Beli lotos 28. september 2012 Prijavi Deli 28. september 2012 kaj je to? Čili ( extremely hot ) jutri bo jokal na WC - ju, če je res vse to pojedel Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. september 2012 Prijavi Deli 28. september 2012 Čili ( extremely hot ) jutri bo jokal na WC - ju, če je res vse to pojedel aja ena sorta čilija. tenx. Se pravi čili z ekstremno hot čilijem. jaz sem pa dons začimbe pa čaje urejala pa pospravljala, pa tud našla 3 različne sorte čilija, 2 sta tudi zelo hot.Jaz tud kar prenesem to. Pa ne spomnim se, da bi kdaj imela kakšne težave. (*sej imamo pa tud čili temo: Čilijev pekoči dodatek) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 11. november 2012 Prijavi Deli 11. november 2012 http://soncneideje.b.../p/kuhinja.html Danes sem eksperimentirala v kuhinji in naredila zaseko po receptu iz tega bloga , sam da sem namesto kokosovega masla dal rastlinsko maslo ( gourmet ) in rezultat; odlično, všeč ljubiteljem zaseke, kot tudi meni, ki prave zaseke nikdar nisem marala VEGANSKA ZASEKA Potrebujete: 3 krheljne (posušeno jabolko) 1 čebula 125 g kokosovega masla sol Priprava: Krheljne in čebulo narežemo na majhne koščke. Na ponvi segrejemo olje (po želji), popražimo čebulo in krheljne toliko, da čebula porumeni. Nato kokosovo maslo stopimo, da je tekoče in vanj vmešamo popraženo čebulo in krheljne, ter dodamo ščepec soli. Pustimo, da se strdi in vmes malo pomešamo, da se čebula in krheljni enakomerno razporedijo. Priporočam vam, da jo poskusite namazati na riževe vafle, saj je ta kombinacija meni osebno najboljša. Na kruh se malo težje namaže, odvisno koliko je zaseka trda, zato ne bo nič narobe, če jo hranite v omari na sobni temperaturi. V trgovini je možno zaseko tudi kupiti, ampak boste s pripravo doma prihranili denar, zato veselo na delo in poskusite ta super prigrizek. 1 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 11. november 2012 Prijavi Deli 11. november 2012 Super Beli lotos, sem že zadnjič gledala. Za recept za kislo smetano piše probiotik. Kaj pa je to? Ker če so veganski recepti, potem kak jogurt s probiotiki ne pride v poštev... Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. november 2012 Prijavi Deli 11. november 2012 Bere se super! Samo to je potem sladkasto?Jabolko, pa že čebula je sladkasta?pa še kokosova mast (ok, včas oz. katera je skoraj brez vonja in okusa oz. brez izrazitega)...Zanimivo. Jaz si take stvari kar sama zmislim; sama bi dala v kaj takega (kakšne namaze ipd.) recimo dimljen tofu. Men je tofu, sploh dimljen, totalno mega. V svašta ga lahko daš. Pri meni je tako, da ne maram nadomestkov; meni je všeč sejtan, ne da naj bi bil nadomestek nečemu... totalno nad všeč so mi kosmičevi polpeti (to jem recimo 1x tedensko, bi lohk pa 2x včasih tudi celo jih)... mesni so mi totalno mim, recimo. se pravi ne kot nadomestek, ampak prav TA sama jed mi je dobra. če pa recimo še da neke snovi, ki se jih tudi rabi in morda nadomestijo nekaj, česar imamo premalo, pa toliko bolje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 11. november 2012 Prijavi Deli 11. november 2012 Super Beli lotos, sem že zadnjič gledala. Za recept za kislo smetano piše probiotik. Kaj pa je to? Ker če so veganski recepti, potem kak jogurt s probiotiki ne pride v poštev... Tu tudi jaz ne vem kaj je avtorica mislila s probiotikom. Jaz na podoben način delam preliv iz indijskih oreškov, ki jih zmiksam z malo vode in dodam malo limoninega soka in soli. 1 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. november 2012 Prijavi Deli 11. november 2012 ja, saj... nekako je treba poimenovati, pa potem se vzame iz 'izbora' do zdaj znanega...tako da včasih je malo ponesrečeno to imenovanje (malo sem zgoraj tudi to imela v mislih, ko sem pisala), po drugi strani pa pač je treba nekako poimenovati, da se ve, za kakšno sestavino, jed približno gre...Morda se bo tako prijelo oz. zaenkrat se najbrž bo ('vege' oz. 