Skoči na vsebino

zdravljenje z belo svetlobo

d-omen

Recommended Posts

lep pozdrav

imam zelo dobre izkušnje z zdravljenjem z belo svetlobo po martinu brofmanu

če še koga zanima si vrjetno njegovo knjigo sposodite v knjižnici

martin brofman-ozdravimo lahko karkoli

knjiga je zelo uredu na koncu tudi podaja različne vaje

ki jih lahko vsak uspešno preveri

vse kar je potrebno je malce vizualizacije oz. predstavljanje

skratka knjigo toplo priporočam vsakomur ki ga zanima alternativno zdravljenje

no pa fajn se imejte

Domen

Deli na socialnih omrežjih

Kar pa ponavadi večina zdravilcev in podobnih človečkov pozabijo povedat je pa stavek "Če karma to dovoljuje". x:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Sem prebral vse. Sem ga pa tudi slišal predavat v tisti njegovi šoli. Ogorevc se zelo naslanja na zahodno ezoteriko, merkabo in kabalo. Veliko da pa na Lazareva. Je pa šele zadnje čase prišel do ugotovitve, da je treba pri zdravljenju upoštevat tudi karmo. On karmi pravi- s kakšnim namenom se je zgodila travma.

Karma je pa malo širši pojem. Včasih samo ozaveščanje ni dovolj, moraš prav izničit slabo karmo....To se pa doseže s sadhano ali duhovno prakso. x:Dx

SADHANA ali duhovna vadba, to je vse kar spada pod bhakti jogo, karma jogo, hatha joga, raja joga.....Te stvari morajo prečistit um, da živimo satvično življenje (uravnovešeno, čisto, dobro). Jesti čisto, dobro, kakovostno hrano. Govoriti iskreno, z ljubeznijo pomagat svojim bližnjim, biti skromni in strpni, negovati neomajno enakodušje..... xDDx

Najbolj znane stvari so prebiranje duhovne literature, meditacija, molitev, bhajani, mantranje, satsang, namasmarana, razni rituali oz. yajne........Nekatere stvari dajejo znanje, nekatere stvari izboljšujejo karakter.....nekatere izničujejo karmo. Na kratko povedano to je stil življenja, ki vključuje par različnih zadevic in na človeka vpliva na vseh področjih njegovega obstoja. Ni pa nujno da se vse stvari dela na en dan. Najbolje je delat po občutku, samo meditacija ipd. je priporočljivo izvajat vsak dan vsaj pol urice. Za vsakega se nekaj najde. x:px

Nekatere mantre in nekatere meditacije so full hude za izničevanje karme in ustvarjanje nove- pozitivne. Ampak te zadeve niso za vsakega, sem spada kao raja joga in nekatere zadeve iz tantre. Te zadeve niso primerne za čiste začetnike, ampak za že malo napredne človečke. x:Dx

SADHANA ali duhovna vadba, to je vse kar spada pod bhakti jogo, karma jogo, hatha joga, raja joga.....Te stvari morajo prečistit um, da živimo satvično življenje (uravnovešeno, čisto, dobro). Jesti čisto, dobro, kakovostno hrano. Govoriti iskreno, z ljubeznijo pomagat svojim bližnjim, biti skromni in strpni, negovati neomajno enakodušje..... xDDx

Najbolj znane stvari so prebiranje duhovne literature, meditacija, molitev, bhajani, mantranje, satsang, namasmarana, razni rituali oz. yajne........Nekatere stvari dajejo znanje, nekatere stvari izboljšujejo karakter.....nekatere izničujejo karmo. Na kratko povedano to je stil življenja, ki vključuje par različnih zadevic in na človeka vpliva na vseh področjih njegovega obstoja. Ni pa nujno da se vse stvari dela na en dan. Najbolje je delat po občutku, samo meditacija ipd. je priporočljivo izvajat vsak dan vsaj pol urice. Za vsakega se nekaj najde. x:px

Nekatere mantre in nekatere meditacije so full hude za izničevanje karme in ustvarjanje nove- pozitivne. Ampak te zadeve niso za vsakega, sem spada kao raja joga in nekatere zadeve iz tantre. Te zadeve niso primerne za čiste začetnike, ampak za že malo napredne človečke. x:Dx

Hm, kako pa pol predelajo karmo tisti, ki niso še nikol tud slišal ne za razne joge, da o ostalih nerazumljivih pojmih, ki jih navajaš, sploh ne govorim?

