Skoči na vsebino

Recepti- vegi, veganski, presni, ovakvi ili onakvi


Recommended Posts

Na pa je odkrila mojo skrito sestavino.

Rum v tortah, pecivih ipd ni skrivna, temveč obvezna sestavinahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

 

Ko sem začela peči (ni tako dolgo tega), so bile moje stvaritve daleč od česarkoli estetskega, a okusne za popenithttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...Za vege žurko rock and rolla....http://www.shrani.si/pics/archery0217919.gif

...Pleskavica iz fižola.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

1. V ponvi segrejemo olje .Vanj stresemo čebulo in dušimo 5 minut...ob občasnem mešanju, da se zmehča.

Dodamo česen, koriander in kumino....in pražimo 1minuto ....

Dodamo na drobno nasekljane šampinjone (ali kkšne druge gobice) in kuhamo 4-5minut ob stalnem mešanju,dokler tekočina ne izpari.

Mešanico prestavimo v skledo.

 

2. Dodamo fižol-rdečega... ( če se mudi ...lahko iz pločevinke...ajd dovolim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_wink.gif )

Ga zmehčamo z vilicami ali tlačilcem krompirja.

Vmešamo nasekljan, svež peteršilj..ter začinimo s soljo in poprom.

 

3. Segrejemo pečico .

Mešanico razdelimo na štiri dele in vsak del povaljamo v polnozrnati moki in oblikujemo ploščate, okrogle pleskavice.

Pokapamo z oljem in pečemo 4-5 minut na vsaki strani...

Postrežemo s kruhki in solato....(Lahko tud kaj drugega za prilogo )

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 jž olja

1 drobno nasekljana čebula

1 drobno nasekljan strok česna

1 čž mletega koriandra, kumine

150 g drobno nasekljanih šampinjonov

420 g rdečega fižola (če je iz pločevinke ga splaknemo in odcedimo)

nasekljan peteršilj, sol , poper, moka za oprašitev

priloga;

kruhki ali bombetke ali kakšna druga priloga (krompir itd)

solata

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Joj kolk pa to dobro izgleda http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

kakšno je pa kaj vaše mnenje o Savini Atai?

kok to naklada ej, naj gre tja nekam nazaj med plemena, da bo loh vmisru zvela brez glutena, belga sladkorja, pa nev česa še ona absolutno ne je...



a pozna drugače kdo kako dobro vegetarjansko restavracijo, pa da ni indijska??? v ljubljani če je mozno?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hojla Sebastjan69, dobrodošel

 

Nekej sem slišal, pa nisem ziher če je glih prou zares, da baje dva Eskima nekej odpirata.

 

Ne vem no. Tko sem slišal

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Savina je pač ena od mnogih prodajalk.... sem šla brat njeno knjigo, sem se trudila prav res, ma mi ni zneslo prebrat niti do polovice. Torej, men pač ni nekaj oh in sploh, je pa očitno uspešna v tem, kar počne.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Savina je pač ena od mnogih prodajalk.... sem šla brat njeno knjigo, sem se trudila prav res, ma mi ni zneslo prebrat niti do polovice. Torej, men pač ni nekaj oh in sploh, je pa očitno uspešna v tem, kar počne.

 

...Luštna punči, polna optimizma, ...sej tud nekaj znanja ima...njena uspešnost me prav nič ne moti....

Me pa pri tem njenem poslanstvu moti ....njen licemerni marketing, ki v svojih prijemih zajema tudi dezinformacije...ki nikakor ne pašejo v kodeks resnic....

...In ob tem imam prebliske, da te lapsuze ne dela mimogrede....marketing in zaslužek pač...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

drugače sem pa v eni stari jani videla eno vegansko knjigo rešite se zasvojenosti s hrano,ki se jo dobi pri nas,notri so recepti in vse, sam ne vem če to mogoče ne spada v temo zasvoenosti....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 months later...
  • 2 months later...
Chia čokoladni pudinghttp://files.lifestylenatural.com/users/10491/ch/chia-pudding-1305800416.jpg.crop.226x144.jpg

Chia semena lahko uporabimo tudi pri pripravi presnega čokoladnega pudinga.

Sestavine:

- 40 g Chia semen
- 2 čajni žlički kakava v prahu
- 4 žlice agavinega nektarja
- 2,5 dl mandljevega mleka
- ščepec vanilije v prahu

Priprava:
Vse sestavine zmešajte v mešalniku in servirajte.

Pa prijetno sladkanje.
÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷
Čokoladne tortice: (za 6 tortic)


Spodnja plast:

½ skodelice zmletih madljev ali/in lešnikov (jaz sem dala pol/pol, lahko so tudi samo mandlji ali samo lešniki)
2 jedilni žlici surovega kakava Ekolife natura
2 jedilni žlici agavinega sirupa
ščepec himalajske soli
Vse sestavine premešamo z žlico v posodi in maso razporedimo v 6 modelčkov za muffine.

