Skoči na vsebino

OČI

Mimi

Recommended Posts

• Komentarji 269
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ja, to pa res, lia.

Ampak, če hočeš videti, moraš gledati s srcem, je rekel Mali princ. "Bistvo je očem nevidno."

Če pa še jaz povem po svoje:

Če hočeš videti realno sliko, moraš odklopiti svoja čustva, spomine (misli)... sebe moraš postaviti nekam na stranski tir, kot da te ni (ni lastnega uma)... In potem pogledaš drugega človeka celostno (z vso svojo bitjo), ga nekako doživiš, občutiš. In kadar tako zaznaš človeka, ki je na primer slabič ali prevarant, mu niti ne zameriš, da je tak kot je - ker imaš enostavno čustva in misli izklopljene. Samo veš, čutiš, da je tak pa tak, ampak ga ne obsojaš, temveč ga nekako "razumeš". Pustiš, da je tak, naprej pa ravnaš, kot veš, da je zate dobro (če je prevarant, mu pač ne zaupaš).

Tako, kot sem zgoraj opisala, ponavadi (avtomatično) pogledamo človeka, ko ga prvič vidimo in ko še nič ne vemo o njemu. Takrat pač nimamo nobenih misli o njemu, ker ga ne poznamo, zato so naše misli avtomatično izklopljene (nam jih ni treba izklopiti zavestno). Zato je tisti naš prvi vtis (ampak tisti čisto ta prvi prvi!) ponavadi tapravi. Če pa se naučimo zavestno izklopiti naša čustva in naše misli, lahko realno sliko pogledamo kadarkoli in kjerkoli. Takrat nam ostane samo srce... in pogledamo s srcem, kot je rekel Mali princ. E, to je to.  x;)x

Ej, Tamara carica si....

ne bi znala nkol tak lepo povedat...... :palec: :palec: :palec: v kompletu podpiram.....

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

Pri sebi opažam, da ne morem vedno vsakega človeka gledati v oči. Včasih mi kdo deluje tako negativno nastrojen, da se moram enostavno izogniti tistemu pogledu. Kot da mi jemlje energijo ali pa mi hoče dati neko svojo...  :xx!:

To, da so samo iskreni in "čisti" ljudje sposobni gledati drugega direkt v oči, pa po mojih izkušnjah ne drži. Poznam veliko ljudi, ki znajo zelo prodorno gledati v oči, a v resnici lažejo, kolikor so dolgi in široki. Ampak počasi se učim prepoznavati take poglede.  :o|o:

Se popolnoma strinjam, Tamara. Nekaterim "očem" kar seva konflikt navzven. Nekatere pa bi lahko gledal ure in ure ... Od M. naprimer ...... :wub: Ko veš, da se poznaš že zelooooooo doooolgoooo .... Moram jo enkrat slikat pa dat sem. Samo očke. x:Dx

Nekaterih oči sploh ne moreš videti - gledaš obraz in takm nekje morajo biti... Ampak vidiša samo celoten obraz, za oči se pa ne moreš nikoli spomniti, kakšne so bile.

Hecno. (Astrološko gledano seveda vmešan Neptun.)

x:)x

ali pa izstopa tista neka posebna čisto plava barva,

da kar dvakrat pogledaš in si rečeš, A je to možno, kako lepe oči...

:2src:

potem pa vidiš, da Neptun ruži po Asc, kar pomeni še cel kup vsega zraven x;)x ...

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Najprej opazim oči! :2src: In si jih zapomnim(obliko,barvo) Vedno mi je hecno, ko nekdo ne ve, kakšne barve oči ima določena oseba, pa tudi če jo dobro pozna. Res je, da se skozi oči zrcali duša. In najbolj grozen občutek je, kadar vidim lepe oči, ki so prazne,brez določenega žara. Takrat je pred mano oseba,ki ima prazno duhovno življenje in živi,zato, da živi. Ob takih me obide kurja polt. Pa na žalost se nisem še nikoli zmotila. xrolleyesx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

je res tole, contesa... lepe oci ima lahko vsak, to je genetika...kaj je pa v pogledu, ti pa pove, kaksen je clovek :palec:

pa se to, da sem imela tudi izkusnje, ko te ljudje ne gledajo, ali tezko gledajo v oci, pa so iskreni.

takrat se je kasneje izkazalo, da je bil prisoten strah, da jih ne nadvladas, oz. se ne morejo skoncentrirat

( jaz bojda tudi zelo intenzivno gledam, ce me kaj zanima, padem noter, pa mi je ze par ljudi reklo - kasneje, ko so bili bolj odprti in smo se bolje poznali -

da jih zmedem in ne morejo dobro razmisljat, pa so zato gledali proc).

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Jaz pa sem vedno iskrena, a veckrat ne gledam v oci, begam s pogledom.

Ne pustim se ujeti, v bistvu. To pri meni pomeni to.

Kot se mi ne da oz. nimam casa za navezovat nove poglobljenejse stike, tudi tu ne maram vedno te odvisne vzajemne energije, ki veckrat potem sledi.

