prims 30. marec 2010 Prijavi Deli 30. marec 2010 Pozdravljeni! Na TV SLO 1 sem v oddaji sobotno popoldne zasledil prispevek o gibalni terapiji Kinergetix. Zadeva se mi zdi zelo zanimiva.Ima mogoče kdo kaj več informacij v zvezi s to metodo? Hvala za odgovor! Dejan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 30. marec 2010 Prijavi Deli 30. marec 2010 Sem moral strička Googla vprašat šta je to čudo. Stvari kot jih vidim jaz...nek človeček na zahodu pobere določene vaje iz thai chija, chi gonga, ostalih vzhodnjaških vaj, ubaci malo meditacije, bioenergetskih zadevic....in vse to malo zmiksa in prilagodi zahodnemu stilu življenja in seveda tudi poimenuje z novim in zvenečim imenom...Če ima pa še kakšno višjo zdravstveno izobrazbo je pa toliko medijsko bolj odmevno... Kar dosti stvari ki se zadnje čase pojavlja na zahodu so samo neke zmiksane kombinacije večinoma iz joge in raznih taoističnih oz. vzhodnjaških zadevic...edino izrazoslovje je malo bolj podobno zahodnemu mišljenju + medicinski izrazi... ...Če so človečkom bolj všeč take zmiksane zadevce tudi v redu, zakaj pa ne...človečki smo različni...vsakemu odgovarja druga kombinacija... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prims 1. april 2010 Avtor Prijavi Deli 1. april 2010 Srčno upam, da ni to spet 'še ena taka inovacija'. Jaz bom vseeno šel na vadbo, da vidim v živo, kako zadeva zgleda. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
RomanR 14. april 2010 Prijavi Deli 14. april 2010 (popravljeno) Lep pozdrav, evo da še jaz pristavim svoj pisker. Zadevo testiram ze 2 meseca, po naravi se bolj opiram na znanost in empirijo, a vendar le---sem se vseeno odlocil zadevo pogledat. Tkole je v bistvu, kinergetix je neka kombinacija fizioterapije\biomehanike tudi bioenergije in ni toliko duhovno sploh usmerjeno kot morda deluje na prvi pogled. Snovalec te metode, David je magister fiziologije in klinične rehabilitacije ter pozna anatomijo\kineziologijo\gibanje človeka v nulo. Sam prihajam iz okoliša fizioterapevtov\medicincev in lahko potrdim, da ne govori nekaj na pamet tja v tri dni. in...spremembe? Ja, pri meni je bil "večni" problem koleno (operiran miniskus) in teniški komolec, in moram priznati, da pomaga, se opazi precejšna razlika. Bolecine skoraj, da ni vec. Dejansko se naucis na novo hoditi, stati, premikati, da ne obremenjujes sklepov, tko da nasplošno ljudje s težavami v hrbtenici, etc.... bi jim lahko pomagalo. Spim tudi bolje, ne vemo čemu bi to lahko pripisali, ampak glede nato, da vadba hkrati tudi pomirja, ima nek efekt. Zaenkrat sem ZA, zadeva je OK, sem pa šele začetnik in vedno stvari jemljem z rezervo, tko da bomo poročali še naprej. Peace to all! Popravljeno 14. april 2010 -> RomanR Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.