Srednja, kremasta plast:
1 skodelica namočenih indijskih oreščkov (2-3 ure)
¼ skodelice agavinega sirupa (ali ¼ skodelice kokosovega sladkorja in 3 jedilne žlice vode)
¼ skodelice vode
Te tri sestavine zblendamo, nato dodamo še:
ščep himalajske soli
2 jedilni žlici mandljevega masla Sun&seed
¼ skodelice stopljenega kokosovega masla
¼ skodelice surovega kakava v prahu Ekolife natura
Še enkrat zmeljemo in razporedimo kremo v modelčke, kjer imamo že spodnjo plast.

Glazura:
2 jedilni žlici stopljenega kokosovega masla
½ čajne žličke vanilije v prahu
2 jedilni žlici surovega kakava Ekolife natura
2 jedilni žlici agavinega sirupa
Zmešamo v posodici in polijemo po vsaki tortici (kakšno jušno žlico na vsako)

Čisto na koncu damo na vsako še malce grobo nasekljanih lešnikov in/ali mandljev.

Vse skupaj damo v zamrzovalnik za približno 2 uri in že lahko presenetite vaše najbližje.
÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷
BANANIN SUŠI S KONOPLJINIMI SEMENI
SESTAVINE:

1 banana
1-2 jušni žlici kikirikijevega masla (ali katerege koli drugega masla iz oreščkov)
1-2 jušni žlici konopljinih semen

PRIPRAVA:

Olupite banano in po vrhu polovice banane namažite kikirikijevo maslo.
Po vrhu posujte konopljina semena in narežite na tanko. Uživajte!
÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷
PRESNI ČOKOLADNI SRČKI-ZA ZDRAVO ČOKOLADNO SLADKANJE

Sestavine:

- 100 g kakavovega masla
- 6 žlic presnega kakava v prahu
- 3 – 4 žlice presnega agavinega sirupa
- 1 žlička presne vanilije v prahu
- ščepec himalajske soli

Priprava:
Kakavovo maslo raztopimo na nizki temperaturi, dodamo kakav v prahu, vanilijo v prahu, himalajsko sol ter sladimo z agavinim sirupom.
Sestavine med sabo dobro zmiksamo, ter vlijemo v modelčke. Postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se masa strdi
.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Enostavni in zelo okusni sladoled brez konzervansov, umetnih barvil, umetnih arom, brez kač, brez dodanega sladkorja, brez emulgatorjev:

 

Sestavine za eno osebo:

- 1 srednje zrela banana

- 1 zvrhana jedilna žlica dobrega kakava v prahu (me zanima kako bi se obnesla sveže zmelta kakavova zrna - še nisem probal)

- čajna žlička kisle smetane ali smetanje, ki jo posnameš z kuhanega domačega mleka

 

- Banano zamrzneš za par ur (medtem ko čakaš, greš na forume gledat nove komentarje, narediš par vaj za hrbet, igraš tetris, švasaš avto, kar ti srce poželi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif )

- Jo nato zmiksaš v močnem mikserju in dodaš ostale sestavine in miksša do kremaste teksture

- Poješ zdraven dobrega filma! YES! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

tole vegetarijanstvo lahk furajo samo tisti z dohodki nad slovenskim povprečjem ali z bogatimi starši..

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

 

puding iz kija semen ma dejte ga no mal mnj srat...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no no Pico, kdaj pa kdaj pa tud mesojedci grešijo s kakimi grešno dragimi posladki ni tko? razni pršutki pa kaviarji pa... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

se strinjam, toda mesojedci grešijo z delicijami, vegetarijanci pa s šitom...

Kija semena pa kvinoja semena ma lepo vas prosm, edino seme k prinaša srečo je tisto ki izhaja iz semenovodov ...

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A da je šit? To ti misliš k še rasteš, Vji ne mislimo tako... lol http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Moja malenkost še vedno najraje greši ob luščenju kikirikijev :) So pa vse te čira čare z vzhoda (in zahoda) več kot dobrodošle za popestritev jedilnika. Vsaj občasno.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A da je šit? To ti misliš k še rasteš, Vji ne mislimo tako... lol http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Moja malenkost še vedno najraje greši ob luščenju kikirikijev http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png So pa vse te čira čare z vzhoda (in zahoda) več kot dobrodošle za popestritev jedilnika. Vsaj občasno.

