DiegoMenendes 5. februar 2010 Prijavi Deli 5. februar 2010 po skor štirih letih, sem spet šel v Bosno. Poleg tega, da sem si moral zrihtat kar devet zob, me je pa tud zanimal, kaj se tam kaj dogaja.Šel sem s fotrom, sej tud njega ni blo dol že eno leto, med vožnjo do tam, pa se je zgodil neki nepredvidljivga. Ko sva šla mimo Zenice, je nek sumljiv tip šel okol najinega kupeja, mel je neko lučkico in svetil notri,je buljil , jaz pa sem valda to opazil,šel sem za njim in ga vprašal, kako mu lahko pomagam, vidl se, da je pijan in se je model neki vadil z glupim izgovorom, da je sam pogledu na vlak, neki v smislu šta ima, blo je valjda jasno, da je hotu neki spizdit, če ne še kej hujšga. V celi Bosni, se je kriminal močno povečal v zadnjih letih. Fotr je mel bajto v tej provinciji z okoli 30.000 prebivalcev, ki spada pod okolico Sarajeva. Prvo sploh nisem vedel, kaj bi si mislil o tem mestu, ko sva prišla tam. Iz busa, sva šla v nek lokal, kjer si lahk igral tud športne stave.v vsakem drugem kafiču, si lahk igral tud športne stave. Mimi je šel nek brezdomc, no kasnej se ni izkazal, da je brezdomc temveč obična pijandura, saj je mel baje velko kmetijo in bajto. tip se je veseljaško drl prov vsakmu, ki je šel mimo:,, Đe si bolan, šta ima?!Mimoidoči pa samo:,, Ma bježi pijanduro",,Bježi klošaru! Čudno, je blo mal to, kol velik je tip vedu o mogih prebivalcih, ena od teh je bla o drugim tud stvar o mojem stricu. Rekel je, da je bil stric dačeć najbolj uspešen poslovnež,diplomat in zgleden človek, vedel je tud velik stvari o moji babici, da je bla baje med najbolj poštenimi ljudmi, a fotr mu je rekel:,, Ma bježi nemem vremena, da seremo o tome. V centru mesta, kjer so ble sam štri al pet let nazaj stare nedokončane ceste, je bil zdaj zgrajen ogromen prodajni center, kjer si res mel svašta. Ne vem kako je v drugi mestih v državi, vendar so ljudje lepili osmrtnice na papirju kar, na stebre in lesene droge za elektriko. Ustavil sem se pri enem drogu, da pač vidim, kdo je umrl, ko se je sred ceste ustavil avto, ven pa je stopil sivi možakar star okol pedeset in tud on si je začel ogledovat kdo je pač umrl. Drugi se mu je drl:,,Hej ima li ko novi, da je umro?! Bla je smešno bizarna scena, ker nisi vedel, a komi čakata, da kdo umre, al sta se bala, da ne bo kdo umrl. Slišal sem drugač neke govorice o naših daljnih sorodnikih, da so vmešani v neka mutna mafijska posla. Naš priimek, je bil v tem mestu bolj na slabem glasu.Moram tud povedat, da je ravno v tem času bivanja, potekala neka akcija, kjer naj bi lovili tri glavne člane mafije. Policisti so bli oblečeni v črne kapuce z izrezom na očeh in ustih. Zgledal so bolj kot teroristi kot policaji, ampak naj bi blo to vsekakor potrebno, ker se je šlo zato, da jih člani mafije ne bi prepoznal. Slišal sem tud zanimivo zgodbo o tipu, ki naj bi si okna in vrata naredil iz neprebojnega jekla, doma pa naj bi mel celo armado orožja. Baje naj bi ga hotla ubitn mafija. Ni mi blo jasno, zakaj tip preprosto ne proda bajto in odide v drugo mesto.Moram tud povedat, da me je 95 posto ljudi s svojim ozkim razmišljanjem zelo razočaral. Mel so velik slabše plače kot pri nas, pa so mel kredite za velik boljše avte kot pri nas, tud pri glasbi so poznal samo Turbo Folk in rock. Sramota. Me je pa presenetu nek manjši kafič, v katerem se je zbiralo ponavadi 15 do 20 ljudi in te so velik bolj širšr razmišljal, v primerjavi z drugimi so bli velik bolj širokogledni oz intelektualci. V tem kafiču si lahko slišal vse od Leonarda Cohena, pa vse do Stooges.In kmo že tko razlagam o problčemih teh prebivalcev, naj še razložim, kako sem se nehote zapletel v nek problem tudi jaz. Ko sem tako lutal neke poletne noči po tem mestu (ulice so ble že prazne) ljudje pa večinoma v Turbo Folk kafičih, sem nenadoma opazil nekega tipa, ki se mi je približeval. Vprašal me je za cigaret. Model je neki pijan bluzil naokrog,nekak se mi je zdel, da tip nekak odstopa od te mentalitete in , da je velik bolj kritičen, Rekel je, da so preveč v svoji kulturi, čeprav v bistvu niso. Šla sva v nek kafič, kjer so vrtel Turbo Folk in Balkan musko. Padla sva tud v debato o alter glasbi, zdel se mi je, da velik ve o tem, vendar mi neki še zmer ni blo všeč na njem. Potem sva kmalu šla vsak svojo pot, Jaz sem šel po neki stari poti, mimo neke kmetije.Tam je blo ene osem modelov starih od 16 do 18. Ogovoril sem jih, ker so ljudje klele v Bosni, ful kao odprti. Izkazal se je , da ni blo tako.Bla je to velka napaka, lahko bi bla usodna, Za njih mislm. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.