Skoči na vsebino

Reinkarnacija

free

Recommended Posts

Ne. Ja. Ne vem. Kaj in kdo je je vir? x:o)x Srce, ljubezen, duh, dusa, pamet, izkusnja, visji jaz ali notranji jaz, podzavest, zgodovina, knjiga, oci, jaz, ti, mi, vsi? Povedali so nam drugi, razmisljamo in logicno sklepamo, intuinitivno razumemo, oslanjamo se na lastne izkusnje in izkusnje ter pricevanja drugih, custva, misli, intucijo, uvide in vpoglede ter prebliske, bluzenje, strah, ljubezen, znanje, itn.

Kaj je vir? Je vse vir? Je kamen vir tvojega, mojega zavedanja? Mislim da je. Od njega smo se naucili da obstaja, ce ne drugega. O njegovem obstoju. Ali pa da ga lahko poberemo in z njim razbijemo lesnik, ki pade z drevesa. Naucili smo se celo pogledati kaksne sestave je in videti njegovo celicno strukturo.

Ugotovili koliko trdna je in kaj lahko z njim pocnemo ter kako ga uporabljamo. Kako je nastal ter kdaj priblizno je nastal.

ali ves, ce te punca objame, pogleda v oci in rece da te ima rada, ce te ima res ali ne? Cutis? Cutis kdaj energijo ki tece skozi tvoje telo?

ali ves, ce mati skrbi za njenega otroka, ce jo res skrbi? Cutis to, ves to?

ali si kdaj vedel preden si se odpravil ven, da bo dez, ceprav si na nebu videl sonce?

ali si kdaj vedel da bos dobil nenapovedane obiske?

ali ves da obstaja sila ki je tako mocna, da lahko ustvarja na obrazu ljudi nasmeh, veselje, radost, resi zivljenje, ponudi pomoc? In to vspodbuja zeljo ljudi po bivanju, druzenju, zivljenju in ustvarja smisel obstoja ter inkarnacije?

no, torej verjames v reinkarnacijo. x;)x vredu, nas je ze vec. :palec:

torej pomeni, da verjames v posmrtno bivanje. torej verjames, da ima to, da se rodimo smisel, saj se verjetno ne bi ponovno rojevali, ce ne bi imelo smisla?

torej ce ima smisel, kaksen je ta smisel? da unicujemo naravo? sebe? ali da se razvijamo in spoznavamo svoje zmote temo in svetlobo in ob tem spoznavanju rastemo zavedajoc se zmot in napredovanja, ki se zelo ocitno naposled kaze tudi na fizicni ravni v spreminjanju materialnega sveta kot deloma skrajnem pokazatelju nivoja zavesti? Zakaj nas je vedno vec tule na zemljici? Da si delamo napoto, ali da se naucimo ziveti v solidarnosti, delitvi in ljubezni? Ali to ucenje lahko razumemo kot vecanje zavesti clovestva? Jaz mislim da ja.

od kod vam znanje, da je tako kot je?Ste pregledali vire?

Reinkarnacijo razumem, doživljam kot smrt ko zaspim in ponovno rojstvo ko se zbudim.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 167
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Adora Svitak: What adults can learn from kids

x^x

- posledica nizje zavesti clovestva xg:Dx

-

x:px Rebecca Saxe: How we read each other's minds

Capt. Charles Moore on the seas of plastic :sori:

Yann Arthus-Bertrand captures fragile Earth in wide-angle

:sori: pravi: "we don't want to belive what we know! We denie!" :palec:

deniing ali knowing pa je razlika!

1. drugače≠bolje, drugače≠slabše

2. preberi si še enkrat mojo obrazložitev reinkarnacije oz. inkarnacije

(3. upam, da se, razen mene, še kdo drug smeje, ko prebira te izredno posrečene dialoge)

x:Dx

(Bi še kaj napisal, a bi sodilo bolj v temo kaj si mislimo o posameznikih na forumu ...)

Possible—but highly unlikely.

Podatki so znanje, znanje pa je del zavesti!

Bi se strinjal, da je znanje del zavesti, vendar sami podatki niso še znanje. Podatki so zgolj podatki, iz podatkov se formira informacija, informacije pa formirajo znanje (če so zapomnjene).

Ne vem pod kaj razumes preziveli?

Uporabil sem tvoj pomen, zato sem dal v navednice.

Sicer pa na to gledam podobno kot xyz: oblike se nenehno spreminjajo.

Zakon karme pravi sve se vrača, sve se plača..............daj zresni se, lepo te prosim. misliš da bom jaz zato, ker si ti prelen, za tebe brskal po straneh ? če te zanima, poišči sam...........tvoj citat free-ju... xg:Dx

to, da ima tvoj prvi stavek s karmo bore malo skupnega, je tu sicer sekundarnega pomena x:Dx ,

sem pa zavoljo tvoje trditve še enkrat preletel temo in našel zgolj tole:

Zavest sem pa jaz že definiral oz. pripopal link pri neki drugi temi...

se pravi, da je tvoje papagajsko ponavljanje mojega stavka tu povsem neumestno, saj v tej temi NISI definiral zavesti x;)x

po domače, da se razumemo x:Dx , je tvoja izjava laž.

x:Dx

(Bi še kaj napisal, a bi sodilo bolj v temo kaj si mislimo o posameznikih na forumu ...)

modro in pa plemenito

da. strinjam.

sam mi da mislit.... ce dobi kemik recimo od kolega kemika podatek, da dve spojini ustvarita nezljeno reakcijo, je za dolocen nivo predhodnega zavedanja to ze zadovoljivo znanje in dolocena zavest o tem, da taksnega postopka kemik ne bo izvedel. Ne pa nujno tudi dejansko spoznanje. Torej glede na to, da clovek zna logicno sklepati, mu je lahko nek podatek dovolj za razumevanje in sklepanje na podlagi predhodnega znanja in izkusenj, in ne potrebuje izvest prakticnega poizkusa, da razume podatek na primeren ali zeljen nacin.

