Loli* 1. september 2010 Prijavi Deli 1. september 2010 Živjo! Na obeh rokah se mi že nekaj časa pojavlajo izpuščaji.. po prstih podlakteh in včasih tudi okrog oči nekaj malega (čeprav okrog oči je drugače, tako da neverjamem da gre za isto stvar).... Vredu.. sem šla k dermatologu, in sem šla na testiranje, če so mogoče glivice (vzrok bi bile živali) ampak je bil test negativen..Potem je rekla da je alergija, in mi je dala samo mazilo Advantan za en teden, pa Elidel za nadaljnih 14dni, pa še neko blažilno kremo, pa tablete proti srbenju (ki mi niti niso neki pomagale, ampak itak lahko zdržim, tudi če me roka srbi)... Na test za alergije pa sem naročena šele decembra http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gifPotem pa se itak to ni nič boljšalo, sem pa med počitnicami začela spet delat, in sem uporabljala rokavico z lateksa na levi roki, in so se mi izpuščaji izpustil po celi roki, tko da se prav vid do zapestja, do kamor mi je segala rokavica... po dlani sicer nisem, ampak sem pa po nekaterih blazinicah tudi... po prstih mi že prav poka koža... pa se še vseeno mažem z blažilno kremo, da ni čisto suho, ampak itak to nebo pomagalo.. Na desni strani pa je ostalo tako kot je bilo.. Kljub mazanju.. Sedaj upam, da ko ne delam več in ne uporabljam rokavic, da se mi bo zadeva sama izboljšala... ampak nevem, ali je možno da je to alergija na lateks? Ampak potem bi mogel bit tut tisto na desni roki alergija na lateks (tisto se mi pa vleče že dalj časa, ampak ni tako hudo kot na levi roki), samo nevem kje bi to staknila, in zakaj izpuščaji samo po rokah...? Upam, da se kdo kaj spozna na to, in mi lahko pomaga, da ugotovim če je res to alergija na lateks... Ker za tisti test za alergije tako al tako dvomim da bo sploh kaj pokazal, ker so mi ga že opravljal ko sem bila stara pol leta, pa ni nič pokazal.. Hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 1. september 2010 Prijavi Deli 1. september 2010 Živjo! Na obeh rokah se mi že nekaj časa pojavlajo izpuščaji.. po prstih podlakteh in včasih tudi okrog oči nekaj malega (čeprav okrog oči je drugače, tako da neverjamem da gre za isto stvar).... Vredu.. sem šla k dermatologu, in sem šla na testiranje, če so mogoče glivice (vzrok bi bile živali) ampak je bil test negativen..Potem je rekla da je alergija, in mi je dala samo mazilo Advantan za en teden, pa Elidel za nadaljnih 14dni, pa še neko blažilno kremo, pa tablete proti srbenju (ki mi niti niso neki pomagale, ampak itak lahko zdržim, tudi če me roka srbi)... Na test za alergije pa sem naročena šele decembra http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gifPotem pa se itak to ni nič boljšalo, sem pa med počitnicami začela spet delat, in sem uporabljala rokavico z lateksa na levi roki, in so se mi izpuščaji izpustil po celi roki, tko da se prav vid do zapestja, do kamor mi je segala rokavica... po dlani sicer nisem, ampak sem pa po nekaterih blazinicah tudi... po prstih mi že prav poka koža... pa se še vseeno mažem z blažilno kremo, da ni čisto suho, ampak itak to nebo pomagalo.. Na desni strani pa je ostalo tako kot je bilo.. Kljub mazanju.. Sedaj upam, da ko ne delam več in ne uporabljam rokavic, da se mi bo zadeva sama izboljšala... ampak nevem, ali je možno da je to alergija na lateks? Ampak potem bi mogel bit tut tisto na desni roki alergija na lateks (tisto se mi pa vleče že dalj časa, ampak ni tako hudo kot na levi roki), samo nevem kje bi to staknila, in zakaj izpuščaji samo po rokah...? Upam, da se kdo kaj spozna na to, in mi lahko pomaga, da ugotovim če je res to alergija na lateks... Ker za tisti test za alergije tako al tako dvomim da bo sploh kaj pokazal, ker so mi ga že opravljal ko sem bila stara pol leta, pa ni nič pokazal.. Hvala s kakšnimi materiali pa delaš? kakšnimi lepili mogoče? da ni tam problem?kakšne rokavice iz latexa pa imaš? one s smukcom? menda je lahko on tečen in vir srbenja in težav.pa proti alergijam je menda lahko učinkovito tudi koloidno srebromal poglej pa ne obupaj prehitro. sej je le škoda, da te glih roke skos srbijo Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Loli* 1. september 2010 Avtor Prijavi Deli 1. september 2010 Ne... delam