d-omen 26. marec 2010 Prijavi Deli 26. marec 2010 lep pozdravzanima pa me naslednje...ali je že kdo poizkusil uporabljati reiki simbole in pa da ni biu iniciran v reiki???ali npr. meditacija na simbol/e??? hvala za komentarjeDomen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 27. marec 2010 Prijavi Deli 27. marec 2010 Seveda lahko uporabljaš reiki simbole brez iniciacije (reiki je v vsakem živem bitju), kakašen bo pa rezultat, je pa dokaj vprašljivo. Veš domen, reiki niso le reiki simboli. Sam jih dokaj redko uporabljam... Lepo bodi Matjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 27. marec 2010 Prijavi Deli 27. marec 2010 Kaj je pravzaprav reiki iniciacija? In drugo vprašanje: ali si lahko nekdo "lasti" neko iniciacijo in jo predaja (prodaja) naprej drugim? Mislim, govori že lahko o tem, kakopak, ampak ali iniciacije res delujejo izključno na ta način? Po moje je iniciacija odprtje dela človekove psihe (na subtilnejših nivojih), ki je potem sposoben sprejeti in tudi obdelati in prenesti na ostale ravni svojega bitja neke vrste energije/informacije. Pri tem ti lahko nekdo pomaga, lahko pa se to zgodi tudi v drugačnih okoliščinah, s pomočjo stika z višjim jazom, vodniki, preko kakšnih močnih doživetij, zlasti v naravi .... Ne vem pa, v čem je reiki iniciacija tako posebna, da ti jo mora nekdo prodati za velike pare, da bi delovala? Kolikor so meni te stvari okrog iniciacij znane si jih človek običajno "prisluži" s tem, da nekaj naredi na sebi ali gre skoz težke čase. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 27. marec 2010 Prijavi Deli 27. marec 2010 He he he...sem malo počakal da je najprej Matjažek povedal nekaj takega kot bi jaz...pa da ne boste rekli da sem prvi stegnil gobec... Seveda se da uporabljat tudi brez iniciacije samo da učinek ne bo tako velik oz. je lahko...vse je odvisno od zavesti človečka... Bom še enkrat ubacio link kaj je sploh iniciacija oz. posvetitev....ker marsikdo to ne razume. Lastnosti potrebne za posvečenje Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 27. marec 2010 Prijavi Deli 27. marec 2010 Hvala za link! Še mal za razmislt, ampak takole na hitro bi rekla, da ima point v marsičem, kar je napisano. Še zmeraj me pa zanima čisto konkretna reiki iniciacija - kaj to pravzaprav pomeni in kako to, da lahko kar greš tja, plačaš in - jo imaš in lahko začneš zdravit?? Sploh mi pa ne gre to skupaj s tem, kar je napisano v linku, kjer avtor poudarja pomen trdega dela, odpovedovanja etc. - da moraš po neki poti dozoreti do iniciacije? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 27. marec 2010 Prijavi Deli 27. marec 2010 Reiki iniciacija je danes zelo poceni pri nas okrog 100 evrov posamezna, prvi dve iniciacije, tretja in mojstrska stopnja sta malo dražja...Tist ki te inicira ti kao vstavi simbolčke v podzavest, da jih lahko sam uporabljaš...Lahko pa do teh simbolčkov prideš tudi sam preko meditacije, ampak zgornji način je krajši. Zdravimo pa lahko vsi, razlika je samo koliko je kdo učinkovit medij. Nekdo ki pije, kadi, papca meso je daleč pod nivojem recimo kakšnega krišnovca. Zdravijo lahko samo do tistega nivoja do kamor lahko sami sežejo oz. kamor njihovi vodniki sežejo....Bolj ko je človeček razvit...bolj ima razvite vodnike, tako po moči kot znanju...in če so zelo razviti lahko celo rečejo sorry dokler ne bo "pacient" naredil to in to (odpovedal se določeni hrani, nehal žalit ženo, al pa kaj podobnega) potem ozdravitve ne bo...karma ne dovoljuje...ampak take vodnike ima samo ena v SLO za katero sem slišal...Na kratko povedano razvojno stopnjo reikista lahko predvidiš po njegovem stilu življenja....alkohol, meso, egoistični izpadi...so dober znak da se mu je bolje izognit in poiskat kakšnega drugega. Drugače ti bo pa Matjažek sigurno znal več povedat...je napisal knjigico aktivni reiki...on se s tem bolj ukvarja...Jaz sem z "reikijem"-kot ga večino ljudi