'vegi')...ali pa se bodo *iznašla* kakšna izvirna imenovanja, pa se bo tisto potem prijelo in bo to nekaj najbolj normalnega, tako kot rižota 'vs' riži biži (ki ni recimo vegi riži - čeprav dejansko je. ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 11. november 2012 Prijavi Deli 11. november 2012 Bere se super! Samo to je potem sladkasto?Jabolko, pa že čebula je sladkasta?pa še kokosova mast (ok, včas oz. katera je skoraj brez vonja in okusa oz. brez izrazitega)... Ni sladkasto, ker je jabolk malo. S kokosovim maslom pa je tako, da okus res ni vsem všeč, zato sem jaz raje dala rastlinsko maslo. Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. november 2012 Prijavi Deli 11. november 2012 ne, kokos me najmanj skrbi, meni je zakon, ga uporabljam ful. Pravzaprav samo to in olivca uporabljam oz. predvsem ti dve olji.Tudi palmovega sem včasih... ok, no sej jabolka itak maram samo me je presenetilo da so notri, v 'zaseki'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 14. januar 2013 Prijavi Deli 14. januar 2013 Sem želela citat iz dnevnika, Pujsitin, recept za bananin kruh, prenesti sem, pa nisem znala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif . Na hitro pregledala nasvete v Nadgradnja, ampak nimam zdaj toliko časa. No tako, dobre stare, nič veganske, z mlekom in jajci ter belim sladkorjem, KREMŠNITE http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif Original recept: Listnato testo 8 rumenjakov25 dag sladkorja10 dag gustina10 dag moke (priporočam ostro)2 l mleka (lahko 1 liter ali pol litra mleka nadomestiš z vodo). Smetana za namaz V večjem pekaču speci razvaljano listnato testo. To bo podlaga za kremšnite, če nimaš dveh pekačev, speci tudi vrhnjo plast pred pripravo kreme. Nato pripravi osnovo za vanilijevo kremo. Zmiksaj rumenjake s sladkorjem, dodaj malo mleka, nato vmešaj moko in gustin. Po potrebi dodaj še malo mleka, da osnova ne bo pregosta. Tako kot recimo pripraviš prašek za puding, da je ravno prav tekoč, ko ga vlivaš v vrelo mleko. Če bo pregosto, bo prepočasi teklo in se bodo delale grudice. Ostalo mleko zavri in vanj vkuhaj pripravljeno osnovo. Hitro mešaj, da ne bodo grudice, pa aneeeeee, da se ne, kot meni, prime na dno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif . Včasih imam pripravljen tudi mikser, da če se že morebiti delajo grudice, z nižjo hitrostjo razmešam. Kuhaš par minut, tako kot puding. Še pred kuho mleka, zmiksaj beljake v sneg. Bolj ga miksaš, bolj je trd http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/kulgreen.jpg , lahko mu dodaš še malo sladkorja v prahu, da imaš strukturo, ki bo res ostala čvrsta. Sneg vmešaš v čim bolj vročo, skuhano kremo, da v tej vroči zmesi pravzaprav zakrkne in ne bo utekočinil kreme. Se mi je tudi že zgodilo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/cool.png . Jbg, če imaš daljšo kuharsko kariero. Kremo nalij na pekač s podloženim listnatim testom. Ko se shladi, premažeš s stepeno smetano in pokriješ z zgornjo plastjo listnatega testa. Nam je najbolj všeč, če je na vrhu posuto samo s sladkorjem v prahu. Lahko pa stopiš maslo in čokolado, preliješ s tem in dobiš "zagrebške". Osebno namesto 8 rumenjakov, vzamem ene 5 do 6 rumenjakov. Namesto gustina vzamem dva vanili pudinga (ta sta za cca 1 liter mleka). Ker sta dva