z živili... in to pomoje ni problem..Ja kakšne rokavicee?? Te kt jih majo dohtarji.... kakšen smukc,.. haha http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif Sam štos je v tem, da sem take izpuščaje imela že prej (ko nism delala), in tudi po drugi roki (na kateri nism mela rokavice), ampak zdj k sm nosila rokavico se mi je po levi fulll poslabšal... samo čudn se mi zdi da bi bla lih alergija na lateks, ker sem mal čekirala po netu, in tisti k majo to alergijo, nesmejo niti v stik z baloni, in morjo prej obvestit zdravnike pred pregledom, da ne nosijo rokavic, oz. je zelo dobro, če so prvi naročeni, ker tut to ne pomaga, če prej nosi rokavice pa jih sam sname ko pride ta z alergijo. Jst pa teh problemov menda nimam?? Hm tole koloidno srebro, me lih neki ne vleče preveč http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 1. september 2010 Prijavi Deli 1. september 2010 Ne... delam z živili... in to pomoje ni problem..Ja kakšne rokavicee?? Te kt jih majo dohtarji.... kakšen smukc,.. haha http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif Sam štos je v tem, da sem take izpuščaje imela že prej (ko nism delala), in tudi po drugi roki (na kateri nism mela rokavice), ampak zdj k sm nosila rokavico se mi je po levi fulll poslabšal... samo čudn se mi zdi da bi bla lih alergija na lateks, ker sem mal čekirala po netu, in tisti k majo to alergijo, nesmejo niti v stik z baloni, in morjo prej obvestit zdravnike pred pregledom, da ne nosijo rokavic, oz. je zelo dobro, če so prvi naročeni, ker tut to ne pomaga, če prej nosi rokavice pa jih sam sname ko pride ta z alergijo. Jst pa teh problemov menda nimam?? Hm tole koloidno srebro, me lih neki ne vleče preveč kolkor vem, so tut kondomi iz lateksa in če mal pomislim... si alergična na kondome... torej desce čista logika sam pomagat se trudim Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Loli* 1. september 2010 Avtor Prijavi Deli 1. september 2010 kolkor vem, so tut kondomi iz lateksa in če mal pomislim... si alergična na kondome... torej desce čista logika sam pomagat se trudim To sem že pomislla... ampak mi ni jasn Zato ker sem alergična na kondome, naj bi mela izpuščaje po roki?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 1. september 2010 Prijavi Deli 1. september 2010 dobr razmišljaš. ni kej pa hitr dojemaš... jes se udam Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 1. september 2010 Prijavi Deli 1. september 2010 Po mojih izkušnjah bi rekla, da rokavice nimajo nobene veze (glede na to, da si imela alergijo že prej), razen tega, da vsaka stvar, ki si jo daš na del telesa, kjer je že alergijska reakcija, stvar samo še poslabša. Razen pač kakih advantanov, elidelov in na koncu še elocomov, ki pa na dolgi rok niso prav fajn ... Meni se tole dela po rokah (ta mala dva prstka ponavadi) že ful let, vmes se razširilo tud na obraz... Sprobala že vse živo, ugotavljala na kaj vse sem alergična (sam da sem prišla blizu kakega čistila se je poslabšalo, včasih bila dovolj samo mal bolj vroča voda .. kar se rokavic tiče - če sem jih uporabljala preventivno, preden je bila kaka pikica na prstih, je bilo ok ... če sem jih uporabljala zato, da se alergija ne bi poslabšala - je bilo slabše. sem prišla do tega, da karkoli dam gor, od olja, vodnih kremic, aloe, sivke, navadnih bombažnih rokavic, lateks rokavic ... stvar samo poslabša, ko enkrat je .. Tko da ne vem ... meni se je za 80% umirilo, ko sem šla na bioresonanco in posledično še ful spremenila prehrano ... Zdaj se mi alergija dejansko pojavlja samo v stanju večjega stresa ali pa če res packam kakšna divja čistila po rokah (ajaxa ne prenesem sploh, odkar ga vrgla stran in zamenjala za drugo, je boljš) ali pa če pridem v stik s plesnijo, na kar sem baje alergična ali pa kadar zabluzim in se začnem 'normalno' hranit oziroma kadar se par teh stvari skombinira. Pa še to samo po dveh prstkih, kar se nekak da prenest ... Po moje je fora predvsem v tem, da telo zaradi bogsigavedi česa razvije občutljivost na ... ne vem, tujke ... kaj se njemu zazdi tujek je pa odvisno od trenutka .. kako se počutiš, kolk skrbi in problemov imaš, kaj ješ, kaj si tisti dan držala v rokah ...tako da lahko testiraš in mal spremljaš in poskušaš ugotovit kdaj je slabše in od česa je odvisno .. da dobiš malo filing čemu se izogibat ... načeloma pa nič ne škodi, če skenslaš vsaj bel sladkor, belo moko, E-je iz konzerv in hitre hrane, in to nadomestiš z večjimi količinami zelenjave in dovolj vode, da se telo lahko sproti čisti ... 