Silvija 27. maj 2012 Prijavi Deli 27. maj 2012 Hvala Druidka za info. Od včeraj zvečer namakam in tudi sušim bezgove cvetove, zvečer moram precediti in dodati citronko. Agava me trenutno pride predraga. V DM je cca 300 ml nekaj manj kot 5 eur, enako je tudi v Mercatorju, torej 6x toliko 30 eur... Ajdovi kruhki so posušeni, v hladilniku se hladi podlaga za marelične praline, iz kokosa in indijskih oreškov, nekaj namočenih in zmiksanih marelic, malo agavinega sirupa (no, enega sem kupila, ampak zase, ko sem glih na "kuri" ). Kruhki so pa super, ampak po pravici povem, da ko sama nekaj delam in vidim postopek,n vse to miksanje surove in namočene ajde, pa to...mam kar malo zadržek. Medtem, ko če mi kdo drug postreže, bi pa govorila mmmm in papcala Aja, za kokosovo mleko, ki ga potrebujem za praline, sem sedaj namočila kar kokosovo moko v malo vode, po moje da bo. Zdaj sem se pa namislila, da si ponovno pripravim kombučo, z agavinim sirupom in dodala bom tudi nekaj bezgovih cvetov. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
saci 31. maj 2012 Prijavi Deli 31. maj 2012 Odlične presne veganske kroglice lahko dobite tudi v novi veganski okrepčevalnici Loving Planet v BTC.ju na tržnici. Tukaj še njihova facebook stran http://www.facebook.com/LovingPlanet Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 28. junij 2012 Prijavi Deli 28. junij 2012 Značilnosti avokadaAvokado, sadež bogov Avokado sodi v skupino najbolj hranljivih sadežev. Po vsebnosti hranil je najimenitnejši sadež, kar ga najdemo na Zemlji. Vsebuje skoraj vse bistvene hranilne snovi, ki so pomembne pri zmanjševanju tveganja za nastanek hudih bolezni. http://www.ekomagazin.si/images/teaser/teaser1121_eko.jpg (Foto: Photos.com) Vitamini, minerali, energija Avokado je eden najboljših virov naravnih mineralov in vitaminov. Približno polovica srednje velikega avokada (okoli 100 g) pa tudi premore približno 171 kcal, zato mu pravijo "hrana energije". Z 3,2 gramov vlaknin se avokado ponaša z najvišjimi koncentracijami prehranskih vlaknin. Vemo, da velik vnos vlaknin zmanjšuje tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja, raka, viskokega krvnega pritiska, sladkorne bolezni in debelosti. Antioksidanti Avokado je bogat z antioksidanti, ki delujejo kot preventiva pred številnimi obolenji - predvsem z vitamini A, C in E, ki pomagajo "čistiti" presežek prostih radikalov v celici. Ti "pomagajo" pri razvoju bolezni srca, sive mrene, prezgodnjem staranju in nastanku raka. Fosfor, kalij, kalcij, magnezij, natrij in železo so najbolj pomembni minerali, ki jih vsebuje ta še vedno ne dovolj cenjeni sadež. Zdrave, nenasičene maščobe Ljudje so se avokada izogibali več let, saj je veljalo zmotno prepričanje, da redi. Menili so tudi, da vsebuje velike količine nezdravih maščob in zvišuje nivo holesterola v krvi. Danes znanstveniki zagovarjajo avokado kot pomemben del diete. Športnike je prepričala vsebnost t.i. mononenasičenih maščob, saj jim te pomagajo vzdržati naporne treninge in blažijo utrujenost v obdobju regeneracije. Avokado vsebuje veliko esencialnih maščobnih kislin. Esencialne maščobne kisline so večkrat nenasičene maščobne kisline, ki so nujno potrebne za normalno delovanje človeškega organizma in jih telo ne more proizvesti samo, zato jih moramo prejeti s hrano. Nekaj namigov Avokado je zelo občutljiv na mraz. Vseeno pa ga lahko hranite v hladilniku, v prekatu za sadje in zelenjavo. Če kupite trde (nezrele) sadeže, pri temeperaturi med 15 in 18 stopinj dozorijo v nekaj dneh. Proces zorenja lahko pospešite tako, da ga shranite v papirnato ali plastično (razgradljivo) vrečko. Avokado je zrel takrat, ko se sadež vda ob nežnem pritisk pri koncu peclja. Zmeraj