litra mleka, poleg dveh pudingov dodam še par žlic ostre moke, recimo ene 5 - 6 kopastih žlic. Enkrat sem za hec zvagala, imam napisano cca 15 dag ostre moke, ampak ne dam roke v ogenj. Dodam tudi kakšno žlico rumčka in vanili sladkor. Naprej pa po napisanem postopku. Pa še to. Pri nas so jedci in ni blema, če nas je pa manj, vzamem samo polovičko listnatega testa, spečem v večjem pekaču in ga previdno razrežem. Dobim dve polovici, glih za manjši pekač, kot za potico. Kremo naredim iz 1 litra mleka, pa recimo 3 jajca, 1 puding, pa cca 3 žlice ostre moke. Voala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sorcerer.gif Pujsitka, ti pa prosim sama prekopiraj sem še recept za bananin kruh, da nam jz izpadla avtorica. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rainbow.gif 5 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 15. januar 2013 Prijavi Deli 15. januar 2013 Hvala Silvija http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif , sem ze zvisela kot razkuhan makaron, Gustina namrec nimamo... Tuñe kopiram recept za bananin kruh, iz iste mase lahko naredis bananine muffine. 125 g masla ali margarine, 1 jajce, 100g sladkorja, pecilni prasek, 1/2 zlicke soli, 200g moke in 250g pretlacenih banan. Zmiksas vse razn moke s pecilnim praskom, ki ju dodas pocasi nazadnje, zlijes v pomace´n pekac in peces 25 min na 200 stopinj. 2 Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 15. januar 2013 Prijavi Deli 15. januar 2013 Pujsita poskusi s tole kremo: 1 l mleka7 jajc280 g sladkorja160 - 180 g ostre mokepol vanilijevega strokažlička ruma Kremo skuham podobno kot Silvija. V manjši kozici zavrem mleko (9 dl), vmes stepem beljake, ki jim dodam polovico sladkorja med stepanjem, da je sneg res čvrst. V veliki kozici zmešam rumenjake 1 dl mleka, rum vanili sladkor, (če imaš strok ga skuhaj v mleku), in moko. Ko mleko zavre ga med stalnim mešanjem prilijem k rumenjakovi zmesi, postavim na štedilnik in mešam, uporabim tudi mikser. Kuham nekaj minut,odstavim in takoj primešam sneg iz beljakov. S to vročo zmesjo obložim že prej pečeno listnato testo, pustim, da se dobro ohladi, premažem s stepeno sladko smetano, pokrijem z drugo plastjo listnatega testa in posipam s sladkorjem v prahu. Potem pa http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif To je star, preverjen recept iz enega kuharskega učbenika in kremšnite so res odlične. Preverjeno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif Samo potem som 14 dni na sladičnem postu. Sam se splača...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif 4 Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 15. januar 2013 Prijavi Deli 15. januar 2013 Super Zalaya, si kar mislim, da krema fajn "stoji", saj je en l mleka in 160 do 180 g moke. Ostre. Naš sine je tudi ugotovil, da je krema boljša, če je z ostro moko. Kot sem rekla, namesto gustina sta lahko za 1 l mleka, pri nas, 2 ali celo 3 vanilijevi pudingi. Je pa tako, da si je treba zapomnit, kako si delal. Bodisi, da naslednjič dodaš kaj več moke, da je bolj gosta krema, ali pa manj, če je bila preveč http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png In gotovo, da imate tudi "gustin". Samo verjetno piše samo fini škrob za kreme ter zgostitev jedi. Ali pa tud ne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif V Španiji recimo niso imeli kisle smetane. Pri vas je? 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 Tega jst uporabljam že več let. Malo sem ga dopolnil s svojimi izkušnjami.Pirin kruh brez kvasa > Bom probala naslednjič tole, imam pa samo eno pripombo.... 1,5dl oz. 150 ml radenske, ne 150 dcl http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