Aja, kaj teb pomen pojem karma /ne navajat nekih citatov x avtorjev, napiš iz sebe, tvoje razumevanje tega pojma, če se lahko/?

Tud ne razumem, kva nej bi pomenilo "neomajno enakodušje".

:8):

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Hm, kako pa pol predelajo karmo tisti, ki niso še nikol tud slišal ne za razne joge, da o ostalih nerazumljivih pojmih, ki jih navajaš, sploh ne govorim?

Aja, kaj teb pomen pojem karma /ne navajat nekih citatov x avtorjev, napiš iz sebe, tvoje razumevanje tega pojma, če se lahko/?

Tud ne razumem, kva nej bi pomenilo "neomajno enakodušje".

xsrcx

Jaz uporabljam sanskrtske izraze zato ker se nekaterih izrazov ne da prevest v naš jezik. Sem pa o tem že pisal nekje.

Zame je karma plačilo dobrih ali slabih dejanj z obrestmi na telesni ravni, čustvenem nivoju in v mislih. S tem da je plačilo lahko posamezno ali skupinsko. Jaz pač odplačam svoj premosorazmerni delež, ki ga imam v skupini in čao.

Joga dobesedno pomeni "enost" ali "edinost"...skratka povezanost s svojo dušo oz. vestjo. na bolj spiritualnem nivoju pa pomeni povezanost individualne zavesti z univerzalno. V praksi pa to pomeni uravnoteženje in harmonizacija telesa, čustev in uma.

Beseda joga se na zahodu ni uporabljala so pa isti pomen Jezus in ostali kao svetniki to povedal v našem jeziku. Bhajani- petje duhovnih pesmi, karma joga- delanje dobrih del, mantra- molitvice in invokacija.....

"Neomajno enakodušje" pa jaz razumem, da se do vseh obnašamo enako ne glede na položaj, pripadnost....in da zaradi različnih okoliščin in pritiskom od zunaj ne popustimo zunanjim pritiskom. Če sem trener nogometnega kluba in imam med igralci tudi sina, nima pač nobenih bonitet. Pa čeprav me doma žena in sine grdo gledata.... x:Dx

Jaz uporabljam sanskrtske izraze zato ker se nekaterih izrazov ne da prevest v naš jezik. Sem pa o tem že pisal nekje.

Zame je karma plačilo dobrih ali slabih dejanj z obrestmi na telesni ravni, čustvenem nivoju in v mislih. S tem da je plačilo lahko posamezno ali skupinsko. Jaz pač odplačam svoj premosorazmerni delež, ki ga imam v skupini in čao.

Joga dobesedno pomeni "enost" ali "edinost"...skratka povezanost s svojo dušo oz. vestjo. na bolj spiritualnem nivoju pa pomeni povezanost individualne zavesti z univerzalno. V praksi pa to pomeni uravnoteženje in harmonizacija telesa, čustev in uma.

Beseda joga se na zahodu ni uporabljala so pa isti pomen Jezus in ostali kao svetniki to povedal v našem jeziku. Bhajani- petje duhovnih pesmi, karma joga- delanje dobrih del, mantra- molitvice in invokacija.....

"Neomajno enakodušje" pa jaz razumem, da se do vseh obnašamo enako ne glede na položaj, pripadnost....in da zaradi različnih okoliščin in pritiskom od zunaj ne popustimo zunanjim pritiskom. Če sem trener nogometnega kluba in imam med igralci tudi sina, nima pač nobenih bonitet. Pa čeprav me doma žena in sine grdo gledata.... x:Dx

Hvala za razlago.

Aja, tole še. Kva pomen plačilo preteklih dejanj z obrestmi; a to pomen, da če sem enga fental, da bom tud sam fentan /dvakra, sej veš, obresti/?

A je to bistvo karme?

Hvala za razlago.

Aja, tole še. Kva pomen plačilo preteklih dejanj z obrestmi; a to pomen, da če sem enga fental, da bom tud sam fentan /dvakra, sej veš, obresti/?

A je to bistvo karme?

Če si koga samo ustrelil, boš lahko sam najprej mučen in potem ustreljen. Še bolje pa je če nekoga kao rešiš in mu pomagaš da okreva in bo stvar isto odplačana. Pomembno vlogo pač igrajo detajli zakaj si nekaj storil. A si ga fental zaradi denarja, maščevanja ker ti je posilil hčerko, v vojni, po nesreči....

