Skoči na vsebino

divji riž brez kuhanja


janez_

Recommended Posts

Danes sem si s paličnim mešalnikom zmešal sadje, nekaj vode in divji riž. Kar dobro se je zmešalo, še vedno pa je na vsako žlico prišel še kak trd košček.

 

Zanima me dvoje:

1. Je lahko nezdravo, če jem takšen obrok ki vsebuje še vedno nekaj nezdrobljenih koščkov zrn nekuhanega riža? Lahko ti koščki na kak način "praskajo" želodec?

 

2. Alternativa je, da riž namočim za 1 dan v vodo. Vendar se ravno danes zasledil na strani http://www.livestrong.com/article/41518 ... -raw-rice/ da je zaužitje nekuhanega riža lahko škodljivo in sicer zaradi bakterije Bacillus cereus, pa tudi zaradi ostalih stvari ki so omenjene v članku. Ker se nikoli ne orientiram le na eno mnenje, me zanima še vaše.

 

Hvala

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Najprej se vprašaj zakaj hočeš jesti nekuhane žitarice in če je to sploh ustrezno/ koristno zate...pomemben je motiv...:fiju:

 

Načeloma naj bi neoluščen riž oz. v celem stanju deloval tako kot nekatera semena, ki jih nekateri zaužijejo žličko ali dve na dan, za boljšo prebavo. Bolj se gre za absorpcijo, zato se pa taka živila zmelje. Lahko malo razdraži želodec oz. opraska kakšne trde ostanke hrane iz preteklosti, ki se več let nalagajo na črevesno steno. Par koščkov nezdrobljenega riža naj ne bi predstavljalo tveganja.

 

Eni pravijo, da se voda v kateri se namaka žitarice zlije stran, drugi da ne...najbolje da vprašaš kakšne vegane, ki to prakticirajo že par let in so zdravi...Drugače pa še malo razmisli preden se tega lotiš v večji meri. Polovičarske oz. pomankljive informacije glede prehranjevanja na tak način (presni način) so lahko nevarne pri ohranjanju kolikor toliko stabilnega ravnotežja človeškega organizma...x:)x

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

2. Alternativa je, da riž namočim za 1 dan v vodo. Vendar se ravno danes zasledil na strani http://www.livestron...m/article/41518 ... -raw-rice/ da je zaužitje nekuhanega riža lahko škodljivo in sicer zaradi bakterije Bacillus cereus, pa tudi zaradi ostalih stvari ki so omenjene v članku. Ker se nikoli ne orientiram le na eno mnenje, me zanima še vaše.

 

Divji riž je pravzaprav že segrevan, ko ločijo zrnje od plev ga segrevajo. Uporablja se v presnih jedeh tudi samo namočen, ampak malo dlje kot čez noč, še en recept

http://www.presnica....-afranovi-omaki

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...