sin 3. maj 2012 Prijavi Deli 3. maj 2012 Me veseli. Ja, veliko različnih stvari se da lahko zraven, da so različni kruhi, kot tudi različnih mok, otrobe, kosmiče, semena, sadje, začimbe, sladek kruh, slan kruh, itn.. Daš malo manj mleka. Odvisno je tudi od vpojnosti moke. Sicer lahko dodaš tudi manj radenske, samo ne preveč manj, da bo še vedno zraslo, ker če radenske ni, ne zraste in ostane kruh notri surov. Jst imam 2 stekleni posodi različnih velikosti in vzamem eno od njiju glede na velikost mase. V posodo dam najprej peki papir, tako posode praktično skoraj nikoli ne rabim umivati, samo peki papir menjam in še tega ne vedno, ker je včasih dober tudi za tri peke. 3 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. maj 2012 Prijavi Deli 3. maj 2012 Sori popravla .. Jaz sem pa v Hoferju kupila 2 komada folije za večkratno uporabo kao peki papir, samo ga opereš in posušiš in maš za skoz (dokler ti fant pametno ne nareže kruha na eni ) in ni treba stran metat ... Ok, bom probala .. sej drugač mi je kul, da je tekoče, ker mam čist fajn modelček in glih lepo pride ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 4. maj 2012 Prijavi Deli 4. maj 2012 Thanks za info za folijo Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 15. maj 2012 Prijavi Deli 15. maj 2012 polne presnetorte Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 17. maj 2012 Prijavi Deli 17. maj 2012 še presne torte:http://www.planetbio.si/enovice/2012/datoteke/2-cokoladna-recepta.pdfhttp://www.svet-je-lep.com/zdrav-duh-v-zdravem-telesu/recept-tedna-presna-cokolada-s-spomladanskimi-cvetlicami/ 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 17. maj 2012 Prijavi Deli 17. maj 2012 še presne torte:http://www.planetbio.si/enovice/2012/datoteke/2-cokoladna-recepta.pdfhttp://www.svet-je-lep.com/zdrav-duh-v-zdravem-telesu/recept-tedna-presna-cokolada-s-spomladanskimi-cvetlicami/tole čokoladno torto prvič naredila lani. odlična je priporočam. pa tudi čokolado že delala. malo dela, pa veliko užitka Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 17. maj 2012 Prijavi Deli 17. maj 2012 na barbarini strani je veliko odličnih receptov. treba je malce pobrskati. po blogu. http://www.barbarella.si Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 17. maj 2012 Prijavi Deli 17. maj 2012 Dobro vedeti tudi iz prakse (da ni kr en recept ane ) tole čokoladno torto prvič naredila lani. odlična je priporočam. pa tudi čokolado že delala. malo dela, pa veliko užitka Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 17. maj 2012 Prijavi Deli 17. maj 2012 Presno si je stran z dobrimi recepti sama sem jih nelkaj že preiskusila in so odlično uspeli. http://www.presno.si...emna-bucna-juha neverjetno dobra juha http://www.presno.si...klobasa-in-pire kmečka pojedina Pri teh je spodaj tud moj komentar http://www.presno.si...ci-z-mozzarello http://www.presno.si...rancoska-solata Tole sem tud naredila in je odlično http://www.presno.si...bolcni-strudelj Ta pa prekosi klasični jabolčni štrudelj Pri teh receptih mi edino ( prevelika ) količina začimb ne gre, tko da jaz sem uporabila začimbe iz recepta, samo manjšo količino. 1 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 17. maj 2012 Prijavi Deli 17. maj 2012 Muaaaa super mora bit tega zihr izprobam. http://www.presno.si...bolcni-strudeljTa pa prekosi klasični jabolčni štrudelj 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 17. maj 2012 Prijavi Deli 17. maj 2012 Muaaaa super mora bit tega zihr izprobam. Fajn naj ti tekne Dodam sam opombo, to testo najlažje razvaljaš med dvema listoma peki papirja, tako da je testo vmes in ga razvaljaš kar čez papir. Na ta način se nič ne prijemlje na valjar in nič ne packa. 1 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 malo prej naredila čokoladne kroglice. odlične so 250 g mandljev1 mandarinamalce agavinega sirupa25 g presnega kakava v prahulimonina lupinicavanilija v prahu mandlje sem zmlela. dodala ostale sestavine, zmiksala, premešala. maso za par minut dala v hladilnik. oblikovala kroglice. nekaj jih povaljala v kokosovi moki, nekaj v zdrobljenih kakavovih zrnih.sladica v nekaj minutah upam, da bo počakala do kosila 1 Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 sliši se megadobr. (sam mal me bega una mandarina not ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 Mmmmmmm Jz bom dva tedna zdaj veganka, imam eno "kuro" Včeraj sem pripravila namaz "humus", danes pripravljam po receptu Anje iz Eko logicen presne ajdove kruhke (sušila bom pa čez noč kar v pečici) in mikajo me tudi čebulni obročki. Pripravljeno pa imam tudi vse za marelično kokosove praline, z iste strani. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 mandarina prav paše s kakavom sem si zdle mal gledala eko logičen stran. uf, bi rabila čas. za čaranje s hrano pa malce omejena s časom. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 mandarina prav paše s kakavom sem si zdle mal gledala eko logičen stran. uf, bi rabila čas. za čaranje s hrano pa malce omejena s časom. Verjamem ja. Mogoče pa kdaj prav pride. Midva pa ta teden brez otrok. Ne da bi imela delo z njima, sta odrasla, ampak ponavadi glih za vikend najbolj kuham (za 6 oseb). Zato uživava . Za kosilo bo kakšna u easy juhca, pa čaram po malem te kruhke in sladico. Pa nabrat greva bezeg za sirup. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 Verjamem ja. Mogoče pa kdaj prav pride. Midva pa ta teden brez otrok. Ne da bi imela delo z njima, sta odrasla, ampak ponavadi glih za vikend najbolj kuham (za 6 oseb). Zato uživava . Za kosilo bo kakšna u easy juhca, pa čaram po malem te kruhke in sladico. Pa nabrat greva bezeg za sirup.vidva kar uživajta. jaz pa enoletnika doma, pa taaaak radoveden. pa imam tak malce manj časa za preizkušanje receptov.jaz včeraj sušila bezeg za čaj. že spravljen v kozarcu sirup tudi že narejen. nabrala zadnjič bezeg, ga dala mami in njej prepustila pripravo sirupa.sem pa včeraj dobila na mail tale receptod eko life, ki ga bom zagotovo preizkusila tudi sama. v naslednjih dneh. samo treba še iti bezeg nabrat spet. Presni domači bezgov sirupPriprava soka: * 30 bezgovih cvetov * 3 limone * 2 l agavinega sirupa * 3 l vode * 3 citronske kisline Vodo segrejemo do 45C, dodamo agavin sirup, zmešamo, dodamo bezgove cvetove, limono narezano na rezine in citronsko kislino. Pokrito pustimo 48 ur, nato precedimo in nalijemo v steklenice. V ljudskem zdravilstvu je bezeg najbolj cenjen za zdravljenje vnetij, vročine, pospešuje potenje in lajša dihalne težave. Lahko ga posušite, ga spravite v steklene kozarce in si čez letopripravljate odličen čaj. 2 Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 Mmmmmmm Jz bom dva tedna zdaj veganka, imam eno "kuro" ... enkrat ko je bil Nejc tu in nama nikakor ni mogel z mamo dopovedati, kaj da je šel iskat za sestro (ker težko govori, se ga težko razume, če ne veš)... in po vsem mogočem le rečem jaz, aja, aloe vera gel si šel iskat! In nejc ves vesel potrdi, ko se je končno poštekalo, pa pravim jaz, aha, bo sestra delala nekakšno kuro (z aloe vero), pa pravi mat nejcu: a mate kure doma? nejcu najprej sploh ni blo nič jasno, pol smo se pa ful smejali. Včeraj sem pripravila namaz "humus"o to je pa ful dobr! mandarina prav paše s kakavom saj sem se naslednji hip spomnila, da morda pa ni napak, saj mi je tudi všeč čokolada s pomarančo. tako da sem si rpedstavljala okus pa je pravzaprav čist zneslo. ... (sestra mi še ni poslala recepta za uno tadobro presno torto... saj bo poslala...) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 lani poleti preizkusla tudi tale recept. PRESNA MALININA TORTICA Skorja:1/2 skodelice mandljev (ali orehov)1/2 skodelice datljev¼ žličke himalajske kristalne rožnate soli Nadev:1 ½ skodelice indijskih oreščkov, namočenih vsaj 5 ur (najboljše čez noč)sok 2 limon1 čajna žlička presne vanilije v prahu1/3 skodelice kokosovega olja1/3 skodelice Yacon sirupa (lahko tudi agavin nektar)1 skodelica malin (če uporabljate zmrznjene, jih v celoti odtajajte) Priprava:1. Oreščke, datlje, ter himalajsko kristalno sol vstavite v blender, ter jih sesekljajte. Skorja bo dobra takrat, ko boste strukturo vzeli v roke in bo stala skupaj. Če sestavine ne držijo skupaj, vaša skorja ni popolna. Skorjo vstavite v tortni model, ter z rokami rahlo pritisnite in pazite, da so robovi zapolnjeni. Blender nato dobro splahnite z vodo.2. Kokosovo olje, ter Yacon sirup vstavite v majhno kozico, ter pogrejte na majhnem ognju, da se utekočini.3. V blender vstavite vse sestavine za nadev (razen malin) in miksajte do gladkega (to lahko traja nekaj minut, zato bodite potrpežljivi).4. Na skorjo vlijte približno 2/3 nadeva ter oblikujte z gladko lopatico. Ostalemu nadevu dodajte maline, ter ponovno zmiksajte do gladkega, ter malinin nadev vlijte na sam vrh. Vstavite v hladilnik, da se strdi.5. 