niwaj 4. november 2011 Prijavi Deli 4. november 2011 Imate radi kaki? Pa veste kako zdrav je? Vsebuje visoko vsebnost prehranskih vlaknin ter nizko vsebnost beljakovin in maščob in tako pripomore k razstrupljanju oz. očiščevanju organizma; poživlja presnovo, znižuje holesterol, deluje proti .... Več na : Jesen doma - Kaki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prunus 4. november 2011 Prijavi Deli 4. november 2011 Kaki je super! Še posebej vanila, k je tko kot izboljšano jabolko. 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 5. november 2011 Prijavi Deli 5. november 2011 Tole drevo imam v planu do spomladi posaditi. Trdno odločena Se z mojim že eni dve leti pregovarjava okrog tega, pa ni najbolj navdušen. Sem se odločila, da kar kupim sadiko in jo posadim, pa konc debate Zemlje več kot dovolj, tako da eno drevo gor ali dol. Nabavit še nameravam aronijo in ameriško borovnico, pa črni in rdeči ribez... aha pa višnjo... (ga že vidim kako zavija z očmi a potem bo z največjim veseljem negoval sadike)... Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
omar 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 hmm, prehitro pobrani po moje ne .. zna pa bit, da so zmrznili enkrat dol v kleti (oz. da je bilo blizu ničle) in da jim to ni všeč ... Zanimivo prebirat Žabarje kako modrujejo o kakitih. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Drgač pa ne obstajajo vrste kakitov ki se omedijo in takih, ki se naj ne bi. Vsi se omedijo, štos je le v skladiščenju pa času nabiranja. Če se jih pobere takoj po prvi slani je še oki, če jih dvakrat prime slana so pa fuč. Pa tut zmrznit ne smejo, sme temperatura zlezt največ do +4 za par urc. Končno so to naši, primorski sadovi in jim te Žabarske megle in zmrzali ne pašajo prou preveč. So navajeni na sonček. Obstajajo pa kakiji ki se jih lahko je trde in ne zvijajo. Taki sta sorti Čokolatino, ki ma meso tako pikčasto in rjavo notri in se ga je kot jabko, še trdo in Vanilija, ki so jo lahko tut trdo je. A obe se prej al slej tut zmehčata, omedita. 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 Hmm, res ne vem. Možnoje vse. V naši kleti je pa kvečjemu pretoplo, ne premrzlo. Bom res probala ene par tistih, ki niso ne več trdi ne čisto mehki, posušit. Mašinco za sušenje, ki jo imam, itak preredko uporabljam. Poročam. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 Zanimivo prebirat Žabarje kako modrujejo o kakitih. Drgač pa ne obstajajo vrste kakitov ki se omedijo in takih, ki se naj ne bi. Vsi se omedijo, štos je le v skladiščenju pa času nabiranja. Če se jih pobere takoj po prvi slani je še oki, če jih dvakrat prime slana so pa fuč. Pa tut zmrznit ne smejo, sme temperatura zlezt največ do +4 za par urc. Končno so to naši, primorski sadovi in jim te Žabarske megle in zmrzali ne pašajo prou preveč. So navajeni na sonček. Obstajajo pa kakiji ki se jih lahko je trde in ne zvijajo. Taki sta sorti Čokolatino, ki ma meso tako pikčasto in rjavo notri in se ga je kot jabko, še trdo in Vanilija, ki so jo lahko tut trdo je. A obe se prej al slej tut zmehčata, omedita. A ne, Žabarji, strašno pametni thanx za info, se pravi ne v klet shranjevat drugič Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 omar, kle je folk iz cele Slovenije, ne samo iz Ljubljane. Čokolatino! Te sm letos prvič jedla, pa so ful sladki. Edino me jezijo k so polni koščic. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 Jst imam pa kakije vedno na podstrešju, kjer je mrzlo (zdej kolk stopinj je, glih ne bi vedela)... na toplem zmeraj dozorijo samo "napol", tako da je pač en del kakija zrel, drug del pa ne; na hladnem pa vedno lepo dozorijo Tvoje mnenje je najbližje mojemu opazovanju. Namreč, na sadežih se prav vidi, da se sušijo. Kot naša jabolka, kadar jih imamo v pretopli kleti, se nagrbančijo. Zaradi temperature v bistvu prisilno dozoreva oz. se mehča, in to del, ki je obrnjen navzgor, ker bolj absorbira toploto... (al sem pametna, skor sem že talent za kmetijo ). Hehhehehe, kakšna razprava o kakijih se je razvila. Poleg teh kakijev sem dobila še ene, manjše, z rjavimi koščicami. Tisti, ki so fajn dozoreli in sem jih jedla, so fantastične arome in okusa. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