miha.miha.miha 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 Pozdravljeni!Smo skupina študentov na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V okviru študijskega projekta skušamo izvesti tudi analizo anketnega vprašalnika, tu pa potrebujemo vašo pomoč. Tema je povezana z nakupovanjem sveže zelenjave.Anketni vprašalnik je popolnoma anonimen, njegova tematika pa je povezana z nakupovanjem sveže zelenjave.Hvala za vaš čas in prijetno reševanje. dostop do anketnika: https://www.1ka.si/a/23064 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 20. april 2013 Prijavi Deli 20. april 2013 Malo v nasprotju z naslovom, ampak ne najdem boljše teme. Gre za stari dolg do Lili (čeprav ima svoj recept, je obljube treba držati, čas je pa relativenhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png). DAMSKE KAPRICE (po sv. Feliciti Kalinšek, knjiga Slovenske praznične jedi - sladke, Cankarjeva založba 2008) Testo:35 dag moke1/2 pecilnega praška15 dag masla ali margarine10 dag sladkorjalimonina lupina2 rumenjaka3 žlice smetane Nadev:do 2 kg jabolk10 dag orehov ali kokosove moke10 dag rozin6 beljakov20 dag sladkorja Iz moke, pecilnega praška, masla, sladkorja, rumenjakov in smetane napravi krhko testo*. Počiva naj 15 minut, potem ga razvaljaj za prst debelo. Položi ga na pekač in napol speci. Na to položi razpolovljena, olupljena, kuhana in ohlajena jabolka. Potrosi jih z zmesjo rozin, orehov ali kokosove moke in sladkorja. Nad soparo stepi sneg 6 beljakov in 20 dag sladkorja, napravi beljakovo testo in s tem pomaži jabolka. Daj v pečico, da sneg svetlo zarumeni, ohladi in razreži. * Vrste testa so v knjigi opisane prej z nekaj recepti za posameznega. Za krhko testo sta dva osnovna načina in nato pet receptov. Način priprave, ki bolj ali manj velja za vse: Vse sestavine daj v skledo. Z roko ali z nožem hitro ugneti testo. Preden ga oblikuješ, naj počiva pol ure na hladnem. PS: Žal noben recept iz knjige še ni bil preizkušen (sem bolj za nekomplicirane zadevehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif ). Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 6. junij 2013 Prijavi Deli 6. junij 2013 Recept za meni daleč najbolj dobro baklavo najdete na kulinariki: http://www.kulinarika.net/recepti/4594/sladice/baklava-zacinjena-z-vec-oreski-in-sezamom-/ Oreške kombiniram po občutku, rada dam veliko pistacij. Preliva je dobro narediti več, jaz vanj kapnem še čisto malo limone. Za preliv sem nekje brala, da naj bi se dal vroč čez ohlajeno oziroma ohlajen čez vročo baklavo. Vlečeno testo kupim od Kore v Mercatorju (delajo eni iz Maribora) in je meni odlično tudi za vse ostale pite in bureke, ki se delajo. Najbrž se na tržnici dobi kaj podobnega, a še nisem preskusila. 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 31. oktober 2013 Prijavi Deli 31. oktober 2013 Pirini piškoti z mandlji 50 dag polnozrnate pirine moke35 dag masla15 dag mletih mandljev15 dag rjavega sladkorja1 jajce1 vanili sladkor1 naribana limonina lupina Zamesiš testo in ga daš za nekaj časa na hladno. Razvaljaš in izrežeš poljubne oblike. Meni so najljubše rožice, v stilu linških piškotov. Vmes pride domača marmelada. 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 31. oktober 2013 Prijavi Deli 31. oktober 2013 Pirini piškoti z mandlji 50 dag polnozrnate pirine moke35 dag masla15 dag mletih mandljev15 dag rjavega sladkorja1 jajce1 vanili sladkor1 naribana limonina lupina Zamesiš testo in ga daš za nekaj časa na hladno. Razvaljaš in izrežeš poljubne oblike. Meni so najljubše rožice, v stilu linških piškotov. Vmes pride domača marmelada.Keksi pečeni, zelo okusni. Ni treba prehudo tanko razvaljat. Vmes sem že razmišljala, če 3,5 dag ali 35 dag masla. In ja, 350 g, en cel zavitek masla, pa še skoraj pol zravn! