajda tujca (ki sta se videla le enkrat v življenju) srečala doma in ... se je zgodilo. Morda tej zgodbi, ki je zdaj končana (sicer ne na mojo pobudo, zaradi česar sem še vedno v šoku), vendarle pripisujem veliko vrednost ravno zaradi tega karmičnega začetka. In vendar ... Prvič v življenju (in nisem ravno mladenka, grem počasi proti tridesetim) se ne morem znebiti občutka, da je te poti res konec. Skušam ločiti ta občutek od težave s sprijaznjenostjo, pa vendar se mi zdi, da bi se morda lahko še kdaj kaj zgodilo. Zgradilo, točneje.

Kakšne so vaše izkušnje s temi globljimi čustvenimi in spiritualnimi vezmi in z občutkom nedokončanosti? verjamete v to, da se lahko dva ponovno srečata ... čez čas?

Lepo pozdravljena le Soleil

Vezi, ki ostanejo , ki recimo bolijo itd...vzrokov čustvene vezave in travme v povezavi znjimi ne bi našteval, ker je mnogo tega... Če se osredotočiva na energijsko področje, je v Theta healigu proces, ki mu rečemo vračanje delčkov duš, kar pa ne pomeni REZANJE VEZI. Enostavno se ti vrnejo delčki tvoje duše / prečiščene/, ki so v energijskem polju druge osebe. Enako se naredi z njegovo energijo v tebi. In potem lažje prebrodiš občutke izgube, žalosti itd....Praktično bi dejal, da se vzpostavi odnos na osnovno- izhodiščno točko, s čemer je omogočeno nekoč v prihodnosti vzpostaviti nov odnos / morda celo fiziološko enak prejšnjemu ali pa na povsem drugačnem nivoju.../, če je temu tako namenjeno. In tukaj potem ni tega kar navajaš- konec poti, ponovno vračanje v odnos- skupnosti itd...Rezanje vezi pa ima precej bolj drastične in drugačne posledice.

Včasih je te energije precej koristno vračati, rezanje vezi pa zame / osebno mnenje/ ni sprejemljivo, ker potem res posežeš tja, kjer ti verjetno ni ravno lahko , ker se lahko res poraja vprašanje karme, pravzaprav prestrukturiranja odnosa v ničevost - včasih tudi v ekstreme. Rezanje vezi je nasilen poseg, vračanje delčkov duš pa je le lajšanje procesa notranjih čustvenih konfliktov v povezavi z odnosom, izbira poti za v prihodnje pa ostaja ...vse možnosti iz izhodiščnega položaja ( seveda z določenimi nauki iz izkušenj) .

Morda ti tole kaj pomaga...

Lepo bodi xvrtcx

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Če se osredotočiva na energijsko področje, je v Theta healigu proces, ki mu rečemo vračanje delčkov duš, kar pa ne pomeni REZANJE VEZI. Enostavno se ti vrnejo delčki tvoje duše / prečiščene/, ki so v energijskem polju druge osebe.

Dej ti men mal razloži ta theta healing proces. A si to prav v theta stanju ali se mu samo tako reče. :eek:

Meni je nazadnje nekaj o tem govoril Tadej Pretnar. Aja povedal je da je v theta stanje full težko pridet. Da so te dvodnevne delavnice o theta healingu bolj larifari. In da je en človeček, mislim da v MB, sposoben drugega spravit v tak stanje šele po treh tednih. In to z uporabo kristalov, svetlobe, muzike in ne vem kaj še zraven. xDDx

Dej ti men mal razloži ta theta healing proces. A si to prav v theta stanju ali se mu samo tako reče. :eek:

Meni je nazadnje nekaj o tem govoril Tadej Pretnar. Aja povedal je da je v theta stanje full težko pridet. Da so te dvodnevne delavnice o theta healingu bolj larifari. In da je en človeček, mislim da v MB, sposoben drugega spravit v tak stanje šele po treh tednih. In to z uporabo kristalov, svetlobe, muzike in ne vem kaj še zraven. xDDx

Odgovor sem ti podal v drugi temi, ki sem jo odprl, da ne bi zasmetil te tu...Upam, da sem storil prav... bo Marsa presodila kako bi bilo najbolje.

Lepo bodi xvrtcx

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Odgovor sem ti podal v drugi temi, ki sem jo odprl, da ne bi zasmetil te tu...Upam, da sem storil prav... bo Marsa presodila kako bi bilo najbolje.

Lepo bodi xvrtcx

Matjaž

Prav si naredil. :palec: xDDx

Zdravo.

Pozdravljena Soleil...dobro bi bilo da pogledaš vase, direkt v tale občutek nedokončanosti in najdeš koren tega.Kateri je občutek, na katerega se vežeš, da potem misliš, da nekoga pogrešaš. Kaj pa če pogrešaš kaj drugega, pa si potem ustvariš zgodbo, da potrebuješ "njega", oziroma določeno osebo, da potem potešiš to kar misliš da "rabiš"?

Nedokončanost je velik pojem, jaz je ne bi vezala nujno na razdrtje neke veze. Sicer pa kaj je nedokončano? Edino um ima lahko kaj takega, le to pa je iluzorno, objektivno, minljivo,.....torej je sploh kaj dokončati?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...