Drago dete.

jst nč več ne rastem, tut sam sem se šel te fore in vam povem, da je vse kar je zelenjava in je užitno raste samo v mediteranskem pasu sveta,

ta semena pa tole wannabe, tole pa je za ove k majo preveč dnarja pa bi radi bli IN..

sej prav, sej nimam nč proti..

tut sam sem kupil kija semena, pa še zdej ne vem kir kurec me je na to nateral.. tko neokusno sranje.. cenovno dražje k pršut san daniele.. ma mislm

 

če hočte shujšat, obstajajo druge metode..

 

http://authoritynutrition.com/top-5-reasons-why-vegan-diets-are-a-terrible-idea/

 

ene par let sem fural jogo v vsakdanjem lajfu dokler ni naš guru, začel cenjeno sveto seme naokol v hudičeve posode stresat, in kakopak sem wannabeiziral kot vegi..

sej je kul in vse

 

sam agresiven rataš, pa ne vem za kva?

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No jst tud že dolg več ne rastem (vsaj v višino ne ;) Tud močno upam, da ljudje ne gredno na V hrano sam zarad hujšanja, nenazadnje če ješ sam džank food, pa naj bo vegetarjanski ali veganski, bodo šle kile kakopak gor ne dol. Taka prehrana ni nobena garancija za vitko prehrano. Nenazadnje tudi kot presnojedec si lahko predebel, oreški in podobno ima zelo veliko kalorij...

Ko smo že pri posladkih, tud sama res le občasno sežem po kaki daljne deželni eksotiki, ker se strinjam, najboljša in najbolj zdrava hrana je lokalna hrana. No cherimoya ali pa kak dragon fruit pa vseeno kdaj pa kdaj pade na krožnik, to je pa men osebno grešno dobro :-)

Kolk stane pa pršut pa nebi vedla ker ga še v življenju nisem kupila...



Sem se pa narežala ob tem tvojem linku - ko da bi mojo žlahto poslušal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No jst tud že dolg več ne rastem (vsaj v višino ne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Tud močno upam, da ljudje ne gredno na V hrano sam zarad hujšanja, nenazadnje če ješ sam džank food, pa naj bo vegetarjanski ali veganski, bodo šle kile kakopak gor ne dol. Taka prehrana ni nobena garancija za vitko prehrano. Nenazadnje tudi kot presnojedec si lahko predebel, oreški in podobno ima zelo veliko kalorij...

Ko smo že pri posladkih, tud sama res le občasno sežem po kaki daljne deželni eksotiki, ker se strinjam, najboljša in najbolj zdrava hrana je lokalna hrana. No cherimoya ali pa kak dragon fruit pa vseeno kdaj pa kdaj pade na krožnik, to je pa men osebno grešno dobro :-)

Kolk stane pa pršut pa nebi vedla ker ga še v življenju nisem kupila...

 

Sem se pa narežala ob tem tvojem linku - ko da bi mojo žlahto poslušal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

danes sem nataknjen

 

drgač pa sem prepričan da je vegetarijanska prehrana najboljš za človeka, lakto ovo vegetarijanska se razume..

In jst sem se zlo fajn počutil ko sem bil vegetarijanec.. sam ker sem bil wannabe, mi je spodletelo..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Oh oprosti, jaz pa na polno razpoložena v stilu ' do not look, I bite' http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

 

Mlekec je hrana za mlade sesalčke, torej za nas ki ne rastemov več, pač ni. Zakaj ti je pa spodletelo? Sem prepričana da nas je tudi tle gor kar nekaj z dolgoletnimi staži, zdravih ko dren ;)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

Obljubljen recept za

 

AJVAR

 

Sestavine:

 

5 kg rdeče paprike (sem dodala tudi nekaj rumene in oranžne),

5 kg paradižnika - 1/2 zrelega in 1/2 zelenega,

5 velikih čebul,

sol 3 do 4 žlice oziroma po okusu,

1/2 kg sladkorja (sem dala manj),

1/2 kg kisa za vlaganje,

70 dag semfa (dodaš na koncu v skuhano maso).

 

Paradižnik zmelješ že zvečer in pustiš, da se čez noč odcedi v cedilu.

Zmelješ papriko in jo odcediš po ta večjem.

 

(Strojček za mletje pripravi tako, da ne bo blizu sten...tekočina iz zelenjave šprica in teče http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png )

 

Vse sestavine zmešaš in počasi vreš ter mešaš cca 2 uri.

 

Ohladiš in dodaš 70 dag senfa (nisem dodala vseh 70 g, malo manj).

 

Nadevaš v sterilizirane kozarce. (jz v pečici na 100 stopinj ene 15 minut).

 

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še eno pitanjice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Se mi zdijo kar velike količine, pa ker ima zelenjava vseeno veliko vode, me zanima koliko dejansko (kozarčkov, litrov ...) ajvarja dobiš po tem receptu?

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...