nimbus 22. september 2010 Prijavi Deli 22. september 2010 Ta dialektika je samo refleksija naravnih zakonov.Vse je v ravnotežju, od atomov v kristalčku soli, do vesolja v celoti.To dialektiko lahko ukine samo črna luknja Upam, da je ne bo, zato naj živi prijateljstvo in sovraštvo med elektroni in protoni, med psi in mačkami itd To je življenje je bil schmitt sam podobnega mnenja. se ni zavzemal za odpravo politike. bil celo član nsdap-ja in ravno zaradi tega njegova dela niso bila takoj pripoznana.ko govorimo o zakonih, smo takoj na področju metafizike. tudi F=ma je iluzija. nihče še ni videl nobenega zakona v živo. vedno je bil vmes naš omejeni racio. in podobne trditve in dokaze lahko podam za advaito vedanto, tj. da je vse eno.pa se lepo spravma vsak na svoj breg...in se greva politiko. evo, dokaz nesmiselnosti politike at it's purest. 3 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. september 2010 Prijavi Deli 22. september 2010 se mal bluzenja: nek smisel ze mora imet vse skupaj. I belive. Biti nevezan na (nam ustvarjen smisel), pa je ze bi rekel "naprednost".Ta ustvarjen smisel pa ustvarjamo na podlagi prepricanj, izkusenj, naravnih danosti, omejitev in zavesti. Morda celo sami ustvarjamo crne luknje; bitja v vesolju manifestiramo dolocene okoliscine v dolceni galaksiji.Ce imajo planeti lastno zavest in razvojni cikle z s svojim viskom, lahko se bolj verjamemo da ima vse smisel.Na koncu pa je se vedno odvisno do nas samih, ali se in kako se takemu razmisljanju prepustimo. Svobodna volja verjetno nekaj steje. Ta dialektika je samo refleksija naravnih zakonov.Vse je v ravnotežju, od atomov v kristalčku soli, do vesolja v celoti.To dialektiko lahko ukine samo črna luknja Upam, da je ne bo, zato naj živi prijateljstvo in sovraštvo med elektroni in protoni, med psi in mačkami itd To je življenje Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. september 2010 Prijavi Deli 22. september 2010 in se greva politiko. Seveda, ampak, če ne bi imela presežnega časa in bi morala cel dan iskati hrano in občasno samice za razplod, kar je svoboda in pravica živali, bi midva nič ne filozofirala o politiki 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. september 2010 Prijavi Deli 22. september 2010 se mal bluzenja: nek smisel ze mora imet vse skupaj. Jasno, da ima življenje smisel za vsako živo bitje, sicer življenja sploh bilo ne bi, toda samo človek ima presežni čas, da o tem smislu razmišlja in filozofira.Mnogo pametneje je pa življenje živeti, kot filozofirati o njegovem smislu, saj se ti lahko zgodi, da se odločiš, da življenje nima nobenega smisla in lahko padeš v depresijo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 22. september 2010 Prijavi Deli 22. september 2010 Jasno, da ima življenje smisel za vsako živo bitje, sicer življenja sploh bilo ne bi, toda samo človek ima presežni čas, da o tem smislu razmišlja in filozofira.Mnogo pametneje je pa življenje živeti, kot filozofirati o njegovem smislu, saj se ti lahko zgodi, da se odločiš, da življenje nima nobenega smisla in lahko padeš v depresijo A ni tudi odločitev, da v življenju ne boš filozofiral, filozofija, tako kot je apolitičnost konzervativna drža? Kaj lahko pomeni življenje samo živeti? Avtizem? 2 Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 22. september 2010 Prijavi Deli 22. september 2010 no, stane, kaj me prav zanima kako te bo sol zdele rešla. 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. september 2010 Prijavi Deli 22. september 2010 no, stane, kaj me prav zanima kako te bo sol zdele rešla. Kako to misliš, filozofija je moj hoby v dolgočasnosti vsakdanjega življenja.Brez nje bi se počutil kot moj maček, ki se ukvarja samo z razplodom, hrano ima na razpolago pri meni, kadar se mu zahoče.Včasih ga kaj vprašam, pa se samo namuzne in molči Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 22. september 2010 Prijavi Deli 22. september 2010 s filozofijo je ko z bogom. vsi o njem govorimo,...pa nobeden ga ne pozna. no, še dobro, da ti je hobi v dolgočasnosti vsakdanjega življenja. mnogim se namreč zdi ravno... dolgočasna. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. september 2010 Prijavi Deli 23. september 2010 kot pac veter piha filozofija je moj hoby Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. september 2010 Prijavi Deli 23. september 2010 s filozofijo je ko z bogom. vsi o njem govorimo,...pa nobeden ga ne pozna. no, še dobro, da ti je hobi v dolgočasnosti vsakdanjega življenja. mnogim se namreč zdi ravno... dolgočasna. Seveda, filozofija išče odgovor na človekov strah, ki ga živali ne poznajo, bom živel tudi po smrti, ali ne.Religija ima na to jasen odgovor, boš živel, če boš priden.Poredni so izločeni že v startu.Free je že eden tak Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.