Skoči na vsebino

Slavni slovenski možje in žene

Kljuka

Recommended Posts

x:)x Ker ste vsi naštevali same moške, na nežnejši(a velikokrat dominanten)spol pa pozabili, jih bom jaz naštela nekaj!

ELIZABETA LILI NOVY-slovenska pesnica in prevajalka

IVANA KOBILCA-slovenska slikarka

MARIJA URBAS-prva slovenka, ki doktorira iz filozofije na univerzi v Gradzu

LIDIJA ANDOLŠEK JERAS-slovenska ginekologinja in univerzitetna profesorica, redna članica SAZU

DRAGICA TURNŠEK-slovenska doktorica paleontologije in redna članica SAZU

ALMA KARLIN-slovenska pisateljica in svetovna popotnica

MARIJA TEREZIJA-leta1753 s patentom naroči popis prebivalstva po starosti, spolu in stanu

MILKA PLANINC-prva predsednica vlade v SFRJJugoslavije

Pa verjetno bi se našla še kakšna!

xokx xg:Dx http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/033102/033102luf_1_prv.gif xg:Dx

K temu grofičinem seznamu dodam še: Ateno, Afrodito, Nefretete, kraljico Viktorijo, Katarino Veliko, Mato Hari, Karmen, Marilyn Monroe, Evo Braun, Magdo Göebels, Goldo Meir, Margareth Teatcher....... x:)x x;)x

Lep pozdrav!

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

Deli na socialnih omrežjih

Cankar - Cankarja ste pozabili... Ko smo se ucili, kateri je najvecji pesnik in to... Preserna nikoli nisem nevemkako cenila, pac, bogpomagaj... Pac pa Cankar mi je bil zelo vsec, veckrat so mi bili vsec "tezki" knjizevniki oz. avtorji (ki so "operirali" s slabo vestjo in podobnim, tega ima nase izrocilo vse polno), in ne samo zaljubljeni pesniki, ceprav sem morda krivicna. Ampak povem pac, kar mene fascinira. Marsa
Preberi si kaj od dostojevskega :palec: :palec:

za ostale mam pa dve besedi Jožef Štefan... on je dabest, edini slovenec ki je uvedel zakon kak naravni zakon, vsekakor štefanov zakon, in ima svojo konstanto štefanovo konstanto govori pa da je izsevana energija črnega telesa enaka temperaturi telesa na 4 krat štefanova konstanta.... morda cankarja kdo prebere, o štefanu pa sliši vsak fizik na svetu.... celo marsikateri srednješolec na svetu.... tako da men se zdi da brez dvoma, no ja morda zlatko zahovič, k nogomet je tok hud, ampak drgač pa je štefan najhujši.... pa še oven je bil sicer marčevski ampak hehe bo že dovolj blizu...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Hehe pa gorenjci so tud slavni :) hehe,

Tina Pisnik..., Eh, Fructal.... ni sicer slavna oseba, je pa slaven predmet.... ko enkrat poskusiš jagodni sok..... mmm hehe

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 7 months later...

In glede Gorenjcev:

v Naklem pri Kranju rojeni dr. Gregor Oglar - Carbonarius de Wiessenegg (1651 - 1717) je bil cenjen strokovnjak, po priporočilih cesarja Leopolda I. je bil izbran za ruskega dvornega zdravnika.

24 let je bil osebni zdravnik Petra Velikega in ga je spremljal na potovanjih ter v bitkah (pri Narvi, pri Poltavi, v bitki za Azov...). Zaradi zaslug mu je car podelil plemiški stan.

SI SAPIS SIS APIS.

http://www.clipartsalbum.com/cliparts/garfield/107450.jpg

• 1 year later...

Ignacij Knoblehar, rojen v Škocjanu pred par stoletji. Svetovni popotnik in raziskovalec Sudana in Čada, prvi v marsikaterem predelu tam. Arabci so ga vzeli skoraj za svojega in je bolj znan po arabskem imenu kot po svojem, ki ga nobeden ni znal izgovoriti.

x:)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...