Skoči na vsebino
Pozdravljen/a na novem LN Forumu! ×

Recepti- vegi, veganski, presni, ovakvi ili onakvi


Recommended Posts

Tema namenjena različnim receptom, mnenjem, deljenju izkušenj, itd...Da bo vse na enem mestu in ne bo treba iskati po različnih temah. Tema za recepte o pripravi jedi na vegi, veganski, presni, makrobiotični, kosher ali kakršenkoli drugi način, ki jih ni v običajnih kuharskih knjigah...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za začetek...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

 

 

ne bluzi... na začetku je bila beseda...

zdej se loh pa paseš po vseh parkih xcivx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Lajkam 3
  • Buuuu 1

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

OVSENO MLEKO

 

1 skodelica ovsenih zrn,(namočena čez noč), naj bodo iz bio predelave in nebružene

3 skodelice vode

ščepec soli

1/2 žličke vanilije ekstrata

1 žlička agavinega, javorjevega sirupa ali medu.

 

Vse sestavine zblendamo do gladkega. Ko se vam zdi, da je tekočina že dovolj podobna živalskemu mleku vse sestavine precedite skozi gazo in dobro odcedite. To pulpo, ki ostane v gazi ne zavrzite ampak uporabite za krekerje, kruhe, sladice, bar tablice itd.....

 

Če pa slućajno nimate ovsenih zrn pri roki, želite pa napitek iz ovsenega mleka, lahko uporabite ovsene kosmiče, priprava je enaka, le da je mleko manj polnovredno. http://2.bp.blogspot.com/-ugYTlQKdxwQ/TZ7LuVV8I2I/AAAAAAAAAPc/YNIVYf73s5k/s320/20110407103606%25281%2529.jpg

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...

Veganska makova potica z brusnicami

 

462736_279179955498665_192748907475104_667781_47980810_o.jpg

 

men se že mal sline cedijo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Namest margarine daste verjetno da lahko kokosovo mast, namesto kvasa pa sodo + radensko. Ni pa nujno. Margarina je seveda veganska, če hočete vegansko potico http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Namesto brusnic lahko daste datelje (razkoščičene). Jaz z njimi (zmiksane v pasto) delam tudi puding brez sladkorja, ker so full sladki.

Potem pa pride kdo na obisk in proba in reče kako je dobro... vi pa mu poveste da je veganska potica http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

(a tole uspe tudi s polnozrnato moko? :inocent:)

 

morda še tole paše sem, k prazničnim receptom: ...

 

veganska šunka se mi sliši hudo fajn xDDx če bo kdo delal, naj sporoči na kako tanke kose se da narezat, ker teli na sliki so bolj potica, kot šunka kosi x;)x )

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še nisem probal.

Zgoraj sem popravil še povezavo.

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

(a tole uspe tudi s polnozrnato moko? :inocent:)

 

morda še tole paše sem, k prazničnim receptom: ...

 

veganska šunka se mi sliši hudo fajn xDDx če bo kdo delal, naj sporoči na kako tanke kose se da narezat, ker teli na sliki so bolj potica, kot šunka kosi x;)x )

 

Šunka je lahko samo svinjskega porekla, kar pa je v nasprotju z vegansko kulturo..

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni je tudi mimo. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg ha ha http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, saj je :) pa vse hrenovke, klobase in zrezki iz sejtana x:o)x

sam .. ko je treba pa drugač iskat nova imena za znane oblike :)

 

(men je bila šunka všeč zaradi sestavin, se mi zdi, da zna bit dobro .. če pa lahko še v sendvič daš, namesto tofuja, da je mal spremembe, pa tolk boljš :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

da http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

v podzavesti imamo skrite asosiacije, ki nekaterim s sedanjim zavedanjem niso preveč po godu, zato nam je mim. verjetn http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

 

(men je bila šunka všeč zaradi sestavin, se mi zdi, da zna bit dobro .. če pa lahko še v sendvič daš, namesto tofuja, da je mal spremembe, pa tolk boljš :)

 

Sej ta link je že Aliana dala (samo bolj slabo se ga vidi) .

 

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Mmmm.....sladko, okusno, uporabno za vse priložnosti :2src:

 

 

http://www.duhovnost.eu/sl/Recepti/?duhovnostfrontend=t95qh158updckt7u69eef8lus5

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:px :palec:

 

 

Pa bi pogrnu na tem testu? xDDx....jst verjetno bi...x:Dx

 

 

http://izklop.com/?url=links/start&a=open&id=56027&page=1

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pOSREDUJEM:

 

Mogoče kdo pogreša dobri stari krispi z mlekom? Jaz sicer ne, sploh odkar sem odkrila tole čudo

Vse, kar potrebujete, je samo ajdova kaša. Namočimo čez noč, da naraste in se zmehča, nato pa sušimo v dehidratorju, dokler ni čisto suha. Rata taka hrustljava, res kot kak krispi, odlična je z mlekom iz oreščkov!

 

Še recept za eno feeeeeeeeeeeeeeeeejst dobro mleko:

-(presni) indijski oreščki(namočeni čez noč)

-dateljni(namočeni čez noč)

-vanilija v prahu

-ščepec soli

-voda

 

Vse skupaj v blender in to je to! Količin žal ne morem navest, ker delam vse po občutku, mislim pa da sem danes v ene 4dcl vode dala malo manj kot 50g indijskih oreščkov in tri dateljne.

Potem sem si pa v posodi zmešala maline, borovnice, ribez, ene par narezanih suhih marelic in krispi iz ajdove kaše, prelila s tem mlekom - joj, je blo dobro, res! Mleko je pa tudi samo za pit takoooooo okusno..

vir:

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

PRESNE KROGLICE

 

Sladica brez sladkorja zelo energetska in zdrava ter preprosta za pripravo.

 

Sestavine;

 

1 skodelica rozin

1/2 skodelice fig

1/2 skodelice dateljev

 

Vse skupaj namočimo za par ur ali čez noč. Vode damo samo toliko da prekrije suho sadje ( ne preveč )

Po namakanju, suho sadje skupaj z vodo v kateri se je namakalo zmešamo v mešalniku. Maso damo v posodo in dodamo;

 

1 skodelico zmletih v moko ovsenih kosmičev

kokosvo moko po potrebi, za gostoto mase

 

Zmešamo v gosto maso, ki jo za kako uro ali več damo v hladilnik, da je bolj kompaktna, potem oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki.

V hladilniku lahko stojijo v zaprti posodi par dni, če jih prej ne zmanjka xDDx

 

Dober tek x:)x

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tega jst uporabljam že več let. Malo sem ga dopolnil s svojimi izkušnjami.

Pirin kruh brez kvasa >

 

Sin, moram povedat, da odkar delam kruh po tem receptu, končno ne razpada, ko ga režeš :palec:

 

Pa moja predvčerajšnja verzija - mi je zmanjkalo pirine moke in sem dodala ene 50g rožičeve za nadomestilo.

Pa dodala lanena semena.

 

Ostalo po receptu.

 

Naj, najboljši kruh ever :2src: tak malo sladkast pride, skoraj že slaščica, ampak še vedno zelenjavni namazi ful dobro pašejo nanj x8Dx

 

 

(samo meni ta masa vedno tako tekoča pride, da jo zlijem v modelček in spečem, ni šans, da bi iz tega hlebčke oblikovala :inocent: )

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...