Skoči na vsebino

Recepti- vegi, veganski, presni, ovakvi ili onakvi


Recommended Posts

Me veseli. :palec:

 

Ja, veliko različnih stvari se da lahko zraven, da so različni kruhi, kot tudi različnih mok, otrobe, kosmiče, semena, sadje, začimbe, sladek kruh, slan kruh, itn..

 

Daš malo manj mleka. Odvisno je tudi od vpojnosti moke. Sicer lahko dodaš tudi manj radenske, samo ne preveč manj, da bo še vedno zraslo, ker če radenske ni, ne zraste in ostane kruh notri surov.

 

Jst imam 2 stekleni posodi različnih velikosti in vzamem eno od njiju glede na velikost mase. V posodo dam najprej peki papir, tako posode praktično skoraj nikoli ne rabim umivati, samo peki papir menjam in še tega ne vedno, ker je včasih dober tudi za tri peke.

  • Lajkam 3
  • Buuuu 1

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sori x:o)x popravla ..

 

Jaz sem pa v Hoferju kupila 2 komada folije za večkratno uporabo :palec: kao peki papir, samo ga opereš in posušiš in maš za skoz (dokler ti fant pametno ne nareže kruha na eni :o|o: ) in ni treba stran metat ...

 

Ok, bom probala .. sej drugač mi je kul, da je tekoče, ker mam čist fajn modelček in glih lepo pride ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

tole čokoladno torto prvič naredila lani. odlična je x:px priporočam.

pa tudi čokolado že delala. malo dela, pa veliko užitka x:)x

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dobro vedeti tudi iz prakse :palec: (da ni kr en recept ane x:o)x )

 

tole čokoladno torto prvič naredila lani. odlična je x:px priporočam.

pa tudi čokolado že delala. malo dela, pa veliko užitka x:)x

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Presno si je stran z dobrimi recepti sama sem jih nelkaj že preiskusila in so odlično uspeli.

 

http://www.presno.si...emna-bucna-juha neverjetno dobra juha x:)x

 

http://www.presno.si...klobasa-in-pire kmečka pojedina

 

Pri teh je spodaj tud moj komentar

 

 

http://www.presno.si...ci-z-mozzarello

 

http://www.presno.si...rancoska-solata

 

Tole sem tud naredila in je odlično x:)x

 

http://www.presno.si...bolcni-strudelj

 

Ta pa prekosi klasični jabolčni štrudelj x:Dx

 

 

Pri teh receptih mi edino ( prevelika ) količina začimb ne gre, tko da jaz sem uporabila začimbe iz recepta, samo manjšo količino.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Muaaaa super mora bit x:px :palec:

tega zihr izprobam.

 

 

 

Fajn :palec: naj ti tekne

 

Dodam sam opombo, to testo najlažje razvaljaš med dvema listoma peki papirja, tako da je testo vmes in ga razvaljaš kar čez papir. Na ta način se nič ne prijemlje na valjar in nič ne packa.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

malo prej naredila čokoladne kroglice. odlične so x:px

 

250 g mandljev

1 mandarina

malce agavinega sirupa

25 g presnega kakava v prahu

limonina lupinica

vanilija v prahu

 

mandlje sem zmlela. dodala ostale sestavine, zmiksala, premešala. maso za par minut dala v hladilnik. oblikovala kroglice. nekaj jih povaljala v kokosovi moki, nekaj v zdrobljenih kakavovih zrnih.

sladica v nekaj minutah x^x :yumy:

upam, da bo počakala do kosila :fiju:

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sliši se megadobr. x8Dx

 

(sam mal me bega una mandarina not x:o)x :8):)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mmmmmmm x:px

Jz bom dva tedna zdaj veganka, imam eno "kuro" x:Dx

 

Včeraj sem pripravila namaz "humus", danes pripravljam po receptu Anje iz Eko logicen presne ajdove kruhke (sušila bom pa čez noč kar v pečici) in mikajo me tudi čebulni obročki. Pripravljeno pa imam tudi vse za marelično kokosove praline, z iste strani. x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mandarina prav paše s kakavom x:px

 

sem si zdle mal gledala eko logičen stran. uf, bi rabila čas. za čaranje s hrano x8Dx pa malce omejena s časom.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mandarina prav paše s kakavom x:px

 

sem si zdle mal gledala eko logičen stran. uf, bi rabila čas. za čaranje s hrano x8Dx pa malce omejena s časom.