Karma ne pomeni da moraš isto dejanje odplačat z istim. Po kozmičnih zakonih ima vsako dejanje neko vrednost, ki upošteva vse dejavnike od fizičnega.....do miselnosti. Odplačat moraš pa tisto vrednost. Je pa to spet bolj povedan na simpl način, stvari so bolj zapletene. Tukaj so pa spet detajli koliko si določene stvari ozavestil, ali hočeš postati boljši človek, ali misliš samo na sebe al tudi na druge.....

Lahko se zgodi, da če delaš dobra dela in te ovira določen del pretekle karme, da ne moreš opraviti dela bolje, da se ti ta del enostavno zbriše oz. dobiš kao kredit. In ko se ti sprosti ta blokada lahko v krajšem času narediš več dobrega kot bi sicer lahko in s tem tudi prej odplačaš vse in še si v plusu. Govorim samo za tist delček, ki se ti ga začasno odvzame. Kot sem rekel stvari so bolj zakomplicirane kot se zdi na prvi pogled. In tudi jaz razumem samo majhen del tega. x:Dx

Če si koga samo ustrelil, boš lahko sam najprej mučen in potem ustreljen. Še bolje pa je če nekoga kao rešiš in mu pomagaš da okreva in bo stvar isto odplačana. Pomembno vlogo pač igrajo detajli zakaj si nekaj storil. A si ga fental zaradi denarja, maščevanja ker ti je posilil hčerko, v vojni, po nesreči....

Karma ne pomeni da moraš isto dejanje odplačat z istim. Po kozmičnih zakonih ima vsako dejanje neko vrednost, ki upošteva vse dejavnike od fizičnega.....do miselnosti. Odplačat moraš pa tisto vrednost. Je pa to spet bolj povedan na simpl način, stvari so bolj zapletene. Tukaj so pa spet detajli koliko si določene stvari ozavestil, ali hočeš postati boljši človek, ali misliš samo na sebe al tudi na druge.....

Lahko se zgodi, da če delaš dobra dela in te ovira določen del pretekle karme, da ne moreš opraviti dela bolje, da se ti ta del enostavno zbriše oz. dobiš kao kredit. In ko se ti sprosti ta blokada lahko v krajšem času narediš več dobrega kot bi sicer lahko in s tem tudi prej odplačaš vse in še si v plusu. Govorim samo za tist delček, ki se ti ga začasno odvzame. Kot sem rekel stvari so bolj zakomplicirane kot se zdi na prvi pogled. In tudi jaz razumem samo majhen del tega. x:Dx

Hvala

xsrcx

Ta tema ni zašla, ta tema se je nadgradila oz upgrade-ala. xg:Dx A še nisi skapiral, če karma ne dovoljuje ozdravljenja, ozdravitve ni, pa če je ne vem kako huda tehnika.

Mislim pa da sem to knjigo celo nekaj bral oz. bolje rečeno prelistal in samo na brzino nekaj prebral. Za moje pojme samo neko nakladanje....in neke vizualizacije z belo svetlobo kako se zdravi telo.....se mi zdi, sem že pozabil. Za določene človečke je to pač koristno, dokler ne prerastejo.

Se mi zdi da je pa bolje izvajat meditacijo na svetlobo, ki poleg širjenja svetlobe po telesu vključuje še odpiranje srca...širjenje svetlobe na druga bitja...S tem se pa že dotikaš karme...Predpostavljam pa da tega ni v tej knjigici. x:Dx

vem vem če karma dovoljuje

nekatere stvari v življenju je pač treba doživet in tako razrešit

oz. odplačati

samo tehnika je vrjetn dost podobna meditaciji sicer pa te meditacije ne poznam

ali imaš kakšen link za tole meditacijo na svetlobo???

Domen

samo tehnika je vrjetn dost podobna meditaciji sicer pa te meditacije ne poznam

ali imaš kakšen link za tole meditacijo na svetlobo???