kupujte avokado, ki nima poškodovanega ovoja. Vsebuje torej tudi veliko vlaknin. Je lahko prebavljiv, vzdržuje kislo-bazično ravnotežje in ugodno vpliva na nastajanje rdečih krvnih celic. Avokado vsebuje železo, betakaroten, baker, kalij, fosfor, folno kislino ter vitamine B, K, C in E. Vitamina C in E sta antioksidanta. http://www.mojirecep...od/avokado.html Namaz iz avokada in orehovhttp://www.jana.si/2...kada-in-orehov/ 3 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. junij 2012 Prijavi Deli 28. junij 2012 (*zanimivo, že nekaj dni jem praktično skoraj samo avokado - najrajše kar tako, namesto 'namaza', si ga kar namažem na kruh, drugače sem ga pa še v solato dajala) 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 28. junij 2012 Prijavi Deli 28. junij 2012 (*zanimivo, že nekaj dni jem praktično skoraj samo avokado - najrajše kar tako, namesto 'namaza', si ga kar namažem na kruh, drugače sem ga pa še v solato dajala) ...Tud jst sem praktično v zadnjih dnevih nekako sama sebe prepričala, da bom bolj na presni hrani,...saj imam v tem mansardnem stanovanjcu bolj savno in kuhinja nekako ne paše zraven... Mam pa rada avokado tud na kakšen čist enostaven nači...Na kose narezan, mal posipan s kajenskim poprom, soljo, bučnim ali olivnim oljem,...potem pa sesekljam peteršilj s kakšno žličko limoninega soka (zaradi boljšega izkoristka Fe ),...pa popečem polnozrnat kruhek, ga natrem s česenčkom, dodam prerezan grozdni paradižniček ...in naložim npr. v tako bombetko takle avokado ...pa je njami malčka.... Danes pa sem pobasala tako tudi na hitrco eno kosilce- v skledi z domačo zeleno listnato solato,..pa mlado čebulco...Še prej sem na olivnem olju zapenila kajenski poper, pa mal mlete rdeče paprike, kurkumo in mediterantske začimbe, na tem na hitro popekla na kolobarje narezane mlade bučke-( kakšnih 5 min)...dodala malo vode, v tem podušila na kose narezano blitvo (3 minute),...se je taka fajno omakca zraven naredila ,ki sem jo nato z vsem skupaj ohladila,...pa to stresla na solato in mlado čebulco,...dodala narezan peteršilj s sokom polovičke grenivke ,...dodala malo bučnega olja,...zmešala,...Pa ole,ole...Zraven si lahko skuhamo še kakšen krompirček, popečemo polnozrnati kruhek,...ali pa nič,...odvisno koliko smo lačni... ...Skoraj bi že temu lahko dieta rekla,...če bi še malo bolj gibala...Pa sem nekako bolj po 21h naspidirana za ven...Ampak potem je pa tak dolgcajt na teh naših ulicah...Se čudim kaj je s folkom zadnje cajte,...zvečer se tako lepo ohladi,...šolarji so končali pouk,...pa nobenega nikjer......Same zatemnjene hiške iz katerih se z napol zastrtih zaves sveti kakšen Tv,...pridušen krik kakšnega gola z nogometne tekme,...pa lajež psov...Res je bilo včasih bolj družabno, ko smo posedali po vrtovih sosedov, klepetali pozno v noč (ne glede na službe zjutraj),...otroci so se do polnoči igrali med dvema ognjema, na klopcah so igrale kitarce,pa bobnal je kakšen naokol obrnjen koš za smeti,...pelo se je , vice pravlo,...Smo vsaj vedeli, da imamo poletje radi in smo komaj čakali na ta čas....Eeeeee, dobri stari cajti...... ....me kr ma , da bi kaj ušpičla... 4 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. junij 2012 Prijavi Deli 28. junij 2012 a ne? meni tudi ni za kuhanje v takemle, samo k nisem sama, pa pol ne morem preveč eksperimentirat - mal pa lohk. jaz tud dam največkrat na avokado še mal soli pa limono. in je to že to.včas pa dodam poper (a kajenski je v bistvu nekakšen čili, ne? sam ful močen, saj ga mam nekje mal, sam zdej tega ne furam tolk, k mama ne šizi na pekoče pa take okuse).Včasih sem tudi česenček pa peteršiljček, sam zadnje čase sem nekaj občutljiva na česen (manj, če je domač