Behemoth 19. september 2010 Prijavi Deli 19. september 2010 Kaj mogoče kdo ve, kje bi se človek lahko naučil kako politika funkcionira? Sem vprašal doma naj mi razložijo, ampak oni so mi ponudili samo osnove jaz pa bi rad več, ker vseeno bi rad spoznal kako naša država funkcionira pa to Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. september 2010 Prijavi Deli 19. september 2010 Naša in vse druge demokratične države, funkcionirajo kot podjetja v lasti imaginarnega ljudstva, kar je enako, kot v nikogaršnji ali božji.Bogove v tej komediji igrajo politiki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 19. september 2010 Avtor Prijavi Deli 19. september 2010 Ja Stane, lepo povedano:)Samo zaj če vam tak povem približno kaj vse vem. Približno vem kako deluje vlada, da sprejemajo zakone pa to, pa o ministrih tudi vem, da se menjujejo odvisno katera stranka zmaga na volitvah, o občinskih volitvah nimam pojma, ampak to tudi ni nekaj pomembno No tak da to bi približno blo to hehe Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 19. september 2010 Avtor Prijavi Deli 19. september 2010 Al pa če je tu gor kaki študent ali pa bivši študent politologije pa če ma kakšno skripto, ki je več ne rabi da si malo preberem? Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. september 2010 Prijavi Deli 19. september 2010 Al pa če je tu gor kaki študent ali pa bivši študent politologije pa če ma kakšno skripto, ki je več ne rabi da si malo preberem? Menda ja ne kandidiraš za župana ali občinskega svetnika 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 19. september 2010 Avtor Prijavi Deli 19. september 2010 hehe nene, bodi brez skrbi. no vsaj zaenkrat še ne Ampak tak, zanima me pač Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. september 2010 Prijavi Deli 19. september 2010 hehe nene, bodi brez skrbi. no vsaj zaenkrat še ne Potem je najbolje, da se priključiš kaki gledališki skupini, če nisi glumač, ne moreš biti politik v nikogaršnji državi.Volivci, ki od politikov ne zahtevajo vsak mesec višje dividende, kot to zahtevajo od vodilnih delničarji delniške družbe, izbirajo politike bolj tako, na prvi pogled in posluh Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 20. september 2010 Prijavi Deli 20. september 2010 Al pa če je tu gor kaki študent ali pa bivši študent politologije pa če ma kakšno skripto, ki je več ne rabi da si malo preberem? Preberi Sodobna politična filozofija od Kymlicke => se bere ko puter. pa povej pol svoje mnenje. pa ne se ustrašt št. strani, ker gre to hit. je pa to tko, če hočeš nasvet za par centov, ga lahko kupiš v trafiki, če te pa nekaj res zanima, si moraš vzet pa čas in trud. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. september 2010 Prijavi Deli 20. september 2010 Menda ja ne kandidiraš za župana ali občinskega svetnika Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 20. september 2010 Prijavi Deli 20. september 2010 Potem je najbolje, da se priključiš kaki gledališki skupini, če nisi glumač, ne moreš biti politik v nikogaršnji državi.Volivci, ki od politikov ne zahtevajo vsak mesec višje dividende, kot to zahtevajo od vodilnih delničarji delniške družbe, izbirajo politike bolj tako, na prvi pogled in posluh vidim stane, da se še vedno zavzemaš za državljanske delnice al kako temu rečeš. kaj praviš pa na utd Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 20. september 2010 Prijavi Deli 20. september 2010 Ja seveda oni so tam, mi pa tu oni so tisti na katere se kaze s prstom, da se lahko mi skrivamo za lastno neaktivnostjo kajne vedno bo nekdo tam in drugi tu, ce bomo sami delali razdaljo, taksno kot jo delas ti.ko pa bomo razumeli da smo mi ze tam, pa bo lahko drugace. Naša in vse druge demokratične države, funkcionirajo kot podjetja v lasti imaginarnega ljudstva, kar je enako, kot v nikogaršnji ali božji.Bogove v tej komediji igrajo politiki 1 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 