Skoči na vsebino

Okolju prijazen internetni iskalnik

Galaksi6

Recommended Posts

Ecosia.org je neprofitni spletni iskalnik in najmanj 80 % prihodkov od oglaševanja nameni ohranjanju deževnega gozda, Svetovni sklad za naravo (WWF).

Vsak uporabnik lahko samo z enim iskalnim vnosom, pomaga ohraniti 2 kvadratna metra deževnega gozda. 2 % klikov vodi na sponzorirane povezave, preprost izračun, ki upošteva

tako plačane kot neplačane povezave, pa pokaže, da jim 1 iskanje prinese

0,13 centov evra.

Poleg tega vsi strežniki delujejo na zeleno energijo Greenpeace Energy, kar pomeni, da ne povzročajo emisij Co2.

Ecosia je okolju prijazen iskalnik, ki ga podpirata iskalnika Yahoo in Bing , lahko se pa vključi tudi iskanje preko Google.

Vse, kar morate storiti je, da obiščete domačo stran www.Ecosia.org in vtipkate iskalni pojem ter kliknete 'išči'. V dveh letih jim je uspelo rešiti približno toliko deževnega gozda kot meri območje Švice.

Ker vsako leto izgine deževni gozd v velikosti Anglije, je takšen iskalnik še posebej dobrodošel.

vir:

Eko novice

Članek naraven stil življenja

Deli na socialnih omrežjih

(popravljeno)

V kakšnem smislu so bučke? Si že preveril vse dokumente?Če bodo ljudje čakali druge potem ni rešitve. Bodi sprememba ki si jo želiš. če že uporabljamo yahoo in google, zakaj ne počet tega prek neprofitne Ecosie ki dobiček namenja v dobrodelne namene za razliko od ostalih ki vas izkoristijo za svoj žep.

Od 1, marca velja nova googlova politika o zasebnosti in prodajanju vaših podatkov iz youtube, google, gmaila in podobno.

Popravljeno -> Galaksi6

Ti povem samo en primer:

Jaz sem gozdar, imam veliko hektarjev gozda in ga sekam noč in dan. Ker mi dovolijo, ga sekam še več, kot potrebujem lesa in nobeden mi nič ne more.

Sedaj mi pa povej, kako bo klikanje po internetu ustavilo sekanje gozda, če pa mora najprej klikniti v moji buči ?

Torej- bučke !

Če bi dobil primerno denarno nadomestilo bi tudi ti lahko nehal čeprav v Sloveniji imamo obratno situacijo da imamo vedno več gozdne površine.

ecosia dobi od oglasov denar ki jih nameni ohranjanju deževnega pragozda, nekaj pa tudi za izravnavo CO2 emisij organizaciji Pure.

Za vas mestna bitja, se vsako zadevo lahko reši virtualno.

Ne veste pa niti, kako izgleda sekira in motorka, pa 50 kilska zajla od vitle, katero goniš na vrh hriba, kjer te čaka hlod za povleč v dolino. Pa mraz, pa blato, pa zjeban traktor, ki ne potegne tistega prekl... hloda.

Samo tolko, da dobiš malo predstave, kako se kakšna stvar naredi v realnosti.

Res je za vas primerno samo tipkanje, pa prodajanje bučk.

Otroštvo sem preživel na kmetiji in dedek je tudi počel podobna opravila tako da si lahko predstavljam.

Drugače se pa res problemi rešujejo v živo. Internet nam samo pomaga da zberemo denar s klikanjem, ki nas nič ne stane.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...