2 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Loli* 1. september 2010 Avtor Prijavi Deli 1. september 2010 hehehehttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif Uglavnm sploh ni več smešn... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gifMene roke srbijo... spokano imam use... mažem si veliko.. kadar kam butnem pa kadar se kaj opraskam se sigurno na to roko... :SPOLOM... Nazaj k zdravniku? Nee.... Mam že doma 2 advantana in ne rabim še tretjega... ker vem, da mi drugega nemore pomagat,...Edino kar je, je še test za alergije, ki pa mi tut ne daja nič upanja ... Upam, da se bo samo od sebe vsaj po tej roki malo pozdravilo, ker ne nosim več teh rokavic.... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Loli* 2. september 2010 Avtor Prijavi Deli 2. september 2010 Po mojih izkušnjah bi rekla, da rokavice nimajo nobene veze (glede na to, da si imela alergijo že prej), razen tega, da vsaka stvar, ki si jo daš na del telesa, kjer je že alergijska reakcija, stvar samo še poslabša. Razen pač kakih advantanov, elidelov in na koncu še elocomov, ki pa na dolgi rok niso prav fajn ... Meni se tole dela po rokah (ta mala dva prstka ponavadi) že ful let, vmes se razširilo tud na obraz... Sprobala že vse živo, ugotavljala na kaj vse sem alergična (sam da sem prišla blizu kakega čistila se je poslabšalo, včasih bila dovolj samo mal bolj vroča voda .. kar se rokavic tiče - če sem jih uporabljala preventivno, preden je bila kaka pikica na prstih, je bilo ok ... če sem jih uporabljala zato, da se alergija ne bi poslabšala - je bilo slabše. sem prišla do tega, da karkoli dam gor, od olja, vodnih kremic, aloe, sivke, navadnih bombažnih rokavic, lateks rokavic ... stvar samo poslabša, ko enkrat je .. Tko da ne vem ... meni se je za 80% umirilo, ko sem šla na bioresonanco in posledično še ful spremenila prehrano ... Zdaj se mi alergija dejansko pojavlja samo v stanju večjega stresa ali pa če res packam kakšna divja čistila po rokah (ajaxa ne prenesem sploh, odkar ga vrgla stran in zamenjala za drugo, je boljš) ali pa če pridem v stik s plesnijo, na kar sem baje alergična ali pa kadar zabluzim in se začnem 'normalno' hranit oziroma kadar se par teh stvari skombinira. Pa še to samo po dveh prstkih, kar se nekak da prenest ... Po moje je fora predvsem v tem, da telo zaradi bogsigavedi česa razvije občutljivost na ... ne vem, tujke ... kaj se njemu zazdi tujek je pa odvisno od trenutka .. kako se počutiš, kolk skrbi in problemov imaš, kaj ješ, kaj si tisti dan držala v rokah ...tako da lahko testiraš in mal spremljaš in poskušaš ugotovit kdaj je slabše in od česa je odvisno .. da dobiš malo filing čemu se izogibat ... načeloma pa nič ne škodi, če skenslaš vsaj bel sladkor, belo moko, E-je iz konzerv in hitre hrane, in to nadomestiš z večjimi količinami zelenjave in dovolj vode, da se telo lahko sproti čisti ... Aha... torej sem sam poslabšala stanje s to rokavico :S... Sam, da bi mela kakšno reakcijo na čistila, pomoje da ne... Mi pa je rekla sodelavka, da mi bo prnesla nevem kakšno olje, mogoče polhovo??? res nism si dobr zapomnla, ampak da kao naj bi pomagal.. Pol raj to pustim in se ne mažem? Ful ti hvala za nasvet,... Ampak da se ti to lahko poslabša zaradi skrbi?.. okej..Bom začela malspremljat (čeprav sem to že enkrat delala, pa je bilo brez ugotovitev :S in sem nehala) Glede prehrane pa bom tudi začela se malo pazit, škodovat mi tak nemore . lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 2. september 2010 Prijavi Deli 2. september 2010 Aha... torej sem sam poslabšala stanje s to rokavico :S... Sam, da bi mela kakšno reakcijo na čistila, pomoje da ne... Mi pa je rekla sodelavka, da mi bo prnesla nevem kakšno olje, mogoče polhovo??? res nism si dobr zapomnla, ampak da kao naj bi pomagal.. Pol raj to pustim in se ne mažem? Ful ti hvala za