20. september 2010 Avtor Prijavi Deli 20. september 2010 Preberi Sodobna politična filozofija od Kymlicke => se bere ko puter. pa povej pol svoje mnenje. pa ne se ustrašt št. strani, ker gre to hit. je pa to tko, če hočeš nasvet za par centov, ga lahko kupiš v trafiki, če te pa nekaj res zanima, si moraš vzet pa čas in trud. Super hvala Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 20. september 2010 Avtor Prijavi Deli 20. september 2010 nimbus, zaj mi je komaj potegnilo, ko sem prebral uvod knjige, da ta knjiga ni napisana o slovenski politiki. Mene trenutno zanima funkcioniranje slovenske, ameriška in slovenska politika pa nista enaki Saj zaj sem najdo na spletni strani FDV, zapiske iz predmeta Temelji politologije, in kolko berem je zelo lepo napisano samo funkcioniranje:) Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 20. september 2010 Prijavi Deli 20. september 2010 nimbus, zaj mi je komaj potegnilo, ko sem prebral uvod knjige, da ta knjiga ni napisana o slovenski politiki. Mene trenutno zanima funkcioniranje slovenske, ameriška in slovenska politika pa nista enaki Saj zaj sem najdo na spletni strani FDV, zapiske iz predmeta Temelji politologije, in kolko berem je zelo lepo napisano samo funkcioniranje:) aja, ni to o ameriški politiki. ta knjiga je teorija politike, tj. za kaj se pri politiki sploh gre. in lepo opiše vse strani, levo desno, tiste vmes in tudi ortogonalne, ki ne padejo direktno na linijo levo-desno, tj. feminizem, multikulturalizem, teorija državljanstva itd. so pa kakšni primeri za ponazoritev.sej so temelji politologije tut ok. in sigurno ni not slovenske politike. zna bit pa liberalno usmerjena in s tem ozkogledna. predpostavljam, da te kot mladega človeka znaima širok nabor možnosti brez predsodkov. pa prijetno branje... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. september 2010 Prijavi Deli 20. september 2010 vidim stane, da se še vedno zavzemaš za državljanske delnice al kako temu rečeš. kaj praviš pa na utd Nič ne pravim, saj UTD ni kaj drugega, kot dividenda na delnico države, ko ta doseže vrednost socialnega minimuma.Danes pravijo, da bi naj to bilo 300 evrov mesečno, ampak jutri, drugo leto ... bo to morda 400, 500, 1000 evrov.Samo v tem je napaka zagovornikov kosila zastonj, saj nič na tem svetu ni zastonj.Državljani, lastniki družbe država, si morajo UTD služiti z umnim upravljanjem tega svojega podjetja država, ne pa da jim bodo UTD določali politiki, kajti tak sistem bi rojeval same konflikte in bankrot države.Saj veš, kako so politiki pred volitvami radodarni z obljubami iz tujega žepa Nekoč, v bodočnosti, ko bodo dobrine namesto ljudi proizvajali roboti, bo postala DD dividenda, UTD, najobsežnejši, če že ne edini vir prihodkov državljanov.Ko bodo utedejevci nehali sanjati o kosilu zastonj in pričeli razmišljati ekonomsko, ne filozofsko, bo morda dozorel čas za sprejem zakona o delnici države, ki bo določil samo takšno višino UTD, kolikor ga bo gospodarstvo proizvajalo in razdeljevalo državljanom preko davka na dobiček, ki tudi ni čisto nič drugega, kot lastniška dividenda države na tiho partnerstvo v vsakem podjetju.Čigava je družba država, je temeljno vprašanje za kakršen koli utd, oziroma dividendo na DD. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. september 2010 Prijavi Deli 21. september 2010 Nič ne pravim, saj UTD ni kaj drugega, kot dividenda na delnico države, ko ta doseže vrednost socialnega minimuma.Danes pravijo, da bi naj to bilo 300 evrov mesečno, ampak jutri, drugo leto ... bo to morda 400, 500, 1000 evrov.Samo v tem je napaka zagovornikov kosila zastonj, saj nič na tem svetu ni zastonj.Državljani, lastniki družbe država, si morajo UTD služiti z umnim upravljanjem tega svojega podjetja država, ne pa da jim bodo UTD določali politiki, kajti tak sistem bi rojeval same konflikte in bankrot države.Saj veš, kako so politiki pred volitvami radodarni z obljubami iz tujega žepa Nekoč, v bodočnosti, ko bodo dobrine namesto ljudi proizvajali roboti, bo postala DD dividenda, UTD, najobsežnejši, če že ne edini vir prihodkov državljanov.Ko bodo utedejevci nehali sanjati o kosilu zastonj in pričeli razmišljati ekonomsko, ne filozofsko, bo morda dozorel čas za sprejem zakona o delnici države, ki bo določil samo takšno višino UTD, kolikor ga bo gospodarstvo proizvajalo in razdeljevalo državljanom preko davka na dobiček, ki tudi ni čisto nič drugega, kot lastniška dividenda države na tiho partnerstvo v vsakem podjetju.