in bolj dorben), tko da ga tud v solato nisem nič dajala...pač pa si peteršilja pa bogato privoščim, ga kar tko grickam zraven. in superička, k mam še en avokado. (sem mislila da imamo tudi temo, grem pogledat) (sem mislila da imamo tudi temo, grem pogledat)evo se mi je zdelo Avokado (res je nekaj boljšega avokado)((*bom še tvoj post scitirala tja, da je na broju, k si vse tko fajn napisala )) 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 28. junij 2012 Prijavi Deli 28. junij 2012 ......Mamo, mamo to temo...sem še nekaj najdla za tja pa hotela objavit,...sam ni še skompletirano...v kratkem tud tam.... Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. junij 2012 Prijavi Deli 28. junij 2012 (super, k je tko lepo in lično pa še organizirano ) sej sem že osvežila pa scitirala tvoj post not, pa še plus sem si hotla dat. k se mi je tolk fesjt zazdel spet un tvoj post pa še s tisto lepo fotko avokada. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 1. avgust 2012 Prijavi Deli 1. avgust 2012 Kuhinja zdravega sodelovanja- Zbirka slastnih presnih receptov 18 slovenskih presnih mojstrov :yumy: http://ekologicen.si/knjiga/e-knjiga_vrt_zdravega_sodelovanja.pdf 3 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. avgust 2012 Prijavi Deli 2. avgust 2012 Hvala za link, fajn knjigica (pa ravno včeraj sem razmišljala, da naredim gazpačo, ko sem dobila več domačih svežih čvrstih kumar). *Drugače pa je avtorica tiste torte, ki se morda nekateri spomnite, da sem jo omenjala, ko je sestra prinesla (presna čokoladna ...), Barbarela in ker se je pripravljala knjiga, sestra ni želela prej posredovati recepta (kar se mi zdi prav, ni fer, da je prej okol objavljeno, kot prvič v knjigi)... no samo zdaj ko gledam, tega recepta ni tu zraven - očitno je bilo bodisi preveč materiala že, ker je veliko avtorjev, bodisi pripravlja še kaj drugega...) 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 5. avgust 2012 Prijavi Deli 5. avgust 2012 Kuhinja zdravega sodelovanja- Zbirka slastnih presnih receptov 18 slovenskih presnih mojstrov :yumy: http://ekologicen.si/knjiga/e-knjiga_vrt_zdravega_sodelovanja.pdf Sem preletel nekaj receptov in opazil, da je nekatere že srečala Sol 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 24. avgust 2012 Prijavi Deli 24. avgust 2012 Knjiga - Veganski recepti Dober tek 7 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
shanyah 2. september 2012 Prijavi Deli 2. september 2012 http://zdrava-prehrana.bodieko.si/category/recepti zanimivi recepti... mogoče koga kaj pritegne http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Citiraj ***********************************************************************************************Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field.I'll meet you there.When the soul lies down in that grass, the world is too full to talk about.Ideas, language -even the phrase "each other"- doesn't make any sense.(mevlana jelaluddin rumi - 13th century ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 3. september 2012 Prijavi Deli 3. september 2012 V soboto sva hotla eno pisano solato. Iz vrtička na terasi bloka sem nabral kar sem našel in nastala je sledeča solata: Približno v enakem razmerjugentile,regrat,rukola,listi rdeče pese,listi kapucinke. Za oči cvetovi kapucinke, cvetovi rukole in cvetni lističi vrtnice Preliv:bučno in konopljino olje,jabolčni kis,solni cvet,cvetovi origana,listi ameriškega slamnika,por,peteršilj,feferon en mal pekoč Kot priloga je bil pečen kifeljčar. 