Skoči na vsebino

OČI

Mimi

Recommended Posts

• Komentarji 269
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

... moje oči so danese zelene barve, tako kot vedno, kot vsak dan.......

.... a danseš imajo nek poseben žar...tos em ugotovila že zjutraj , ko sem se pogledala v odgledalo... in čeprav me čaka cel kup dela...moje oči "žarijo"...saj se približuje konec tedna.............ja, takrat bodo še oči bolj žarele, dobile še oblj poseben čar........ja, a ne samo moje....še od nekoga drugega........ x:Dx x:Ix x:Ix x:)x

Ljubezen ni solo,

ljubezen je duet,

če izgine pri enem,

pesem onemi...

Deli na socialnih omrežjih

V mnogih knjigah sem prebral, da sebe skoraj nikoli ne moreš jemati za merilo drugim, ker je vsak sam preveč samosvoja oseba...glede na okolje in življenjske izkušnje...tako, drugih ne bi ocenjeval glede nase, ker bi bila to lahko tudi žalitev zanje..."jaz namreč nisem ti"...

Vendar spoznavanje drugih brez kakršnih komplikacij zahteva precej poznavanja psihologije in praktičnih izkušenj, sploh za doseganje pravih zaključkov, mar ne...

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

V mnogih knjigah sem prebral, da sebe skoraj nikoli ne moreš jemati za merilo drugim, ker je vsak sam preveč samosvoja oseba...glede na okolje in življenjske izkušnje...tako, drugih ne bi ocenjeval glede nase, ker bi bila to lahko tudi žalitev zanje..."jaz namreč nisem ti"...

Vendar spoznavanje drugih brez kakršnih komplikacij zahteva precej poznavanja psihologije in praktičnih izkušenj, sploh za doseganje pravih zaključkov, mar ne...

" Sposobnost poznavanja drugih ljudi temelji na poznavanju sebe."

Meni si repliciral ?

Ce si, ocitno nisi razumel, kar sem zelel povedati.

Cashi, pozdravljen! x:)x

Ti najprej praviš, da se lahko skozi pogled vrta v dušo drugega... in sprašuješ, od kod nam sposobnost, da lahko iz človekovega pogleda prepoznavamo njegovo razpoloženje, počutje, tudi misli...

Potem pa praviš nasprotno (kopiram):

"da sebe skoraj nikoli ne moreš jemati za merilo drugim, ker je vsak sam preveč samosvoja oseba...glede na okolje in življenjske izkušnje...tako, drugih ne bi ocenjeval glede nase, ker bi bila to lahko tudi žalitev zanje..."

Kako potem lahko skozi pogled vrtaš v dušo drugega, prepoznavaš njegove misli..., ko pa ne veš, kakšne življenske izkušnje ima tista samosvoja oseba, ki jo gledaš? Mislim, da vsi ocenjujemo druge glede nase (hote ali nehote), kar seveda ni realna ocena.

Praviš tudi (kopiram):

"Vendar spoznavanje drugih brez kakršnih komplikacij zahteva precej poznavanja psihologije in praktičnih izkušenj, sploh za doseganje pravih zaključkov, mar ne..."

Jaz mislim, da ravno poznavanje psihologije zasenči realno sliko o človeku, ker ravno psihologija temelji na nekih "pravilih", kako naj bi se kdo vedel, ne upošteva pa posameznika kot samosvoje osebe.

Glej, moja hči je za moje pojme čisto povprečen in normalen otrok (po uspehu v šoli je prav dobra, obiskuje tudi glasbeno šolo in povsod jo uporabijo za risanje kakih plakatov, ker zelo lepo riše...). Vendar me je lani ena njena učiteljica pošiljala z njo k psihologu (psihoterapevtu), češ da z njo nekaj ni v redu, ker je preveč zasanjana - pri pouku deluje odsotna... Halooo? Pa kaj potem, če je tak tip, da deluje zasanjana?! Je pač bolj umetniški tip in na svoj način absorbira stvari iz okolice. Če bi bilo z njo res kaj narobe, ne bi uspešno opravljala šolo in še glasbeno šolo. Se ti ne zdi? Ampak, če bi jo peljala k psihologu, bi le-ta "ugotovil", da ni normalna, ker gleda po razredu namesto direkt v učiteljico, medtem ko učiteljica razlaga snov. xrolleyesx Po pravilih psihologije bi se morala torej vesti tako kot vsi drugi, ali kaj? :o|o:

" Sposobnost poznavanja drugih ljudi temelji na poznavanju sebe."

Meni si repliciral ?

Ce si, ocitno nisi razumel, kar sem zelel povedati.

Mislim da sem jaz prva omenila, da lahko ce drugega ne vzamemo za primerjavo sebe.

A Cashy ni repliciral meni.

Da razlozim - primerjava mislim - s sabo kot z drugim clovekom.

Ker sem clovek tako kot ti, lahko z veliko gotovostjo sklepam, da hodis na wc, da jes, da imas dve ocesi, da kdaj pa kdaj tudi jokas, si zalosten, in kdaj si vesel...

Itd.

Skratka - poznam te, ker si clovek, ce pa je to zate zaljivo, pa jebiga.

Normalno pa je, da jaz nisem ti, a vzviseno je meniti, da je nekdo nekaj vec.

In ce cutis, ce te boli, ce razmisljas... si mi kar precej podoben ze.