Čigava je družba država, je temeljno vprašanje za kakršen koli utd, oziroma dividendo na DD. se strinjam... pa vseeno dovoli, da te popravim. fraza zastonj kosila se uporablja ravno v ekonomskem žargonu, ko je splošno priznano mnenje, da je za osnovno preživetje, kamor seveda spada tudi kosilo, nujno potrebno prodati svojo delovno silo (v praksi) napol zastonj lastnikom sredstev, ki so si jih tako ali tako pridobili s preprosto uzurpacijo oz. nasiljem. ko bomo pa razmišljali filozofsko, tj. da so vsi viri kakorkoli gledamo nanje, naj bodo to ali vsi naravni viri ali vse naravne obdarjenosti, ki jih posamezniki posedujemo, neodvisni od naše volje in so nam samo dani v uporabo, bomo pa govorili samo o kosilu, ki je pač samoumevno in nujno. in že Locke je postavil pogoj zavzetju lastnine in sicer, da so po lastninjenju na boljšem položaju VSI in ne samo uzurpator. torej, tisti, ki nima niti za kosilo, in teh je po nekaterih podatkih tretjina svetone populacije, bi bil na boljšem, če bi bile skupne gmanje javne in nekultivirane. boljše imeti od malega nekaj kot od večjega nič. sedaj mu pa ne preostane drugega, ko da gre za sužnja oz. umre. torej, ekonomsko razmišljanje je potrebo spremeniti v filozofskega, pravičnost moramo postaviti pred produktivnostjo in eksistenčno svobodo pred družbeno neenakostjo. je pa res, da se tu ne prevprašuje o absolutnem dobrem in absolutni resnici, kar naj bi laikom pomenilo filozofsko. med filozofijo spada vse... tudi pragmatizem in materializem. ravno tu je njen čar. P.S. včeraj so na studio city govorili o utd. 2 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 21. september 2010 Prijavi Deli 21. september 2010 pravičnost moramo postaviti pred produktivnostjo in eksistenčno svobodo pred družbeno neenakostjo. je pa res, da se tu ne prevprašuje o absolutnem dobrem in absolutni resnici, kar naj bi laikom pomenilo filozofsko. med filozofijo spada vse... tudi pragmatizem in materializem. ravno tu je njen čar. P.S. včeraj so na studio city govorili o utd. Pravično državo namesto pravne države. UTD bi naredil kapitalizem za znosnejšega, ne bi pa odpravil prisvajanja presežne vrednosti, kar pa ne pomeni, da ideje ne podpiram. Kako funkcionira politika? V bistvu ne funkcionira, zato pa potrebuje fantazme. Celotna stvar se vzdržuje v teku, tako da smo prepričani, da je spodletelost sistema del neke zarote in ne sistema samega. To nam omogoča, da verjamemo, da so nasprotja znotraj sistema lahko odpravljiva oziroma bo nekdo nekoč to storil. In tako čakamo, pa čakamo in nekako prenašamo tegobe vsakdana. Ni važno, kakšen je sistem...v komunizmu je obstajala fantazma notranjega sovražnika, ki preprečuje nastanek pravega komunizma. V Sloveniji pa obstaja fantazma sil kontinuitet, kjer komunisti, ki so na oblasti preprečujejo nastanek pravega kapitalizma, ki bo prinesel harmonično družbo. V starejših kapitalističnih družbah pa poznajo, tako kot v nacionalsocializmu, mednarodno židovsko zaroto, ki preprečuje, da bi stvari tekle gladko. Tako politika funkcionira samo vkolikor funkcionira naše nezavedno. 