Pomeni, ker ima dovolj predhodnega znanja, logicno sklepa in razume nov podatek, ga s tem tudi uporabi, brez da bi moral izpeljati poizkus. Tako podatek zaradi predhodnega znanja postane znanje. Je sam sebi zadovoljivo znanje, ker se navezuje na predhodno znanje.

In to recimo da potrjuje tisto kar sem rekel - da se danes zavest siri in veca dosti hitreje kot nekoc.

Ali je imeti podatek tudi zavest ali del zavesti... je zame torej vprasljivo, saj podatek verjetno prihaja iz morja znanja, zavesti, vedenja.

Torej za cloveka ki ima doloceno predhodno znanje lahko nek podatek verjetno ze predstavlja znanje. Ugibam.

No, kaj to pomeni zate v praksi da se oblike nenehno spreminjajo? Katere oblike, kako spreminjajo?

A pa zavest clovestva se tudi niza po tvoje? - a s tem se tudi strinjas? x:o)x

- preprosto in preprosta vprasanja: a verjames v reinkarnacijo? a verjames v namen in smisel tega da se inkarniramo? a mislis da je ta smisel, da ima clovestvo vedno manj zavesti ali da je ima vedno vec?

Bi se strinjal, da je znanje del zavesti, vendar sami podatki niso še znanje. Podatki so zgolj podatki, iz podatkov se formira informacija, informacije pa formirajo znanje (če so zapomnjene).

Sicer pa na to gledam podobno kot xyz: oblike se nenehno spreminjajo.

se pravi, da je tvoje papagajsko ponavljanje mojega stavka tu povsem neumestno, saj v tej temi NISI definiral zavesti x;)x

po domače, da se razumemo x:Dx , je tvoja izjava laž.

Imaš prav, res sem lažnivec po tvojem...tukaj nisem govoril o definiciji zavesti. x:Dx

Lahko sem pa jaz tvoj stavek razumel v drugačnem kontekstu in sem v tem kontekstu tudi ubacio to not...Se pravi za moje razumevanje nisem lažnivec. xg:Dx

Ker je pa bil na teh straneh tudi link do tistega kjer sem malo več spregovoril kao definiciji...sem pa v bistvu lahko tudi samo pol lažnivec oz. pol iskren človeček... x;)x

Kar je za nekoga laž, je za drugega lahko resnica...največ primerov imaš pa v običajnem življenju in v svetu politike...In kot bi rekel človeček podoben tebi---resnica in laž so samo drugačni pogledi na isto stvar...kar je danes lahko resnica je lahko čez 100. let laž in obratno...skratka tudi ta dva pojma sta lahko samo to kar si ti napisal za kao definicijo reinkarnacije... x:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Imaš prav, res sem lažnivec po tvojem...tukaj nisem govoril o definiciji zavesti. x:Dx

Lahko sem pa jaz tvoj stavek razumel v drugačnem kontekstu in sem v tem kontekstu tudi ubacio to not...Se pravi za moje razumevanje nisem lažnivec. xg:Dx

Ker je pa bil na teh straneh tudi link do tistega kjer sem malo več spregovoril kao definiciji...sem pa v bistvu lahko tudi samo pol lažnivec oz. pol iskren človeček... x;)x

Kar je za nekoga laž, je za drugega lahko resnica...največ primerov imaš pa v običajnem življenju in v svetu politike...In kot bi rekel človeček podoben tebi---resnica in laž so samo drugačni pogledi na isto stvar...kar je danes lahko resnica je lahko čez 100. let laž in obratno...skratka tudi ta dva pojma sta lahko samo to kar si ti napisal za kao definicijo reinkarnacije... x:Dx

ne ne ne, razumete me napak, vrli brezo. ne trdim, da ste vi, kot osebek, lažnivec, temveč da sodi izjava v domeno laži.

predvidevam pa, da je bila ta izjava podana nezavedno, se pravi, v najboljšem upanju v pravilnost izjave.

če bi si drznil zavoljo tega oklicati vas, brezo, za lažnivca, bi na isti mah oklical za lažnivce vse nas,

saj je vse, kar je izrečeno oz. napisano, korektno vedno v določenih mejah.

hm, glede na to, da tamponi niso najbl ok, pa če smo optimisti, jih bodo z leti prenehal izdelovat oz. vsaj zmanjšal proizvodnjo... maš verjetno več šans, da se reinkarniraš v menstr. skodelico x8Dx

brrrrr...me je kar mrzel pot oblil :V:

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

A pa zavest clovestva se tudi niza po tvoje? - a s tem se tudi strinjas? x:o)x

Tako kot MačkaRežalka, niti jaz nisem nikjer zasledil, da bi kdo trdil, da se zavest niža. Zakaj torej to vprašanje?

Kako kaj? Vam je kaj padla zavest v zadnjih dneh? x:o)x

Ne. Zakaj sprašuješ?

jst nism nikjer v tej temi videla, da bi kdo trdil, da zavest pada.

Tako kot MačkaRežalka, niti jaz nisem nikjer zasledil, da bi kdo trdil, da se zavest niža. Zakaj torej to vprašanje?

zakaj tvoje vprasanje?

Ceprav meni pa je do dialoga, ker bi rad slisal od tebe, da si se motil v mnenju, da se zavest clovestva niza! x:px

Tako kot MačkaRežalka in Alan New, niti jaz nisem nikjer zasledil, da bi kdo trdil, da se zavest niža. Zakaj torej to vprašanje?

x:Dx x:Dx x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...