1 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 3. september 2012 Prijavi Deli 3. september 2012 V soboto sva hotla eno pisano solato. Iz vrtička na terasi bloka sem nabral kar sem našel in nastala je sledeča solata: Približno v enakem razmerjugentile,regrat,rukola,listi rdeče pese,listi kapucinke. Za oči cvetovi kapucinke, cvetovi rukole in cvetni lističi vrtnice Preliv:bučno in konopljino olje,jabolčni kis,solni cvet,cvetovi origana,listi ameriškega slamnika,por,peteršilj,feferon en mal pekoč Kot priloga je bil pečen kifeljčar. In njamiiiiii Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 9. september 2012 Prijavi Deli 9. september 2012 http://designvegan.wordpress.com/ Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 26. september 2012 Prijavi Deli 26. september 2012 naredila zadnjič ploščice. recimo da energijske. odlične so. 2 skodelici mandljev1/2 skodelice bučnih semen1/2 skodelice sezamovih semen1/2 skodelice konopljinih semen3/4 skodelice kokosovih kosmičev1/3 skodelice kakavovih zrn1/3 skodelice goji jagod1/3 skodelice zlatih inkovskih jagod3/4 skodelice kakavovega masla(stopljenega)malo vanilije3/4 skodelice agavinega sirupamalce medu semena zmlelaprav tako oboje jagodenato vse sestavine skupaj premešaladala na peki papirrazvaljala in dala za par minut v pečico na 50 stopinjrazrezalain dober tek 1 Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 27. september 2012 Prijavi Deli 27. september 2012 Zadnjič preiskusila tale recept http://www.bodieko.si/presne-praline-z-mandlji-in-indijskimi-orescki. Za moje pojme božanske praline http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 27. september 2012 Prijavi Deli 27. september 2012 uf, tele praline tudi fajn zgledajo. danes ali pa jutri jih naredim Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 27. september 2012 Prijavi Deli 27. september 2012 Druidka jaz sem jih že danes http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif...Če ne maraš preveč sladko, ti priporočam, da daš največ polovico predpisanega sirupa...Sama sem zelo sladkosneda ne maram pa preveč sladko in jaz dam še manj kot polovico pa mi je super http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif (sem pozabila prej omenit) Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 27. september 2012 Prijavi Deli 27. september 2012 jih naredila tudi jaz. samo še s čokolado jih moram preliti. mi zmanjkalo časa prej sem pa namesto agavinega sirupa dala med. mi zmanjkalo agavinega sirupa. pa si pozabila napisat na listek, da ga treba nabavit Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 27. september 2012 Prijavi Deli 27. september 2012 A je kdo že našel vegi sir ki se stopi na temperaturi ??? xDDx Jaz bi ga že rad probal x:px A kdo kaj ve o podobnem ... Hvala Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 27. september 2012 Prijavi Deli 27. september 2012 A je kdo že našel vegi sir ki se stopi na temperaturi ??? xDDx Jaz bi ga že rad probal x:px A kdo kaj ve o podobnem ... Hvala Lp + # Jaz uporabim namesto parmezana deaktiviran kvas http://www.zelenipon...=127&Itemid=662 ali presni sir, zmeljem indijske oreščke dodam malo vode sol in malo kurkume za barvo. Sam te zadeve se ne topijo. Enkrat sem pri eni kolegici poskusila sojin sir, ki pa mi je bil obupno zanič tak da teh sirov res ne kupujem. To je tud ena verzija sira, a je še nisem preiskusila. http://www.proorgani...ko-MozzaRisella Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 28. september 2012 Prijavi Deli 28. september 2012 edino vsak las imam moker od švicaše dobro, da nimam dosti las ... U kaj si ti jedel, to je šele prva runda švica, druga pa bo na WC-ju Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. september 2012 Prijavi Deli 28. september 2012 in zraven narezal 2 lepa black nagga ...kaj je to? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.