4 Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. september 2010 Prijavi Deli 21. september 2010 torej, ekonomsko razmišljanje je potrebo spremeniti v filozofskega, pravičnost moramo postaviti pred produktivnostjo in eksistenčno svobodo pred družbeno neenakostjo. Eh, nimbus, človek je postal človek ravno zato, ker je pobegnil iz živalskega raja eksistenčne svobode in skočil v pekel ekonomske svobode.Nobene filozofije ni bilo ob odkritju soli, kar je pvim solinarjem prineslo dodano vrednost pri menjavi soli z lovci.Eno uro nabiranja soli so lahko zamenjali z mnogokratnikom ur lovcev pri prodobivanju hrane in tako jim je ostal čas tudi za filozofiranje.Ekonomija je od pamtiveka osnovna misel človeka in ne filozofija, religija, šport itd, zato tudi pravičnosti v delitvi ne bo dosegel z utd, ampak samo z delnico države, torej na ekonomski način, ne s filozofiranjem 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. september 2010 Prijavi Deli 21. september 2010 Pravično državo namesto pravne države. UTD bi naredil kapitalizem za znosnejšega, ne bi pa odpravil prisvajanja presežne vrednosti, kar pa ne pomeni, da ideje ne podpiram. UTD bi nikogaršnjo držvo spravil v bankrot, ker, kdo drugi, kot politiki, bi določali njegovo višino Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. september 2010 Prijavi Deli 21. september 2010 če je pa tako, se pa prostovoljno razglašam za marsovca. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. september 2010 Prijavi Deli 21. september 2010 Ne nujno. Dokler zavijemo cloveske potrebe v ovitek imenovan ekonomija, seveda da, a lahko ga ovijemo tudi v drugacen ovoj. Lahko imenujes razmisljati o potrebah enostavno ekonomija. Lahko pa pogledas tudi drugace in das osnovne clovekove potrebe pred izraz, ki ima danes bolj kot ne slabsalen prizvok in je plod sedanje zavesti cloveka, ki vidi socloveka predvsem skozi interes vrednotenja na nivoju materije. Ovrednotenje tvoje ideje bo tisti ki jo ne razume lahko razumel slabsalno oz. kot filozofiranje. Tako kot ti lahko razumes tisto kar ne razumes slabsalno oz. kar ni v krogu tvojih prepricanj, kot filozofiranje. Prav tako lahko tvoj trud prepricati nekaj forumasev o zate pravi pot oz. delnici drzave, zgolj filozofiranje, ki na taknacin ne more prinesti zeljenih sadov. Seveda, lahko pa tudi ne razumem tako. Ekonomija je od pamtiveka osnovna misel človeka in ne filozofija, religija, šport itd, zato tudi pravičnosti v delitvi ne bo dosegel z utd, ampak samo z delnico države, torej na ekonomski način, ne s filozofiranjem Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. september 2010 Prijavi Deli 21. september 2010 Politko razumem kot uokvirjeno komunikacijo, nacin dialoga za uveljavitev razlicnih interesov in potreb.V to je zavedno in nezavedno pomoje itaq vkljuceno.Ali politike oz. interesov ne bi bilo, ce bi ne imeli podzavesti, pa tesko recem Tako politika funkcionira samo vkolikor funkcionira naše nezavedno. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. september 2010 Prijavi Deli 21. september 2010 nezavedno... če nezavednega ne bi bilo, bi bili razsvetljeni. politike pa ne bi bilo, ker bi tako ali tako vedeli o čem se gre, ne bi bili ideologizirani in nas potencialni politiki ne bi mogli ščuvat drug na drugega. carl schmitt definira pojem političnega kot dialektiko med prijateljem in sovražnikom. tako kot ima estetsko lepo/grdo, ekonomija profit/izgubo, zgodovina preteklost/prihodnost, ima pojem političnega prijatelja in sovražnika. če to dialektiko ukinemo, ukinemo politiko. 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. september 2010 Prijavi Deli 21. september 2010 aha. stekam zdej. torej ja, Antoninus ima prav. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. september 2010 Prijavi Deli 21. september 2010 če to dialektiko ukinemo, ukinemo politiko. Ta dialektika je samo refleksija naravnih zakonov.Vse je v ravnotežju, od atomov v kristalčku soli, do vesolja v celoti.To dialektiko lahko ukine samo črna luknja Upam, da je ne bo, zato naj živi prijateljstvo in sovraštvo med elektroni in protoni, med psi in mačkami itd To je življenje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.