razume, ne kot Matjažek- zaključil že pred mnogo leti. V zgornjem linku je pa govora o planetarnih inicijacijah, to so čisto druge zadeve kot to ko jih dajejo te človečki...večina reikistov nima niti 1. planetarne stopnje...To kar dobiš od teh človečkov so v bistvu bolj male iniciacije v primerjavi s planetarnimi. Je pa fora da pri teh zgornjih inicijacijah sploh ne moreš vedet kje si, lahko samo predvidevaš...včasih pa lahko mojstri povejo kakšna je bila razvojna stopnja za nekoga, ki je že umrl, da se lahko lažje primerjamo. Nikoli pa ne dajejo informacij za druge žive osebe...seveda jo lahko dajo kakšnemu človečku če hoče vedet zase, ampak za to so spet določeni razlogi ki jih vejo samo oni... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
d-omen 27. marec 2010 Avtor Prijavi Deli 27. marec 2010 ja sej to me je zanimalo ker se tudi sam preko meditacije prišel v reikibaje da je iniciacija samo odperanje teh par čaker kronska grlena pa srčna al nekaj podobnegasimboli pa če se jih pravilno uporabi tudi delujejo brez iniciacije sam jih je treba prav uporabit v bistvu kot meditacija...no pa hvala vsem za komentarje če ma kdo še kaj za povedat naj kar napiše Domen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
d-omen 27. marec 2010 Avtor Prijavi Deli 27. marec 2010 p.s.: Pa npr. vsi simboli k obstajajo jih človek lahko aktivera brez iniciacije samo prav jih je treba aktiverat (npr. tko da sam človek postane simbol)bo zihr delval Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 28. marec 2010 Prijavi Deli 28. marec 2010 Hvala za link! Še mal za razmislt, ampak takole na hitro bi rekla, da ima point v marsičem, kar je napisano. Še zmeraj me pa zanima čisto konkretna reiki iniciacija - kaj to pravzaprav pomeni in kako to, da lahko kar greš tja, plačaš in - jo imaš in lahko začneš zdravit?? Sploh mi pa ne gre to skupaj s tem, kar je napisano v linku, kjer avtor poudarja pomen trdega dela, odpovedovanja etc. - da moraš po neki poti dozoreti do iniciacije? Lepo pozdravljena Iknee Nisi ravno dobro seznanjena z reiki inicijacijami. Govorim o REIKI iniciaciji in če besedo prevedeš kot posvetitev, potem verjetno razumeš, da posvertite je kar nekaj v različnih obredih in ezoteričnih ter okultnih sistemih. Reiki iniciacija je prvotno ( Mikao Usui) bila reiju, ker bi pomenilo duhovni blagoslov in kot postopek ni imela tehnično kaj prida s sedanjimi. Kasneje so uvedli (ne Usui) denju, ki je že bliže današnjim izvedbam. Tule bom kar podal odlomek iz svoje knjige - USUI REIJU – duhovni blagoslov Kot sem že navedel, je Usui izvajal posvetitev na precej drugačen način, kot to poteka danes v večini reiki šolah in sistemih. Ni uporabljal dovolj simbolov, niti se ni preveč osredotočal na čakre itd. Prav tako se ni osredotočal na temensko – kronsko čakro, skozi katero učitelj »vstopi« v avro učenca. Telo ali energijsko polje je bilo vzeto kot celota, z reikijem je harmoniziral avro s pomočjo različnih gest. Ta »duhovni blagoslov« je podajal pogosto pri istih učencih, včasih tudi vsakotedensko, za razliko od iniciacije ali posvetitve, ki jo dandanes uporabimo za učenca le enkrat za določeno stopnjo. Uporabljal pa je še jumon-kotodamo, ki je dala temu obredu izjemno moč. Sestavljajo jo štiri besede, šest zlogov (morebitna povezava s šingon budistični filozofiji), ki pozna šest elementov: zemlja, voda, ogenj, zrak, praznina (breztelesnost) in zavest. V japonski tradicionalni obredni ezoteriki obstajajo načini monotonega cerkvenega petja svetih ali »čarobnih« besed, ki so lahko tako budističnega kot tudi šinto izvora (šintoizem je skupno ime za več verskih navad, ki izvirajo iz predzgodovinske Japonske), saj se ti dve tradiciji neločljivo prepletata skozi zgodovino. Moč se manifestira ob pravilni izgovorjavi in intonaciji teh besed (šestih zlogov), kar privede do vibracij na določeni frekvenci. Te štiri besede v reiju shingonu (shingon kot jumon