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Je kar lepljivo testo, tako da sem jemala manjše koščke testa in valjala manjše površine, ker je bilo tako mehko, da se je moka v hipu sprijela v testo in se je lepilo na mizo. Sproti treba "pomokavat", pa gre. Pekla sem vmes med 180 in 200 stopinj, torej 190 stopinj. Nisem gledala na uro, okrog 10 minut. 3 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 6. november 2013 Avtor Prijavi Deli 6. november 2013 Sem študiral kam naj ubacim...ker ni glih primerne teme in je kao recept...pa neka bude ovdje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ČIŠČENJE SRCA IN KRVOŽILNEGA SISTEMA Drage Bhakte, to je recept, ki ga je dal Swamiji. Tudi sam ga koristi že dlje časa in opaža zelo dobre rezultate glede stanja ven in arterij ter na splošno, glede delovanja srca. Poudaril je, da je pripravek dober za vse, posebej pa za ljudi blizu petdesetih let. Tedaj je namreč skrajni čas za čiščenje srca in krvno-žilnega sistema. PRIPRAVA (vse sestavine BIO!):- 1 skodelica česnovega soka (česen zmeljite in ga precedite skozi bombažno krpo, da dobite čisti sok);- 1 skodelica ingverjevega soka (ingver naribajte in enako izcedite sok);- 1 skodelica limoninega soka (uporabite limono s čim tanjšo lupino, lahko vzamete tudi limeto);- 1 skodelica jabolčnega kisa. Zgornje 4 skodelice zmešajte skupaj in na blagem ognju kuhajte, dokler polovico tekočine ne povre. Torej vam ostanejo le 2 skodelici kuhane zmesi. Pustite, naj se zmes ohladi na sobno temperaturo. Nato v pripravljeno zmes vmešajte 2 skodelici ekološkega naravnega medu. Če ste sladkorni bolnik dodajte namesto dveh le eno skodelico medu. Dobili ste 4 oz . 3 skodelice pripravka, katerega je dobro vliti v steklenico in hraniti na hladnem. Pripravka vsaj tu v Evropi ni potrebno hraniti v hladilniku. VSAK DAN VZAMITE 1 ŽLICO PRIPRAVKA 20 MINUT PRED ZAJTRKOM (pred kavo, čajem ali podobno). Količina pripravljena po tem receptu bi morala zadoščati za mesec ali več. Po tem sledi premor! Čiščenje lahko ponovimo pozneje - 1x letno. ENOSTAVNO VENDAR MOGOČNO! 4 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 7. december 2013 Prijavi Deli 7. december 2013 Interkontinental tortahttp://www.coolinarika.com/recept/750916/ Ravnokar s pohoda iz Hoferja, kjer se da kar precej stvari najti ceneje, pa še vedno dovolj kvalitetnih. V bistvu pa pri tortah sploh ni treba komplicirat. Najenostavnejši je navaden biskvit, spečen v tortnem modelu. Navlažiš ga s kompotom in obložiš s sadjem, ter premažeš čez stepeno smetano. Pa drugo plast recimo v biskvit dodaš malo mletih orehov in lešnikov, nato narediš vanilijevo kremo in čez posuješ še malo lešnikov. Ali tretja varianta, biskvitu dodaš kakav, pa čokoladno kremo. To narediš tako, da stopiš čokolado, jo pustiš ohladit do mlačnega in jo nežno vmešaš v stepeno smetano. Ok, no bodi dovolj, zdaj pa končno k receptu res fine torte. Osebno bom spekla dve plasti, druge dve bosta pa čokoladni biskvit in čokoladna krema. Prilagojen recept Interkontinental moje sestre http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif : BISKVIT, za 1plast:(potrebujemo 4 plasti biskvita, lahko se odločite tudi samo za 3, v tem primeru prilagoditi količine kreme)4 beljaki4 žlice sladkorja6 žlic mletih orehov2 žlici ostre moke NADEV:16 rumenjakov12 žlic sladkorja2 dcl mleka2 vanilijeva pudinga OSTALE POTREBNE SESTAVINE:400 do 500 g