 

Verjamem ja. Mogoče pa kdaj prav pride. Midva pa ta teden brez otrok. Ne da bi imela delo z njima, sta odrasla, ampak ponavadi glih za vikend najbolj kuham (za 6 oseb). Zato uživava x:Dx . Za kosilo bo kakšna u easy juhca, pa čaram po malem te kruhke in sladico. Pa nabrat greva bezeg za sirup.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Verjamem ja. Mogoče pa kdaj prav pride. Midva pa ta teden brez otrok. Ne da bi imela delo z njima, sta odrasla, ampak ponavadi glih za vikend najbolj kuham (za 6 oseb). Zato uživava x:Dx . Za kosilo bo kakšna u easy juhca, pa čaram po malem te kruhke in sladico. Pa nabrat greva bezeg za sirup.

vidva kar uživajta. jaz pa enoletnika doma, pa taaaak radoveden. pa imam tak malce manj časa za preizkušanje receptov.

jaz včeraj sušila bezeg za čaj. že spravljen v kozarcu x^x

sirup tudi že narejen. nabrala zadnjič bezeg, ga dala mami in njej prepustila pripravo sirupa.

sem pa včeraj dobila na mail tale receptod eko life, ki ga bom zagotovo preizkusila tudi sama. v naslednjih dneh. samo treba še iti bezeg nabrat spet.

 

Presni domači bezgov sirup

Priprava soka:

* 30 bezgovih cvetov

* 3 limone

* 2 l agavinega sirupa

* 3 l vode

* 3 citronske kisline

 

Vodo segrejemo do 45C, dodamo agavin sirup, zmešamo, dodamo bezgove cvetove, limono narezano na rezine in citronsko kislino. Pokrito pustimo 48 ur, nato precedimo in nalijemo v steklenice.

V ljudskem zdravilstvu je bezeg najbolj cenjen za zdravljenje vnetij, vročine, pospešuje potenje in lajša dihalne težave. Lahko ga posušite, ga spravite v steklene kozarce in si čez leto

pripravljate odličen čaj.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mmmmmmm x:px

Jz bom dva tedna zdaj veganka, imam eno "kuro" x:Dx

... enkrat ko je bil Nejc tu in nama nikakor ni mogel z mamo dopovedati, kaj da je šel iskat za sestro (ker težko govori, se ga težko razume, če ne veš)... in po vsem mogočem le rečem jaz, aja, aloe vera gel si šel iskat! In nejc ves vesel potrdi, ko se je končno poštekalo, pa pravim jaz, aha, bo sestra delala nekakšno kuro (z aloe vero), pa pravi mat nejcu: a mate kure doma? x:px

nejcu najprej sploh ni blo nič jasno, pol smo se pa ful smejali.

 

Včeraj sem pripravila namaz "humus"

o to je pa ful dobr! x8Dx

 

mandarina prav paše s kakavom x:px

saj sem se naslednji hip spomnila, da morda pa ni napak, saj mi je tudi všeč čokolada s pomarančo. :)

tako da sem si rpedstavljala okus pa je pravzaprav čist zneslo. x8Dx x;)x

 

...

 

(sestra mi še ni poslala recepta za uno tadobro presno torto... saj bo poslala...)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

lani poleti preizkusla tudi tale recept.

 

PRESNA MALININA TORTICA

Skorja:

1/2 skodelice mandljev (ali orehov)

1/2 skodelice datljev

¼ žličke himalajske kristalne rožnate soli

 

Nadev:

1 ½ skodelice indijskih oreščkov, namočenih vsaj 5 ur (najboljše čez noč)

sok 2 limon

1 čajna žlička presne vanilije v prahu

1/3 skodelice kokosovega olja

1/3 skodelice Yacon sirupa (lahko tudi agavin nektar)

1 skodelica malin (če uporabljate zmrznjene, jih v celoti odtajajte)

 

Priprava:

1. Oreščke, datlje, ter himalajsko kristalno sol vstavite v blender, ter jih sesekljajte. Skorja bo dobra takrat, ko boste strukturo vzeli v roke in bo stala skupaj. Če sestavine ne držijo skupaj, vaša skorja ni popolna. Skorjo vstavite v tortni model, ter z rokami rahlo pritisnite in pazite, da so robovi zapolnjeni. Blender nato dobro splahnite z vodo.

2. Kokosovo olje, ter Yacon sirup vstavite v majhno kozico, ter pogrejte na majhnem ognju, da se utekočini.

3. V blender vstavite vse sestavine za nadev (razen malin) in miksajte do gladkega (to lahko traja nekaj minut, zato bodite potrpežljivi).

4. Na skorjo vlijte približno 2/3 nadeva ter oblikujte z gladko lopatico. Ostalemu nadevu dodajte maline, ter ponovno zmiksajte do gladkega, ter malinin nadev vlijte na sam vrh. Vstavite v hladilnik, da se strdi.

