Skoči na vsebino

OČI

Mimi

Recommended Posts

• Komentarji 269
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

V očeh prebiva duša (Latinski)...

Če je slep razum - so slepe tudi oči x;)x (Arabski)...

Sam imam rjavo-zelene......Sicer pa mi barva oči ni pomembna.......bolj mi je pomeben filing, izraz, ki se zrcali v njih...... x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

Blue eyed boye, and a brown eyed girl... hehe, naravno glede na to da mam modre oči, vedno padam na rjavoke.... res to pa mislim da če sedaj pomislim nikol se nisem zaljubil v zeleno oko, modro oko, hm rdeče oko bejbo..... (hehe, pa sem odkril prvo lastnost ki je skupna vsem (poleg tega da so ženske..)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 10 months later...

NE morem mimo tega, kar vedno razmišljam, pa si ne znam razložiti. Upam, da mi lahko kdo pomaga.

Kaj vse lahko razberemo iz oči osebe?

Samo iz pogleda " iz oči v oči", pa to osebo vidimo prvič.

Pravijo, da so oči zrcalo duše. Vse se izraža skozi njih - so odsev naših delovanj in življenja samega, ki ga živimo.

Je to res? Je še kaj več?

Je kajne...

Moram priznati sama, da velikokrat sama osebo prav preko oči dodobra spoznam - govorijo resnico trenutka, v kolikor oseba ne zmore povedati ali kaj prikriva... x:Ix

Simona-simsi

Meni tudi !

Vedno najprej pogledam v oči.

In s previdnostjo jemljem ljudi, ki ne prenesejo mojega pogleda...

Čeprav je tole včasih zanimivo: ker jaz razglabljam v sebi..o tem kakšena oseba je pred mano...zgleda pa baje tako, kot, da bi ga najmanj osvajala..(to sem kar nekajkrat slišala od Š. in potem bilo tole jabolko spora.. x:Dx )

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Jaz mislim, da se tudi neka energija pretaka skozi oči, kadar se dva gledata "iz oči v oči".

Pri sebi opažam, da ne morem vedno vsakega človeka gledati v oči. Včasih mi kdo deluje tako negativno nastrojen, da se moram enostavno izogniti tistemu pogledu. Kot da mi jemlje energijo ali pa mi hoče dati neko svojo... :xx!:

Celo pri eni in isti osebi se mi dogaja, da jo en dan lahko gledam v oči ali pa mi celo odgovarja (mi je prijetno), da jo gledam, drugi dan pa sploh ne morem oziroma mi ni prijetno. Kot da gre za nek pretok energije - prijetno, pozitivno energijo želiš prejeti, negativne pa se izogibaš.

Ljudje pa imamo najbrž vsak dan drugačno energijo v sebi. Odvisno od počutja - ali smo jezni, žalostni, veseli, srečni, ... Negativna čustva nam povzročajo negativne misli in s tem tudi negativno energijo, pozitivna pa obratno...

Torej včasih mogoče nekoga gledam v oči, ker bi podzavestno rada prejela njegovo pozitivno energijo ali pa bi mu rada dala svojo negativno energijo. :sori:

To, da so samo iskreni in "čisti" ljudje sposobni gledati drugega direkt v oči, pa po mojih izkušnjah ne drži. Poznam veliko ljudi, ki znajo zelo prodorno gledati v oči, a v resnici lažejo, kolikor so dolgi in široki. Ampak počasi se učim prepoznavati take poglede. :o|o:

To, da so samo iskreni in "čisti" ljudje sposobni gledati drugega direkt v oči, pa po mojih izkušnjah ne drži. Poznam veliko ljudi, ki znajo zelo prodorno gledati v oči, a v resnici lažejo, kolikor so dolgi in široki.

:palec: :palec: x:Dx Jst mam tui take izkušne!!!!

Lažejo ko ostržki!

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Sam izraz oči pa je nekaj drugega, se tudi da igrat, sam ne ves čas.....in če pa se za trenutek pojavi tist en izraz, je men dovolj, da človeku ne zaupam. Še nikol se nism zmotu. Pri tem izrazu, ki ga težko opišem, gre pa v smeri hladnosti, tak lisičji, mah, en tak pač..... x^x

K. Čapek

Ah, sem se zdej spomnu......od znanih osebnosti ima npr. politik Bajuk ta al pa zlo podoben izraz, pogled... :xx!: :xx!: No, mogoče mu delam krivico, sam dvomim..... x^x

K. Čapek

Nea zaj tumbaj....vidiš to kar češ videt....basta....tud toplino,al pa hinavšno...glih kak češ.....bemu si na antle....antlek x;)x x:o)x :vragec:
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Vsake oči imajo svojega malarja.Vidiš to kar želiš videti. x^x

Hmm... Bilo bi super, če bi v življenju videla samo tisto, kar sem želela videti. :o|o:

Ma nisma se zastople...

.barabe lažejo mi jim pa verjamemo,

pa še v oči nas gledajo......

Zato ker želimo videt sam to kar je nam prav, ne pa tisto kar nam kažejo....

široko odprte oči....

pa še v oči nas gledajo..
sm jemu nekoč en tak vikend spogledljivi, takih for in očnih fraz, ma ti povem, da mi je vse en tak izziv,da to prejadram in pohitim k novim izzivom dalje..mnogo se čut izza oči predaje same, mnogo se prečita želje zlagane, ampak kaj moreš tiste,ki so premočne te povlečejo not x^x
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Ja, to pa res, lia.

Ampak, če hočeš videti, moraš gledati s srcem, je rekel Mali princ. "Bistvo je očem nevidno."

Če pa še jaz povem po svoje:

Če hočeš videti realno sliko, moraš odklopiti svoja čustva, spomine (misli)... sebe moraš postaviti nekam na stranski tir, kot da te ni (ni lastnega uma)... In potem pogledaš drugega človeka celostno (z vso svojo bitjo), ga nekako doživiš, občutiš. In kadar tako zaznaš človeka, ki je na primer slabič ali prevarant, mu niti ne zameriš, da je tak kot je - ker imaš enostavno čustva in misli izklopljene. Samo veš, čutiš, da je tak pa tak, ampak ga ne obsojaš, temveč ga nekako "razumeš". Pustiš, da je tak, naprej pa ravnaš, kot veš, da je zate dobro (če je prevarant, mu pač ne zaupaš).

Tako, kot sem zgoraj opisala, ponavadi (avtomatično) pogledamo človeka, ko ga prvič vidimo in ko še nič ne vemo o njemu. Takrat pač nimamo nobenih misli o njemu, ker ga ne poznamo, zato so naše misli avtomatično izklopljene (nam jih ni treba izklopiti zavestno). Zato je tisti naš prvi vtis (ampak tisti čisto ta prvi prvi!) ponavadi tapravi. Če pa se naučimo zavestno izklopiti naša čustva in naše misli, lahko realno sliko pogledamo kadarkoli in kjerkoli. Takrat nam ostane samo srce... in pogledamo s srcem, kot je rekel Mali princ. E, to je to. x;)x

pa še v oči nas gledajo..
sm jemu nekoč en tak vikend spogledljivi

mnogo se čut izza oči predaje same, mnogo se prečita želje zlagane, ampak kaj moreš tiste,ki so premočne te povlečejo not x^x

He-he......ja, dobr si to povedu. x:)x x;)x Sam to je že bl sam man-woman varianta. :vragec:

K. Čapek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...