Lunica01 4. februar 2010 Prijavi Deli 4. februar 2010 12.2. in 13.2. so informativni dnevi na fakultetah po sloveniji, jaz pa še ne vem kaj študirat. Zanima me ekonomija, je pa s to diplomo težko dobit službo. Na mariborski univerzi imajo študij Gospodarskega inžinerstva, ki je kombinacija ekonomije in elektrotehnike. http://pridi-na-feri.si/studijski-programi...ktrotehnika-uni http://www.ging.uni-mb.si/ Ve kdo kaj več o tem programu? Maturanti, že veste kaj boste študirali? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 4. februar 2010 Prijavi Deli 4. februar 2010 Mahh ... ne vem no.Če bi jaz pred vpisom na svoj študij razmišljala (no saj tudi sem in me je tudi svinjsko skrbelo!), da zakaj se hočem vpisati na nekaj, za kar se itak ne dobi službe, bi ... verjetno še danes čepela doma in cmihala sama sebi.It študirat nekaj, kar te ne veseli, ampak samo zaradi tega, ker se (baje) dobi šiht ... No, jaz tega ne bi sfolgala.Se pa stvari seveda spreminjajo. Kjer sedaj ni prostih mest, bodo lahko čez par let. In obratno.Ni pa seveda nujno, da v tistem, kar doštudirš, tudi ostaneš... Dela je dosti, samo videti ga je treba!Če te nekaj full full zanima, potem tudi narediš vse, kar je mogoče, da boš v tem ostal,seveda prilagajanja je ogromno,delaš za mezdo ...možnost imaš seveda tudi kakšnega s.p.-ja... Ker če nimaš nekih groznih vez,al pa družinske firme ...Ne, šiht te danes ne čaka! Vse to pa gre seveda le ob določenih pogojih,ker ko vlačiš za sabo enkrat familijo, kredite, si nekam vezan ... ne gre več tok na easy. ... saj ne, da sem sedaj nekaj pametnega povedala.Samo to, da je meni pred vpisom manjkala kakšna vzpodbudna beseda "pejt študirat tisto, kar te veseli". Drugače pa ne, imam pojma o teh študijskih programih, ki te zanimajo Pa srečno! Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lunica01 4. februar 2010 Avtor Prijavi Deli 4. februar 2010 Ja, se strinjam. s službami je vedno težje in se ni za zanašat na to, kakšno stanje je danes. Po svoje pa me naravoslovje in tehnika tudi zanimata, recimo računalništvo. Z matematiko in fiziko nimam problemov. Ne vem, bo treba it na informativni dan! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 4. februar 2010 Prijavi Deli 4. februar 2010 No vidiš, saj že imaš rešitev Zorganiziraj se in pojdi na čimveč informativnih,tam kar hitro dobiš občutek kako in kaj in nekje se boš gotovo počutila "bolj domače". Drugo je še to, da malo povprašaš študente, ki so že vpisani na faks, ki te zanima. Seveda je najbolje, da z njimi osebno počvekaš!Pri nas so na gim. celo organizirali dneve, ko so povabili študente različnih smeri, da smo jih potem zasliševali ... Pozanimaj se, ali je tudi tebi na voljo kaj podobnega.Drugače pa raznorazne literature ... o dodiplomskih študijih tudi ne manjka. Srečno,papa Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.