5. 30 minut preden postrežete, dajte ven iz hladilnika. Postrezite s svežim sadjem.

 

noro dobra pa je tudi tale torta. tudi preizkušena x:px

čokoladno bananina presna torta (barbarellin recept)

 

testo

1,5 skodelici mletih lešnikov(mandljev, makadamije)

2 skodelici kokosove moke

2 žlici pšeničnega sladu/agavin sirup

2 žlici dateljeve paste

ščepec burbon vanilije

ščepec soli

 

bananina plast:

1 1/4 gostega kokosovega mleka

3 srednje velike banane

1/2 skodelice pšeničnega sladu(agavin sirup)

1/2 soka stisnjene limone

1/2 soka stisnjene pomaranče

ščepec soli

1/3 žličke burbon vanilije

1 1/4 utekočinjenega kokosovega olja

2 banani narezani na kolobarje

 

Postopek za bananino plast: Dve banani zrežite na kolobarje in obložite spodnjo plast torte.V blenderju vse sestavine zmešajte v gladko maso, razen kokosovega olja. Na koncu dodajte še kokosovo olje in še vse enkrat premešajte. Maso vlijte na spodnjo plast oboda. Za pol ure postavite model z maso v skrinjo, da se strdi.

 

čokoladna plast:

1 1/2 skodelice dateljeve paste

6 žlic surovega kakava v prahu

1 1/2 skodelici namočenih chia semen(voda)

4 žlice pšeničnega sladu

1 skodelica utekočinjenega kokosvega olja

 

Postopek za čokoladno plast: Vse sestavine, razen kokosovega olja, zmešajte do gladke konsistence. Na koncu dodajte še kokosovo olje in še enkrat premešajte vse skupaj. Čokoladno maso vlijte na bananino plast. Vse skupaj pustite v hladilniku 12h, še boljša pa je po 1 dnevu počivanja v hladilniku.

 

DATELJEVA PASTA: 1 1/2 skodelico dateljev namočenih čez noč in 1 1/2 skodelico vode v katerih so bili namočeni datelji v blenderju zmešaze v enotno zmes.

 

Merica za skodelico je: 240ml

 

dober tek x:px

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Druidka, nadvse dober in koristen recept za bezgov sirup. A maš "zafreman" kje ugoden nakup agavinega sirupa? Pri nas smo bolj zmrznjeni, se bezeg šele dobro odpirat začel.

 

Marsa, kok smešno tole s kuro :palec: x:Dx

 

In ja, paše čokolada in pomarančni ali mandarinov sok. To kombiniram pri torti "Šarlotki" x;)x . In ta recept ni veganski, ker je z maslom, ampak je tule itak dovolj receptov za presne torte.

 

Ojej, meni pa magic bulet, davno kupljen iz TV prodaje, crknu. Zdaj moram nekaj novega dobit za miksanje ala ind.oreškov in podobno. Imam še multipraktik, samo tam je treba zmlet večjo količino :inocent:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

lani poleti preizkusla tudi tale recept.

 

PRESNA MALININA TORTICA

...

:palec: :palec:

 

(kako zgledno podan recept, sistematično, pregledno, vse! x^x)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Presni domači bezgov sirup

Priprava soka:

* 30 bezgovih cvetov

* 3 limone

* 2 l agavinega sirupa

* 3 l vode

* 3 citronske kisline

 

Vodo segrejemo do 45C, dodamo agavin sirup, zmešamo, dodamo bezgove cvetove, limono narezano na rezine in citronsko kislino. Pokrito pustimo 48 ur, nato precedimo in nalijemo v steklenice.

V ljudskem zdravilstvu je bezeg najbolj cenjen za zdravljenje vnetij, vročine, pospešuje potenje in lajša dihalne težave. Lahko ga posušite, ga spravite v steklene kozarce in si čez leto

pripravljate odličen čaj.

 

Povsod za te recepte piše: 3 citronske kisline. Najbrž je mišljeno 3 vrečice? Ker lahko kupiš tudi večjo količino v škatlici. Drugače se pa od lani okrog citronke samo tega spomnem (sem tudi delala), da sem na netu preverila, da citronska kislina kot dodatek oziroma konzervans ni škodljiva.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Povsod za te recepte piše: 3 citronske kisline. Najbrž je mišljeno 3 vrečice? Ker lahko kupiš tudi večjo količino v škatlici. Drugače se pa od lani okrog citronke samo tega spomnem (sem tudi delala), da sem na netu preverila, da citronska kislina kot dodatek oziroma konzervans ni škodljiva.

hm. po moje da ja, tri vrečice.

fajn za info glede citronske kisline x:)x

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...