Nekaj podobnega je bilo na netu, samo ne tista verzija ki sem jo jaz mislil jaz. Evo ti malo copy+ paste...malo skrajšana verzija, ampak ima vse bistvene značilnosti.....Zahvali se pa swamiju, ker se je malo vmešal in prišepnil par zadevic..... x:px x:Dx

Udobno se namestimo in pozabimo na vse težave današnjega dne. Hrbtenica naj bo zravnana in glava pokonci. Globoko vdihnimo in izdihnimo. Če se pojavijo misli, jim ne posvečajmo pozornosti. Preprosto jih opazujmo kot oblake, ki pridejo in gredo. Vso pozornost usmerimo na mesto med očmi. Sredi čela si predstavljajmo žarek svetlobe. Zavedajmo se, da se tam, kjer je svetloba, tema ne more obdržati. Predstavljajmo si, kako to svetlobo ponesemo v notranjost našega telesa. Svetloba presvetli naš um in prečisti naše miselne vzorce. Misli so mirne in jasne. Ni prostora za negativne misli. Svetloba napolni tudi oči. Zdaj vidimo jasno. Ne premamita nas videz in privid. Na svet okoli sebe gledamo z ljubeznijo. Svetloba sega tudi v ušesa. Ne slišimo več trdih besed ampak samo, kar je dobro. Dovolimo, da svetloba napolni tudi naša usta. Svetloba prečisti vse, kar smo slabega izrekli v preteklosti. Pomaga nam, da govorimo samo potrebno in prijazno resnico. Dovolimo, da se svetloba počasi spusti navzdol, v sredino prsnega koša, vse do področja duhovnega srca. V središču srca si predstavljajmo nežno vrtnico. Ko se je svetloba dotakne, se začne cvet počasi odpirati, list za listom. Ta svetloba odstranjuje vse trpljenje, vse težave, ki nas spremljajo v vsakdanjem življenju. Svetloba prežema tudi naše roke. Te zdaj ne služijo samo nam, ampak vsem, ki so potrebni pomoči. Svetloba sega vse do naših stopal. Hodimo po poti svetlobe. Svetloba žari na vse strani, preplavi vsako celico našega telesa in jo presvetli, sprošča, zdravi in napolni z energijo ljubezni. Celo telo se kopa v svetlobi. Predstavljajmo si, kako svetloba skozi srce potuje nazaj proti glavi. V mislih jo ponesimo vse do temena naše glave. Postaja vse močnejša, vse svetlejša. Nič ne more preprečiti svetlobi, da bi sijala. Širi se vse dlje in dlje. Sega izven našega telesa in doseže naše najbližje, starše, otroke, brate in sestre, prijatelje, sodelavce, vse ki jih imamo radi. Dovolj jo je tudi za tiste, za katere menimo, da jih ne moremo ljubiti. Če so nas prizadeli jim oprostimo in dovolimo, da jih svetloba objame. Svetloba doseže tudi vse bolne in lačne, vse osamljene, vse otroke na svetu, vse ljudi v stiski. Svetloba sije na vse enako. Nikogar ne pušča v temi. Doseže vse dežele na Zemlji, objame vse živali, vse rastline, vsa bitja na Zemlji. Obkroži celo Zemljo in se širi v vesolje. Zavemo se, da je svetloba v nas in zunaj nas eno, da je vse Eno. Vsi smo prežeti in obdani s svetlobo. V srcu prisluhnemo glasu, ki pravi: »Sem luč, ki vse razume. Sem svetloba, ki vse prežema. Sem ljubezen, ki vse povezuje v Eno.« Zaželimo si, da bi to svetlobo in ljubezen obdržali v srcih tudi v vsakdanjem življenju, da bi ju lahko delili z vsakim, ki nam pride nasproti. Počasi se z mislimi povrnimo v prostor, kjer se nahajamo. Obrnimo glavo, premaknimo roke in noge, se po mačje pretegnemo in počasi, v svojem ritmu odprimo oči.

Miselni proces lahko upočasnimo tudi z osredotočanjem na dihanje. Da bi zaposlili um, lahko ponavljamo tudi dvozložno besedo. Nekateri uporabljajo Božje ime, drugi preprosto štejejo ali pa ponavljajo kaj tretjega. Ko nam ta način umirjanja preide v navado, ga lahko uporabimo povsod. In kar naenkrat bomo imeli dovolj časa, da se pred odločitvijo o nekem dejanju ali odgovoru posvetujemo s svojim notranjim vodnikom, ki je vedno z nami, samo prisluhniti mu moramo.

xDDx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...