Poleg tega pa me je baje tezko gledat v oci, pa se izogibam zadregi onega oz. poskrbim, da ni zadrege in se naredim se bolj povrsno, kot sem sicer. :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

... pri sogovorniku si bolj reko zapomnim barvo oči, opazim pa tiste, ki nenavadno žarijo in tiste, ki odsevajo žalost... :inocent: :inocent:

... poznam pa tudi nekaj ljudi z takim ostrim pogledom... tudi ko govorijo o čem lepem se ta izraz ne premeni...nevem , mogoče se skrivanjo za hladnim oklepom x:Ix xrolleyesx

Ljubezen ni solo,

ljubezen je duet,

če izgine pri enem,

pesem onemi...

Morda pa samo tako skoncentrirano gledajo, so pozorni?

Men cesto kdo rece, kok grdo gledam pa ostro (v bisttvu se pa samo koncentriram s pogledom, morda zarad astigmatizma).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

očitajo mi, da ljudem v dušo gledam....pol pa pošteno razmislim, koga lahko gledam in koga ne...včasih si pa mislim: pa kaj, bodo že preživeli...je pa zelo zoprno, če si kdo pozorno poslušanje sogovornika, ki se izraža tudi preko pogleda, razlaga kot osvajanje... x:)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

saj res, to tudi, ja... xrolleyesx :o|o: x:o)x x:px x;)x (kao, zdaj pa okol padam zgolj zato, ker pozorno spremljam oz. sem vljudna in kul sogovornik). :D

Picasso

oči ...... xscratchx , ja lahkop marsikaj povejo, pa tudi skrijejo x:Dx

Jaz ponavadi vedno gledam sogovornika v oči, pa mi je kmal jasno, kaj v resnici misli (to kar govori, al kej druzga)

Ne vem......no xscratchx jest oči zelo pazim, ker vem kolk so pomembne, na žalost sm neki že sam občutil, drgač pa če znaš, lohk tud mal v notranjost vidš skoz oči, po drugi strani te pa lahko, kdor zna tud s tem zavede, z dobrim igranjem :xx!:

http://www.click-smilies.de/sammlung0304/mittelgrosse/medium-smiley-013.gif

To, da so samo iskreni in "čisti" ljudje sposobni gledati drugega direkt v oči, pa po mojih izkušnjah ne drži. Poznam veliko ljudi, ki znajo zelo prodorno gledati v oči, a v resnici lažejo, kolikor so dolgi in široki. Ampak počasi se učim prepoznavati take poglede.  :o|o:

:palec:

Popolnoma se strinjam s tem.

POGLED NI ODVISEN OD TEGA KOLIKO SMO ISKRENI, TEMVEČ OD TEGA KOLIKO ZAUPAMO OSEBI, DA NAM BO VERJELA.

Samo to pogojuje pogled. In če nekomu uspeva, da naplahta vse po vrsti, bo prav vsakega zelo direktno gledal v oči. In če nekomu ni nihče nikoli nič verjel, bo z veliko težavo k osebi usmeril svoj pogled.

Bodite SPONTANI, ISKRENI in POSTENI.

Ne igrajte UMAZANIH IGER oz. CUSTVENIH MANIPULACIJ.

S tem NIKOGAR ne osrecite; tudi SEBE NE.

Kdor pa zeli biti NESRECEN, si lahko se vedno poisce sebi enake.

Mene je pa ena znanka takoooo preslepila, da še danes komaj verjamem. Namesto v oči sem jo gledala v čudovit nasmeh. Z nasmehom je tudi sicer zelo lepo "operirala" in pretentala vse po vrsti. xrolleyesx Kasneje, ko sem ta stalni nasmeh ignorirala, sem pa opazila oči, ki so bile dobesedno hudobne.

Ja, naučila sem se gledati v oči. Vse povejo, če le nismo zaslepljeni z drugimi privlačnimi "orožji". :palec:

Men se pa zdi, da se nad preglobokim pogledom pritožujejo oz. odmikajo pogled ljudje, ki nimajo čiste vesti, in se bojijo, da jim ne bi skozi pogled vrtali v njihovo dušo...

Kdor ima čisto vest, se tudi zelo motrilnega pogleda ne bo bal... :eek:

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Men se pa zdi, da se nad preglobokim pogledom pritožujejo oz. odmikajo pogled ljudje, ki nimajo čiste vesti in se bojijo, da jim ne bi skozi pogled vrtali v njihovo dušo...Kdor ima čisto vest, se tudi zelo motrilnega pogleda ne bo bal...
kr spoznavam tole :palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Me res zanima, od kod nam sposobnost, da lahko iz človekovega pogleda prepoznavamo njegovo razpoloženje, počutje, tudi misli...kako smo pridobili to intuicijo, možnost biti empatičen, "čutiti" sogovornikova čustva...

Ima kdo kakšno razlago? x8Dx

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...