jedilne čokolade50 do 70 g mletih orehov50 do 70 g nalistanih mandljev50 do 70 g kokosove moke300 g masla ali margarine1 L mlekasladkor kristalni in v prahu2 vanilijeva pudinga Nadev pripravimo podobno kot puding. Sestavine za nadev zmešamo ter vlijemo v 1 liter kipečega mleka ter zavremo, da se zgosti.Posebej zmešamo 300 g masla ali margarine, da je penasto in 10 žlic sladkorja v prahu. Obe ohlajeni zmesi zmešamo med sabo. Priprava:Prvo plast biskvita položimo na pladenj in prelijemo z nadevom ter posujemo s 50 do 70 g mletih orehov, to pa prelijemo s čokoladnoomako.Čokoladna omaka: V posodi stopimo 400 do 500 g čokolade, nekaj sladkorja in vode.Položimo drugo plast biskvita, prelijemo z vanilijevim nadevom in posujemo s 50 do 70 g kokosove moke ter prelijemo s tekočo čokolado.Položimo tretjo plast biskvita, prelijemo z vanilijevim nadevom in posujemo s 50 do 70 g lističev mandljev ter prelijemo s tekočo čokolado. Še komentar: ko prelijem čez nadev stopljeno čokolado, je ne prelijem v celoti, da bi bilo čisto pokrit nadev. Z žlico kar prelivam gor in dol, tako da delno prekrijem. Ker čokoladi ni dodanega nič masla, se v bistvu potem skoraj strdi in je hrustljava, ko ješ torto. Pa tudi ni nujno, da prelivaš čokolado čez vsako plast. Lahko jo samo čez eno, dve, odvisno od okusa in kakšen ljubitelj čokolade je kdo. Jz sem je kupila samo 300 g. Dobro peko in dober tek http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 4 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 7. december 2013 Prijavi Deli 7. december 2013 Pa še zelo fin čokoladni biskvit: 175 g masla175 g kristalnega sladkorja (bolje mleti sladkor)3 jajca40 g mletih mandljevsladkorni sirup175 g moke1 ¾ čajne žličke pecilnega40 g kakava Priprava: Penasto umešajte maslo in sladkor. Postopoma dodajajte eno po eno jajco. Vsako prej malo zmiksajte. Če se maslo ob dodaji jajca kot sesiri, dodajte masi čisto malo moke. Dodajte kakšen sladkorni sirup (agavin, javorjev ali med malo razmešan z malo limoninega soka recimo). Posebej zmešajte moko kakav in pecilni ter nežno vmešajte v prej pripravljeno maso. Masa mora bit tekoča, vendar zelo gosta. Če je potrebno, dodajte še par žlic vode. V receptu piše, da naj bi bila ta masa za dva enako velika okrogla pekača in pečete v vsakem posebej. Kdor želi. Sama niti nimam dveh pekačev in sem malo dalj časa pekla v enem. Prerezala. Nasveti za prerezat torte so na netu...z nitko... Pečete na 180 stopinj 30 do 35 minut. Preizkus: zobotrebec, ki ga zapičite v biskvit, mora ostat čist. Kremo kot sem napisala v prejšnjem postu: stepena sladka smetana in stopljena, ohlajena čokolada do mlačnega. Recimo: 250 g čokolade in 300 ml sladke smetane. Ne garantiram, ker delam "od oka". Dobro peko in dober tek tudi tule. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flower.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 7. december 2013 Prijavi Deli 7. december 2013 Jaz pa nekaj pogrešam... Kje je rumhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif ?! Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 7. december 2013 Prijavi Deli 7. december 2013 Jaz pa nekaj pogrešam... Kje je rumhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif ?! u privzeti nastavitvi, kjer se kuha kej dobrega in ne zdravega http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 7. december 2013 Prijavi Deli 7. december 2013 Jaz pa nekaj pogrešam... Kje je rumhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif ?! Na pa je odkrila mojo skrito sestavino. Sem ga prav pridno dodajala, samo v receptih ga pač ni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.