janez_ 23. julij 2012 Prijavi Deli 23. julij 2012 Danes sem si s paličnim mešalnikom zmešal sadje, nekaj vode in divji riž. Kar dobro se je zmešalo, še vedno pa je na vsako žlico prišel še kak trd košček. Zanima me dvoje:1. Je lahko nezdravo, če jem takšen obrok ki vsebuje še vedno nekaj nezdrobljenih koščkov zrn nekuhanega riža? Lahko ti koščki na kak način "praskajo" želodec? 2. Alternativa je, da riž namočim za 1 dan v vodo. Vendar se ravno danes zasledil na strani http://www.livestrong.com/article/41518 ... -raw-rice/ da je zaužitje nekuhanega riža lahko škodljivo in sicer zaradi bakterije Bacillus cereus, pa tudi zaradi ostalih stvari ki so omenjene v članku. Ker se nikoli ne orientiram le na eno mnenje, me zanima še vaše. Hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. julij 2012 Prijavi Deli 23. julij 2012 Najprej se vprašaj zakaj hočeš jesti nekuhane žitarice in če je to sploh ustrezno/ koristno zate...pomemben je motiv... Načeloma naj bi neoluščen riž oz. v celem stanju deloval tako kot nekatera semena, ki jih nekateri zaužijejo žličko ali dve na dan, za boljšo prebavo. Bolj se gre za absorpcijo, zato se pa taka živila zmelje. Lahko malo razdraži želodec oz. opraska kakšne trde ostanke hrane iz preteklosti, ki se več let nalagajo na črevesno steno. Par koščkov nezdrobljenega riža naj ne bi predstavljalo tveganja. Eni pravijo, da se voda v kateri se namaka žitarice zlije stran, drugi da ne...najbolje da vprašaš kakšne vegane, ki to prakticirajo že par let in so zdravi...Drugače pa še malo razmisli preden se tega lotiš v večji meri. Polovičarske oz. pomankljive informacije glede prehranjevanja na tak način (presni način) so lahko nevarne pri ohranjanju kolikor toliko stabilnega ravnotežja človeškega organizma... 2 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viadukt 23. julij 2012 Prijavi Deli 23. julij 2012 Posredujem link kjer med drugim piše tudi o namakanju riža http://nutrigenomika.wordpress.com/2010/07/28/razbijamo-mite-zdrave-prehrane-polnozrnato-in-surovo-se-ne-pomeni-tudi-zdravo-3/ . 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 24. julij 2012 Prijavi Deli 24. julij 2012 2. Alternativa je, da riž namočim za 1 dan v vodo. Vendar se ravno danes zasledil na strani http://www.livestron...m/article/41518 ... -raw-rice/ da je zaužitje nekuhanega riža lahko škodljivo in sicer zaradi bakterije Bacillus cereus, pa tudi zaradi ostalih stvari ki so omenjene v članku. Ker se nikoli ne orientiram le na eno mnenje, me zanima še vaše. Divji riž je pravzaprav že segrevan, ko ločijo zrnje od plev ga segrevajo. Uporablja se v presnih jedeh tudi samo namočen, ampak malo dlje kot čez noč, še en recept http://www.presnica....-afranovi-omaki 1 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.