In ce v oceh nekomu preberem stisko, jo zato, ker stisko sploh poznam.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nedvomno imamo vsi kot ljudje, mnogo skupnega, kar se da predvideti, posebno čustva in da jih izražamo vsi na podoben način.Tu se povsem strinjam z vami...

vendar kontra primer, katerega odziv je odvisen od lastnih izkušenj:

Nekdo reče nekomu:" Ti si zatežen!"

V očeh spremlja reakcijo naslovnika, in si jo razlaga po svojih izkušnjah:"Mislim, da je zaradi moje izjave žalosten."

Vendar je naslovnik v resnici morda jezen, ker ne mara, da ga kdo zmerja, lahko je res žalosten, ker ne ugaja sogovorniku, mogoče je razočaran, ker je sam pričakoval bolj pozitiven odziv, mogoče je celo ponosen na to, saj si misli, da z "zateženostjo" v resnici presega intelektualno globino avtorja izjave...vsi ti odzivi so možni glede na njegove izkušnje, vendar bo naslovnik prebral v očeh le tisto, kateremu je njemu najbližja...to je žalost...

Upam, da se vam sedaj bolje razložil, kaj se imel v mislih...in vprašanje ostaja, kakšna psihološka usposobljenost bi bila potrebna, da se razloči pravilne odzive na tako izjavo...

napaka je bila, da sem vmešal psihologijo zraven, moral bi reči psihološki prijemi, ali kako...

lp, cashy

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

:palec: Saj vem, sama sem samo utemeljila, kaj sem pravzaprav jaz imela v mislih...

Da pa lahko cutis s clovekom, pravzaprav ne rabis bit 'psiholosko usposobljen', 'pomaga' pa, ce imas v zivljenju kaksno izkusnjo ali dve. :palec: x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

lepa tema!

Hm v bistvu sem opazila da se za marsikaterimi lepimi očmi skriva drugačna oseba kot je misliti, zato dam na stranski tir zunanji vid. Nekatere osebe, oziroma skoraj vse pa imajo masko, preko katere znajo prav dobro gledati naravnost v oči in skoraj da delujejo resnično, vendar takrat občutim v trebuhu ščegetanje čustev ki jih skriva ta oseba.V takem primeru se ne igram več, ampak se raje zaščitim, da ne zgubljam energije po nepotrebnem, hkrati pa sočustvujem z osebo, ki skriva blokade. Ja težko je reči, ker primerov je vsak zase.Najbolj opažam izrazite poglede pri moških, ki švigajo z očmi po mojem telesu, po drugi strani pa naravnajo pogled, ko jih pogledam v oči.:)))Opazila sem da samo pri resničnih osebah je možen pretok energije, ki je zelo očiten preko oči. Če pa sem pred osebo, ki me izziva, ali kaj drugega, pa odprem moje notranje oči, ki vidijo auro in ta so edina resnična.

lep pogled:)))))) xsuperx

sonce

Oči si zmer zapomnm xflirtx obliko,barvo in pogled. Ime hitr pozabm, oči pa nikol! x8Dx

saj bi bilo čudno, če bi škorpijon oči pozabil x:Dx x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

ih zakaj, pa saj to je v bistvu prodornost, ko preskeniras sogovornika - sem se ravno mislila vtaknit, da je itak tudi obratno, da si skorpijonove oci navadno folk zapomni. :)

Picasso

zanimivo, res, s temile ocmi...

se ne morem odlocit, ali imam v bsitvu ribje ali sco oci - ker drugo pri meni (vsaj kar se tice oci) ni mozno...

Ker ribjih oci pa si vcasih nekako ne mores zapomniti, ker te nekako 'hipnotizirajo', vendar drugace kot sco - ki ni debate, takoj si notri, a ribje pa te drugace nekako navabcajo. :D

In zapomnis si vtis, filing, morda pa kar pozabis barvo ipd. (seveda pa ne jaz, jaz si vse zapomnim :D :P ;))

Picasso

O, xxx - hm, no, nisem, v bistvu sem 4x riba celo - res pa imam asc v sco in mi ga najveckrat pripisejo. Thanx za komentar, tole mi je zdajle prislo na misel, da po oceh pa res vidis in prav lepo se vidi astro polozaje, lohk pa tudi zelo ribje gledam oz. imam tudi ribje oci, samo v pogledu nekako nisem tako nezna, se mi zdi, da tudi ko sem RES zelo prijazna, v oceh izzarevam nekaj... ce ne ravno ostrega, hladnega, pa vsaj... trdega... no, ja... ja, saj to pa bo potem res sco...

V bistvu ne bi rada (vec?) prebadala z ocmi... znala sem pa tudi 'zacarat' koga na ribjo finto z ocmi... me ni nic sram tegale priznat, ceprav pravzaprav ni posebej laskavo tole zame.

Vcasih sem se morda bolj 'trudila', nekako.

Zdaj pa pravzaprav kar preziram finte, igrice, mutenje - kar direkt udarim, vse se takoj zmenim, se najboljs pocutim - in to je res najbrz to - that's my nature. x;)x :vragec: xsuperx

Vendar pa se mi vseeno zdi, da s pogledom nisem vsiljiva, da ne 'vrtam', vsaj ne na ta nacin, pa tudi da nisem prevec zaupljiva - to me pa itak moti.

ne maram tudi pretirane poniznosti (v oceh), po drugi strani pa mi je vsec poniznost - ce govorimo o nekaksnem odtenku skromnosti. :vio:

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...