Skoči na vsebino

Facebook

Anqet

Recommended Posts

Ker sem videla, da ni nihče posebej odprl teme jo bom jaz (Marsa, lahko brises ce se ti ne zdi)...

Torej... jaz nima narejenega facebooka. Vsi me sprašujejo in se vtikajo zakaj in sem jim zdi to zelo čudno, saj spadam v generacijo, ki je zasvojena z IT tehnologijo, v glavnem sem še ena zelo redkih, ki ni na fb-ju. Moji razlogi pa so:

- že dovolj (beri preveč) časa preživim za računalnikom, če bi imela fb bi, ga še več (manj časa bi bila zunaj, v naravi, športala,...)

- virtualno druženje mi ni, raje grem z eno prijateljico na kavo, kot pa da imam 10 ali več "prijateljev" na fb-ju in za njih zapravljam čas

- nočem da moji znanci in prijatelji imajo oziroma vidijo, vse podrobnosti, recimo kdaj sem jaz za računalnikom itd. (to so moje osebne stvari)

- nočem biti "odvisna" od fb-ja

- nočem biti kot vsi drugi in ga imeti, ker ga vsi imajo

Zadnje čase, pa sem celo pomislila, da bi si ga naredila.... Sam to sem samo pomislila...

Zdaj me zanimajo vaša stališča zakaj ga imeti oziroma zakaj ga ne imeti.

Ne jokaj za soncem, ki je zašlo; zaradi solza ne boš videl zvezd.

PARRA

Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem račun na FB imel, sem ga pa preklical in ravno danes preteče 14-dnevni rok po katerem je, če vmes ni nobenih aktivnosti, račun dokončno preklican.

Eden od razlogov zakaj sem brisal svoj račun na FB je tudi tale članek

Računalniške novice - množično brisanje računov na FB?

Glavni razlog pa je da ga sploh nisem uporabljal.

Sem napisal že v eni drugi temi - ustvaril sem račun samo zato da sem se lahko priključil skupini proti Dimitriju Ruplu.

Na internetu sem pa tudi brez FB kar precej(preveč x?x )... :o|o: x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Jaz mislim, da je odgovor zelo preprost: če si gor, si za, če te ni, si proti (če se lahko tako izrazimo: za|proti). x:)x

p.s. Anqet, ne, nič narobe, kar naj bo tema, super, bolje da je ta(kšna), kot ona prejšnja, kjer ste že začel mal se pogovarjat, pa se mi je zdelo škoda, da je tako specifično postavljena. Tako da takole splošno je boljše oz. se mi zdi kul da je potem posebej. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

objavljaš pa gor toliko osebnih stvari, kot si želiš. Nihče te ne sili objavljat fotk ali pa zaposlitvenega statusa ali pa česarkoli ...

Seveda - tako si to tudi sama predstavljam.

(jaz nisem gor, nekako mi ni nikol potegnil, tud srfam ne gor, ker morš bit očitno prijavljen oz. morš met tud sam profil, tako da nisva na ti s FB. Me pa ogromno ljudi vabi, tudi taki ki jih sploh ne poznam.... si ne morem niti predstavljat, kako bi mi lahko zneslo vse te kontakte furat, vzdrževat in negovat, če še tu in v RL komaj dohajam.... je pa večina folka gor... logično... čist okej, fajn da ima folk vsaj nekaj takole... no meni je malo otročje vseeno, vse skupaj... med drugim me je tudi to odvrnilo)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

[FB] Trije sistemi za varstvo zasebnosti

[Account ---> Privacy Settings ---> Aplication Settings, ...]:

01. Sistem »master control« uporabnikom priljubljenega socialnega omrežja omogoča, da z enim

miškinim klikom nastavijo pravice dostopa do novih vsebin. Pri tem pa lahko izbirajo med

tremi stopnjami zasebnosti, in sicer vsakdo [Everyone], prijatelji prijateljev [Friends

of Friends] in samo prijatelji [Only Friends]. Sistem »master control« lahko uporabniki

Facebooka seveda uporabijo tudi za obstoječe vsebine.

02. Drugi sistem za varstvo zasebnosti pripomore k zmanjšanju količine informacij, ki so

potrebne za nemoteno uporabo socialnega omrežja.

03. Tretji sistem pa se dotika dostopa do zasebnih podatkov s strani aplikacij.

Uporabniki lahko sedaj preko enostavnega menija izberejo, katere informacije bodo delili

z aplikacijo.

FB Account [ukinitev]

http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

Ob vpisu dostopnega gesla, varnostne kode se uporabnikov račun na FB ukine za 14 dni.

V kolikor se v temu času ne logira v FB račun, se uporabnikov FB račun izbriše [? če res. -)].

Na FB se odpre račun z nepravim imenom, priimkom,

drugimi nepravimi podatki.

Ne nalaga se osebnih slik, ne podaja se osebnih podatkov.

Nastavi se max. zasebnost.

In ni nobene skrbi glede "razkrivanj, sledenj, ...".

Določeni ljudje itak vedo, za koga gre. ... -)

So določene FB strani, ki so uporabne, kar se informacij, kontaktov tiče.

Imajo pa lahko visoko nastavljeno zasebnost.

In se rabi imeti aktiven FB account, ...

Zavisi, za kaj & katere stvari nekdo rabi/ uporablja FB.

Facebookov ustanovitelj Mark Zuckerberg žalil FB uporabnike z budalami [dumb fucks]

in vdiral v poštne predale/ email račune FB uporabnikov

Facebookov ustanovitelj Mark Zuckerberg, katerega obtužujejo zlorabe osebnih podatkov

uporabnikov, se je norčeval iz FB uporabnikov, za katere je rekel, da so budale

["dumb fucks"]:

Facebook Hates You

Facebookov ustanovitelj Mark Zuckerberg: "FB uporabniki so budale [dumb fucks]."

http://www.youtube.com/watch?v=rabVsvof2js

[All Users Comments] Mark Zuckerberg zalil FB uporabnike, da so budale [dumb fucks]

http://www.youtube.com/comment_servlet?all_comments=1&v=rabVsvof2js

Zuckerberg used Facebook data to hack users' private email accounts

Facebookov ustanovitelj Mark Zuckerberg je vdiral v zasebne email račune.

http://www.businessinsider.com/how-mark-zuckerberg-hacked-into-the-harvard-crimson-2010-3

Zuckerberg calls Facebook users "dumb fucks"

Facebookov ustanovitelj Mark Zuckerberg: "FB uporabniki so budale [dumb fucks]."

http://ur1.ca/00rx7

! Z osebnimi podatki previdno. Z njimi se trguje.

Marku Zuckerbergu and & [FB] ravno za zaupati NI.

Komu drugemu tudi ne. ... -)

Osebne podatke je treba dati na PayPal plačilnemu sistemu,

svetovni tržnici eBay, ... [trgovalni portali]. ...

Sem pa FB ne sodi. Mark Zuckerberg and & so že kompromitirani. -)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...