mantra –kotodama, ne šingon budizem) so: O (velik), v kanji (kitajski pisni znaki), ki se uporabljajo na Japonskem, je več načinov branja in pomena kanji, v tej pismenki se izgovarja kot »O«, čeprav je kanji isti kot tisti, ki se izgovarja kot »dai«, pri izgovorjavi imena mojstrskega reiki simbola. Da-ho (prejeti, vzeti, izkoristiti). Ki-ko (dih, kultura duše), ki-ko je tudi japonski izraz za kitajski chi-kung. Ki (ta kanji se uporablja v mnogih primerih, pomen pa je več ali manj isti, označuje univerzalno, kozmično energijo). To bi lahko prevedli: »Velika metoda ali obred za izkoriščanje ali prejetje energijske, dušne kulture«. V tej knjigi bom opisal reiju kot ga je izvajal Hayashi. Lahko še dodam, da obstaja (tako kot pri mnogih drugih vidikih reikija) več izvedb, katerih viri vsak zase trdijo, da je njihova variacija originalna, izvirna Usui reiju. Praktično je to nepomembno, zgoraj je le navedena reiju shingon, ki jo lahko uporabljamo pri posvetitvah kot tudi pri drugih reiki praksah. Kot zanimivost naj še povem, da je po nekaterih virih izraz in postopek denju – posvetitev, danes inicijacija, uporabljal Usuijev prijatelj in učenec, kasneje mojster Ushida v Usui reiki ryoho sistemu, čeprav so v tem sistemu zanesljivo najprej uporabljali reiju. Hayashi pa je svoj reiju imenoval nekaj podobnega kot transformacija. REIJU Reiju pomeni v bistvu duhovni blagoslov ali tudi dajanje, prejemanje duhovnega daru. Podobni obred se izvaja na zahodu kot inciacija ali posvetitev. Usui je to podajal pri vsakem srečanju učencev, v namenu ojačanja, občutenja in kanaliziranja reikija, energije pri učencih. Ta postopek je bil velika skrivnost, ker jo je poznal le učitelj, kar pa ni tako smiselno, saj v končni fazi ne moreš posvetiti nekoga v nekaj, česar sam nimaš. V tem opisu gre za tehniko, ki jo je uporabljala ga. Takata, naučil pa jo je seveda njen učitelj Hayashi. V svetu obstaja in se uporablja za posvetitev v reiki mnogo različic. Koliko so nekatere smiselne in ne, učinkovite ali tudi ne, je brezpredmetno soditi, ker vsak učitelj da nekaj svojega, kar nosi in čuti v sebi. Kar se pa tiče "prodajanja"- pri meni gre navadno za eno ali včasih dvodnevno delavnico, ki ne obsega samo inciacijo, temveč kar nekaj materiala (lahko si ogledaš na moji spletni strani). Stane za prvo stopnjo 75 e. Dobiš tudi priročnik 32 strani. Pa mi povej kaj kdo sedaj komu prodaja. Ali imaš kakšne delavnice zastonj ? Ne bi vedel. Lepo bodi Matjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 28. marec 2010 Prijavi Deli 28. marec 2010 Matjaž, hvala za pojasnilo , o reikiju in reiki iniciaciji res nisem vedela praktično nič (če odmislim to, kar sem mimogrede slišala in je bilo bolj v smislu "greš, plačaš in imaš", v učinek nečesa takšnega pa sem dvomila), zato sem pa vprašala. Sicer pa pripomba o zaračunavanju ni bila mišljena kot očitek tistim, ki izvajajo reiki delavnice in iniciacije, ampak bolj kot vprašanje v kontekstu pojma iniciacije - kako priti do iniciacije ter njenega pomena in učinka. Če sem prav razumela, bi to iniciacijo lahko v grobem primerjali (ne enačili) s tem, da nekoga peljaš v gore (tudi v smislu duhovne, ne le fizične poti) in mu odpreš to spoznanje - ta doživljajski "kanal", je pa seveda od človeka, njegovega dela in razvoja odvisno, kaj bo s tem počel in kakšen pomen bo to imelo zanj. Takšnega vodnika seveda prosiš za "iniciacijo v gore" in vodstvo in mu za to tudi primerno plačaš. Kompleksne - življenjske ali planetarne iniciacije, kje gre za velike spremembe v zavesti in posledično odpiranje pa so še vedno posledica človekovega razvoja, ki najbrž obsega precej več kot pot enega življenja in niso stvar osebne odločitve in ene delavnice - čeprav je tudi ta delavnica lahko korak na poti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 28. marec 2010 Prijavi Deli 28. marec 2010 Jap, nekaj takega...počasi ti postaja jasno..... