Advaita 22. februar 2010 Prijavi Deli 22. februar 2010 Pozdravljeni! Morda malce čudno vprašanje in morda prav tako ne spada pod ta forum, ampak upam da boste vseeno odgovorili na njega . Torej, že kar nekaj časa razmišlam da bi jogij postavil na tla in ga nebi imel v tem lesenem okvirju al kako se naj pravilno izrazim. Mnogo let nazaj sem to naredil a so mi vsi govorili da to ni zdravo za hrbtenico in prav tako za splošno zdravje. Zanima me vaše mnenje o resničnosti teh trditev in ali imate morda kakšne praktične, pa morda tudi "teoretične" izkušnje s tem?? Upam da bo čimveč nasvetov (mam pa dormeo jogi če bo to kaj bol pomagalo) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 23. februar 2010 Prijavi Deli 23. februar 2010 Pozdravljeni! Morda malce čudno vprašanje in morda prav tako ne spada pod ta forum, ampak upam da boste vseeno odgovorili na njega . Torej, že kar nekaj časa razmišlam da bi jogij postavil na tla in ga nebi imel v tem lesenem okvirju al kako se naj pravilno izrazim. Mnogo let nazaj sem to naredil a so mi vsi govorili da to ni zdravo za hrbtenico in prav tako za splošno zdravje. Zanima me vaše mnenje o resničnosti teh trditev in ali imate morda kakšne praktične, pa morda tudi "teoretične" izkušnje s tem?? Upam da bo čimveč nasvetov (mam pa dormeo jogi če bo to kaj bol pomagalo) ali jogi leži na tleh ali ne, hrbtenica ne ve, ker ima v obeh primerih trdo podlago. jogi na tleh, je mogoče zanimivo za par dni za spremembo, ampak:postiljanje je težje, ustajanje iz postelje je težje, bližje si prahu na tleh in ga posledično vdihuješ, jogi se ne zrači in zato se greje in "znoji", če imaš pod jogijem laminat, bo "zacvetel" na spojih, ker vpija vlago in toploto. pa najbrž še kaj...ampak... škripa in cvili na tleh pa ne, tko da sosedje ne bodo vedl, kdaj boš fukou in če padeš iz postle, si verjetno ne boš polomil vseh kosti Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. februar 2010 Prijavi Deli 23. februar 2010 Zraven zgoraj povedanega bi dodal še to da vstajanje iz tal ni za človečke, ki imajo probleme s hrbtenico. Kičma malo bolj trpi, ko človeček vstaja, postilja....Za zdravega pa no problem. Bolj pomembno je kakšen je jogi- iz naravnih materialov, z vzmetmi ali brez, lateks..... Glede zdravja se pa priporoča lateks ležišče.....skratka brez tistih fedrov notri...pršice so pa bolj propagandno pranje možganov...postelja malo dvignjena od tal zaradi brisanja prahu, postiljanja...priporočljivo pa je imet še neko podlogo na jogiju da ne gre ves švic v jogi. Lažje je očistit podlogo kot pa jogi. Letvice pod jogijem so pa zaradi zračnosti.... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 23. februar 2010 Prijavi Deli 23. februar 2010 raje ne, ker se ne zrači s spodnje strani. Lp Aja, če pa ga že imaš na tleh, podlago posuj z soljo brez joda. samo, da prehitim staneta. No če boš uporabljal sol brez joda, potem lahko da sploh več ne boš rabil jogija in boš lahko spal kar na tleh po na posuti soli. Srečno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 23. februar 2010 Avtor Prijavi Deli 23. februar 2010 Hvala vsem... Potem je ubistvu dobr da je vsaj mal v zraku jogi, da ni popovnoma na tleh... Dobr da vem zdej ... Bom nekak naredu da bo fajn pa "zdravo". Hvala vsem!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. februar 2010 Prijavi Deli 23. februar 2010 Ja, to, kar so ti ze vsi povedali, pa se en aspekt je: ce lezis na tleh, ti, ce ti okna in vrata ne dihtajo, piha in ni priporocljivo za kake ledvicne tipe in hrbtenicne... Imam pa sama dormeo roll-on al nekaj takega, sem tu nabavila, ker je manj placa, in je super!Ce bi dnevno uporabljala oz. imela samo to, bi si zvisala za cca 12-20 cm (tak nek poden bi si omislila), pa to imela gor - kot imajo na japonskem..potem pa samo zrolas in das v omaro.No super stvar. (tla oz. trda podlaga pa kakor za koga - jaz recimo maram trdo podlago) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 23. februar 2010 Avtor Prijavi Deli 23. februar 2010 Dobra ideja marsa... Bom si js neki taga naredu! ... Res ful hvala vsem še enkrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. februar 2010 Prijavi Deli 23. februar 2010 Dobr spi! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 23. februar 2010 Avtor Prijavi Deli 23. februar 2010 Hehe... Ja upam da bo dobr ja.. Hvala ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. februar 2010 Prijavi Deli 23. februar 2010 http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/em119.gifAja, če pa ga že imaš na tleh, podlago posuj z soljo brez joda. samo, da prehitim staneta. No če boš uporabljal sol brez joda, potem lahko da sploh več ne boš rabil jogija in boš lahko spal kar na tleh po na posuti soli.Srečno. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.