omar 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 omar, kle je folk iz cele Slovenije, ne samo iz Ljubljane. Čokolatino! Te sm letos prvič jedla, pa so ful sladki. Edino me jezijo k so polni koščic. Oj Horičanka. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Že možno, da je "kle" http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif folk s cele slo, a najbolj glasni so pa itak vedno Žabarji. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_cool.gif Čokolatinčki so pa prvinska sorta kakitov, iz njih so pol nastale vse sorte k ne zvijajo. Koščice majo pa štiri, kot vsi kakiti, sam tisti k zvijajo so včasih brez njih, ker cvet ni bil oplojen. Čokolatinkoti so pa taka sorta, k se ne rabjo oplodit, oziroma se oplodijo sami sebe in majo po difoltu koščice. Sam so pa tko dobri, polni okusa, da lahko potrpiš malčk, če slučajno ugrizneš v koščico. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prunus 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 A bi lahko vse te poste od kakijev nekdo premaknil v temo "kaki", ker sem 100% da nekje obstaja, se je še spomnim... bo tam kr zelo prav prišlo. In pa še če bi mi potem tam kdo obrazložil kako lahko posušim tele moje kakije ki se nočejo zmehčat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 Oj Horičanka. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Že možno, da je "kle" http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif folk s cele slo, a najbolj glasni so pa itak vedno Žabarji. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_cool.gif Oj. Vidim da se čudiš mojmu "kle". Sej... še sama ne vem kje in kdaj se je prilepu name, me pa spremlja že nekaj let. Se vidi da sm bla dosti okrog po raznih koncih... Čokolatinčki so pa prvinska sorta kakitov, iz njih so pol nastale vse sorte k ne zvijajo. Koščice majo pa štiri, kot vsi kakiti, sam tisti k zvijajo so včasih brez njih, ker cvet ni bil oplojen. Čokolatinkoti so pa taka sorta, k se ne rabjo oplodit, oziroma se oplodijo sami sebe in majo po difoltu koščice. Sam so pa tko dobri, polni okusa, da lahko potrpiš malčk, če slučajno ugrizneš v koščico. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Se spoznaš na sorte. Jst se ne tolko. Ja tej "moji" imajo koščice, samo so tko mičkni da zgleda da jih je sama koščica. Se pa strinjam da se splača potrpet, k so res dobri. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
omar 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 Se spoznaš na sorte. Jst se ne tolko. Ja tej "moji" imajo koščice, samo so tko mičkni da zgleda da jih je sama koščica. Se pa strinjam da se splača potrpet, k so res dobri. Ma nism lih nek stručko, a so mi bli uni trdi kakiti k se jih da jest zmeri zakon. Pa sm probu kr neki starih sort po Vrtojbi, Stari gori, Biljah in tko........in sm na koncu najdu sadike tega čokolatinota. So pa mičkeni zato, k niso križani, tko veš, ku une starinske japke gor po Tolminskem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 8. december 2011 Prijavi Deli 8. december 2011 Čudi me, da se ni še Sin kaj oglasil, da bi kaj povedal o cepljenju sadnega drevja. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.