Skoči na vsebino

Lepo je živeti.

Iknee

Recommended Posts

Evo, se mi zdi, da tole prov paše v tele cajte. Dajmo si ustvarit en tak topel, ljubeč kotek, kjer se bomo vsakič znova lahko spomnili, da je sreča, radost in ljubezen VEDNO v nas, ne glede na to, s kakšnimi težavami se ubadamo. Če bomo tako revni, da bomo nabirali koreninice, jih nabirajmo skupaj in si zraven kaj lepega povejmo, se nasmejmo. Če nas bodo strašili, si zakurimo ogenj in si zapojmo Kekčevo. xbendx In se smejmo in radostimo in ves svet se bo smejal in radostil z nami. Lepo je biti in svet je lep. xsrcx x:)x
Deli na socialnih omrežjih

En znan filozof, mislim, da je bil Viktor Frankl (btw. njegove knjige so fajn branje za te cajte)je povedal, da so ljudje v nekem nemškem koncentracijskem taborišču stene svoje celice porisali z metulji ... človeški duh iz katerega izvirata moč, radost in ozdravitev, je neuničljiv, samo zavedati se ga moramo in ga podpreti.

... res je lepo živeti ... med Dobrimi Ljudmi, ... ampak tega je dandanes na žalost vse manj , malo , premalo , skoraj nič :-/

" ... ni ga pravičnega, ... ni ga, niti enega , ... " , :sori: ... Razen Stvarnika-Boga, Seveda xsrcx

Lp + #

Danes zjutraj sem srečala soseda (eni v vasi mislijo, da je žleht), je prišel pod našo hišo pogledat ovce in koze, ki se tam pasejo. Rekla sva par besed ... uspel mu je popravt traktor, povedal mi je, da je vnučka dobila prvi zobek x:)x . Voda zdaj fajn teče, kar fajn smo zvozil tole sušo z našim izvirkom ... Ko sem se vračala v hišo, je še zmeraj narahlo deževalo, gozd diši, kozji zvončki se oglašajo ... lepo je. Nobene žlehtnobe ne od ljudi ne od živali.

Plus za tole temo. Sovpada z mojo odločitvijo po več letni krizi v službi, da sedaj poskusim pristopat s pozitivo. Itak moram vse naredit, zdaj pa, al z dobro ali slabo voljo... Kaj naj rečem lepega za zadnje čase, ko je pri mojih bližnjih "izbruhnilo" kar nekaj bolezni in težav. Da smo stopili skupaj, se spet bolj obiskujemo in pazimo drug na drugega, si pomagamo...mora bit :palec:

Ni nujno da ni žleht sosed, ampak je bil tokrat do tebe le hinavski x;)x

Lp + #

Ni bil hinavski, to ni v njegovi naravi. Kadar komu kaj ušpiči, naredi to iskreno, ko je dober je iskreno dober. Ampak ni moj namen, da bi ga presojala v dobrem ali slabem. Nihče ni popoln in s tem ni nič narobe. Bil preprosto človek, ravnal je tako, kot je čutil v tistem trenutku. A poznaš tisto zgodbo o dveh volkih v vsakem človeku? Eden je dober, drugi pa žleht. In kateri zmaga? Tisti, ki ga bolj hraniš. To velja tudi v odnosih z ljudmi. Pa ne gre za prilizovanje in hinavščino, gre za to, da si sposoben videti dobro v ljudeh in to podpreti. Ko Tibetanci koga srečajo na poti (lahko popolnega tujca) ga pozdravijo: Namaste! Kar v približnem prevodu pomeni "Vidim boga v tebi!" Moj prijatelj iz alpinističnih časov, ki je kasneje vsako leto po več mesecev preživljal v Tibetu in Nepalu, mi je povedal, da nikjer na svetu ni srečal toliko res srečnih ljudi kot v odročnih himalajskih vaseh. Ima gotovo kaj opraviti s tem pozdravom! Bojante, če bi rad živel v lepšem svetu, ne čakaj na tega svojega boga, odpri srce in oči in boš marsikaj lepega videl! A si pomislil, da ti ta tvoj bog mogoče skuša na vse mogoče načine dopovedati, da si že zdavnaj odrešen, samo ti tega nekak nočeš sprejeti?