30 minut preden postrežete, dajte ven iz hladilnika. Postrezite s svežim sadjem. noro dobra pa je tudi tale torta. tudi preizkušena čokoladno bananina presna torta (barbarellin recept) testo1,5 skodelici mletih lešnikov(mandljev, makadamije)2 skodelici kokosove moke2 žlici pšeničnega sladu/agavin sirup2 žlici dateljeve pasteščepec burbon vaniliješčepec soli bananina plast:1 1/4 gostega kokosovega mleka3 srednje velike banane1/2 skodelice pšeničnega sladu(agavin sirup)1/2 soka stisnjene limone1/2 soka stisnjene pomarančeščepec soli1/3 žličke burbon vanilije1 1/4 utekočinjenega kokosovega olja2 banani narezani na kolobarje Postopek za bananino plast: Dve banani zrežite na kolobarje in obložite spodnjo plast torte.V blenderju vse sestavine zmešajte v gladko maso, razen kokosovega olja. Na koncu dodajte še kokosovo olje in še vse enkrat premešajte. Maso vlijte na spodnjo plast oboda. Za pol ure postavite model z maso v skrinjo, da se strdi. čokoladna plast:1 1/2 skodelice dateljeve paste6 žlic surovega kakava v prahu1 1/2 skodelici namočenih chia semen(voda)4 žlice pšeničnega sladu1 skodelica utekočinjenega kokosvega olja Postopek za čokoladno plast: Vse sestavine, razen kokosovega olja, zmešajte do gladke konsistence. Na koncu dodajte še kokosovo olje in še enkrat premešajte vse skupaj. Čokoladno maso vlijte na bananino plast. Vse skupaj pustite v hladilniku 12h, še boljša pa je po 1 dnevu počivanja v hladilniku. DATELJEVA PASTA: 1 1/2 skodelico dateljev namočenih čez noč in 1 1/2 skodelico vode v katerih so bili namočeni datelji v blenderju zmešaze v enotno zmes. Merica za skodelico je: 240ml dober tek 2 Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 Druidka, nadvse dober in koristen recept za bezgov sirup. A maš "zafreman" kje ugoden nakup agavinega sirupa? Pri nas smo bolj zmrznjeni, se bezeg šele dobro odpirat začel. Marsa, kok smešno tole s kuro In ja, paše čokolada in pomarančni ali mandarinov sok. To kombiniram pri torti "Šarlotki" . In ta recept ni veganski, ker je z maslom, ampak je tule itak dovolj receptov za presne torte. Ojej, meni pa magic bulet, davno kupljen iz TV prodaje, crknu. Zdaj moram nekaj novega dobit za miksanje ala ind.oreškov in podobno. Imam še multipraktik, samo tam je treba zmlet večjo količino Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 agavin sirup navadno nabavim kar v dm-u Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 agavin sirup navadno nabavim kar v dm-u Ahaa, hvala. Grem kar prečekirat. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 lani poleti preizkusla tudi tale recept. PRESNA MALININA TORTICA ... :palec: (kako zgledno podan recept, sistematično, pregledno, vse! ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 26. maj 2012 Prijavi Deli 26. maj 2012 Presni domači bezgov sirupPriprava soka: * 30 bezgovih cvetov * 3 limone * 2 l agavinega sirupa * 3 l vode * 3 citronske kisline Vodo segrejemo do 45C, dodamo agavin sirup, zmešamo, dodamo bezgove cvetove, limono narezano na rezine in citronsko kislino. Pokrito pustimo 48 ur, nato precedimo in nalijemo v steklenice. V ljudskem zdravilstvu je bezeg najbolj cenjen za zdravljenje vnetij, vročine, pospešuje potenje in lajša dihalne težave. Lahko ga posušite, ga spravite v steklene kozarce in si čez letopripravljate odličen čaj. Povsod za te recepte piše: 3 citronske kisline. Najbrž je mišljeno 3 vrečice? Ker lahko kupiš tudi večjo količino v škatlici. Drugače se pa od lani okrog citronke samo tega spomnem (sem tudi delala), da sem na netu preverila, da citronska kislina kot dodatek oziroma konzervans ni škodljiva. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 27. maj 2012 Prijavi Deli 27. maj 2012 Povsod za te recepte piše: 3 citronske kisline. Najbrž je mišljeno 3 vrečice? Ker lahko kupiš tudi večjo količino v škatlici. Drugače se pa od lani okrog citronke samo tega spomnem (sem tudi delala), da sem na netu preverila, da citronska kislina kot dodatek oziroma konzervans ni škodljiva.hm. po moje da ja, tri vrečice. fajn za info glede citronske kisline Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.