nasvet,... Ampak da se ti to lahko poslabša zaradi skrbi?.. okej..Bom začela malspremljat (čeprav sem to že enkrat delala, pa je bilo brez ugotovitev :S in sem nehala) Glede prehrane pa bom tudi začela se malo pazit, škodovat mi tak nemore . lp ne, ne vem, probaj kremico. mogoče bo pa pomagal ... nikol ne veš .. pa pol še meni sporoči poslabša zarad skrbi ... ja .. ko si ti v stresu zarad biločesa je tud tvoje telo v stresu .. in če je v stresu, je mal zakrčeno in so vsi organi tud mal zakrčeni in pol telo ni tolk zelo sposobno predelovat hrane, pucat strupov iz telesa in se to nabira in nekje udari ven .. enim pač kot alergija, al pa glavoboli, enim kot kaj drugega, enim pa tud sploh ne .. tole sem tako na simpl povedala, kot si jaz razlagam a veš, na primer, če greš na morje za 14 dni in daš možgančke na off ... grem stavit, da se bo vse precej popravilo ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Loli* 2. september 2010 Avtor Prijavi Deli 2. september 2010 ne, ne vem, probaj kremico. mogoče bo pa pomagal ... nikol ne veš .. pa pol še meni sporoči poslabša zarad skrbi ... ja .. ko si ti v stresu zarad biločesa je tud tvoje telo v stresu .. in če je v stresu, je mal zakrčeno in so vsi organi tud mal zakrčeni in pol telo ni tolk zelo sposobno predelovat hrane, pucat strupov iz telesa in se to nabira in nekje udari ven .. enim pač kot alergija, al pa glavoboli, enim kot kaj drugega, enim pa tud sploh ne .. tole sem tako na simpl povedala, kot si jaz razlagam a veš, na primer, če greš na morje za 14 dni in daš možgančke na off ... grem stavit, da se bo vse precej popravilo ... Sej umes k sm mela te izpuščaje (na levi roki isto malo kot na desni) sem šla mal na off na morje, pa sm mislla, da bo kej bolš, pa ni blo čist nič boljše in ne slabše... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif Ja kremco, pa še čakam, da bo dostavljenaa ti poročam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Loli* 4. september 2010 Avtor Prijavi Deli 4. september 2010 Zdaj ne vem točno kako se ti je bralo, vendar ga priporočam. Ni bav bav zastrupitev, če kupiš pri pravem prodajalcu. Kakšni testi bodo to, na katere si naročena decembra? Na kašen način mislim. In kje se to pol dobi ta sol? In kolk to stane??... Nevem no :S Ja te testi z iglami,... no to k te neki špikajo nevem točn... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 4. september 2010 Prijavi Deli 4. september 2010 Za moje pojme je Aliana dost dobro povedala bistvene stvari...prehrana, kemikalije, stil življenja... Koloidno srebro se pa na kratko povedano uporablja kot baktericid, po domače rečeno kot razkužilo za telo...kaj pa če pobije preveč bakterij...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Pojma nimam, ampak predpostavljam da nicht gut... Skratka treba upoštevat to kar je Alianca napričala + izboljšanje imunskega sistema + krepitev energijske pretočnosti (či, prana, ki...)...tralala...to se pa lahko doseže na različne načine... Skratka za koloidno srebro velja pravilo 5P...pravo zdravilo, pravemu pacientu, ob pravem času, pravo dozo, na pravilen način...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Matr so me medicinke dobro naučile, da se mi še zdaj sanja...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 4. september 2010 Prijavi Deli 4. september 2010 Nope...pravim da je srebro ubijalec bakterij in da je treba pazit na dozico in kako se ga uporablja...Srebro so uporabljal že od antičnih časov dalje kot neke vrste antibiotik...vprašanje pa je ali človeček to prenese...nekateri so pač alergični na srebro ipd. To pa ne gre drugače kot da vsak človeček sproba to na sebi in vidi kaj dogaja...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Moj engleski vrlo loš...ampak kakor sem na linku skapiral naj bi se pripravki iz srebra v medicini kao povečal prav zaradi Staphylococcus aureus- po domače povedano MRSA...ne dajo pa uradnega blagoslova ker ni kao dokazov da so pozitivni učinki zaradi srebra in ker povzroča poplavelo in pozelenelo kožo...predvidevam pa da je po vsej verjetnosti v ozadju bolj farmacevtski interes...zdravstvo je pač velik biznis...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.