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 29. marec 2010 Prijavi Deli 29. marec 2010 Matjaž, hvala za pojasnilo , o reikiju in reiki iniciaciji res nisem vedela praktično nič (če odmislim to, kar sem mimogrede slišala in je bilo bolj v smislu "greš, plačaš in imaš", v učinek nečesa takšnega pa sem dvomila), zato sem pa vprašala. Sicer pa pripomba o zaračunavanju ni bila mišljena kot očitek tistim, ki izvajajo reiki delavnice in iniciacije, ampak bolj kot vprašanje v kontekstu pojma iniciacije - kako priti do iniciacije ter njenega pomena in učinka. Če sem prav razumela, bi to iniciacijo lahko v grobem primerjali (ne enačili) s tem, da nekoga peljaš v gore (tudi v smislu duhovne, ne le fizične poti) in mu odpreš to spoznanje - ta doživljajski "kanal", je pa seveda od človeka, njegovega dela in razvoja odvisno, kaj bo s tem počel in kakšen pomen bo to imelo zanj. Takšnega vodnika seveda prosiš za "iniciacijo v gore" in vodstvo in mu za to tudi primerno plačaš. Kompleksne - življenjske ali planetarne iniciacije, kje gre za velike spremembe v zavesti in posledično odpiranje pa so še vedno posledica človekovega razvoja, ki najbrž obsega precej več kot pot enega življenja in niso stvar osebne odločitve in ene delavnice - čeprav je tudi ta delavnica lahko korak na poti. Ja, prrav imaš- to je začetek razvoja, evolucije osebnosti, je le nakazana pot, ki če jo hodiš, ki pelje naprej- GATE-GATE-PA-REGATE-PA-RASANGATE-BO-DI-SWA-HA.( mantra srca -srčna sutra- v Tibetanskem budizmu- prev.-gremo,gremo, gremo naprej, resnično naprej- do razsvetljenja). Nejemlji dobesedno...vendar dinamika človekovega osebnostnega ali pa zavestnega razvoja se nekje mora ( ni obvezno) začeti. Kje končaš, je pa seveda stvar volje, namena in zavedanja.Tisto -prideš, plačaš, dobiš...je bolj tako...sam delam iz srca in to je malce drugače kot maloprodaja. Namen ni trženje, je dajanje in širitev ljubezni, ne jemanje denarja. Denar je pač sredstvo, s katerim moraš na nek način se soočiti, ga sprejeti in...preživeti- v fiziološkem kontekstu. Lepo bodi Matjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
swamisan 8. november 2010 Prijavi Deli 8. november 2010 Lahko uporabljaš simbole ali pa tudi ne.Vendar, simboli so na nek način filtri z določenimi lastnostmi. Ampak REIKI niso simboli.REIKI je živa inteligantna življenska informacija. Ti si reiki. Ti jo usmerjaš ...Vse je ENO ... 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
moytsa 16. november 2010 Prijavi Deli 16. november 2010 Reiki je način življenja, k iga ali pa tudi ne, sprejmeš. Jaz sem ga.....Fora je v tem, da ni vse v denarju, zato sem se jaz osebno potrudila, da so moje iniciacije, tako cenovno, kot tudi nasplošno, dostopne vsem. O sami iniciaciji ne bi pisala, ker so že kolegi gor razložili, kaj in kako, rada bi ti pa samo povedala, da se mnoge stvari ne dajo opisati z besedami...Greš, poizkusiš in imaš. Koliko pa si potem močna glede pretoka energije, je pa odvidno od tvoje predanosti temu delu dalje...... 1 Citiraj MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
swamisan 17. november 2010 Prijavi Deli 17. november 2010 DOMEN - uporabljaj simbole da bo full učinek pa se kar sam uglasi in opisal ti bom kako : - vlezi se na posteljo na hrbet- skleni prste leve in desne roke podobno molilnemu položaju, zapri oči, umiri se, sprosti se ...- obrni se na svoj višji JAZ npr. tako Moj višji JAZ, prosim te za pomoč in popolno uglasitev s simbolom npr. ČO_KU_REI. Uglasitev pričnem ZDAJ.- počakaj 15 do 30 minut in si uglašen postopek lahko poljubnokrat ponoviš, vedno dokler se ti zdi potrebno.Enak postopek velja za vse ostale simbole in poljubne simbole in poljubne energije ... Nadalje je potrebno čimveč delat z reikijem, pretakat energijo, pretakat življenske informacije ... Nič posebnega, nič strašnega, nobena umetnostTo lahko naredi vsak 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.