Ni bil hinavski, to ni v njegovi naravi. Kadar komu kaj ušpiči, naredi to iskreno, ko je dober je iskreno dober. Ampak ni moj namen, da bi ga presojala v dobrem ali slabem. Nihče ni popoln in s tem ni nič narobe. Bil preprosto človek, ravnal je tako, kot je čutil v tistem trenutku. A poznaš tisto zgodbo o dveh volkih v vsakem človeku? Eden je dober, drugi pa žleht. In kateri zmaga? Tisti, ki ga bolj hraniš. To velja tudi v odnosih z ljudmi. Pa ne gre za prilizovanje in hinavščino, gre za to, da si sposoben videti dobro v ljudeh in to podpreti. Ko Tibetanci koga srečajo na poti (lahko popolnega tujca) ga pozdravijo: Namaste! Kar v približnem prevodu pomeni "Vidim boga v tebi!" Moj prijatelj iz alpinističnih časov, ki je kasneje vsako leto po več mesecev preživljal v Tibetu in Nepalu, mi je povedal, da nikjer na svetu ni srečal toliko res srečnih ljudi kot v odročnih himalajskih vaseh. Ima gotovo kaj opraviti s tem pozdravom! Bojante, če bi rad živel v lepšem svetu, ne čakaj na tega svojega boga, odpri srce in oči in boš marsikaj lepega videl! A si pomislil, da ti ta tvoj bog mogoče skuša na vse mogoče načine dopovedati, da si že zdavnaj odrešen, samo ti tega nekak nočeš sprejeti?

:palec: x:)x :palec:

Dobro napisano xDDx

Le proti koncu , ti moram Nujno Obrazložiti, da , če želiš "Ta-Zaresno Srečo v Duši" , Moraš Nujno svoje Dušino Srce Odpreti - Bogu . http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Žal - Ni Druge. Ni druge Poti .

Šele Potem se ti odprejo Duhovne Oči + Ušesa tvoje Duše .

No, glede Odrešitve pa imaš delno tudi Prav, kajti tista Odrešitev je bila le Delna Odrešitev , torej Odrešitev od najhujšega, ... še vedno pa me čaka Končna-Dokončna Rešitev moje Duše. x:px

Žal . :o|o:

Tudi brat Lenart to še PreDobro Ve :

Lp + #

:palec:

Evo, se mi zdi, da tole prov paše v tele cajte. Dajmo si ustvarit en tak topel, ljubeč kotek, kjer se bomo vsakič znova lahko spomnili, da je sreča, radost in ljubezen VEDNO v nas, ne glede na to, s kakšnimi težavami se ubadamo. Če bomo tako revni, da bomo nabirali koreninice, jih nabirajmo skupaj in si zraven kaj lepega povejmo, se nasmejmo. Če nas bodo strašili, si zakurimo ogenj in si zapojmo Kekčevo. xbendx In se smejmo in radostimo in ves svet se bo smejal in radostil z nami. Lepo je biti in svet je lep. xsrcx x:)x

-

Pisanje je ena taka fajn zadeva... nekdo nam nastavi ogledalo, o odsevu pa imamo včasih tako veliko za povedati. x:Dx x;)x

.

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Yup, lepo je živet,

dokler gre..

sam pink očala treba nabavit, pa neomejeno garancijo zdravn zdilat. No problem.-.-

Pa še pinky rave oblekco in na žurko v roza klub...samo potem se ne pritoževat, če se bo kdo zaletel v roza steno (čez pink očala se težko opazi pink steno)...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Ženske, lejte: če moški reče, da bo nekaj popravil, potem tudi bo. Ni treba, da ga gnjavite vsake pol leta.

OOOO..treba, treba x:px..če ne bi vam bilo življenje PRElepo

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Živet je lepo, še posebej brez pink očal. Samo si pač sami ponavadi nakopljemo težave (osebno in družba kot taka).

Vedno imam dve možnosti..ali težave jebejo mene..ali jaz njih..xDDx

najljubša mi je druga možnost...x:Dx

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Ženske, lejte: če moški reče, da bo nekaj popravil, potem tudi bo. Ni treba, da ga gnjavite vsake pol leta.

U še dobro da si me spomnil, sem že skoraj pozabla na par stvari, ki so nujno potrebne popravila. x:Dx

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Guest VilaSonca
življenje je itak lepo samo po sebi, darilo. če tako želiš. vse odvisno od razmišljanja, naravnanosti in iskanja lepote v čudežih narave, okolice. od volje. so ovire ali izzivi. tako je. in ni sonca brez dežja. življenje je pestro.

življenje je itak lepo samo po sebi, darilo. če tako želiš. vse odvisno od razmišljanja, naravnanosti in iskanja lepote v čudežih narave, okolice. od volje. so ovire ali izzivi. tako je. in ni sonca brez dežja. življenje je pestro.

Ja, je lepo, včasih nam jo pa orenh zagode...Ni sonca brez dežja..hmm...sem se spomnila, v osnovki mi je učiteljica dala kol pri likovnem...sem narisala sonce, pa oblačke, pa dež..je rekla, da to pa ona še ni videla, da bi sonce sijalo , pa dež padal..ooo..jaz pa že, se v takem naredi prav lepa mavrica..http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...